Tuesday, September 4, 2012

AIDILFITRI 2012 : Potret 1 Syawal

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Masih lagi berkisarkan cerita 1 syawal. Tapi, saya buatkan entri ni khas untuk potret kami sekeluarga. Memang setiap pagi raya akan buat sesi khas untuk bergambar kenangan. Hanya berlatarbelakangkan dinding kosong dibahagian ruangtamu untuk dijadikan tempat berpoyo-shoot.

Pic febret saya!
Kiss untuk asya daripada mama+papa.

Senyuman terukir di pagi raya

Lagi pose dari K.A.M.I

Suke gak pic ni

Dan,,,lagi!!
Walaupun kesemua gambar ni lebih kurang sama je, tapi tetap nak abadikan kat sini. Sebab setiap gambar ade ceritanya ;-0

Dan,.. bersama si jantung H.A.T.I
Asya kalo turn dengan papa dia ok je.. 
bila turn nak bergambar dengan mama dia ade sokmo hal...

Tak lupa juga gambar kenangan kami suamisteri.
memang saya kena kontrol skit kalo bergambar dengan fain sebab saya tinggi sikit dari dia.
kain songket tu adalah pemberian hantaran kahwin dari saya untuk dia..hey!! 

Semoga syawal kali ni mengeratkan lagi hubungan kita suamisteri & membuka lembaran baru untuk kita bina keluarga yang lebih bahagia. 

jelas terserlah...
ketinggian saya terkantoi disini.

hehehe..
bergosip sejenak... 

Dan tidak lupa sijantung H.A.T.I yang suka berposing untuk mama dia. ekceli ada banyak sangat pic dia. Tapi saya pilih yang ni je. Lagipun pic2 lain pon lebih kurang je..

Sekian potret kami sekeluarga
Insyallah..esok cerita 2 Syawal kami..
Gigih nak perabih ni sebab banyak sangat ter-delay cerita nih, termasuk yang sebelum raya lagi.

~kat entri semalam... ada y bertanyakan baju saya ni readymade ke tempah??? Kebanyakkan baju saya semuanya tempah..termasuk baju ni...tempah...just beli renda kat kedai jual alat pengantin/alat jahit untuk naikkan seri, sebab kain kosong... ~
Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

82 comments:

mama aleen said...

poyo-shoot pun cantik gak :)

Cik Aini said...

senyum je Asya dok di tgh2 bergambar dgn mama n papa dia..nmpk comel je Asya pakai tudung =)

psstt! org tua2 ckp kalo isteri tggi dr suami murah rezki tau =)

eMMe said...

Salam Aidilfitri
maaf Zahir Batin
Me tak pasti dah ucapkan pada Lya ke blom..takpela kan.. raya kan sebulan, hehehe.. apa2 pun... raya kalian mmg indah dan rasa tenang je lihatnya, sedondon gitu... bertudung lak Asya, comelll....

wan nurul hezrina said...

lawa kaler tema..nurul unggu gelap..tapi sayang manatah gambar..nnt nurul snap semula sbb masa raya mmg sangat sibukkkk melayan tyetamu datang tak benti.huhu

lya mmg tinggi fain nampak cumil cket.hehe tapi mmg serasi=)hehe

mamashikin said...

SALAM LYA, dah lama xmasuk blog lya..bukan ape..sibuk sgt..nk update blog pun tak sempat.
asya makin comel la..suka tgk lya satu family..
selamat hari raya lya..

kak tini (umialya) said...

suka tengok..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

comel potret keluarga

Kak Izan said...

Bagaikan Pinang dibelah dua.. :).. Asya pun cute jer.. :D

Salina@IbuAqil said...

Cantiknya picca raya dia..
Meriah..
Walaupun bilangan kita 3 orang jer Lya..
Tp kemeriahan tu ttp sama rasanya..
Dialah satu2nya si Jantung Hati kita kan?!!!
Comel anak dara sorang tu.. ;)
Lya TC yer..

ieda said...

cantik .. menyerlahh
warna tuu ngan lya sekeluarga ..
suke family photo ..
asya always senyum manis ;)

Lya Colours said...

lama tak singgah sini. selamat hari raya ! grey is a nice colour lah !

Cho Zila said...

betoi walaupu orang kata serupa tapi ada kenangan yang perlu diabadikan.. ada cerita yang tersembunyi jadi ingatan di hari mendatang...

