Wednesday, October 31, 2012

Doa Buat Suami Tersayang

Assalamualaikum & Salam Sejahtera 

SELAMAT ULANGTAHUN KELAHIRAN YANG KE- 28
PADA 31.10.2012
BUAT SUAMIKU TERCINTA


Doa Buat Suami Tersayang

Ya Allah bagi Mu segala kepujian dan kesyukuran sebagaimana layak untuk Mu dengan kebesaran kekuasaanMu dan kemulian wajahMu dan ketinggian kemulianMu yang bilamana Engkau menjadikan dia sebagai suamiku.

Ya Allah Engkau jadikanlah dia penyejuk mataku dan pembantu untuk aku mentaati Mu
Ya Allah Engkau jadikanlah aku sebagai penenang untuknya dan penasihat yang diberkati

Ya Allah Engkau kasihkan aku kepadanya dan kasihkanya kepada aku
Dan rezekikan kami zuriat yang soleh yang menjadi kebaikan kepada agama dan dunia

Ya Allah jadikan antara kami berdua sebagimana antara Ali dan Fatimah
Ya Allah satukan hatiku dengan hati-hati ahli keluarganya dengan rahmatMu Wahai Yang Maha Pemurah

Ya Allah tutupilah keburukanku padanya dan tutupilah keburukannya kepada ku
Dan perlihatkanlah kepadaku kebaikannya dan redhakan aku apa yang telah Kamu beri kepadaku dan berkati aku padanya

Ya Allah permudahkanlah ia bagi ku dan permudahkan urusanku bersamanya dan jauhikanlah aku keburukannya Jadikanlah aku berpuashati dengannya dan dia berpuashati denganku

Ya Allah jadikanlah aku dimatanya hebat dan jadikanlah ia dimataku kecil
Ya Allah bukakanlah antaraku dan suamiku dan ahli keluarganya sesungguhnya Engkau sebaik-baik pembuka

Ya Allah yang menghimpunkan manusia pada hari Kiamat, himpunkan aku dan suamiku dalam kebaikan

Ya Allah Engkau jadikan aku sebagaimana yang ia sayangi dan jadikan ia sebagaimana yang aku sayangi dan jadikan kami sebagaimana yang Engkau sayangi

Ya Allah Engkau jadikan hati suamiku tergantung kepadaMu dan kemudian tergantung kepada rasulMu dan kemudian kepadaku

Ya Allah Engkaulah yang menguruskan kenikmatan dan kelazatan dalam kesusahanku,Jadikanlah kegarangannya terhadapku suatu kesejukan dan keselamatan sebagaimana engkau jadikan api ke atas nabi Ibrahim suatu kesejukan dan keselamatan

Ya Allah berikanlah petunjuk kepadanya sebagaimana yang Engkau kehendaki dan redha
Ya Allah Engkau yakinkanlah hatiku bahawa sesungguhnya aku tidak akan dicelakai dan Engkau sentiasa bersamaku

Ya Allah perkenankanlah
Ya Allah perkenankanlah
Ya Allah perkenankanlah

~ Ya Allah, panjangkan lah umur suamiku, agar dapat kami bersama-sama mendidik Anugerah dari-Mu  & meniti usia tua bersama. Ya Allah, berikanlah nikmat kesihatan yang baik untuknya agar dia dapat mencari rezeki buat kami sekeluarga & melindungi kami sekeluarga.. Ya Allah,Kekalkanlah HATInya hanya buatku hingga ke Jannah & lindungilah suamiku daripada segala tipu muslihat dunia ni. Amin ~

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

82 comments:

Cik Nur said...

Ameen Ya rabbal Alamin..!

Selamat Ulangtahun Kelahiran buat suami Lya.. :)

zan said...

amin,,

baby lydia said...

Slmt myambut ulng tahun buat somi lyna..ptong kek jgn lupe tau

Gieyana said...

Ameen..hepi birthday utk suami Lya..

Chic Na said...

Ameen. happy birthday utk suami lya. :)

mamaRIFQY said...

hepi besday utk fain..semoga bahagia disamping keluarga..lya,nak celebrate kat mane tu ye??

Dayana Bahar said...

Selamat hari lahir Fain.... Jaga lya elok2 ye;; :)))

rynas said...

salam Lya ..Lya boleh email akak tak zarinah07@gmail.com. ada sikit nak tanya kalau boleh nak interviu Lya dgn husband untuk Harian Metro.

thanks ya

Ibuhani said...

