Thursday, September 13, 2012

Petang-petang wak kepok getel !

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

aihhh.. dah hari Khamis hari ni.. Last day keje untuk minggu ni. Dan, 3 hari la kami bercuti + cuti 1 Malaysia pada hari Ahad tu.. Plan untuk 3 hari cuti ni xde lagi.. Biasanya semuanya on the spot. Rasanya xde kemana-mana pon.. Tgh2 bulan ni, kena la berjimat. Saat saya menulis entri ni jam menunjukkan pukul 3.21 am.. Fuhhh, mata dah sangat mengantuk.. Tapi kerana mu kawan2, bersengkang mata untuk BW mana2 yang termampu je.. Settle bw terus create entri ni. Mula-mula blurr sgt, xtau nak coretkan kisah mana dulu, sebab banyak sangat dah delay.. Ikutkan plan nak share citer hari merdeka aritu.. tp punyalah banyak pic nak kena pilih2 lak..huhu.. malas la.. Tup..tup, jumpala koleksi pic ni yang sepatutnya hanya untuk koleksi saje, sebab pic nyer x banyak..so terusla up jadikan story mory untuk hari ni.... Pic ni xde la basi sangat, sebab xtvt ni masa 5 atau 6 Syawal... Zassss.....Petang-petang wak kepok getel, kita singgoh Kuala Kemamang!

Muka dia masham cetum! Huhu..pasrahnyer tiap kali tengok pic yang ada rantai asya ni.. Ermmm siapalah yang dapat rantai ni ye??
Ermm..xpela, walausiapun yang mengambilnya, saya HALAL kan... 

Xtvt wajib cik abe.. every weekend sokmo nok cari kepok lekor ni. Maka ke Kuala Kemaman ler kiter. Tapi kadang2 tu beli kat gerai2 gitu aje... Hehe.. tajuk tu gimik je.. xdenyer nak getel-getel kepok.

Menu sampingan... otak-otak! 
memang marveles!

Cik abe kepok!
gane bohhh?? serius ngat muke tu..

Ini mek kepok... pon nurun papa dia..
suka makan kepok.. bayangkan org sibuk nok makan KFC, dia sibuk nok kepok.
Dia yang suka ber-drama.. Agaknyer drama apalak kali ni?

So, inilah puncanye drama asya tu..
Hanya kerana mama dia minum sikit air lemon T ni...
Marah...xnak kongsi dengan mama....

Hohoho..sampai sini dulula..sebab mata dah berat nanang.. jap g nak bangun pagi lak.. Aduyai! Next week la marathon cerita-cerita yang tertinggal yek.. Masa sekarang berlalu begitu pantas..x nyempat nak mengejarnya.. Jadi, happy weekend buat semua di pata timor & Selamat Hari Malaysia! Yezzaaaa.. cuti 3 har untuk rileks2kan minda.... ;-)


Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

58 comments:

eMMe said...

Salam Lya
Morning!
dah sampai opis ni...
terus BW, semangat ni...
tapi lom sarapan lagi
aduiii... kepok lekor menggoda perot ku ini... nak gi breakfast la!
hehehe..

Selamat bekerja di hari Khamis lya!

mamalieyna said...

hehe...samalah dgn arif, suka berdrama jgk walau boboi..ngee~

hu~ eina pun biasa BW mlm2//tp mlm td tak daya sungguh..bukak lappy bleh tertidur..huu~

norhidana said...

ingtkan Lya bt sndiri huhuhui.... tp kalu akak duk kt kemaman tu pun mmg hari2 nk mkn kopok leko... sedap fresh lg hehehehe

ohoooo kedekut ek Asya.... tak blh kongsi

kak tini (umialya) said...

amboi asya.. nak minum sorang2, maner aci?

Biasalah Lya, budak2..