Sari Yusa Ibrahim said...

cantiklah baju raya...

inazamri said...

selalu dgr org kata kalau isteri lebih tggi dr suami maknanye murah rezeki sgt.cantik gambar2 raya tu

Deqla manjew said...

sooooo sweeetttttttt.... =)

rieda_ffya said...

semua gambo raye yg comei..jelesnye

syawalsimpsons said...

asya pakai tudung sebijik macam lya tau...suke la warna baju lya ni....en asbeen tgk, terus dier kata.... "next year raya kiter pakai warna ni pulok erk"...adoi...pengaruh betoi en asbeen ni

eB said...

org tua2 kater kalo suami lebih rendah dari isteri.
bahagia. insyaallah... aminnnnnnnnnn :)

cantek umah lya, english style yg simple but catchy... eB suker...

tq yer atas kater2 dorongan lya tuh... tq jugak coz hepi for me... lya slh srg kwn eB yg trus buat eB kuat smangat utk bertahan...

sayang kamoo... :)

lieyalatif said...

cantik lya....suke lieya tgk....asya cute sgt bertudung heheeheh...

ramai tahun ni tema grey tau....kat fb mase first raye tu ramai dok up pic satu family bertema grey...cantik jek tgk ....

sweet jek tgk pic lya n hubby hehehh

Masya said...

selamat hari raya .. maaf zahir & batin...

setiap gambar ade cerita....

Myra Jay said...

Cantik semua gambar ni + pandai tangkap... ;)

Memang nampak kasih sayang ;D

Salmiza said...

xpe...tinggi isteri kata orang murah rezeki...:)

LydSunshine said...

Salam Lya. Byknya gambar lya. Saya dgn suami tak byk bergambar pun tahun ni. Takde mood la. Hanya ada 1 je gmbr raya kiterang. Huhu.

shark said...

slamat hari raya dari saya :)
cantik umah..

Tina Othman said...

ala jelesnya tgk lya dpt berdondon2 satu family

cantik gambar raya, penting kan buat kenangan

Cikgu Ma said...

pose sakan yea...salam kenal =)

Kesuma Angsana said...

suka2 , sweet sgt!

salwana nordin @ che'wa said...

sweet and sweet and sweet :)

Dkna Abza said...

sedondon :P

selamat hari raya :)

Errah said...

uwaaa..nak menagis tengok gambar..semua gambar cntik2...xsmpt nk brgmbr pon sefamily sbb pg2 dah berduyun org mai serbu..

Rasp said...

gambar famili u amik banyak2 pun takpe...
sbb memang cantik...

sweet jer asya bertudung bagai...
dan dia tu memmmmaaanngg pandai posing...

Rinna said...

Cantik gambar2 raya.. Baju pun cantik.. :)

sal ya said...

cantik picsnya. berseri satu family. selamat hari raya ye lya. maaf zahir batin.

izz iizza said...

cantik-cantik gambarnya...tudung lya tu berkenan sy..memang dh tone nya gitu ker..ker tambah2 bagi banyak tone..:)

Fieza79 said...

Cntik potret rya lya...fieza mmg fail bab2 edit gmba...

Cun tema bju nye...nmpk seri kilat2 dr bju tuu

♥MAMASYAZA♥ said...

sedondon gitu, cantik sgtttt...berseri seri

Rose said...

cantik n sgt nice la :)....langsir tu pon cntik gak. tempah kt mane ye? hehe

norhidana said...

tema raya kite sama thn nih....

kasihredha said...

suka tengok gambar
semua cantik
cute je asya bertudung

mummy_ayu said...

lama tak jengah sini..wah best nya posing2 gambar 1 family....Ayu....takde sgt la..sbb hubby tak minta sgt...
apa pun..cantik baju..kelabu..sweet..
selamat hari raya buat Lya sekeluarga & maaf zahir batin...

KakNi (CikNi Ahni) said...

wah... bergambo sakan....

eda_ej said...

wahhh.. kurus2 je asben n wifey nih..

rase cam nak kale kelabu la plak taun depan.. hehhee..

Si Matatajam said...

Nice pict, nice colour(baju raya). Nice and sweet smile for all..

Zie said...

Banyaknya potret raya depa bersiri2.. cantik2 lak tu...

Kakzakie said...

Kilat baju sekeluarga Lya ye. Cantik padanan lace untuk baju Asya..

Cik Nur said...

cantik2 gambar LYA... asha mmg ikut muka ayahnya..!

isteri tggi dari suami, org kata sentiasa murah rezeki.. :)

InsyaALLAH...

