Wednesday, September 5, 2012

AIDILFITRI 2012 : Kisah 2 Syawal

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Hi...hi... salam bertemu kembali. Hari ni kiter citer sikit kisah hari raya ke-2. kebiasaannya untuk hari raya ke-2 & seterusnya kami dah x pakai sedondon. susah nak cari sedondon ni. Saya still lagi pilih berbaju tradisional.. harap time2 raya ni je pakai ayu-ayu nak g jalan. kalo hari biasa2 pakai kasual je la. 

Tapi, secara kebetulan, baju kami lebih kurang lak..kaler biru tua... pagi tu sebelum keluar rumah, just sempat berphotoshoot dengan asya je. Dengan papa dia x sempat. KECEWA!!! tapi konon2 sebelum bertolak ke Kerteh tu nak berphotoshootla dulu bertiga. Sebab nak ambik gambar kenangan pakai baju lebih kurang je. skali... xde photo-g lak nak ambik gambar kami ber-3..KECEWA LAGI! Fain siap nak suh pakai balik baju tu esok pagi semata nak bergambar.. Tapi..malassss ler! hua..hua....xde mood doh!

Pagi raya ke-2 lebih berileks sikit. Pagi tu keluar beraya rumah mak-mak sedara sebelah saya yang xsempat diserbu pada raya pertama sebab timing raya pertama tu lari... nak berkejar lak rumah famili fain. So, hari raya ke-2 tawaf sekampung sebelah family saya. Lepas solat zuhur terus bertolak ke Kerteh, berkumpul dengan sedara-mara sebelah fain lak.. Sampai ke malam duk sana. tapi sayang, kamera terperap dalam kereta... 

Jom layan pic yang sempat diambil pada
2 Syawal

mama suke tengok asya tersenyum camni!!!!

Lagi pose daripada kami yang suka SENYUM

Sweet!!!
Suke H.A.T.I dapat kiss dari anak mama ni!

2 syawal...
ditemani jerawat yang membiak dengan jayanya di pipiku ni

Senyuman 2 Syawal dari asya
pagi ni mood asya sangat baik!

senyuman buat semua!

Hehe...mujur ada gak pic abe ni... 
time nak drive pon sempat lagi kontrol macho

pose asya di Kampung Bukit Mentok
Kampung yang penuh nostalgia buat saya..
 kampung saya membesar bersama sepupu-sepupu saya

hehe..ade gak pic asya & papa...Ambik spontan je ni..
Kebetulan baju papa & asya lebih kurang sama je... Baju asya ni beli 2 hari sebelum raya.. Saja jalan-jalan cuci mata..tup..tup terpandang baju ni, terus berkenan & beli sebab kebetulan sama dengan baju raya papa dia.

Suka gak pic ni..sebab background rumah kampung kaler pink+orange ni nampak cun je.
Ni kat rumah mak sedara saya

Asya pose bersama Tok Teh...
Merupakan salah seorang mak sedara saya gak ni

Last but not least.. pic dirumah ayah sedara saya.
ermmm...baru perasan..dalam entri raya saya xde pon pic beramai..cam raya ni kami ber-tiga je.. huhu.. sebenarnya penuh dikelilingi sedara mara. Cuma, time-time tu sibuk bersembang... tu x terambik gambar. Macam tahun sudah..kamera saya bagi anak sedara yang pegang.. jadi banyak la pic dia ambik. 


Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

66 comments:

Chic Na said...

tersedondon pulak ye. comel. ;)

IntaNBerliaN said...

byk gak gambo lya... sy ni lglah.. mmg xbyk gambo raya.. gambo 3 beranak pun xda.. adehhh...

*thanks lya.. ohya, lya pos guna normal pos kan.. sy blm dpt lg, nanti dh dpt sy gtau.. :-)

*sorry yer lya sbb dh lama xjenguk sini.. sejak kandungan makin mengkat ni, sy mkin kurg bw..

Marya Yusof said...

