Wednesday, August 29, 2012

Dimana Hilangnya LYAFRINA ?

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Dimana hilangnya LYAFRINA??? Dimana?? Dimana....??? Saya masih disini.. xhilang kemana-mana. Tapi..saya hampir sasau... gara-gara xleh on9 sebab laptop ade masalah kesihatan. Mau..menangis... bila on je.. terus dia "mapuh". Semalam dah selamat bawak laptop ni kat kedai.. ceyhhh... bukannyer problem besor sgt, just kabel dia xleh pakai.. cuma tuko baru. Melayang gak lak rm100++.. Balik tu, lps settle tgungjawab sbg mama & isteri... terus buka blog yang amat dirindui.. Mula2 bw dulu..mana2 y sempat.. Lepas tu update entri ni. dah pukul 2.30 pagi nih!!! Nak update citer raye, xde mood la lagi..sekali harung la next week..

Saya mula kerja 25/08/2012.... mood tu kelaut sgt... sebab lama sgt bercuti,kena refresh dulu. Bayangkan..betapa sasaunyer saya bila xleh nak update citer kat sini..mujur kekasih HATI memahami.. sebab dialah pembaca blog HATI  no.1. Nak update kat ofis... xleh sebab semuanya dah kena blocked.. Tapi xpela..sekarang dah lega..sebab semuanya back to normal.. Rasa cam xnak tdo je malam ni.. sebab nak lepas gian.. ngeh2... Tapi kena gak tdo.. sebab esok keje.. 

Gambar pemanas aidifitri 2012
Tahun ni..kami dengan tema Grey+Silver
Tetibe teringat saat "aku terima nikahnya"
hehehe
.
Ini drama pagi raya.. Xsoh kalo xdrama pagi2 buta ni.Mula2 ok lagi..senyum2..lepas tu, mula berdrama.. Masa ni sebab dia sibuk nak angpau raya.

Ha...ni baru senyum . Pagi tu, bertudung sekejap..Naik ke tengah hari..dah hilang ntah kemana.. Salah satu faktor..cuaca time ni, panas yang amat. Minum air batu je...


Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

75 comments:

Ena said...

cantik..

ena pun grey juga.. tp tak sempa sarung di pagi raya.. sibuk beraya punyer pasal.. so, melaram pd raya ke-2... suka la tudung lya.. cantik sangat.. menaikkan seri warna grey silver yg lya pakai..

Masya said...

selamat hari raya.. maaf zahir batin....

lah ciannya nangis x dapat duit raya, tp comey tgk asha pakai tudung

mamalieyna said...

oooh patut la lama tak nmpk Lya//hehe... mmg 'takbleh' hidup kalau tak dpt jengok blog..hehe~

oooh grey+silver eh.. eina sebenarnya nak kaler coklat sket, kalau tgk real mmg nmpk coklat..tp dlm gmbr orang nmpk cam grey jer..huu~..lari sket la tema kaler kita..ingat sama =P

apapun raya tetap meriah kan..
comel asya bertudung manis...

norhidana said...

heheheheh wah2 tak dpt duit raya pun nngis ek.... apa pun gambar asya bertudung tu mmg comel

Huda said...

eeh tema kita sama la kelabu, selamat hari raya yea..

eB said...

canteknyer klabu, taun nih spttnyer kami kelabu gaks tapi aerish nk purple.
sumer tukar purple. hik3

izan mama mia said...

cantik sedondon grey cam warna blog nie...

Ina Haireina said...

itulah.. tertanya2 jugak.. mane lya lame tak nampak ni.. hehehe..

selamat hari raya lya...

qasehqaleef said...

ala comelnya asha bertudung.. geram tgk..

Cik Awin said...

sweet la grey + silver...

salam aidilfitri buat lya & family...

Myra Jay said...

Selamat Hari Raya Lya...

Cantik warna tema baju, nampak lembut je :)

rieda_ffya said...

comei la baju korunk...thn depan kene amik tema nih la..hee

LydSunshine said...

Takpe, saya tau laptop lya rosak. Sbb baca status kat FB. Kekeke. Hemohemo dia sampai nak lepaskan gian awal pagi. Takpe... esok2 bleh update. Awk tu bukan sihat sgt. Kena jaga kesihatan okay.

*gmbr masa asya nangis tu muka dia bulat benor.