Nens Collection said...

sume cantik2.. xpuas tgk gambar lya..hehe..

nnt leh ajar cara nk snap gambar lawa2 eh..;)

Deq's Qienz said...

suke la tgk family foto raya lya..sweet jew..i tgk kt pesbuk :))

Masha Meisters said...

meriah raya madam lya tahun ni....xpe...ni kire topup raya tahun2 yg sebelum ni la....hehe

Chekgu Azrine said...

cantik u edit2 gambar..best dapat gambar raya sekeluarga..saya tak sempat pun..sbb tahun ni raya dalam keloratan..hahhaa

Dilla Ady said...

org kate..kalu isteri lagi tinggi dari suami, murah rezki..aminnn...

suke la sume pics ni..chumels!

sweet family!

Ms.Su said...

salam aidilfitri buat lya sekeluarga jugak..Asa comelllllnye pakai tudung..

wan habibah said...

asya comel.. tp mama dia lawa lg... btw.. suka lah blog lia.. lawa sgt..

MamaEma said...

cantik-cantik..nanti cuci besar dan framekan...

|| NaFiRaa || said...

cantek.. jeles sebab gambar bertiga tuh cantek.. zura nye gambar famili memang susah nak dapat yang cantek.. hehehe

Arina Shamsul said...

nice pic dear :)

si cilik lagilah comel :)

Akhmad Muhaimin Azzet said...

Sebuah potret keluarga yang tampak bahagia. Semoga senantiasa dalam rahmat Allah 'Azza wa Jalla ya....

Wanieys said...

org tua2 kata isteri tinggi dr suami murah rezeki :)

cantik gambar lya sekeluarga...asya tu comel jer :)

Gieyana said...

sweet..:-)

Imah Dinor said...

alor lor manisnya asya bertudung...

lelamaisara said...

alahai lawa2 pic keluarga cik puan Lya ni ye...

ieja amieja said...

nice pic2 tuh..
dari ayah, mama dan asya sume comel2 belaka

aanie said...

cantik baju lya....

Puan Kutu said...

kata org klu suami rendah murah rezeki.semoga rezeki lya sekeluarga melimpah hendaknya.hehe

pic raya yg sgt sweet..:)

ct rahani said...

cantik tema lya.. suker tgk.. asya lak nampak sgt comel bila bertudung.. so sweet.. :)

are_lin@yu said...

happy family..suka ayu tengok ;-)

m.u.l.a.n said...

cantik semuanya..

mama aini said...

salam aidil fitri ke17..cantik tema baju raya lya..teringat mama pun bergambar bertiga masa ank mama kecil mcm asya..tahun ni berdua je beraya dgn en.papa..hu2x..ank mama raya kat besut..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam lya...cantik gambar raya tuh!Betul kata waniey,wife tinggi ni..murah rezeki.Aminnn

Lynn said...

Wah...sangat cantik..sangat jeles sebab kitorang tak banyak gambar di pagi raya..lawa sangat Lya dan asya tersangatlah comel dan cute..Takpe fain kurang dari segi ketinggian tapi lebih dari segi lain pulak kan..org kata murah rezeki..amin..insyaallah..

L said...

hehe.. comel lah..=) semoga bhgia ye akak.. aish.. xsabar nk kawen plak asernye...


jemput baca en3 baru..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/09/inilah-insan-yang-wajib-kita-cintai.html

KakNi (CikNi Ahni) said...

ambik gambar banyak tak rugi pun, kalau tak ambik gambar tu yang rugi, tiada kenangan... hu hu hu...

mamalieyna said...

bestnyer semua bagi kerjasama..tmbh2 asya tu, sporting jer,,anak boy ni, makin susah bg kerjasama..huu~

cantik semua gambar, setiap satunya ada cerita tersendiri kan..^_^

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

dah lama tak ke sini....slmt raya, Lya.:-) sweetnya gmbr raya, :-)

MulutPayau said...

wahhh...cantiknya gambar2 raya lya...

Lily@MamaZaraZareef said...

tema grey ye..sweet..asya comel sgt bertudung..=)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

suka tgk pic ni.. keluarga bahagia.. sweet sgt..

hihi..lya tinggi dr fain ye.. xpe.. murah rezeki.. :)

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

suka purple pink..asya pakai tudung sangat comel..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

nice kaler...gambar2 pun cantik..
Bestlah banyak gambar bertiga..ktorg satu jer gambar raya bertiga..tu pun blurr..banyak amik gambar org jer..gambar sendiri tak terambil..lagi2 si kenit tu mood tak ok..manjang jer lah bad mood dia...

Bionic women said...

cantik gambar raya lya..jelesnya..
cantik ler baju lya tu..
kami tema grey dua tahun lepas

9n0L4 said...

comel comel comel. huhu. gmbr cntik. tuan gmbr pun santekkkkk. ;)

Che Rosliza Che mat said...

banyak betul gambar raya lya...semua cantik2..