Tuesday, September 25, 2012

Bercanda Monica Bay Beach

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

(Perhatian! Entri Ini Mengandungi Banyak Gambar)

Selamat bertemu kembali.. Ermmmm, hari selasa baru memunculkan diri. Yela, sekarang saya hanya update bila betul-betul ada masa terluang. Tak macam dulu, walaupon xde masa, tapi memaksa diri sampai x tido malam untuk update.. Hoho.. not good untuk kesihatan saya ni. Jadi, ber-blog la dengan gaya bebas.. apa yang penting kualiti bukan kuantiti.. Feel free & enjoy! Bercanda di Monica Bay Beach...name ade klasss kan?? Kalo follower blog saya yang lama-lama, mesti dah biasa dengan pantai ni, sebab dah banyak pon di-entrikan. Tapi tetap nak citer, nama asal pantai ni ialah Pantai Teluk Mok Nik dan telah dikomersialkan menjadi nama Monica Bay Beach.. Pada firasat saya la, nama MONICA ni pon diambil dari nama Mok Nik.. bila di mat sallehkan nama tu jadilah MO-NICa. Ok, straight to the point, semasa cuti sempena 1 Malaysia pada 16hb Sept 2012 sempat la bercanda-candaan di tepian pantai ni, sebab x dok aroh doh nok g tang mane... Ye la..kemaman ni kecik, nak g window shopping...kat ner?? harap ke centre point je.. Kalo kat sini, pantai je la yang banyaknyer.... So, petang tu bawak la asya makan angin kat situ. Pantai ni just untuk bersantai je, xleh mandi kat Pantai ni sebab ombak dia memang besar. 

Kenangan Hari Malaysia 2012










Muka saya yang x standby lagi

Last but not least........ My HEART !

Itu saje yang ada... saya xtau nak letak caption apa disetiap gambar. Macam biasa, semestinya pic asya yang memenuhi entri, sebab asya lah punca saya berblog...untuk menyimpan 1001 kenangan buatnyer. Ekceli, kita orang nak buat photoshoot sempoi2 haritu... tapi sayangnyer bateri habis...saya lupa nak charge balik. Last pic saya & fain tu yang dicapture.. Baru je nak start posing... bateri dah habis.. Huhh..keciwa sungguh! Sebab bukan senang nak dapat mood bergambar ni... Kalo perasan kat pic asya tu pakai rantai silver, itu adalah rantai sementara yang mengantikan rantai emas asya yang ghaib tu.. Tu pon beli, sebab dia asyik duk cari rantai dia... yela, dari kecik pakai... Tup..tup hilang... Last2, beli je dulu rantai RM10 tu kat pasar malam.. Xpela asya, sementara..Insyallah, ada rezeki lepas ni.. Saya ni pon cam dah fobia nak bagi pakai rantai emas.. Aiii asya, nape la x nurun perangai mama yang x suka pakai barang-barang kemas ni..

Update 8.19am:
semalam hanya sempat bw beberapa blog saje.. sebab semalam ribut+kilat+petir..
so terpaksa stop bw.. bahaya.. petang ni sambung

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

51 comments:

kak tini (umialya) said...

cute asya...

Kak Izan said...

Asya nak jadi lady laa.. mmg suka bab2 melawa nie..cam anak akak jugak wpun dia sorang jer pompuan.. :D.. takutlah dengan laut.. selalu duk terbayang tsunami.. huhuhuhu

Nens Collection said...

lya..neni igt aitu nk g pantai ni la..tp takut x jumpa cari..sbb ammar kalo g jalan..pantai jela tempat paling strategik..hehehe

elok jgak lya, pakaikan yg perak aje buat asya..emas pakai time raya jek..kalo ilang syg jgak..sbb emas skang mahal..huhu

Lya Colours said...

pandai asha pose !

Deqla manjew said...

pic asya wajib byk dari mama papanya..haha...

norhidana said...

seronok betul kalu dkt ngn tp pantai nih... hari2 boleh lyn... tenang je kalu dpt duk situ

IntaNBerliaN said...

sian asya asyik duk tanya rantai dia... xpala, nanti dah ada duit belikan utk asya yg baru.. :-)

Che Rosliza Che mat said...

