Monday, July 2, 2012

Taman Teruntum TO Teluk Chempedak Beach

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Salam bersua kembali..Entri pertama di bulan Julai.. Sekejap je masa berlalu..tinggal beberapa hari lagi untuk kita semua sambut bulan Ramadhan. Rasa mcm baru je sambut raya, dah nak puasa. Apa-apa pon, moga semua berada dalam keadaan sihat untuk menyabut ketibaan Ramadhan. Hari ni just nak post pic 2-3 bulan lepas gak ni.. Lepas asya masuk MasterChef Kids aritu... Sebelum balik, singgah kat Mini Zoo Teruntum & ambil angin di Pantai Teluk Chempedak.. Meh...kita nengok ajer.


Taman Teruntum a.k.a Mini Zoo Teruntum
Masuk free aje... 

Asya syok tengok apa ntah tu

Dalam banyak-banyak... saya nak tempek Iguana ni je.. Macam patung lak.. duk statik je..x bergerak langsung. Tapi takut tengok muka dia.

Kawasan baru kat Mini Zoo Teruntum. 
Time ni baru siap bina

Asya dengan aksi kiut miutnyer

Dah berserabai rambut asya.

Ok.. bai baiii animals...
 asya nak g pantai plok

Kemain cewek ni

Kesayangan mama.. 
yang menghilangkan kesedihan di hati

Berselera makan..

My Only One
Walauapapun kekurangan & kelebihannya.. saya TETAP mencintainya seadanya dengan sepenuh hati..
sebagaimana dia menerima diri saya seadanya.

Ok.. ta ta ti ti tu tu...

STRESS IS A SILENT KILER
HATI-HATI
JANGAN MATI MENGEJUT KERANA STRESS

Sekian.... 
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

70 comments:

Si Matatajam said...

Bestnya Asha tengok animal yek.. Sempat lg possing cute miut tu..

Chic Na said...

bestnya g TC. dulu time blaja kt kuantan slalu gak pegi. kiutlah asya punye pose flying kiss. ;)

Aisy Nasiha said...

Best dpt luangkan masa bersama2 keluarga tercinta....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnye zoo ni..masuk pun free..
Suka dengan posing Asya ni..comel..
Hari tu pernah bawa Qis p Zoo johor..kat luar jer berani..bila bawa masuk dalam..takut tgk binatng2 tu semua...

Si Matatajam said...

Tertanya-tanya sapa la yg menang lpstick tu yek...He he.. Eksaited la plak..

S.U.R.I.A.T.I said...

ayat terakhir tu SEREM...hahaha

Arina Shamsul said...

asya yang kiut dan bergaya..:)

Deqla manjew said...

asya jenjalan tgk animals yer..syoknyee.. kemain luas asya nganga mulot..hihi..pandai asya posing..

Yana Libra said...

pandai asya posing macam model..hehe~ :p

Masya said...

seronok asya dapat jalan-jalan macam ni yer.... masa bersama keluarga walaupun sekejap tp indahkan..

Ibuhani said...

Asya makin comeiii!!!! Colourful iguana tu....geli!

mama aleen said...

penah pegi masa umo 11 tahun dulu.. lama gila dah.. huhu

Sari Yusa Ibrahim said...

wah... dah ada zoo ala2 ya di Teluk Cempedak, best!

Lya Colours said...

alamak lately saya selalu stress. huhu

asya makan apa tu. besa nganga. bak sket !

Che Rosliza Che mat said...

hihihi nice photo lya...betul ayat yg last tue...Jangan stress...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

cantik2 gambo semua, dah lama tak pi pantai TC ni, dulu rumah BIL kat sana selalu la pi, la ni deme dah pindah..

Zie said...

Asya nampak dah besar yerr... emm laparnya dia..

norhidana said...

apasal letak gambar iguana je/... tp mmg seram tgk muke dia... tak minat akak ngn binatang eksotik ni dik...geli

KhaiRin : anies said...

biar betul? msk free je?

ieda said...

suke tgk pic asya ..

yelah lya .. walau ada kekurangan mahupun kelebihan kita tetap terima kerana dia adalah segalnya bagi kita

namun

ujian allah x pernah bertepi , bila di uji diri selalu rasa tidak dihargai .. semoga allah berikan kekuatan kerana setiap ujian berbeza penerimaannya .. :(

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

x der luas sgt ekkk
apa pun mimi khen
brpa RM masuk situ??

Wanieys said...

asya comel kiut miut...pandai posing...bestnyer dia g jenjalan ngan mama n papa hihi

rieda_ffya said...

best n happening nampak kat taman tu yer..

Nens Collection said...

so sweettt n3 ni..hehe
semoga keluarga lya berada dlm limpahan rahmatNya..aminnn

are_lin@yu said...

cantek and cute..hehe...happy family ;-)

Nyue said...

kdng2 perlu masa utk bersama keluarga akak...hope akak sentiasa bahagia...& asya memebesar dgn baik...suka tgk asya :)

Kesuma Angsana said...

saya pun baru lepas melawat zoo but part2 reptilia tu x masuk .. geli geleman ler

lelamaisara said...

betul la tu jgn stress2 tau...

