Thursday, September 27, 2012

Sakit... Itu Ujian Supaya Selalu Beringat !

Assalamualaikum & Salam Sejahtera 

Harini dapat on9 secara terus sebab saya x sihat. Jap g nak ke spital/klinik untuk ambik MC. Dah beberapa hari ni badan saya sangat-sangat x sihat, tapi cuba kuatkan semangat.. tapi start semalam memang dah rasa lemah sangat. Sakit kepala+muka sembab...sesak nafas.. semuanyer bersatu.. sampai saya rasa x termampu nak menanggungnyer. Dah lama tak rasa sakit & selemah ni.. Ya Allah, lindungi hambamu ini... Sebenarnya saya takut, kalo2 ianya melarat ke tahap serius... Sebab dah lama x rasa sakit camni.. Kalo sebelum2 ni, sampai saya masuk spital/ICU... permulaannya camni la rasanya.. Adakah semua ni kerana tindak balas kesan saya x memakan ubat tu selama berbulan-bulan?? Sememangnya, ubat tu saya patut makan untuk seumur hidup untuk terus survive.. Tapi sejak saya cuba perubatan alternatif... saya tgk byk perubahan +ve & saya hentikan sendiri ubat yang selalu saya makan dulu.. Saya mintak maaf, terpaksa berhenti disini..sebab dah x mampu rasanya nak menaip dalam keadaan mengigil camni.. Ingat nak sambung BW y tertunggak tu.. tapi keadaan diri x menizinkan.. Insyallah bila dah makin ok saya sambung.. Jadi... bila kita sihat, kita x boleh terlalu bergembira... tiba masanya kita akan jatuh sakit semula..sampai terlupa macamana nak SENYUM.. Doakan saya & insyallah..panjang umur bertemu lagi.. Saya tulis camni sebab takut sesuatu berlaku lepas ni.. Take Care ;-)


Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

69 comments:

JaSSNaNi said...

Elok tu.. pegi jumpa doktor amik ubat... moga cepat sembuh ye.. :) have a good rest.. :)

Rosidah Binti Muhamad said...

Lya..jangan la awak ckp mcm nie..takut pulak saya yg membca nie..
semoga semua selamat..insyallah..
kuatkan diri demi asya yer..

AnneRaini said...

Semoga lya tabah ye..hope rasa sakit tak melarat. take care

Nens Collection said...

STRIVE FOR SURVIVAL LYA!
jgn putus asa,tanah hadapi segala ujian tau..semoga cepat sembuh..;)

ieedaz @ mama_isha said...

moga cepat sembuh yer lya..takmau sedih2 tau..senyuman juga bole buat hati kita gembira..so senyumla selalu..k

ieda said...

ye dikk
kena redha dan kuat
kerana setiap perkara yg allah berikan akan ada hikmah disebaliknya ;)

baby lydia said...

moga2 lya kuat menempuhi segalanya iyer..amin...

eima said...

aku doakan ko sentiasa sihat selalu utk terus bersama asha.... insyaallah

salwana nordin @ che'wa said...

get well soon dear..b strong utk asya dan asben also families :)

fiza said...

Smoga cepat sembuh yer lya.

Deqla manjew said...

moga lekas sembuh dear.. jgn la takotkan kami.. insyaAllah semuanya selmt.. hukhuk

Siti Asiah said...

semoga cepat sembuh ye awak...kuatkan semangat demi ASYA...

lelamaisara said...

Nape Lya tak makan ubat...tak pe la Lya...Lya rehat ye...Moga Lya cepat sembuh...:)

Mak Wardah said...

salam. Baca n3, memang akak setuju 100%...

m.u.l.a.n said...

take care ya..

Deq's Qienz said...

get well soon dear..sian lya..sabar yerr ujian semua tuhh..

Kak Izan said...

kami semua doakan Lya beransur sembuh..dan mampu senyum lagi untuk asya dan semua..:D

@lfidah @dim said...

rehatkan diri dan sihatkan diri dulu lya..dah sihat baru blh BW yea dan jgn lupa singgah blog saya..;D

cweet pinky said...

semoga cepat sihat , salam singgah dari CP :D

Chic Na said...

think positive lya. Insha Allah semuanya selamat. ;)

Qhaifa Nur said...

akak doakan semoga LYA sihat dan ceria selalu......

Misz Mieza said...

Sakit itu penghapus segala dosa.. Allah takkan bebankan hamba2nya dengan kesakitan yang tak mampu ditanggung.. Be strong & banyakkan berdoa kepadaNYA.. Put every trust u gave on HIM.. InsyaAllah, everything will be fine..

Asfaliza Mohd Yatim said...

semoga cepat sihat ye...

rieda_ffya said...

take care Lya..jgn pikir yang bukan2..Allah sentiasa bersama kita..banyakkan rehat n berdoa..

mama_umar_maryam said...

Allahuakbar..zt doakn semoga cpt2 sembuh dear..

Kesuma Angsana said...

take care & jaga diri ye

|| NaFiRaa || said...

Moga Lya terus kuat semangat melawan penyakit k~ zura sentiasa doakan yang terbaik buat Lya .. moga cepat sembuh dan kembali aktif..

take care tau~

Nazayiena said...

Kak Nurul doakan moga Lya akan sembuh dan sihat spt biasa.