Slmt ulangtahun pd suaminya! Smoga diberkati Allah SWT dunia akhirat.

sal ya said...

happy birthday fain.

mamalieyna said...

Amin...

selamat hari lahir buat fain.. moga doa2x lya dimakbulkan..Amin..

Deqla manjew said...

amin... nak doakan utk suami deqla jugak...ngee.. happy besday to ur hubby!! may all his wishes come true!! =)

Lya Colours said...

selamat hari lahir buat suami awak. semoga panjang umur dan sihat selalu

SangRatoo said...

Happy Birthday buat suami Lya..semoga bahagia bersama isteri dan anak tercinta.. amin Ya Rabbalalamin. :)

izan mama mia said...

hapy besday to hubby lya....

mama_umar_maryam said...

hadiah yg terbaik,doa seorang isteri :)

Nad @ MamaZN said...

Hepi bday papa asya!

Myra Jay said...

Happy Besday to your hubby, moga panjang umo dan dimurahkan rezeki dan berbahagia selamanya.. :)

Nens Collection said...

touchingnyer lya..aminn..
semogha apa yg lya doakan itu dperkenankan Allah..

neni x sempat2 nk mesej lya raya pertama duk mana..kalo dekat2 boleh mai umah minum2 makan dulu..huhu

Rasp said...

aminnnn.....

Happy Bufday to your hubby....

KakNi said...

happy birthday jugak ucapan dari saya kepada suami lya

Deq's Qienz said...

selamat hari lahir fain..smg kalian berbahagia hingga akhir hayat :)

ieda said...

aminnn selamat ulang tahun buat fain .. semoga segala doa dan harapan lya dan asya dimakbulkan allah .. aminnnnnnnnnnnnnn ;)

ieda said...

aminnn selamat ulang tahun buat fain .. semoga segala doa dan harapan lya dan asya dimakbulkan allah .. aminnnnnnnnnnnnnn ;)

Liza said...

Happy birthday to ur husband.. Semoga jodoh kalian berpanjangan hingga ke akhir hayat..

Kak Izan said...

Amiiiinnn Amiiiinnn Ya Rabbal Alamin.. Kau perkenankan doa HambaMu ini Ya Allah...

Nyue said...

selamat hari lahir buat suami akak LYAfrina & papa asya :)

LydSunshine said...

Ada pulak tangan asya dalam gmbr fain tu. Heheh. Semoga diperkenankan Allah doa2 Lya itu.

kinara kinatara said...

amin2 ya rabbal alamin untuk suami akak:)

Kesuma Angsana said...

happy birthday but en hubby awak ye

::NureeN:: said...

amin..

hepi besday fain

are_lin@yu said...

selamat hari lahir ytk hubby dear..semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki ya..semoga bahagia selalu ;-)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Sanah Helwah utk Fain

Alhamdulillah...semoga allah prkenankan doa Lya..Amin...

Masya said...

selamat hari lahir buat fain...

rohayu osman said...

salm kenal.. already follow.. jgn lupe follow me back.. semoga bahagia hingga ke syurga

mama aryan said...

selamat hari lahir buat suami lya..moga pjg umur,murah rezeki & berbahagia selalu ye

Ain Dzaya said...

alolo..weetnyer mama asya nie....heppy belated buffday jugak to him :)

Sari Yusa Ibrahim said...

Happy birthday, salam utk husband Lya, ya

Nafira usof said...

Happy Birthday buat Fain..
moga terus menjadik suami yang terbaik buat Lya..amin~

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hepy besday untuk fain...semoga panjang umur dan murah rezeki

Chekgu Azrine said...

semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki untuk suami awak ye..amin

Tihara said...

as salam

selamat hari jadi :)

Cho Zila said...

panjang doanyer moga dimakbulkan olehNya.. ustaz cakap kelemahan kita ialah kita jarang berdoa sebabtu Allah tak tahu... semoga kesayangan lya diberikan kehidupan yang berbahagia hingga akhirnya...

rieda_ffya said...

selamat hari lahir utk suami lya..semoga kalian bahagia selamanya

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Happy B'day buat papa Asya...
Moga sentiasa dimurahkan rezeki & Bahagia selalu bersama keluarga..^^

norhidana said...

selamat hari lahir utk cik abg nyer...

norhidana said...

selamat hari lahir utk cik abg nyer....

ieedaz @ mama_isha said...

slmt hr lahir buat asben lya... moga sentiase dirahmati Allah..amin

Miza Yusof said...