As salam Ly Afrina,

Sekali tengok mcm tak sangka awak suami isteri ni dah ade anak.. nampak muda remaja je... Untung Asya ayah & mamanya nampak sgt2 muda... dah mcm abg kakak dgn adik :)) Jgn marah ye! :)) Salam merdeka raya! :)

..::..aRe-Na..::.. said...

waa..canteknya sedondon bkaler biru..
geram tgk dak asya ni hehehe..
udah ler chomei pandai plak bgaya..:-)

Cik Aini said...

suka tgk pic Lya yg last tu..nmpk cantik dgn dinding kayunya =)

Lily@MamaZaraZareef said...

suka setiapkali tgk aksi asya n mama..=)

Deqla manjew said...

amboiii.. mamanya pun x nk kalah dgn asya..haha...sama2 sweet...

rieda_ffya said...

biru yg comei...

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

sweet nyer pics uols anak beranak ni...like mom like doter....

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

ala comelnya..berwarna biru di pagi raya ke dua....

♥ Cmª shIemª ♥ said...

senyuman asya mmg kopipes lya la.. hihih.. dua2 pun cantik..mmg fotogenik asya ni..

sedondon kaler biru.. suka3.. :)

Chekgu Azrine said...

Raya sebulan!!yeayyy..byk2 tempek br k..hehe

mama aryan said...

seronok dapat beraya ke rumah sedara mara..akak ni sedara mara sumer kat utara,kami adik beradik je kat pahang

LydSunshine said...

Gambar asya sorang tu dah ada gaya sorang budak tadika. Tak lama dah nak masuk skoloh.

Betul la baju dia sama dgn fain. Kebetulan plak tu ada yg hampir nak sama.

lieyalatif said...

cantik lya...asya pun tomey..suke laa ade reben setompok kat atas pale tu heheeheh....

baju asya ngan papanye lebih kurang kan...suweet jek baru same2 sedondon gitu.....

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

raya pertama sama tema kita yer..kelabu hehe


tp raya kedua sy oyenn


betul la baju asya dgn papa nmpk mcm sedondon

salam adilfitri buat lya sekeluarga :))

syawalsimpsons said...

asya mmg muka mcm fain, tp senyum sangat la sama ngan lya...

dakcik said...

comel! sedondon! =)

Kesuma Angsana said...

KA tgk pic pown sambil senyum! hehehe

salwana nordin @ che'wa said...

sama le kami pun susah nk sedondon2 ni kalo masuk raya ke2 hhheee..

comel plak tgk asya pakai baju tu ngan jeans..sepadan plak ngan papa dia :)

lya beli online ke baju2 asya..mcm cantik2 je tengok :)

aanie said...

sedondon gak tu....

gambar last tu dah x nmpk dah jerawatnya....:)

eima said...

wahhh aku pun suka sedondon..bestkan

Everything's Everythings said...

kenapa tak set timing mode je? letakkan atas meja ke lepas tu lari masuk dalam gambar.. xD
(mcm biasa buat je)

Selamat hari raya juga, lawa semuanya biru2

izan mama mia said...

papa asya nampak awet muda jer...

Phat said...

biru gitu satu family

Kak Izan said...

seronok ada gambar kenang-kenangan nie.. boleh tengok time2 kesunyian... :D..

Fai CeritaCinta said...

wah, best la kak kebetulan sedondon. fai memang suka sgt tengok family yg pakai sedondon ni (>___<)

Nens Collection said...

beza ngn neni lya..banyak giles gambar..tgh selok kan..haha..ber 3 ade beramai2 ade..siap bergedik lagi kt pantai..haha

ni kene menuntut..nnt kalo ade pic yg lya amek ngn mod beza2..leh x lya mention bwh..nk tgk beza2 die..hehe

are_lin@yu said...

pic asya mmg comel..suka senyum macam amam nya..hehe

Cik Nur said...

suke betul nur tgk pic LYA..cun2 semuanya..tmbah2 senyuman asha..mmg sweet habis..!

wan nurul hezrina said...

kira mcm sedondonlah2 tapi sedondon warna..seronokkan pakai sama kaler mcm rasa btul2 beraya=)hehe

Zue AnnaLeeya said...

kzue gi kerteh raya ke 4.... siap piknik lagik... baru wat entry... hehehe....

wahhh lya... kzue prasan mcm kete baru jerk... kete raya yer???? best best.... hehehe....

mama_umar_maryam said...

sweet je kemeja asya mcm nk same dgn papanye ..mamanye pon manis sgt :)

|| NaFiRaa || said...

haahlah.. baju asya lebih kurang jek ngan baju papanye.. sedondon..

time raya nih jek lah leh kumpul sedara mara kan.. kalo x memang susah nak jumpe.. masing2 kerja.. jauh2 plak tuh~

Masya said...

elok pulak baju asya lebih kurang baju papa dia...

