Monday, July 23, 2012

Eril's 3rd Birthday

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Salam 3 Ramadhan semua... Setelah bercuti selama 3 hari..hari ni baru masuk keje...tba2 terasa aura cam duk KL lak start keje arini.. ngeh..ngeh.. Syok org teranung...dapat cuti 3 ari. Hari Jumaat baru-baru ni sempat tengok wayang citer Ice Age 4.. Nanti saya buat review pasal filem tu.. Hari pertama berpuasa lak.. memang duk rumah, menyettlekan semua kerja rumah  sambil layan filem 8 Jam kat Astro 1st. Memang terbaekk la citer ni.. & petang tu sempat masak salah satu menu berbuka iaitu Ketam Goreng Bertelur. Nanti saya share resepi, ni pon 1st time buat , lepas solat Asar lak bersiap ke Bazar Ramadhan..malangnyer..x nampak pun kuih muihnyer..yang nampak lautan manusia.. .. Dan hari ke-2 lak.. sama je, settle kerja rumah sambil layan citer Jalan Kembali Bohsia 2 kat Astro 1st. Bagi saya citer ni biasa2 ajer.. Petang tu lak hujan+angin+kilat kuat. Sambil2 tu sempat gak prepare nasi ayam simple untuk  berbuka. 

Ok lah..berbalik pada tajuk, harini nak share antara moment2 semasa celebrate birthday sepupu asya seminggu sebelum puasa kat KFC. Sambutan ke-3 buat Zuhairi. Ekceli, eril ni anak kepada adik perempuan Fain.

Hehe... macam aksi birthday boy ni.
Kiut miut je kan

Peace daripada birthday boy

Ape la yang dibualkan eril & asya ni erk?

Time tiup lilin..sayangnyer x sempat snap mimik muka lucu time tiup lilin..
Memang kelakar sgt2. Sampai tersembur..

Asya pon nak ambik berkat. Hehe..sejak  duk dalam bilik ni..
asyik posing tutp mulut je semek ni. Pengaruh..

Our Family In Law

Meriah celebrate bersama  adik beradik

huhu..sian saye..pic saye sorang xde.. g2 la sokmo..
asyik kerja d belakang tabir aje..huk..huk

Ni jawapan..kenapa asya asyik tutup mulut...
Kes terpengaruh dengan gambar kakak negro kat wall KFC ni la..

Hehe..lagi tutup mulut..
ala malu-malu ayam kfc

Dah berjangkit dengan papa gak

Last but not least.. dapat Spiderman ni... 
Dengar citer spiderman baru ni kurang menyengat kan??

~ Selamat menjalani ibadah puasa & selamat berbuka puasa
Semoga segala amal ibadah kita diterimaNya.
Amin~


# Saya BW lewat sikit ye..sebab kat ofis ni blog di block.. wakakakkakaa. Dah lama dah pon..sebab tu la saya selalu mjadi yang terakhir singgah..sebab kat rumah baru boleh Bw.. Itupon lepas settle smua kerjaan #


Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

64 comments:

Cik Aini said...

haha
mmg best kan kalo celbrate budak2 ni..mcm2 aksi dorang wat :)

N.Aima K said...

salam ramadhan ;)

anisalya said...

pernah makan ketam bertelur tu my SIL buat. tapi nak buat sendiri tak pandai. hehehe...

Che Rosliza Che mat said...

Ooo kat tempat kerja lya...tidak boleh bukak blog erk?Seronok makan ramai2kan...Happy birthday untuk boy...dua2 cute..

kak tini (umialya) said...

hahahha tergelak sndiri tgk pic 2 beranak tu

Chic Na said...

cam seiras je muka asya ngn eril tu. happy 3rd birthday eril. :)

Misya Mialen said...

Happy belated befday utk eril. Bestnya smbut befday ramai2.happy family.;)

Arina Shamsul said...

Wah meriahnya..happy birthday eril :)
Moga murah rezeki panjang umur ye sayang..besar nanti jadi anak soleh tau :) muah! Hihi..

...sWeeT uMi... said...

alolo...so comel la birthday boy tu hehehe...asya ni pose cam tu pun still nmpk cute, ikut belah sape la tu kan ngeeeeeee (^_^)

ratu siput said...

RS pun suke celebrate bday ngan family kat kfc.senang.makan ayam pun sedap.hepi bday utk bday boy.cantik asya... :)

Neeza.Areef said...

pndai bday boy berposing..mesra camera lah
igt asha tutup mlut sbb xde gg..hehe..upenye tepengaruh iklan

syawalsimpsons said...

takpe settlekan kerjaan dolu..bar BW kan..baru senang hati...mmg berjangkit tu papa N asya tu...kikikikikikiki

rieda_ffya said...

lya..bgtau asya jgn ttup mulut lagi amik gambar..kalo nampak muke dia senyum lagi sweet n comel.

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam Lya..

Wah ..meriah ye bazaar..penuh ngan lautan manusia..huhu..jenuh gak tu.
Cpt2 review psl ice age 4 tu.. cma dlm perancangan nk g tgk citer tu jugak.. hihi..

Cute sekali besday boy..sanah helwah utk eril..

Hihi..asya cumil je buat aksi tutup2 mulut tu.. =)
Amin…semoga puasa kita sentiasa dilimpahi berkat dan pahala.

Nyue said...

cute jer aksi2 besday boy tuu...

ahahahah..kelakar plak tgk aksi asya tutup mulut tuu..eheheh..pandai dia...