Acik Erna said...

assalam lya..lawa tema grey..
anak dara lya pun kemain comel dengan baju rayanya

lieyalatif said...

hai lya...

alkisahnye...adoiii tak senang hidup kan kalo lappy buat hal....hope lepas ni takde laa timbul prob lagi...

sweet sgt lya n family di pagi raye...tema pun gojes...mcm biase asya mmg super duper cute!!

Umie Naziera said...

lorrh,patutla lma xupdate,hihi..rindu cerita2 HATI

Zie said...

Kembali lagi,,, wah cantiknya Dia, nages pulak... biasalah anak zie pun sekejap je bertudung pastu ghaib..

|| NaFiRaa || said...

Salam Lya..
Selamat hari raya buat Lya N Famili..
patutlah lama menghilang.. rupernye lappy rosak.. lepas nih boleh lepas gian berblog..hehehe

sweetnye gambar salam tuh~ zura x de pon gambar salam..huhuhu..

comelnyerrr rambut baru asya.. gambar pakai tudung tuh pon comey..:)

Aisumi Chan Kawa'i said...

salam aidilfitri sis :)

inazamri said...

patutla lama menyepi.cantik grey silver dgn tudung ada kaler pink tu.alolo dia wat muka comei mama tak bg duti raya lg ek.pandai drama dia ye.

Kesuma Angsana said...

comey nyer dia ! hehehe

Ummi Iman said...

Cantik tengok warna grey.. pjg umur tahun depan nak tema grey jugalah ;)

Dah pandai nak angpau ya.. banyak ke asha dpt angpau tahun ni?

Kelantan mmg panas masa raya baru ni kan? Tapi masih menahan kan diri dari minum ais ;)

Nens Collection said...

mmg meletoppss la grey silver ni..hehe..nnt neni pm fb no phone ye..leh jumpa2..;)

asya nmpk makin bulat muka die..sbb rambut pendek kot..tp makin comell..hehe..;)

eima said...

comey je asha tu kan.....

izz iizza said...

cantik la colourya..baju asya pun cantik jahitan maniknya tu..yg bawah pun bermanik ya..meriah tu..:)

ala asya dah comel nangis pulak ker...cun dia rambut pendek..

wanie amerie said...

samalah dgn saya,sibuk sgt2 smpi x sempat nk update blog..
sweet sgt family lyna..
selamat hari raya,maaf zahir batin..

sal-nurbeena said...

Salam 'Aidil Fitri buat Lya sekeluarga. Cantik sedondon berbaju kelabu. Tudung pun cantik. Tambah cun denagn bedak baru!

Phat said...

selamat hari raya..ni tema phat n family tahun lepas..tahun ni orange hehehe

♥MAMASYAZA♥ said...

betul kalo laptop or pc risau, mmg boleh sasau. kalo kat umah akak ni yg paling sasau lebih en, abah, coz dia tak leh nak main game zombie.
anyway salam aidilfitri dari akak sekeluarga.
cantik baju raya heroin lya tu, cumelll sgt

ieda said...

yelah lya .. take ur time .. akk pun rasa lya nie sure tgh x der mood nak buat entry ekeke ..

aloor comelnyaaa si asha .. dgn bertudung layie ;)

Deqla manjew said...

sweetnye tema kaler grey! haha..asya nanges pun menten comey jek...nk angpau raya punye psl...hikhik

are_lin@yu said...

hehe nasib dah ok kan..cantiklah baju raya sis ;-)

Miss BaNu said...

hehe welcome back ^_^
Warna tema yg cantik =)

CT said...

Patutlah akk x nampak...tercari2 gak peginya...xpe slmt berblog kembali ya..

amirah said...

comelnya asyaaaa...

m.u.l.a.n said...

Salam Syawal & Maaf Zahir Batin..

cantik kaler baju raya...

mmg kalo lappy sakit, kita pon sakit hati..

CT said...

ooo..patutlah x nampak...hihihi

Cinta Misteri said...

Everyone dh comeback to normal. Cuma ada gak yg weng weng fèñìñ raya.

CiM belum prnah bergrey d pagi raya. Ok gak kan, mix grey & pink.

Qaseh Gifts said...

Comelnya asya... Salam Aidilfitri ya...

-iLLa- said...

comeynya asya..

Rinna said...

