Tuesday, July 17, 2012

Masihkah Kau Ingat?

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Fuhh... setelah agak lama menyepikan diri.. Hari ni saya kembali dengan entri baru. Masihkah kau ingat??? Masihkah ada yang ingatkan saya? Kemana saya menghilang? Yes... saya masih ada.. cuma menyepikan diri menyelesaikan beberapa perkara terpenting dalam hidup. Dan selain tu, minggu lepas aje 3x berulang ke emergency room. Apa-apa pon, insyallah..lepas ni saya akan kembali seperti biasa.. Tapi ambik masa skit nak cover.. Nak buat entri ni pon..berjuta kali fikir.. camner nak mulakan.. Btw.. saya ucapkan jutaan terima kasih buat semua sahabat yang setia ke sini walaupon blog x b'update & saya x bw.. Ok la..sebagai permulaan... saya summarykan semua citer yer.. 

Perkara pertama...ada 200++ komen yang belum dipublish & dibaCa.. Sungguh terharu. Insyallah.lepas ni saya publish komen satu persatu sambil2 tu saya akn bw.. Tapi maybe ambik masa sket.

Dan.. saya mohon ampun maaf sebab belum umumkan siapa yang bertuah bakal menerima Celak Arab D'Herb ni. Mereka yang bakal terima celak ni leh tengok komen kat entri ni. Just 78 komen yang dipublish & diterima mengikut syarat yang saya tetapkan..iaitu komen yang diterima sebelum muncul entri terbaru. Patutnya saya umumkan minggu lepas, tapi oleh kerana perkara2 yang xdapat dielakkan... dan hampir seminggu saya x update blog. Insyallah.. saya akan umumkan minggu ni. Paling lewat Jumaat ni. Tunggu ye ;-)

Hehe.. same kan???? Ni kat KFC masa celebrate birth sepupu asya.Insyallah.. lagi-lagi gambo menyusul entri seterusnya. Just intro dulu. Ramai tak yang rindukan Afrina ni?? Lepas ni saya nak bahasakan nama "Asya" kepada " Afrina" lak.. Ok gak kan?? Tapi kekok sikit kot.. hehe. try dulu.

Xde idea ler... so upload pic sendiri la.. Kot-kot dah ada yang lupa pada saya ni. Atau ade yang rindukan saya?? Weyhhh.. saya betul-betul xde idea nak menulis ni.. So.. saya stop sini dulu. Insyallah..lepas ni blog ni akan selalu berupdate la. Owh.. minggu ni saya bz duk prepare dokumen untuk audit ISO. Tension bangat! Dislike ;-(

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

95 comments:

Nad @ MamaZN said...

welkam back!
naseb baek masih dpt tau citer psl lya kt FB

Cik Aini said...

xpe2..setelkan dulu yg mn penting pastu bila dah senang2,rilex2 br la jln BW ye :)

Dieyna said...

yesss.. lya's back...

Umie Naziera said...

betul2,rindukan post dri kak lya =B
have a nice day

Arina Shamsul said...

alahai..banyaknya komen..mmg fengsan la nak balas kunjungan ..hihi..

takpe dear take ur time..saya faham situasi kamu :)

take care :)

Misz Mieza said...

Wah! Banyak komen tu.. Btw, Asya pun cantik, Afrina pun cantik.. Dua2 nama tu cantik.. Waiting for your next entri.. =)

Maya Mayana said...

selamat kembali berblog :),masih ku ingat :)

Misya Mialen said...

Welcome back dear.;) x pe pelan2 bt entri.;)

Asyiqin Haulisah said...

akak selamat kembali, busy sgt ye?

mama rifQy said...

nape nak tukar jadi nama afrina lya??

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Welcome back Lya..
Sentiasa Ingat Kat Lya & Afrina..btw..nama Afrina pun cantik juga...^^

eh..sama plak gaya Afrina ngan gmbr kat wall KFC tu..hehe.. :)

...sWeeT uMi... said...

umi pun baru je kembali update blog sbb bz ngan keje huhu...ada gak perasan blog lya ni tak berupdate...nway, welcome back...mmg windu nak baca citer AFRINA ekekekeke

izan mama mia said...

itulah..tertanya-tanya sendiri..mana lak hlgnya lya ni...

Masya said...

selamat kembali .....
pelan2 amik mood ...