CR tak pernah sampai la pantai tue....lalu adalah tak singgah hihihi...Kesian asya pakai rantai silver...

lieyalatif said...

takpe lya, kalo ade mase berbw lah....kalo tak pun takpe, yg penting dpt tgk aksi asya heheehehehe.....

kemain lagi si genit ni dok tepi pantai yeak...comel.....budak2 mane laa tak suke pantai kan...lagi2 dpt main pasir.....

lepas ni kene ikat la lya tempat kancing rantai emas tu...mungkin dah longgar kot tu yg tak sedar dah jatuh tuh....mmg rase ralat kan...

lieyalatif said...

takpe lya, kalo ade mase berbw lah....kalo tak pun takpe, yg penting dpt tgk aksi asya heheehehehe.....

kemain lagi si genit ni dok tepi pantai yeak...comel.....budak2 mane laa tak suke pantai kan...lagi2 dpt main pasir.....

lepas ni kene ikat la lya tempat kancing rantai emas tu...mungkin dah longgar kot tu yg tak sedar dah jatuh tuh....mmg rase ralat kan...

syawalsimpsons said...

nampak semangat asya sekarang erk...

CtAyue said...

ayu tak pernah lg bawak adam pergi sini. last ayu gi ms zaman sekolah menengah. tu pun dgn kwn2. sekali je kot..hehe..org duk sebut monica bay..tertanya2 jgk kt mana yer.. laa rupanya panati teluk mak nik tu.. punyalah tak tahu nama baru pantai tu, nama je ayu duk daerah kmn..hehee..

are_lin@yu said...

btl dear..nnti asya dh besar blh la dia tgk pic2 dia kt sini..hehe

Gieyana said...

nmpak keseronokan Asya bermain pasir..suka gak lepak kt pantai..nnt nk bw nureen g pantai juga ar..nsib baik dkt jer..:-)

|| NaFiRaa || said...

selalu cam tu kan~ kalo ade mood nak posing, camera abes bateri la.. ade jer yang spoil mood kan~

sweetnye gambar berdua tuh~

Rosidah Binti Muhamad said...

betul tu lya..kualiti bukan kuantiti yg penting.

owh..mcm tu yer asal nama monica tu,patutla saya pun terpikir pantai teluk mak nik tu dgn pantai monica pantai yg sama. knp ada 2 nama..hehehe

memula sampai sana ada sikit kompious la..

cantik2 pic asya tu..nak jugak dia pandang kamera bila main. klu anak2 saya takde la..tak heran langsung..

ieda said...

sukenyaaaaaaa tgk asha beraksi ..
as usual leh jadi model cilik ! .. ;))

LydSunshine said...

Panjangnya rantai baru asya. Cantik gmbr2 asya ni. Takde org ke kat Pantai Moknik ni? Heheh.

JaSSNaNi said...

macam mana leh hilang rantai tu? sayang kan.. tapi nak wat camne.. dah takdirnya camtu rantai tu.. :)

rieda_ffya said...

tercari kat mane pantai monica ni...rupenya pantai mok nik...haa..semua pose asya comei2 la..nak lak dia layan berposing kan..bagusnye

Imah Dinor said...

nampak happy je si asya kat pantai...angin mst kuat nmpk pic asyak rambut suma btiup2...imah pun jarang bw..maklum anak kecik masa terhad....

dya bunga said...

dya pun xske pakai rantai..tapi cantik lah pic2 tu semua

::NureeN:: said...

lama nureen x terjah cini, sori yerr lya, bz sgt2 skrg nih..
lya sihat... ceria tgk asya... ngan tiupan angin laut perghhh....

Kesuma Angsana said...

anak dara u tu mmg comey lah

Cho Zila said...

anak akak lak tak suka pakai barang kemas bagai.. nak pakaikan sepit rambutpun payah...
asya memang bergaya punya... dari dulu lagi akak suka nama pantaini.. selalu gi situ yerk....

maszmadi said...

ooo macam best jerk pantai ni, x pernah sampai lagi... nanti kalu balik tganu leh singgah, tu pon kalu hubby nak la kan.. hehe

Haryati Faizal said...

betul tu, berblog hanya tuk seronok2, santai...takmo terlalu mengejar entry yg berlambak2 setiap hari...

