Wednesday, September 19, 2012

Merdeka! Merdeka ! Merdeka !

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Hari ni dah masuk 19hb September kan.. so, apekes merdeka! merdeka! merdeka ni????! Kerana kekangan masa punyer pasal, cerita pada hari Merdeka tu baru nak update hari ni.. Takpelah, sekurangnyer, one day bila asya besar & pandai membaca dia tahu pic2 ni semua kenangan di hari Merdeka tahun 2012. Sempena hari merdeka yang jatuh pada hari Jumaat, dimana kat sini hari Jumaat adalah weekend, so cuti di bawa kedepan.. Xde apa yang special pon, xde tengok perarakan pon.. sepanjang hari just berperap di rumah. Petang tu barulah keluar bawak asya makan angin. So, inilah sedikit sebanyak xtvt untuk asya iaitu menyedup udara petang 31 Ogos 2012 di Padang Astaka Kemaman & A&W.

Yeay!! ade pic pakai baju sedondon . 
Khatam sebab raya aritu xsempat nak bergambar pakai baju ni.
Ginilah xtvt sejak bergelar mamapapa ni, tempat2 macamni la yang dituju...
Mengembirakan H.A.T.I si anak.

Senyuman M.E.R.D.E.K.A dari asya

Pic candid dari papa+asya.
Suke tenggok tiap kali papa kendong asya camni..

Juga pic candid ni.
Sweet moment untuk dikenang

Asya punye style!
P.E.A.C.E buat semua! Merdeka! Merdeka!

Juga kenangan bersama mama ;-)

Papa yang tekun melayan kerenah anak daranyer yang 1001 macam...

Dan...tidak lupa sweet couple nih!
Susah nak bergambar berdua ni kalo xde orang yang nak tolong ambikkan..
Ni pon main tangkap muat, mujur ok.. Nak harap asya xleh lagi..Maybe next year dah boleh diharapkan.. Hehe

Lepas me-round di Padang Astaka tu, bawak asya naik kereta-kereta mainan kat mini fun-fair... Bila dah penat, xtau nak kemana... So, terus ke A&W... xde tujuan.... saje menghabiskan duit kot...

Si dia... yang asyik makan aiskrim..
Skali dapat peluang makan aiskrim ni.. memang laju je...

Menikmati keenakannya..
Bila mamapapa nak mintak sikit xnak bagi..

Tenggok muka asya tu!
Agaknyer dia confuse ni tengok papa dia wak muka gitu..
( kalo papa asya baca blog ni nanti, mesti dia marah ni.. hehe.. sebab dia dah gtau awal2 aritu jgn wak masuk pic ni.. aisehhh.. mana boleh.. sweet moment ni.. Kiut aper?! )

Hahaha.. lagi aksi poyo papa asya.
Ekceli, papa asya ni memang lucu orangnyer... Selalu melawak spontan.. Kadang-kadang naik geram bila dia sakat kita..

So, inilah saja kenangan semasa cuti hari Merdeka.. Masa banyak digunakan untuk berehat sepuasnya , sebab penat bekerja. Tapi, dalam masa yang sama tetap spend time buat asya...

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

55 comments:

mama rifQy said...

suke baju sedondon tu..chanteq!!! as usual, asya mmg chanteq laa..

Chic Na said...

sweetnya. one happy family. ;)

Chekgu Azrine said...

ankkan buah hti kita..sure nk happykan derangkan??

MulutPayau said...

keluarga bahagia...suka tengok aksi asya ngan papanya....asya dalam keadaan apa pun tetap comel macam mamanya..

mamalieyna said...

setiap hari ada je kenangan tuk dikenang kan..kalau tak abadikan kt blog, maybe boleh lupa suatu hari..kalau tempek kt sini, sure teringat punya..

hehe..lawak jugak papaasya..^_^

aya blossom said...

join site ke aya juga dong ayabritaniablogspot.com thanks u kakak

..::..aRe-Na..::.. said...

geramlah ssgt tgk aksi c asya ni...heheehe..chomei jek...
sonok sguh la tuh leh jenjln ehh asya..hehehe

Cik Aini said...

haha
2 pic terakhir tu mmg nmpk muka asya ala confuse gitu..meti dia terpikir eh papa aku ni dah ganti aku ke.hahaha
apapun mmg sweet moment lah Lya :)

norhidana said...

aik, napaer mama tak pakai baju sedondon cam asya ngn papa gak? kalu tak msti comellll sgt

eB said...

eB rs klakar tgk muker asya tgk dadday dier tuh... ha3

Jue a.k.a Ibu 2F said...

kelakar muka papa asya...
asya yang sentiasa cute...

mummY daniSha said...

samela ngan papa danisha,suke buat aksi muke mcm....kdg geram je...danisha dahla susah nak amek gambar...bile muke danisha dah OK papa pulak x OK hahaha

IntaNBerliaN said...

comel je baju sedondon asya n papa dia...

1st time tgk papa asya buat muka camni.. :-)

wan habibah said...

a&w... sedapnya.. susah nak jumpa

LydSunshine said...