Deqla manjew said...

byk komen..wahh.. kalo deqla x larat nk peram lama2... hihi...cepat2 yer muncul entri terbaru lps ni.. kalo tak larat jgn paksa diri..kesihatan dan urusan lain2 tu lebih penting..kami di sini semua memahami.. :)

~aSHa~ said...

mana boleh lupa lya....

ratu siput said...

rindu kat dia :)

ct rahani said...

welkam back dear.. rindu jugak nk baca entry2 lya.. :)

nama nk tukar panggilan asya lya.. dua2 nama pun comel.. :)

Yumida said...

wah..byk tu..200+....welcome back sis yg santek...mesti la kte org rindu...licinnye muka sis...leh main gelongsor lagi...alhamdulillah..kurniaan dariNya kannnn.....
muka asya tutup mulut penuh suspens..haha

Kak Izan said...

semoga sihat ekk.. ?

Nens Collection said...

semoga hari2 lya dipenuhi rahmat dari nYa..aminnn

are_lin@yu said...

selamat kembali dear..banyak tu nak kena publish..hehe..

mama leen said...

byknya komen.. :)

LydSunshine said...

Okay gak nama afrina.

syawalsimpsons said...

egat je kat lya...tercari2 jugak..moga sihat sentiasa K...

Chekgu Azrine said...

cantiknya tuan blog..hhehe

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

pitam nak baca semua comment tue
ngeee
welcome back :))

Che Rosliza Che mat said...

Banyaknya komen....Kalau cik rose pengsan hihihi nak publish...Selamat Kembali Lya...Asya kalau panggil Afrina lain jer hihihi Jiran sebelah nie...anaknya panggil Afrina..

Mamamya said...

xper lya settlekan mana yg penting dulu...rasanya ramai yg sayangkan lya & x akan lupa pada lya.. :)

akak skrg ni pun on/off jer blog tu..

semoga lya cepat sihat n jgn lupa makan ubat! ^____^

comel jg kan asya tukar pada afrina...

Kazman / Sue said...

tak pee... mungkin banyak perkara yang harus di dulukan...

dyabunga said...

btl kata cik ai..settlekan yg penting dulu

ieedaz @ mama_isha said...

comel je asya tu.pandai posing2..
mama dier pun cantek sgt! moga sehat2 aje tau..

Wanieys said...

xper lya slow2 balas komen2 tu...tu la rindu lya dengan asya....buat mn yg penting dulu :)

~Sweet Honesty~ said...

byk gila komen...take ur time yea..

Gieyana said...

sy rs mcm sy jer yg lama x dtg sini..busy juga..:-)

Fieza79 said...

fieza pun bru online ni..lama jgk mendiam kan diri ni..bila bz mood update blog ke laut...

Kesuma Angsana said...

ok faham , akan terus follow yek

:: Riri-Fatieha ::~ said...

welcome back.. semoga sihat2 selalu :)

izz iizza said...

selamat kembali...sweet jer gambar..:)

onie said...

pehhhhhhhhhhhhhhhhh,komennnnnn......onie yg tgk pun terharu,hik :D

dhiera said...

sama lah kita kak~ dah lama menyepi~
perghh...banyak gile komen2 akak~

anisalya said...

selamat kembali ye lya...

CtAyue said...

welcome back lya..

Cik mama said...

Sentiasa ingat kat lya, semoga semua dlm kadaan yg baik jerr yerr.. ^_~

♥MAMASYAZA♥ said...

wow banyaknya komen, selamat kembali berblog

Masha Meisters said...

wahhh...banyaknyer....jenuh jugak nak membalas balik tu....xpe,take it slowly ye :)

Deq's Qienz said...

byknya komen, jenuh nk tilik satu persatu..ahakssss..sy pon sbuk smpy tak prasan tak dak komen dr lya..btw, welcome back ya :))

Neeza.Areef said...

yang penting dah sihat sepenuhnya kan

aanie said...

masih ingat lya lagi...

syoknya byk komen dpt...menandakan ramai yg ingat lya....

izla said...

cun la gambar yg last sekali tu.
serius tak tipu!

Zie said...

wah 200 banyak tu lya..good luck yer

Ann Ishak said...

rindu nak tengok gelagat asya la...rindu dekat mama jugak. Selamat herBW ye :)

Miss BaNu said...

hehehe welcome back =)

cendol said...

wooo bnyk nye komenn..huhu boleh pengsan tu nk bw..hihi btw,takpe lah utamakan yg lebih utama:)
gojesnyeeee ibu ni

Fai CeritaCinta said...

fai pun dah hampir seminggu jugak tak bw. hehe. selalu follow akak kat FB je ^___^

fieda said...

take care ye lya..

ieja amieja said...

setuju sgt2 dgn pendapat dyabunga tu..

