Friday, July 27, 2012

Ice Age 4 : Continental Drift

 Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Salam 7 Ramadhan buat semua sahabat. Hari ni lambat bersiaran... biasalah, bila time hujung minggu ni banyak perkara yang nak di settlekan.. Seminggu sekali jadi housewife...gini la gamaknyer. Hari ni just nak share kisah Jumaat minggu lepas sebelum puasa sempat pergi tengok wayang citer Ice Age 4.

Jom kita ke Mesra Mall. Kat Mesra Mall ni ada TGV Cinema. Ni la wayang terdekat... selain tu kat Kuantan. Tapi Golden Screen Cinema.. Lebih suka masuk TGV Cinema sebab soundeffect dia x pecah & selesa je..Xde la selalu terkejut.

Just beli 2 tiket untuk saya & fain. Asya duk atas riba Fain. Senang nak peluk kalo dia sejuk. Lagi pon..bukannya dia nak duduk atas kerusi sorang-sorang dalam keadaan gelap gelita tu. Show start pukul 4.50pm. Sampai pon ngam-ngam time tu. Mulanya nak booking on9 je.

Dapat kupon free.. Yang boleh guna KFC & ZALORA. Saya dah beberapa kali shopping kat ZALORA ni. Memang puas hati.. Layanan terbaek daripada custumer service dia. Dan paling best penghantara percuma. Baru order harini.. esohk dah sampai. Nanti saya share apa yang saya shopping kat ZALORA ni. Ni dah dapat kupon.. boleh la gunakannya.. Sape nak intai2 apa yang ada kat sini.. pegi sini--> http://www.zalora.com.my/

Ni dah lepas show... Nak kejar solat Asar lak. Show dalam 1jam++ je.. Suke tgk aksi papa & asya ni.. Dia intai ape ni erk? Pic dalam wayang ada.. tapi dalam kamera 1 lagi.. huhu.. malas nak transfer daaa...

Tersenyum.... Apa yang saya boleh komen pasal Ice Age 4 ni... Sedikit membosankan.. Bagi saya yang sebelum ni lagi best. Rasa boring sikit... Dan..saya pon nampak asya cam boring. Tapi tetap ada part2 yang lucu . Madagaskar 3 memang lagi best & terbaek.. Sepanjang show hingga ke habis enjoy. Lepas  ni ada satu movie yang saya dah remark kat dalam kepala otak ni.. Jugak filem animasi..yela.. dah ada anak.. citer2 camni je la yang sesuai nak layan. 

Just For Sharing:
Sahkah PUASA jika MANDI WAJIB selepas waktu Imsak & Azan Subuh???

Jawapannya:
Hukum puasa itu SAH... sehingga sebelum matahari tergelincir. Jadi maknanya, kalo terlewat mandi wajib hingga ke waktu Zuhur, puasanya sah.. Cuma yang berdosanya sebab tinggal solat Subuh. Yela... saya pasti ramai yang nak tahu tentang perkara ni.. Lagi-lagi buat suamisteri kan yang mungkin terbabas..?? 


Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

57 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

NICE SHARING ~

mama aryan said...

betul tu..bagus perkongsian tu,ye la kdg2 kita pun bole terlupa

mama aleen said...

BESTNYA LEH TENGOK WAYANG.. MAMA NI ANAK KECIK.. BELI CD JE SENANG.. :)

aReLaN said...

best kan ice age?huhu..yang pasal mandi wajib tu pon dah ada orang tnye masa dulu kat ustaz.hehe..

ganung katne??saya dok besut 13 tahun tau.hehe

Deqla manjew said...

senang kan..jimat la kalo asya suka dok atas riba... asya always look cute la..

lelamaisara said...

tgok semut agaknye dua beranak tu..hehehe

Masz Sidek said...

perkongsian yg bagus kak...
utk yg dah kawin dan bakal2 pengantin... :)

Qhaifa Nur said...

tq for info....
sekarang hati dah lega hik..hik..