Rasp said...

iye lah sis..
baju asya almost sama cam ayahnya...

Che Rosliza Che mat said...

hihihi cute reben asya kat rambutnya...nice photo lya..

Imah Dinor said...

cantik la warna biru..em raya k2 pun ade tema lg...

Wanieys said...

wah asya kemain ranggi lagi yer...mesti kutip duit raya banyak tu eheeee....biru yer theme kedua lya...cantik :)

Haryati Faizal said...

pandai sikecik tu posing ye...cam mama dia jugak lah tu...hihi..

mummY daniSha said...

wahh asya siap bawak henbeg nak kutip wit raya eh?hehee

Kunang-Kunang said...

Selamat Hari Raya Lya, Esya dan Fain.

m.u.l.a.n said...

seronok nya tu...!! tumpang sekaki..

pB said...

pB was here

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

raya sakan 3 banak ni, sedondon asya ngan papa die..
shomelll.. =)

re:itulah, duk berenjut x gi mane pon, jung basuh pinggan jer..
gitu sokmo kl raya dinung..

Dilla Ady said...

eh cantik tudung lya..

takde jumpe lagi bawal pesen gini..dilla punye jenis bulat2 tu..

chumels tau asya! suke tgk die pose!

eda_ej said...

sonok dapat jalan2 hari raye.. baju kale sedondon plak tu.. cantekk..

Myra Jay said...

sama la kita Lya jerawat comel je membesar kat pipi :)

Suka tengok Pic Asya senyum camtu :)

sal ya said...

kami2 ni biasanya tetap pakai kaler sedondon. raya pertama ke kedua, ketiga. even keluar berjalan2 pun pakai kaler sama. hehehe...

Kazman / Sue said...

wahh.... cantik bergaya di hari rayaa....

IntaNBerliaN said...

lya, sy dah dapat brg dr lya.. terima kasih tau...

duit raya utk alisha tu pun terima kasih sgt2 tau... :-)

Kakzakie said...

Kakak rasalah Lya bila Asya rambut pendik lagi cantiklah.. comel kan:)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

selamat hari raya Lya..
sweetnye Asya kiss mama...
smartlah baju Asya..nampak ranggi.. ^^

dyabunga said...

suka tgk asya posing.hihihi

AzuraFazil DIN said...

papa nye trpaksa snap sorg2 diri ye..

eh btl ler , bj asya sebijik papa nya.. heheeeh

awat asya xpakai bj kurung sedondon mama nya?

en_me said...

chanteknyer makk tuu.. ehhhee, salam aidilfitri

Gieyana said...

byk pics Lya..sy x byk gambar pong..sedihhh..:-)

KakNi (CikNi Ahni) said...

Lya, asya mood baik lah sebab dah excited nak pegi beraya... heheheh...

mamalieyna said...

sedondon yg kebetulan?..comel lah berkemaja sedondon dua beranak tu..hee~

oklah tu lya, ada jgk pic di raya ke dua..eina raya pertma je beriya sket bgmbr, lain2 raya..non ado..huu~

MamaEma said...

suka baju kotak-kotak..kami pun berkotak-kotak kaler merah..tp tak ambil gambar..pk pun otw balik KL..malam pula tu..

Bionic women said...

lya semakin cantik ler...nampak ayu jelita..hehehe..
banyak gambar raya.

ieedaz @ mama_isha said...

wahh posing time yer..:)

Yana Libra said...

semua comel~~~ hehe :)

mama aini said...

ehem..banyaknya baju raya lya kan.. cantik2 colornya..

QasehnyaRania said...

suke tudung biru lya la...sbb ciksu peminat setia warna biru..hehe

a`aa, cam lya dengan suami serta ank je berayakan..hihi

done 4 rhb.easy =)

sal ya said...

baju asya dgn papa sama ek?!