Rosidah Binti Muhamad said...

Welcome lya..rindu awak..
Mana boleh lupakan lya..org yg selalu tinggalkan komen di n3 sayer..

Alin Marlini said...

tak lupa punya

Yana Libra said...

buatlah apa yg penting dulu ye kak..kesihatan jaga jugak okay~ :)

m.u.l.a.n said...

take care..

tak suka kalo time2 audit.. hehe..

Lukman Hakim said...

wa'alaikum salam..
Insya Allah masih ingat.. :)
salam kenal dari saya mama Asya yg baik.. :)

mama aini said...

assalam lya..yg penting jaga kesihatan & mkn ubat..tak BW takpe dear, yg penting banyakkan berehat & takmo stress dgn kerja ya..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam lya..lamanye nyepi...welkam back dear..
x pe2..take time.. windu owhh~~~

IntaNBerliaN said...

patut lama mghilang... take care ye lya..

Solehah Shamsuddin said...

wah byknye komen akak.meh bg solehah sikit.hehe slmt kmbali akak ku yg comel :)

Lelord said...

utamakan mana yg perlu dulu Lya...kawan2 memahami

take care

..::..aRe-Na..::.. said...

rindu nak tgk gelagat asya dan ibu asya
yg makin cantik neh hehehe:-)

Ujie said...

Takpe..urusan alam nyata kena settle dulu..baru sng hati nk ke alam maya (internet).

Smoga semua berjln lancar ya!

Kakzakie said...

Moga terus sihat dan boleh berblog Lya..

Noli@Ibu Wafa said...

take care yer kamu ;)

lelamaisara said...

Rindu kat Lya..:)

Chic Na said...

patutla lama menghilang. ape2 pun moga semuanya baik2 je. jaga kesihatan. :)

Kunang-Kunang said...

Selamat menyambut Ramadhan Lya.

Ampun Maaf dari saya, semoga Ramadhan kali ini Lya sekeluarga dikurniakan Allah kesihatan yang baik untuk melakukan ibadat.

Suhana Shuib said...

lamanya menghilang.. pasni rajin apdet k..

|| NaFiRaa || said...

zura pon tak suka bila time audit.. mencik!! banyak keje!!

Cik Nur said...

bagai terkena panahan tgk tuan tanah punya renungan..!

cun habis....!

rieda_ffya said...

hee..sy pon da lame x wat entri baru lya...busy manjang..welcome back lya

norhidana said...

ingtkan naper lah Lya menghilangkan diri... kalu ada audit mmg kite jd bz kan... huhuhui

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

nama betul asya..afrina ya?

ieda said...

memang rindu pun kat lya dan asya ;)

el said...

smoga kamoo sihat2 sj ok lya

MulutPayau said...

selamat kembali dear....wahhh...bnyaknya komen...
Tak pe dik, yg mana penting patut didahulukan.....

sal-nurbeena said...

selamat kembali. dulukan mana2 perkara yg penting

lieyalatif said...

selamat kembali lya..cepat2 update tau....tak sabar nak bc cite asya cute!!

eita said...

takde idea memang susah kan...
tak tahu nak tulis apa...

selamat berpuasa..

eMMe said...

Salam Lya, sihat ke?

Hope sihat2 aja.. wow! gambar Lya yg latest ke? pakai celak tak?
cantiknye... always kan cantik..
tu tandanya Lya dah sihat..

Slmt Menyambut Ramadhan...

Takecare Lya..

CheNamNam said...

owhh hakak ponn dislike audit nak-nak yang ISO punyer..tensi gila kot bila nak audit...:P

btw selamat kembali...jgn stop lamer sgt nanti jenuh nak pulihkan momentum menulis balikk...:)

take care dear..!!

Lukman Hakim said...

daku selalu mensupport postingan ini.. :)

Aine Ainun said...

lama lia x update...
sihat ke??

Take care..
sure rindu kamu

eB said...

musti la rindu.
slmt kembali lya. eB doakan lya akan sentiasa sht ... insyaallah...

salam ramadan & maafkan segala slh & silap...

tc yer :)

mama_umar_maryam said...

alhamdulillah..lega dgr ;)..jemput join GA kite nk kasik shawl @ FM :)

MamaEma said...

akak pula tenggelam timbul...huhuhuhu...
memang banyak betul komen yer....tahniah

Ayuni said...

Salam Ramadhan!

9n0L4 said...

wow. awek cun nak gi kerje ke tuuu. dan lagi posing. hehe.