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

kemain comei asya ni...down kan kala ader mood bateri lak takder huhu...saya pun penah gak gitu...

~Cik Sweety~ said...

sonoknya tgk..dh lama tak ke beach..

mamashikin said...

salam lya..3 minggu lepas sy dtg sini..hehe..cantik pantai dia..cuma klu dikomersilkan lg mesti cantik..klu ada tempat makan2 kat tepi pantai..mkn colek dll...heee

Cik Nur said...

haa..tu la, baru nak tegur rantai baru asha, tgk2 last Lya de beritahu.. suka tgk senyuman dak kecik tu..! hilang stress.. :)

psstt..berblog pun de gaya bebaskan..ingatkan renang je..hihihi

Misz Mieza said...

Lama tak gi pantai teluk mok nik nih.. Dulu duk KL memang dok merasela nak makan angin pantai.. Ni duk Ipoh, super tu ler gop.. Nak main pantai kena gi Teluk Batik nun jauh di sinun.. Argh! Tak best.. Trgnu gop sedak.. Pantai di mana2.. =)

QasehnyaRania said...

mmm..bnestnya..suka lepak tepipantai..
ghasa nyaman damai je

singgah petang =)

Karukord Jagau's said...

Pandai sungguh dia berposing :)

Mamamya said...

sama lah kita lya... update blog bila btl2 ada masa t'luang klu x mmg sunyi sepi ler blog...

ehhh...asya dah ada rantai baru yer... :)

***akak copy resepi puding pisang,nampak menyelerakan... :) insya'allah weekend nnti akak buat.

Azian Elias said...

setiap gambar ada moment tersendiri.. sure nak simpan dn diabadikan sebagai kenangan..

mama aini said...

assalam lya..wah sukanya asya bercanda2 dimonica bay beach..

mamalieyna said...

alaa sayangnya, kalau tak mesti mcm2 gaya lagi asya berposing...cute~ ^_^

samalah dgn eina skrg, blogging dah tak setegar dl, skrg kalau ada masa je berBW, tp buat n3, time weekend wajib..ihiks..terus draf tuk seminggu..^_^..kt opis dah tak boleh kan..huu~

Arina Shamsul said...

Seronoknya, sejak duduk johor ni, jarang dah g pantai,

Tapi dear ,baru saya perasan,asya senyum tak pernah nampak gigi..senyum meleret je sll kan? Hehe..

Myra Jay said...

Bila ada anak ni memang seronok nak photshoot, Macam Myra boleh gambar ber 2 je tu yg jarang nak ada sangat gambar ;)

wan nurul hezrina said...

tulah nurulpun suam2 kuku bila berblog skang sbb mcm2 hal nak2 ngan kesihatan..tapi la nie dah lega blehlah lawat2 teman2 blog..bleh tatap muka asya yang lembut n ayu..dia mmg nampak lembut orgnya mcm lya bila senyum=)

Dilla Ady said...

eh..ingatkan lya main2 jek pasal name pantai ni..btul rupenye name die ala2 mat saleh gitu..

ha ah lya, dilla pun skang da tak dapat nk update setiap hari...update bile ade cerita dan kesempatan jek...tu jek yg terdaya dari terbiar blog kesepian kan..

sal ya said...

happy betul dia kan?

ieedaz @ mama_isha said...

asya yg comell..

Solehah Shamsuddin said...

asya comey mcm mama dia :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

alahai asya suka yer dia berposing hehe

Nora Karim said...

cantik betul la gambar2 yang mama asha snap... suka tengok...

lelamaisara said...

canbtik asha mcam mama die...senyum pon same aje..:)

Deq's Qienz said...

Lorrr siann mama n papa..bru nk posing betri qat hal..xpe lepas nih snap byk2 k..pastikan btri dicas spenuhnya..

suhaina laui. said...

suke tgk asya!

9n0L4 said...

next time cube belikan rantai yg tak terlalu pjg/lanjut. hee.