Akak, sory nyue jarang2 terjah sini coz bz..selamat menjalani ibadat puasa taw :)

ieda said...

ahahah cute je asya buat tutup mulut macam tuu ngan papa dia ..

hurmmm eppy bday buat si cilik eril .. comel !

oh lya tgk dah ye bohsia tuu .. akk nie anak2 duk ajak tgk asteruk 1st jugak .. tapu entah lah ;)

mummY daniSha said...

comel je asha tutup mulut heeee...

Myra Jay said...

Firas pun ada gak Spiderman tu, kecik comel je :)


Comel Asya tutup mulut camtu dan Happy Birthday Eril :)

eB said...

cantek kek nyer...
asya ader skali yg best tuh :)

eB said...

cantek kek nyer...
asya ader skali yg best tuh :)

eima said...

muka asya ngan eril lebih kurang klu org kate adek bradek pun org caya ...hihi

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

ni if cakap 2 beradik pun org percaya taw
muka serupa gituew.....

are_lin@yu said...

wahh cantiknya kek bday eril ;-)..salam ramdhan dear ;-)

mama aryan said...

salam ramadhan ya..comel besday boy tu..mcm2 aksi

Nens Collection said...

epi besday eril yg ke 3 tahun..bestnye celebrate ramai2 camni kan..hehe

Masz Sidek said...

Selamat menunaikan ibadah puasa kak...

berkumpul ramai2 macam ni memang best....

KhaiRin : anies said...

Duduk dkt2 rupa asya ngan eril hampir seiras..

happy belated eril

lelamaisara said...

hehehe...asya...pandainye la bergaya...

boleh jadi model cilik ni...

happy birthday to Eril

Chekgu Azrine said...

occupied erk Mama Asya..

cantik kek berday tu.. nampak menyelerakan.. hhehe

izla said...

bestnya dapat sambut birthday anak ngan family.
saya terkontang kanting sorang kat KL ni. kene balik kampung baru dapat celebrate sama2 mereka.
aapa2 pon selamat berpuasa

AzuraFazil DIN said...

adeh time2 pose tepek kek .. sabo je lew..

tu ler, smlm col pak su kt ganu .. dia ado plak kt umah , pelik kjp .. ghupe nye dpt cuti pree.. sonok sakan lew..

spiderman baru ni ikut cite lama dia jgk , cume dia di perkemas kan lg

gadisworld said...

he..he..cute mute.comel nengok aksi wat tutup mulut tuh..cuteee

Zie said...

meriahnya lya, bestkan dapat togethr2 macam ni..

selamat berpuasa tuk lya jugak

Kak Izan said...

tutp mulut gaks.. :)

Cik Nur said...

selamat ulangtahun kelahiran Eril..!
meriah nyer..asha pun nampak happy.. :)

lieyalatif said...

seronoknye asya dpt mkn kek besdey....lieya suke pic ngan papanye tu...kemain shy2 tutup mulut...cute!!

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

muka eril dgn asya mcm seiras..sepupu lah katakan :)


selamat berpose lya

Deqla manjew said...

haha.. untung negro belakang tu dah jd icon si asya dan papanya.. hihi...muka eril dan asya dah iras2 tu...cantik kek besday!!

Mrs. Norrie said...

tutup mulut tuh tiru iklan atau takder gigi???hhaaaaaaa.....kantoi

wan nurul hezrina said...

muka lebih kurang asya jer..hepi buffday boy=)

Kesuma Angsana said...

he he meriah betul ye!

dyabunga said...

nasib baik kt opis dya blog xkne blok..haha

TwIstiEs*meSti Mau* said...

kiut miut ciut... =D
happy besday....... =3

Si Matatajam said...

Happy besday dear birthday boy...KFC ni kat mana yek? M tgk cam KFC Pokok asam kuah Langkawi jer...

Semut Senyum said...

amboi asya, tukar pose ek...
ye, spiderman baru ni along tgok doh, mmg kurang nyengat.. cepat sgt hero tonjolkan diri... lawan2 tak banyak sagt...
tu smbut kfc kt kmaman ke?

CT said...

so sweet masa ttp molot tuh...

AnneRaini said...

tetiba rasa mcm sedap pulak kalau dpt berbuka kfc..hehe

Afasz said...

muka sama la diorg.....

Cendol said...

sedapnye kek dia.nampak sedap!happy birthday boY!! moge jadi anak soleh.

maszmadi said...

hikhikhik sweet la asya nieh...

izz iizza said...

meriahnya...sedap tengok kek tu..:)

MamaEma said...

meriah juga walaupun majlis hanya dari saudara mara kan...

IntaNBerliaN said...

bestlah.. meriah :-)

Sally Yatiey said...

Happy birthday buat Eril :D hee

izan mama mia said...

salam ramadhan..dtg baca sajalah..gambar tak keluar..hihih..dah hbs limit lor...

|| NaFiRaa || said...

Meriahnye.. Cute jer bezday boy.. Skali pandang seiras ngan asya. Nama pon sepupu yer.
Selamat berpuasa utk lya jugak.

mamaRIFQY said...

selamat pose ye lya!! ingatkan asya rambut pendek tadi,,heehe

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

hihihi..comel je Asya senyum tutup mulut...sopan gitu ..hihihihi

Adylia Qarissa said...

alaahhhiiiii...malu sangat senyum sambil tutup mulut..hehehe

Wanieys said...

ah meriahnyer...hepy besday eril...best kan kalo sambutan besday budak2 ni hikhikhik...kita pon tumpang sekaki hahaa

aReLaN said...

hepi belated bday to eril!!!

9n0L4 said...

rajin ehhh langgan astro first. :)

mama aini said...

meriahnya..`hepi belated bezday` utk eril..

Gilakah Aku!!? said...

Sweetnyee.. :)