Satu je tak cukup dlm gmbr2 ni. Bendera. Dah kata merdeka. Mesti ada jalur gemilang. Heheh.. Aih.. asya makan eskem.. okay ke tak lelah?

dyabunga said...

pelik muka asya tgk ayah dia..hahah..kak..ramai yang tanya tentang celak arab tu.

Che Rosliza Che mat said...

sehati sejiwa pakai baju sedondon..

mama aryan said...

seronok bila dpt bawa anak jalan2 kan..
gambar asya ngan papa dia tu mmg sweet je

Nens Collection said...

hehe..lawak ye papa asya ni..kiki
tula dgr lya ckp mggu pertma je cuti..pehh...mmg bz bebonar la keje je kan..mmg kalo ade ms spend buat asya je kan..;)

ieda said...

huishh terperanjat akk tgk pic fain tuu .. kuss semangat ! .. ;))

izan mama mia said...

hihihii..suka tgk gambar..lya mmg suka bergambar kan...

eima said...

mmg asya akan gelak besar bila die baca besar nanti ... hahaha

sbb aku dah gelak ....

Haryati Faizal said...

hahaha... suke tgk semua pic tu... hepi famili...

Arina Shamsul said...

hihihi...keluarga bahagia :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah asya jelas gembira tengok dia....keluar siar2 pastu dpt mkn A&W best la kan hehe

rieda_ffya said...

sporting abis suami lya kan..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

asya nampak comeeellll sangat :)

|| NaFiRaa || said...

zura pon tak kemana2 merdeka tu.. cuma pagi2 joint majlis aidilfitri + sambutan hari kemerdekaan kat tadika anis..:)

sweet jek semua pic2 lya nih.. kenangan manis kan~

Deqla manjew said...

mmg terserlah jiwa merdeka korang! haha.. kelakar lak tgk pic hubby lya tu..dah mcm hubby deqla pulak suka buat muka mcm2..hihi...alolo comelnye asya dgn cekak minie mouse tu..nk tau tak, deqla pun ada satu! hahaha

Kesuma Angsana said...

sukanyer KA tgk gambar Lya sekeluarga sentiasa happy & ceria!

are_lin@yu said...

beznya jalan2 ;-)

Kak Izan said...

kenangan yang manis yang bakal buat kita tersenyum... :D

Deqla manjew said...

owh ye dear, deqla keje kat bahagian pinjaman perumahan, kementerian kewangan.. bukan keje bank..hihi

Imah Dinor said...

suka tgk penampilan kamu suma slalu sedodon jekn..mmg comel nmpk papanya kendong asya mcm tukn....

kasihredha said...

comeyyynya
gambar last tu mcm iklan tv tu...hahahah
suka tgok reaksi asya

Cinta Misteri said...

Owh braktvt d hari merdeka. Klako papa asya letak frise kt mulut mcm iklan twistis

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Comel Asya sedondon ngan papa dia..
hehe..muka hairan Asya tgk papa dia buat lawak.. :)

Sari Yusa Ibrahim said...

hehehe.. pelik jer Asya tengok papanya buat lawak ya..

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

saya balik kampung cuti2 merdeka sangat best...makan jer kerjanyer...

Masya said...

gelak tgk muka mimik papa asya...

ct rahani said...

sweets senyum merdeka dr asya tuh.. :)
suker jugak tgk gambar lya & fain.. lomentik gitu lor.. :)

C'Jai said...

selalunya begitulah kan..sbg ibu bapa hati dan kegembiraan anak2 lah yg kita dahulukan..

~Cik Sweety~ said...

wahhh..bestnya dpt bsama family kan..hehe..ne nk gtau yea..url sweety dh berubah..yg ne url baru..nnti kalo ada masa tukar la url lama sweety.. timekacehh(^__^)

Nur Hafizah Hussain said...

memang sweet..asya pun chomey..ehehe..tengok mama n papa asya..kan.. huhu..= cute's family

Nora Karim said...

comeinya anak beranak ni... memang kena snap gambar banyak2 waktu anak2 kecik ni... semua moment terindah ni...

Dilla Ady said...

sampai terdiam asya tgk aksi papa die..huhuhu, tak sangka papa asya camni orgnye ye..takpela masuk dalam blog, sweet!


cantiknye biruuuuu!!!!

Misz Mieza said...

Sedondon in biru! Nice pics taken! ^__^

Umie Naziera said...

sronoknya weekend dgn family...miss my family :'(

Dee said...

hahaha..sportinglah husband u..happy family..pic u pun cantik2..

Kak Sam said...

sweet je..

Yana Libra said...

seronok tgk family akak jalan2..hehe~

Cik Muda said...

happy family....

sal ya said...

biar lambat asal tetap jadi kenangan sepanjang hayat.

kinara kinatara said...

kina follow sini:)

9n0L4 said...

lamenyeeeeee tak jenguk sini. maaf ye lya. line kat binjai ni teruk bebenor. huhu.