Dilla Ady said...

lya, jgn la ckp camtu..takut ai...

dilla doakan lya terus sihat!

rindu nk tgk senyuman lya n asya!

Mamamya said...

akak doakan lya kuat semangat & semoga terus sihat.. nak tgk lya terus tersenyum.....


***sejujurnya rasa sebak baca n3 ini.... apa pun akak doakan yg terbaik utk lya.

Cik Nur said...

Lya, jaga diri juga tau.. jgn buat kerja berat2..tido kena cukup..

ingat..jaga diri ye..insyaALLAH...harap xde ape yg serius..

Allene said...

get well soon dear...

Haryati Faizal said...

doa sy semoga lya cepat sembuh ye...

Ibuhani said...

Smoga cepat sembuh! Rajin2 mkn ubat ye......ambil semula ubat yg disarankn doktor n bhkkn rehat.

mummY daniSha said...

lya...even kita x pena jumpe tp sayu hati pulak baca n3 ni..get well soon ya...semoga ALLAH beri kesembuhan dan kesihatan yg baik pada lya,amin

Cinta Misteri said...

Lya...kenapa nie? Just take care okey. CiM doakan Lya sihat sempurna, insyaAllah tak ada apa2, jgn di ingat lg cerita lama :)

Luv u

kinara kinatara said...

moga akak cepat sembuh...
setiap ujian yang dititipkan allah 2 pasti kita mampu hadapi..insyaallah..kami sokong akak dari belakang:)

teratak hati said...

Harap2 ok je..semoga kuat semangat ye mnghadapi ujianNya..

KakNi (CikNi Ahni) said...

Lya, kesihatan diri yang perlu diutmakan, jangan dok risau nak blog or BW. take care ye sayang.

kalau tak silap saya, kalau kita on alternative medicine, kita kena maintain jugak ubat hospital.

Miss BaNu said...

sabar yer..moga cepat sembuh dan kembali sihat dan ceria..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

lya rehatla..x yah paksa diri bw..bw tu bkn kemestian..yg penting jaga kesihatan..semoga lya cpt sembuh :-)

sue zainun said...

Lyaaaa..semoga sihat Lya..berehat kalau xlarat tau..

are_lin@yu said...

akak,tabah erk hadapi ujian Allah..akak dapat ujian ini kerana Dia sayangkan akak..bukan semua orang kuat untuk hadap ujian dariNya..moga akak lebih sihat dan terus sihat ya ;-)

Tihara said...

semuga cepat sembuh, take care ea :)

Dayana Bahar said...

lya ... kena strong ye lya...

Cik Aini said...

ishh
sakit ape ye Lya..risau plak..moga sumanya baik2 sj ye..take care ye..BW tu bl2 pun bleh dear..kesihatan tu yg penting :)

~Cik Sweety~ said...

moga cepat sembuh dear..(^__^)

Solehah Shamsuddin said...

ya Allah, akak sakit. Akak, solehah doakan akak cepat sembuh. jgn risau tentang kami, yg penting akak sihat2 je

LiLy @ MumMyQiStInA said...

salam Lya...

Moga cepat sembuh ye...Take care..~

Lynn Hamzah said...

moga cepat sembuh yer lya...kuatkan semangat yer...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Ya Allah lya siannyerr.....moga cpt sembuh yer..jaga diri k...

are_lin@yu said...

akak terus kuat utk hadapi dugan ini ya..mgkin ada hikmah atau rahmat yg terselindung disebalik ujian ni.ayu doakan akak lya terus kuat dan epat sembuh,...

izan mama mia said...

moga lya lebih tabah...mg cepat sihat semula..

ejulz said...

smoga sihat selalu.. :)

norh said...

semoga cepat sembuh ye..

Ann Ishak said...

semoga Lya cepat sembuh dan dijauhkan dari segala bahaya, insyaAllah

Che Rosliza Che mat said...

Hai lya...tak tido lagi....semoga cepat sembuh lya...sorry lama tak singgah...komputer sakit...nie pun datang balas jejak kawan2 guna tab...huhuhu....sedih pulak dengar lya sakit....

Nora Karim said...

banyakkan rehat... jaga diri baik2...

IntaNBerliaN said...

lya jaga diri yer..

wan nurul hezrina said...

lya jgnlah cakap mcm2..nurul takutlak baca..lya harap lya sihat sokmo kay..banyak2 berdoa..terus g jupe doktor k.nnt updat ek..harap semuanya ok

Masya said...

saya doakan lya sembuh macam biaser.... dan banyakkan berehat...

Ema Blog said...

muga diberik kesihatan yang baik utk lya

Deq's Qienz said...

Sis jgn paksa diri kalo xmmpu..bykkan berehat..muga sis cpt smbuh ya.

sal ya said...

insyaAllah... semuanya atas kuasa Allah. semoga lya cepat sembuh. husben pun tak mkn ubat hospital sblm ni dan semuanya ok2 je. bila dah start consume macam2 hal pulak jadi. tawakal saja la.

fieda said...

insyaallah ramai yg mendoakan mu lya..

mizzura said...

semoga cepat sembuhhh...aminnnn...

Yana Libra said...

kuatkan semangat kak..moga semuanya ok..

C'Jai said...

semoga tabah dalam menjalani ujianNya..

9n0L4 said...

rest bebyk ye lya. jage diri. moge Allah sentiasa berikan nikmat kesihatan buat kamu. :)