Comelnyaa Asya bertudung..cute sgt.. :)

Lynn said...

alahai cumellnya asya...cantik sangat..dengan mama dia sekali la yg cantik tu ok..hehehe

fieda said...

olo...comeynyer asya...suka plk tgk kaler ni..

lelamaisara said...

hehehee...berdrama plak si asya tu eh..

tomei2 bertudung...;)

Zue AnnaLeeya said...

comainya asya pakai tudung....
senyum manis gitu... hehehe

aci tak klu thn dpn kzue tema gini plok...
lawa tgk lya pakai... hehehe

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam aidilfitri lya..
wah..cumil sekali pic tu..
tahun ni mmg ramai yg tema grey ngan purple la.. hihih..

syawalsimpsons said...

selamat hari lya....menghilang pon ada org egat...tak pe....sue still mood ke laut gak ni...dah lama masuk keje...tak buat sangat pon keje ni..mmmm...cantik la baju asya ni...

Cik Nur said...

alololo..sian asya..!
selamat kempali Lya.. :)

Kak Izan said...

asya cute..bila nangis.. :)

siti norsarah Aminuddin said...

waaa comelnye anak dara kecik tu pakai tudung..alhsmdulillah lya sihat..akak pun ternanti nanti ur new story

Masz Sidek said...

nasib baik dah ok... pasni update byk2... hehehe

*azni* said...

comelnye si asya bertudung,bj dia pun cantik..tu lun tgk baju mak dia lagi..hehe..

dyabunga said...

comel lah asya..hihihi..

Dilla Ady said...

alahhhhaiiii...chumel asyaaaa!!!

ha ah eh..cantik jugak kaler ni kalu wat warna tema tahun depan..huhu

Fieza79 said...

ptut lma tk nmpk..

comel asya..cntik baju asya..
nti update lg gamba2 raya Lya yg meletop tu..

AnneRaini said...

cantiklah kaler silver tu...plan utk tema next year lah..hehe

Si Matatajam said...

Comelnya anak dara Lya pakai tudung..sweet sgt Asya...

Qhaifa Nur said...

ingatkan kemana...begitu kisahnya...

cantik warna tema Lya....ada pula tudung kaler pink padan betul...baju anak dara tu pun cantik...

selamat hari raya....moga Lya diberikan kesihatan yg baik juga...

Wanieys said...

alololo asya sangat comel dia :)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

oooo ingat hilang kemana tadi...
drama pagi sama dengan farisyah kalau tak de drama tak sah

::NureeN:: said...

patut lama sepi...
nureen pon jarang berbw sgt, n3 pon autopublish :)
cintik la clr grey :)

Kazman / Sue said...

wah... bergaya dengan baju raya yee asya... cantik dan pandai bergaya yee...

Misz Mieza said...

Welcome back Lya! Patutla lama tak berupdate.. Lappy wat hal upenyer.. huhu.. sabo jela.. Omey Asya pakai tudung.. ^_^

Cendol said...

haha pandai asya berdrama ye..cubit pipi tu krg!!!haha
sape tngkap gmba pemanas tu?Asya?haha

KakNi (CikNi Ahni) said...

ramai lah orang buat baju raya grey tahun ni...

Ibuhani said...

Cantek bju raya dia! Slmt br raya. Maaf zabir n batin utk dia sekeljarva...

Chic Na said...

cantik la tone grey tu.
asya nangis pun comel. hehehe..

MulutPayau said...

Salam Aidilfitri dik...

Comel sangat Asya bertudng....

N.Aima K said...

dah pernah jg ambil theme grey silver ni wehoo

MamaEma said...

akak tak pernah lagi tema kaler ini...cantik..

mama aini said...

cantik tema baju lya & family..mama takde tema pun..hu2x..lain color baju mama & en.hb..he2x..dia tak suka tema color yg sama..

Masha Meisters said...

hihi...nangis nape pulak tu....mama cubit asya xnak bagi wet raya eh.....kikkikiki

mummY daniSha said...

nanges pun cute sgt hehe

9n0L4 said...

wpun asya bejebek, tetap napok comel. hee. bile nok mari raye niiii. :)

sal ya said...

selamat kembali. memang kalau laptop buat hal ada la pening2 sikit sbb tak dpt tgk blog kan? kadang2 tu tak update cerita pun tp suka je tgk.