Asha jejalan tak ajak pon...huuu

IntaNBerliaN said...

ooo ada mini zoo teruntum yer.. ms sy belajo sana, xtau pulak ada zoo...

izla said...

dah lama tak jejak kaki kat taman teruntum ni.
dulu waktu kecik, ni la tempat ayah selalu bawak kalau ke kuantan. tengok monyet/kera

ct rahani said...

suker tgk pics asya posing.. comel sgt!

Salmiza said...

syukur dah dianugerahkan seorang zuriat kan lya...kesian tgk kwn2 yg blom lg dikurniakan zuriat.. Bersyukur kite...:-)

Afasz said...

olololo...so sweet ayat last tu ... >_<

eMMe said...

Salam Lya, ape kabar?sihat? saya pun gi Kuantan Jumaat-Sabtu ari tu, Husband de keje... just ikut n tak sempat gi jalan2 amik angin pun.. terus balik Putrajaya.. kalo gi jenjalan lain la citernye kan
hehehee~

Myra Jay said...

Isyy geream tul tengok Asya, pandai posing ha ;)
Memang comel ;D

izz iizza said...

xnk stress lagi..hehe

suka tengok asya..photogenik jer dia..:)

Masz Sidek said...

kali terakhir masuk zoo... kalau tak silap waktu sekolah dulu... hehehe

mesti asya seronok dpt tengok macam2 haiwan.. :)

suhaina laui. said...

lya kat mane erk....weekend ni means jumaat buka x....

Bionic women said...

lamanya x gizoo teruntum tu..
pernah kena kejar ngan kera kat situ..huhuhu

Qhaifa Nur said...

seronok masuk zoo ni...
pandai gegurl sorang ni posing...

itulah tandanya sehati sejiwa...

Rasp said...

kusyuk jer asya tgk animals tu ye sis...
my doter pun suka tgk animals...
tapi i geli lak tgk en iguana tu hehehehehehe....

|| NaFiRaa || said...

bestnye dapat bawa anak2 pi zoo kan~ dorang mesti sonok~
kalo gi pantai.. mama papanye lagiiii sonok.. hilangkan stress..

etiey.com said...

cantik gambarnya!!!

enjoy si asya tu dapat jalan-jalan kat sini

m.u.l.a.n said...

tiap weekend balik kuantan tp takde masa nak ke tmn teruntum.. ni tempat kami main masa kecik2 dulu...

mama_umar_maryam said...

heheheh,pesanan last tu rs cam lawak pon ader ;p

Kakzakie said...

Baguslah Lya masuk foc tapi macam tak ramai pengunjunglah... kalau di JB free agaknya padat yg datang sebab tak ada tempat cantik lain di JB nie. Kalau di Pantai timur banyak pantai cantik-cantik...

~Sweet Honesty~ said...

seraammmm tgk iguana tuh..huhu

mummY daniSha said...

huuuu...sy syg huby sy jugak heee...sebab dia terima sy seadanya....=)

fieda said...

lya..tmpat beru bukak tu nk wat tmpat ape ye..kalau balik ktn mmg tak miss dtg sini..

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

tak penah pegi kat mini zoo teruntum ni...cam best jer...bergaya sakan asya ni...

Stress ni kiter kena pandai menanganinya...jangan terlalu pikir pasal stress mungkin kiter perlu lebih rehat dan tenangkan diri...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

AKsi asya yang comel sangat...

setuju sangat "stress id silent kiler"

MamaEma said...

kat taman teruntum nilah yangpekerjanya kena patuk ular tedungkan...

wan nurul hezrina said...

serius iguana mmg hodoh sungguh..waaa seronok asya jenjalan ek

Cik Nur said...

ralit je asha tgk animals..!

Gieyana said...

santai bila jenjalan cmni..sukaaaa..:-)

Chekgu Azrine said...

belum penah sampai sini..nampak gaya mcm best jek!!

eda_ej said...

syoknye masok zoo free..

|shuhadaothman|TM said...

alala. comelnye asya nii. pandai posing eh. hehe :D

mama aini said...

assalam lya..comil sgt asya !!!.suka mama tgk posing dia..he2x..

Dieyna said...

muka asya keletihan..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

bestnye jalan2... :)

*betul3..stress tu pembunuh dlm diam*

mamalieyna said...

dah besar asya...pandai posingnya..hee~

wanie amerie said...

betul tu lya,tgk gmbr ank seniri adalah terapi paling mujarab utk redakan stress..

Kella said...

terserlah kedewasaan asya... =)

Masha Meisters said...

ehh..tertarik dengan iguana tu la :)

Solehah Shamsuddin said...

wah bestnye g jenjalan.

munna said...

kak munna baru tahu ada mini zoo teruntum ni

anisalya said...

dah lama tak ke sana. apa pun mmg asya cute la.

9n0L4 said...

skrg ramai cekgu yg stress. huhu.

el said...

pic iguana tu ohsem la lya
tp xleh lwn pic asya
sexy lak tgk dia pki baju tu