Wednesday, September 12, 2012

My Bestfriend Wedding

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Lateni semakin terabai blog ni.. Semakin jarang update disini.Kalo dulu-dulu, jika xde kelibat saya kat blog..itu tandanya saya jatuh sakit/warded.. Tapi sekarang, kerana kekangan masa & tuntutan komitmen pada perkara yang lebih penting. Selain tu, semalam sibuk duk maraton drama AdamHawa dari episod 1-8 kat u-tube.. Walaupon x aktif disini, tetapi adakalanya saya masih update status di FB & twitter... Kalo semua x b'update, maknanyer something happen la tu. Sepanjang syawal ni,memang banyak dapat jemputan kahwin kawan-kawan sekolah dulu.. tp..bukan semua sempat pergi.. Kalo boleh,semua majlis nak join,tp keranan tuntutan kerja, waktu & lokasi.. ade beberapa majlis perkahwinan yang saya x dapat join.. 

C.I.N.T.A  
Norbee & Safuan
Majlis berlangsung Sabtu lepas, kebetulan saya kerja pada Sabtu ni. Time rehat tu, Fain ambik saya untuk ke majlis perkahwinan kawan saya ni . Majlis berlansung di Dewan Berlian, MPK.


Guest book... sempat mencoretkan sesuatu buat pasangan pengantin ni..
Abaikan tulisan saya yang buruk tu. Nak cepat kan... Tu pic saya & asya ye..

Pintu masuk dewan...
 dihiasi pic yang cukup menarik.

Disediakan kamera segera( hehehe..xtau nak translate kamera ni).

Suka tengok gaya dia orang ni..
so sweet!

Percintaan sejak bangku sekolah..alhamdulillah... 10 tahun akhirnya bersatu ke ikatan suamisteri. Saya ingat lagi, masa dulu saya pernah jadi posmen untuk kawan saya ni untuk poskan surat suaminya ni. Siapa biasa pergi East Cost Mall, kalo nak tahu kedai John King Tart kat situ adalah miliknya..

Ini model tetap saya..mesti wajib ade muka dia ;-)

Saya suka sangat pic ni! Lepas kempunan sebab x bergambar dengan pengantin. Saya kejar masa nak masuk ofis, jadi xleh tunggu lama-lama. Kebetulan time ni, dia orang sedang makan beradab.. So tengok dari jauh je la.

Pelamin yang cukup simple & menarik

Sempat snap pic ni dari jauh... Dia sangat cantik hari tu.. Suka tengok pakaian dia & style dia..serba serbi simple..tapi sangat-sangat menarik & lain dari kebiasaan pengantin yang penuh glamour. Selamat pengantin baru for both of u..

C.I.N.T.A 
FIRZA & MIZAN
Majlis ni lak berlangsung 2 minggu lepas kot.. Merupakan kawan rapat semasa zaman sekolah.. Tapi memang dah lama sangat x jumpa dia ni.. Jumpa-jumpa pon time majlis kawin dia ni... Tapi, x banyak pic yang saya ambik sebab dia sibuk bersanding..

Bawak kad kawen untuk rujukan pelan ke rumahnya..

Hanya sempat snap pic ni je sebagai kenangan.. 
Mujurlah pic ni menjadi je.

hehehe... ntah apa-apa kan.. Masa ni saya mintak tolong photo-g kat situ snap pic kita orang.. tapi..maybe kretip... pic dari belakan yang disnapnyer.. hua..hua...letakkk je sini.

Sekali lagi... 

Akhirnya..ade gak yang OK sikit...
saya nampak sangat tembam ...

Biasalah dia, kalo nampak pelamin mesti nak posing punye.

pic selingan...sebelum bertolak.. posing kemain lagi.
Semuanya spontan dia wak aksi gini

time ni lagi la.. terkejut !
belajar mana posing camni ye?

Last but not least.. pose dari kami yang suka 
SENYUM :-)


" Selamat Pengantin Baru Buat Semua Yang Baru Melangkah Ke Alam Perkahwinan. Semoga Ikatan Itu Kekal Hingga Ke Jannah.. Amin "

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

57 comments:

..::..aRe-Na..::.. said...

cantek dan menarik gmbr pengantin..
yg pasti asya klu posing mmg terbaekkk
hehehe..:-)

sal ya said...

tu la... selalu tengok update kat fb je.

norhidana said...

tahniah tuk dua2 pantin.... suke ngn pantin baju putih tu... simple tp sweet... juga pantin baru kelabu ttp lawa...

Arina Shamsul said...

Wah..saya suka tengok semua gambar2 ni dear ..menarik hati saya :) lebih2 pose si cilik yang tak disangka2 tu....comel dan bergaya..

kasihredha said...

bestnya pelamin sekarang kan...cantik

ieja amieja said...

selamat pengantin baru wat teman2 lya..untung2 ada model tetap asya tu kan..

izan mama mia said...

cantik pemgantin tuu..

Deqla manjew said...

wahh gojesnye majlis dorang..mcm retis! hihi

Jue a.k.a Ibu 2F said...

selamat pengantin baru ...
moga kekel bahagia selamanya

are_lin@yu said...

cantiknya pengantin..sweet ja dorangkan ;-)

syawalsimpsons said...

suke la tgk pic asya dari yang lain..sangat lain posenyer

Nens Collection said...

mmg berseri2 pengantin..2 2 pengantin cantik..;)

mummY daniSha said...

pandai tul asya posing kan..bole jadik model cilik ni hehe

:: Mrs.Eady :: said...

cantik nyer pengantin!