IntaNBerliaN said...

kite geng la asya.. auntie pun sk kepok gete ni.. sedakk ok... :-)


*saya xpasti lah org yg xbpantang leh guna or x... tp rsnya mcm blh kot.. sbb dr khasiatnya, xfokus pada yg bpantang pun... lgpun kita dah pernah bersalin + ada je yg saya baca komen mereka amalkan... :-)

Deqla manjew said...

mak aihh sedap nmpl kepok tuh.. haha...mama asya ni byk sgt kot minum air dia smpai dia berdrama cam tu...hihi

mummY daniSha said...

hahahaa...lawakla..budak2 memang camtu kan..danisha pun camtu gak...kdg2 bukan kite nak sgt air die tu..cume nak ajar die pandai share je hehe...

Cho Zila said...

akakpun suka tapi tuler kat sini takder yang sedap macam kat trengganu sana nun..
alahai dah lama tak ke sana.. tahun depan dalam list...
itu budak kecik memang drama princess

mama aleen said...

asya boleh geng dengan mamaleen la.. memang suka sangat air lemon tea seasons ni.. :)

fieda said...

hoooola...suke kepok gete ye asya...

Misz Mieza said...

Kepok beloh ganu gop sedak.. Ikan banyok.. Kalau beloh2 lain nim banyok kanji pada kepok.. Goreng gop nepoh abih..

:: Mrs.Eady :: said...

ya ampunnn....saya suka sgt dgn kopok lekor!!

ieda said...

perghh sedapp wehhh dik !
ekke
akk kat opis nie duk ngadapa kopok rebus cicah sos black pepper ..
layannnnnnnnnnnn ;))

lelamaisara said...

hehehehe...kedekut ea asha tak mau kongdi dengan mama....

ieja amieja said...

selamat bercuti pjg jg buat lya..org semenanjung cuti sabtu-isnin..
cute gambo asya tgh nangis tuh..

KM7 said...

Sedapnya kepok lekor tganu....

LydSunshine said...

Olo... tak kasi mama dia minum air dia. Doh mama pong bakpe gi minum air ia.

Lya, sedaknya kepok lekor. Dah lama tak makan. Tapi tak tau bleh makan ke tak. karang makan muntah sia2 je kunyah. Heheh..

AzuraFazil DIN said...

gambo sata x de ker?

uhuhuh harus balik kang gorg kepok .. ado skiitttt je lg tingalan kepok masa beli nk balik ke KL dr ganu ..

amirah said...

alahai, camne rantai asya leh hilang tu ye..ermm

are_lin@yu said...

kepok tak ekpok yg pnting comel..hihi

Imah Dinor said...

kami klu g kemamang mst nak mkn kepok getel ngan satar..sedap bila nak bleh g mkn lg ni....asya cengeng(manja,kuat nangis) eh...tp tetap kiut...

Wanieys said...

selamat berweekend lya..ala asya xnak kongsi air dgn mama ea..hehe

Cik Nur said...

uikss..xbaik tido lambat..xelok untuk kesihatan..!

BW tu bila2 pun bolehkan.. :)

alahai asha, jebikk pun manis... senyjm lagilah manis.. :)

kopok lekoh hok sana memey sedap.. yg duk de kat sini dok sedap cam hok sane...

adeh..jadi ke kecek ganu ni Lya..?hihihi

ieedaz @ mama_isha said...

asya same dgn isha..kedekut nak kongsi2..mula lah wat drama melalak..hehe

Akhmad Muhaimin Azzet said...

otak-otak ya, hmmm....

Asfaliza Mohd Yatim said...

sedaknya...

Masya said...

selamat bercuti hujung minggu ....

Haryati Faizal said...

beshnye dpt makan kepok leko...

eima said...

klu nk ngan anak2 mama die mmg kena minta izin dulu ..klu tak mmg ade yg berdrama la ..fahim pun gitu kadang2

Gieyana said...

alaa..Asya, jgn ar mcm tue..kasi mama minum skit psl mama dahaga..hihihi..:-)

x per Lya..rantai tue bkn ditakdirkan milik Asya..isyaallah Allah gantikan dgn yg terbaik nnt..:-)

|| NaFiRaa || said...

hehehe.. rindu kepok lekor ganu~ sedap, banyak ikan dan lembut.. sedapnye~

mama_umar_maryam said...

yeahh..slmt cuti 3 ari jugak :)..sedapnye kepok!!!