Cik Nur said...

Comelnya asha..! senyum jeee..hihihi.

pasal mandi wajib tu, memang sah, sebb nur penah dengar kuliah mgenai ni.. ustazah tu cakap sah..

AnneRaini said...

ramai gak yg ckp citer ni tak sebest yang sblm ni...sy tunggu donlod jela..hehe

Rasp said...

iye lah sis...
cute jer gambar asya & your hubby posing gitu....

soklan tu baru jer my fwen tanya kat i last wiken :D

|| NaFiRaa || said...

bestnye layan movie kat pawagam.. zura sendirik pon tak pernah masuk pawagam..ape lagi anak2.. teringin jugak nak masuk cuma belom masa lagi kot..kekekeke

izz iizza said...

dulu selalu tertanya tentang mandi wajib itu...owhh rupanya sah..:)

x tengok lagi citer tu..dh jarang layan panggung dh sekarang ni..:)

Cinta Misteri said...

CiM tahu hal mandi wajib ni 10 thn dulu. Itupun en.hubby yg bgtau. Naktau cerita kelakar pasal ni, nantilah CiM akn post 1 N3. Hehe...

are_lin@yu said...

ayu tak pernah tgk cita. tu..huhu..oo baru tahu..hehe..tak kahwin lg..tp blh amal jika cik 'p' datang..hehe..salam 7 ramadhan dear ;-)

syawalsimpsons said...

bestnyer tgk ice age...sue ajak en asbeen, sampai sekarang tak dapat..katanyer..macam tak best..adoi

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Huhuhu. Boring ye movie ni.. ermm.. Xjadila nk tgk.tp Madagascar mmg ramai yg kata best,

ermm..bab hukum yg last sekali tu betul. terlupa nk mandi hadas besar selepas waktu imsak.sah puasa tu.cuma,ila tersedar, kena mandi hadas dgn kadar segera..

tq 4 sharing :)

Wanieys said...

asya mesti happy g tengok wayang tu tgk muka pun ceria jer....wani pun penah dgr gak puasa kita sah kalau terlewat mandi wajib hingga waktu zuhur

Kesuma Angsana said...

tq, info yg last tu mmg terbaik hehehe

Si Matatajam said...

tq for sharing...info tu berguna tu..hu hu...bestnya bleh layan wayang..

dyabunga said...

dya lama xtgk wayang..hhihihih

Hilmirda Daud said...

Nasib baik tak bawa budak2 tu gi tengok ice age 4 lagi...

Alin Marlini said...

wah..best tgk wayang

Masha Meisters said...

hehe...ice age yang sebelum ni semua dah tengok gak...memg best gelak sakan...haha

eB said...

tq sharing yer
^_____^

mamapp said...

makin manis anak dara ni mama tgk

Solehah Shamsuddin said...

ye sah.

::NureeN:: said...

ada plan gak nk bwk elly g tgk iceage 4 ni tp dia dh advance g tgk dlm utube daaa....

pasal mandi wajib tue nureen tau masa mula2 kawin dlu.. :)

ieedaz @ mama_isha said...

asya anak papa sungguh yer..hehe

fiza said...

ASya tengok apa tu? ☺☺

Selamat berbuka yer lya.

Mamamya said...

barau pg td akak m'intai2 web ZALORA ni...ada juga yg b'kenan dihati.. :)

dah lama x bawa anak2 tgk wayang..last tgk citer 'repunzel' kene tunggu bby dalam perut ni besar sikit baru blh masuk panggung lagik....

eMMe said...

alaa...lame dah tak tgk wayang...
last tgk wayang pun tak ingat bile...
elok la luangkan masa same anak n suami kan, kalo ade kesempatan..

Thx for sharing Lya...
pasni takkan rasa was2 lagi kan...
heeee~

sal-nurbeena said...

Bestnya dapat menonton. Akak kt rumah nak nengok tv pun boleh dikira. :)

Kak Izan said...