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

orang sekarang ni kawen grand2 ekk...curlastt sgt pics tu

Imah Dinor said...

sama cantik sama padan,teringat imah ngan somi pun bcinta dr sek 5tahun bcinta skrg dah 13thn d alam rmhtangga....kami sebaya...model asya yg ayu ni lg comei...

LydSunshine said...

Dewan Berlian MPK tu Kemaman ke Kuantan? John King Tart tu jual tart ke? Boleh la pegi kalo dah tau ownernya Islam.

Cho Zila said...

sweetjer dua beranak tu, bajupun cantik...
pengantin cantik... majlis grand..

shark said...

pandai anak kamoo posing..
like mother like doter kay??
;p hehe

Deq's Qienz said...

wahhh meriahnya..slamat pgantin baru buat mereka..hamboii asha posing kalah pengantin..hehee, cumeii diaa

Kak Izan said...

semoga berkekalan dunia dan akhirat.. aminnnn

Gieyana said...

sweetnyer pengantin Lya..cantik pelamin..cantik deco2..:-)

Skrg byk pengantin letak pics diaorg n nmpak unik..:-)

Qhaifa Nur said...

seronok sambil beraya buat kenduri kawen sekali....
cantik2 mempelai tuh....
amboi budak comel ni pandai dia berposing......

lelamaisara said...

cantik la ngantin...tahniah untuk mereka...

psss...baju asya same mcm alesya..heheheh

m.u.l.a.n said...

baru dapat 1 jemputan je keduri kawin..

moga bahagia selamanya..

nazira said...

Comel n sweet la..

http://ruangannazira.blogspot.com/

amirah said...

pandainya asya posing cekak2 pinggang gitu..suka auntie..huhu

♥MAMASYAZA♥ said...

semakin pandai berpozing anak dara sowang ni, cumel sgt

eima said...

sronok tgk pengantin2 skrg ni cantek2 deco2nye

...sWeeT uMi... said...

Like always...asya mmg comel je kalu posing...cam model pun ada hehehee...slmt pengantin baru tu kwn lya..

...sWeeT uMi... said...

Like always...asya mmg comel je kalu posing...cam model pun ada hehehee...slmt pengantin baru tu kwn lya..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tahniah..sama cantik..sama padan..moga kekal bahagia hingga ke syurga...

Pandainye Asya posing..comel lah..~

Salmiza said...

hmmmm mcm ni style org kawin skrg...nak masuk siap kena sign..sbg kenangan/bukti kwn dtg..hihi..
dah ramai gak org buat gini..

Saya Disini said...

cntik

Kesuma Angsana said...

bila kawan2 bahagia, kita pun sama gembira kan!

Cik Nur said...

comel meja kedatangan tetamu tu, siap de kamera lagi.. :)

apapun selamat pengantin baru buat diorg.. :)

senyuman asya, sweet sentiasa.. :)

eda_ej said...

sonoknye couple dari skolah sampai ke jinjang pelamin.. =D

Haryati Faizal said...

selamat penganti baru pada kwn mama asya...

Che Rosliza Che mat said...

cantik suka tengok...

lieyalatif said...

cantik pengantin lya!! siap ade guest book punye area...mmg cantik...best2....op kos laa tak lepas kan peluang coret2 kat situ heheeheheh...

amboi asya pun same jugak cantiknye...kemain ngan gaun polkadot...kiut sgt!!

|| NaFiRaa || said...

Selamat Pengantin baru buat kawan Lya..

cantek pelamin dorang.. dan pengantin pon 2 2 sama cantek sama padan~ :)

rieda_ffya said...

xpe la lya..take u time..ade mase bole je landing belog kan..

Miss BaNu said...

cantiknya gmbr2 tuh semua...

Wanieys said...

selamat pengantin baru utk kawan2 lya...asya comel sungguh..pandai posing :)

suhaina laui. said...

model tetap lya sgt sweet ;)

Cinta Misteri said...

sweet lah stylo myloo entrance tue. idea yg baru... tapi, pic yg diambil dr camera segera tu milik kita ker milik pengantin?

Yana Libra said...

semua cantik2~ :)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

kherlass la wedding bff lya yg no.1 tu, mmg terbaek la.
both pasangan mmg cantik, aura pengantin baru..

Umie Naziera said...

huhu,sweet2nyer majlis dyorang

Si Matatajam said...

Selamat pengantin baru untuk depa berdua...

mamalieyna said...

yes..semuanya cantik2/// cantik sngt pengantin..sama padan..sweet..congrate buat mereka~

fieda said...

comey pengantin tu..mcm retis..hihi..asya pandai sgguh la posing..

Masya said...

gelihati saya tgk gambar asya yg suke posing ni ....

perkahwinan sederhana tp meriah .. suke sgt mcm tu .. tahniah buat kawan baik lya... moga kekal hingga ke syurga...

Chic Na said...

sweet couple. meriah je nampak majlis tu. suka la tgk asya pakai dress tu. ;)

Dilla Ady said...

cantiknye pengantin...

tpi yg posing2 tu lagi cuns!

KakNi (CikNi Ahni) said...

kalau dulu2 mana ada guest book & polaroid, amboi.... tema merah putih (pengantin ke-2), menarik sgt!

Cik Aini said...

cantik..
selamat pengantin baru tuk mereka :)

yg 1st punya weding tu sgt kreatif kan..nmpk simple tp sgt menarik :)

**suka pic Asya yg no 7 dr atas tu..cantik ;)