Che Rosliza Che mat said...

hihihi Sedapnya kepok...rindu kepok ganuwei!! berebut minum air gan mama rupanya...patutlah nangis...

JaSSNaNi said...

memang sedap makan kopok leko kan... the best kopok leko yg bos saya beli dari ganu.. mmg best.. :)
sian asya marah sbb tak nak kongsi minuman.. sampai camtu skali.. budak2 mmg camtu.. kadang2 terkejut gak boleh meradang sampai camtu skali.. tapi ye la.. dia takot abis.. kang mamanya tak nak beli dah.. eheheheh

izan mama mia said...

comel pic asya mangis....walau nampak sedey sangat..guane cakap kemamang....dok reti lor...

N.Aima K said...

kepok tu keropok ke?

m.u.l.a.n said...

asya... takleh minum tea laa.. asya kecik lagi... tunggu 18 tahun nnti.. hehehe... lama tak pekena kopok lekor & otak2..

mama aini said...

hepi weekend lya..ehem asya..kongsilah sikit air dgn mama asya tau..sian mama..

Zie said...

Emm kak zie pun dulu masa rantai dan rantai tangan Dina hilang memang geram kalau tengok balik gambar yg dia pakai... emm tapi apakan daya dah hilang... janji anak selamat.. uii sedapnya kepok gete.. heheh

Arina Shamsul said...

Hahahahaha..mama pun satu,oder la lagi satu air tu,tengok bibir asya dah kemek dah..hahaha..alolololo.cian dia..

Nens Collection said...

ololo..asya marah mama die minum air die ye..hehe

lya neni x pergi pon..sbbnyer xth nk g mana kt kemaman, neni dok kenal mana area tu tmpt best2..jd x jd nk g..hehe, xpelah nnt kalo ade rezeki & lya free, neni nk lya bwk kami ke tempat yg best2 kemaman..hehe

Kak Izan said...

hihihi LYA nak tanya leh... Kepok Getel tu hapa yer.. sejak dengar lagu IKLIM kenal ayat tu tapi tak faham ...ihihihihi :D.. jangan mareee aaa

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

mcm mana leh hilang rantainya..cicir ke? atau hilang diambil ms asha tgh pakai?

ct rahani said...

balik ganu haritu memang puas hati makan kepok lekor nih lya.. terbayang2 lagi nih.. hehe..

masam cetung pun tetap nampak comelkan asya.. hehe..

Chic Na said...

sedapnya kepok. okla tu asya suka kepok, takdela selalu mintak kfc. hehe..

Deq's Qienz said...

hamboiii kedekutnya asya..nak kena nihhh..hehee sedap la sis makan kopok ujan² nihh..adeyyyy..

Dilla Ady said...

ok, leh geng ngan sy...walaupun sy org johor, tapi antu kepok lekor gok!

tetap kepok lekor ganu no satu di hatiku!

Ena said...

tu arrr lya.. mata berat nanang gok ni.. tp ghase nok jengok2 umh member.. heheh

leh geng ngan kami gok tu.. atu kepok belaka.. hehe

Ina Haireina said...

hehhe.. asya marah mama minum air asya ye.. nanti tiap kali nak beli air suruh mama beli dua tau.. no kongsi2.. hehehe..

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

eheh.. asya manjenye.. comel lak too

Puan Kutu said...

igtkan getel kopok betul la td..kopok leko nie peberet sy..yup betullah lg sedap dr kfc.haha

MamaEma said...

kepok getel ganu meme besh

Kunang-Kunang said...

Kak ani kalau balik ke Dungun selalu juga singgah dulu di Kuala Kemaman untuk makan sata dan otak-otak.

Cik Aini said...

sodapnya nmpk kepok tu..

alololo comel la plak muka Asya bila nangis mcm tu..mama Asya pun,ms ni lah nk kongsi rasa bagai..g lah beli lg satu.hahaha

mamaRIFQY said...

hamboi kemain lagi aysa ye,..berdrama sokmo die..kiki

Cikgu Ma said...

amboi seronoknya asya....

Yana Libra said...

sedapnye..hehe~ :)

sal ya said...

selalunya kalau balik dari dungun tu mesti singgah kat kemaman cari kepok lekor.