Amin. Selamat ulangtahun buat suami kak lya :)

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

happy birthday buat husband lya....moga segala doa lya dimakbul allah dan moga hubby lya sentiada dibwh lindungannya

Misz Mieza said...

Selamat Hari Lahir buat Fain! Semoga Lya & Fain sentiasa bahagia hingga ke Jannah.. Amin.. =)

inazamri said...

epi bday fain.semoga terus menjadi suami dan papa yg baik.ingat jaga dorg baik2 tau

aTieYusof Family said...

Happy Birthday buat papa asya..moga sentiasa di berkati Allah..:)
singgah sini & follow..
klu sudi follow sy jga ye :)
TQ.

rynas said...

salam..Lya akak nak buat story pengorbanan suami jaga isteri yang sakit. interviu by email atau call jer...rasanya mahu tak?

.:fyzz:. said...

Lya n hubby sebaya.ke..selmt harjd to fain

Si Matatajam said...

Aaaminnnnn....hepi besday Fain...Moga bahagia dunia akhirat bersama Lya dan buah hati kalian berdua...

ieja amieja said...

hepi besday utk somi lya..semoga termakbul sume doa2 tuh..

PinkUmmi said...

Amin....

Happy birthday to husband Lya...
Semoga beliau dimurahkan rezeki dan tabah menghadapi segala ujian ALLAH.

munna said...

semat hari lahir buat Fain... semoga doa lya untuk suami di makbulkan...Amin

dya bunga said...

slmt hari utk husband lya..:D

lieyalatif said...

selamat hari lahir buat en hubby tersyang lya heheeheh...semoga dimurahkan rezeki dan diberkatiNYA....

N.Aima K said...

Happy Birthday utk suami awak ;)

Rosidah Binti Muhamad said...

aminnn...

Totie@Tomy said...

selamat hari jadi untuk suami lya fain..semoga setiap dugaan yang ditempuhi..manjadikan anda berdua lebih tabah..dan semakin erat kasih sayang sebagai suami isteri..amin...

Ann Ishak said...

happy belated birthday to suami lya ye

QasehnyaRania said...

amin
selamat hari lahir buat faen
moga ceria2 selalu disamping kluarga.. ;)

lya sehat.lama tak sibggah sni

eB said...

selamat hari lahir dari kami juga
tq yer lya atas kater2 smng itu. (",)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

salam jumaat...singgah jenguk asya n lya...lya sihat?

Haryati Faizal said...

aminnnn....

ct rahani said...

amin.. happy belated birthday jugak utk cinta hati lya nih.. :)

Izan Ishak said...

ameen... mudah2an Allah perkenankan semua doa lya buat suami tersayang...

happy belated besday ye fain!

shuhadaothman said...

happy belated birthday utk suami akk. Amin amin aminnn :)

shuhadaothman said...

happy belated birthday utk suami akk. Amin amin aminnn :)

mama aini said...

`hepi belated bezday buat hb lya`..semuga terus menjadi pelindung lya selama2nya..

IntaNBerliaN said...

happy bzday utk hubby lya.. moga semua doa2 lya temakbul..

Cik Aini said...

Amin :)
moga kebahagiaan stiasa jd milik Lya n fmly..

hepi belated besday to Fain ye..jd papa yg baekk hokayy :)

Che Rosliza Che mat said...

Ameen Ya rabbal Alamin..!

Selamat Ulangtahun Kelahiran buat suami Lya.. Fain...Harap Fain sentiasa menjaga Lya..:)

wan nurul hezrina said...

hepi belated buffday fain..semoga terus sihat n dapat jaga lya baik2

Dayana Bahar said...

Aamin... korang bertuah memiliki antata satu sama lain

9n0L4 said...

hepi belated befday utk fain. moge terus sihat utk jage lya dan asya. :)

mush said...

happy belated berday utk hasben awak, dia lelaki yg tabah, beruntung awak dapat dia...

mush said...

happy belated berday utk hasben awak, dia lelaki yg tabah, beruntung awak dapat dia...