Lama dah tak tengok wayang nie..
sharing : sah sah sah.. tp jgn wat selalu huhuhuhu :)

Miss BaNu said...

wahhh gi tgk wayang yer bestnyer..dh lama x gi..

ieda said...

aah tgk apa lah tuu asya dan papa tuu ekkeke ..
soo sweet pic tuu

hurmmm TQ sharing dik ;)

Kakzakie said...

Asya dah tak menggigil dah dlm panggung ye.

Kakak baru nak jawab tapi dah bagi jawapan oklah tu..

Tina Othman said...

selamat buat kerja umah lya, biasalah kan hujung minggu, non-stop kerja kena buat

lama tak tgk wayang, selalu kalau nak tgk wayang ktorg berdua cuti, budak2 anta taska hehe sesi detim2 gitu

CtAyue said...

sy pun sama beli tiket dewasa je kalau tgk wyg.. wah siap dpt kupon lg erk..bestlah.. :)

lieyalatif said...

lieya jugak tak pi2 tgk nie...bile nak gi nie...dulu dayyan behave leh la tgk..skrang nan ado.....

KhaiRin : anies said...

sy lak x berani nk shopping kt zalora tu sbb tkt x mampu nk kawal nafsu...tgk kasut2 dia je da nk pitam heheheh

Kunang-Kunang said...

Salam Lya dan selamat berpuasa.

Mesra Mall ni di Kertehkan. Bila balik ke Dungun adalah nampak tapi tak pernah singgah.

Rosidah Binti Muhamad said...

teringin nak masuk mesra mall nie, dah bp kali g tak berpeluang nak masuk lagi. shoping petronaskan..pastu jalan depan lagi kita akan jumpa plan dorg..cantik giler permandangan loji2 tu bila malam hari..

KakNi (CikNi Ahnie) said...

wooo... jangan terbabas sokmo... hahahah.... kita org jgn tengok wayang, kalau tengok pun yg box office smpai pecah panggung tu ada lar... gurau je dik. Betul tu lya, kalau dah ada anak, kita pun akan terikut apa cerita yg dia org suka nengok. anak kakni yg boy tu tengok cite perang, kakni pun tengok jer lah..... layan..

Deq's Qienz said...

Owhh cite bru ke?ptut g macd td qhayra dpt mainan nih..ermm cite 123 pon xsempat nk tgk lg..huhu

Chic Na said...

bestnya dapat kupon zalora.

err baru tau pasal mandi wajib tu. ingatkan kalau lepas subuh dah batal la puasa. tq info dear. :)

Cendol said...

ahaaa yes!!dah buleh komen2 ni :)
haha dah mcm2 cerite agak nye di mark kan utk ditonton ye..
nice share :)

zulhilmi tempoyak said...

br lagi ek movie ni..??

~Sweet Honesty~ said...

dh lama xtgk wayang..huhu

nn lylyn said...

xtgk lg yg 4 nye..

Mishter Izwän said...

best sngt ke ICE AGE 4? tak de mse nk tgk . donwload je la ~
soalan tuh mmg bese org tnye . bgs la sharing .

..::..aRe-Na..::.. said...

geramnyer tgk aksi asya tuh
hehehe...
tq lya sbb share bab mandi wajib
tuh...harus diambil tahu bab2 tuh kan..

rieda_ffya said...

best dia dkt kan tgv..bole tgk bile free..nice info psl mandi wajib tu..

kayyana said...

thumbs up utk soalan dan jawapan lya tuh.. mmg kite sbg suami isteri perlu tahu hukum hakam tu semua... hihihi. penting tu kan...

mama aini said...

ehem..lama tak kepanggung tgk movie..skrg ni mama tgk DVD kat rumah je..hu2x..

MamaEma said...

suka tgk gambar si ayah dan anak tu

9n0L4 said...

comel je Islam ni. mmg fhm fitrah manusia. ;)