Tuesday, October 9, 2012

Jom Mandi Pantai Dengan Asya

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Setelah hampir seminggu bertapa di rumah & berulang ke hospital.. Hari ni saya dah start masuk kerja.Biasalah... apa-apa pun yang berlaku, hidup harus diteruskan.. Uwaaa... walaupon dalam HATI ni terasa perasaan sedih+sebak yang saya tak tau nak tafsir camner.. Tapi xpe.. saya dah biasa dengan situasi ni, biasalah..bila tubuh badan kita x sihat, jiwa kita pon jadi sakit jugak.. Insyallah...ianya akan bertambah baik dari hari ke hari.. Hey lya...... terus pandang ke depan!  

Kenangan 2 minggu lepas kot (atau lebih)...
Tunaikan permintaan asya nak main air pantai.. Buat kali pertamanya selepas 2 tahun kot.

LOKASI : 
PANTAI CHENDOR,
(Sempadan Kemaman-Cherating)

Masa ni xplan nak ke pantai.. Jadi memang x de bawak baju mandi pom.. Hujung minggu lepak2 kat rumah MIL.. Asya tuntut janji dia sebelum ni nak mandi laut. Jadi petang tu, bawak dia + anak-anak sedara Fain.

Yang berbaju oren tu adik pompun Fain.. Muke dia same je dengan Ain Hawani (Nadiya Nisaa..hehehe).. Tang dagu panjang, lesung pipitnyer, sebijik.... Muka pon iras-iras....Dan yang lain-lain tu, cousin2 asya.

Memang nampak jakun kemain...
Macam baru 1st time jumpa pasir.. Eyhh..memang dia x pernah main pasir pon... Ni baru dapat peluang main pasir pantai... ha...ambik..semua kauk...

Muke eksited kemain lagi...

Time ni papa dia kejar nak ajak naik ke darat,.
Tapi..dia x nak lagi... nak main air lagi.. tu...

Hahah..
takot ombak rindu rupenyerrr

Yeahhhh!!! seronoknyer asya!
haha.. kan dah terkantoi gigi asya kat siti... cun tak gigi asya?? nanti nak g cabut semua gg depan dia tu..mereput sebab bagi sangat dia minum air glukos masa kecik2 dulu...

Asya & sepupunyer eril
eril kelakar giler.. takut duk dalam air time ni.. pijak pasir pon menangis kemain lagi.. Jadi, last2 asya main sorang-sorang je

Bakal menjadi kanak-kanak pertama menyeberangi Laut China Selatan??

*
*
*
*
" Hi kawan-kawan... saya mandi pantai... 
Kawan-kawan nak mandi pantai tak?? Nak??!! "



~ Terima kasih atas semua sokongan & doa daripada kalian semua... Saya mintak maaf sebab x smpat BW kat semua blog.. saya BW mgikut kemampuan je setakat ni.~


Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

65 comments:

-iLLa- said...

suker tgk gmbr2 lya cantik2...
asya pandai betul bercakap...
lya take care ya!! kuatkan semangat apa pun kehidupan mesti di teruskan...

mamaRIFQY said...

wah seronok nye tgk asya mandi pantai...na pnh bwk iqy mandi pantai skali jer..kat pangkor...kat KT ni,pantai mane yek boleh mandi..huhu...

Chic Na said...

seronok asya first time mandi pantai.

Misz Mieza said...

Seronoknya Asya dapat mandi pantai.. Ape pon semoga kembali sihat & ceria lya.. =)

mamalieyna said...

waa bestnye tengok asya main air laut.. happy kemain tu.. kami ke laut juge, tp air surut la..huu~

*tcare lya... senyum selalu tau..

Huda said...

Cantik gambar2 tu semua..Suka nengok asya...Takpe BW ikut kemampuan je ok..

Sari Yusa Ibrahim said...

Amboiiii, seronok Asya main pantai..

Takde ke gambar adik Fain tu dekat2, nak jugak tengok wajah iras Hawani tu, hehe..

LYAfrina, take care ya..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

syok tgk Asya main pasir..mandi laut...happy sungguh dia..Aya nampak besar dalam gambar ni...

norhidana said...

wahaaaa...bestnya asya main air, suke sgt sampai gelak beso... nampak dh gg yg lum tumbuh tu hehehe.. tp ttp sweet

JaSSNaNi said...

Assalamualaikum..
bestnye tengok asya main air.. main pasir... best nye... hepi betul nampak dia.. :)

mummY daniSha said...

be positive..be strong ye lya...heee kantoi gigi asya !

Nens Collection said...

haha..ammar pantang diajak kalo main air..sama naik ler nnt..hehe..

lg x biru ketu bibir main air, lg xnaik..hoho..

eril tu comel muka die..sdikit chicky..hehe

:: Mrs.Eady :: said...

wahhh best nyer!

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

kemain suker si Asya ni...bestnyer dah lama tak pi pantai gini...tabah yer lya...

syawalsimpsons said...

seronoknyer asya mandi ye...

SyaNa said...

enjoynye dia mandi laut
:-)

Mrs Velentine said...

comelnya..

mama_umar_maryam said...

penah dtg sini rasenye mase kecik2 ayahsedare saye yg kt kemaman tu bwk :)

AdaM Hawa said...

cerianya dia.. sonok sangat la tu.. ;)

dakcik said...

eksitednye dia..same mcm sopea..kalo dpt main pasir mmg suke sgt..maklumlah jrg dpt mcm tu..

dakcik said...

eksitednya dia..same mcm sopea eksited dpt main pasir..biaselah jrg dpt main mcm tu kan..

eima said...

ptt la asya suka senyum taknampak gigi....

ala biasa la tu budak mmg gigi cepat rosak ...

aku dah setahun lebih tak pi pantai

Zana Md Nordin said...

seronok tengok asha dpt mandi pantai
feveret batrice nie..
pantai, pool...dan seangkatan dgnnya..
bebdk kalau dpt main air....
nampak sangat ceria muka mereka kan....

Imah Dinor said...

happynya dia dpt mandi pantai....last kami mandi pantai masa g cherating bln 5 ari tu.....

Allene said...

rindu ngn pantai la pulak...:D

Ema Blog said...

yeay, dah mandi pantai PD sabtu dan ahad baru ini..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah asya best la tuh dpt mandi pantai..dh tertunai hajat dia kan...

Che Rosliza Che mat said...

seronkk betul asya....cr pun belum pernah bawak budak2 nie main pantai...

izan mama mia said...

gumbiranya asya...

Kesuma Angsana said...

seronoknyer dia!

Yana Libra said...

seronok tengok asya mandi pantai..hehe~ :)

ooo, kalau minum glucose slalu masa kecik gigi leh jadi camtu eh..

lelamaisara said...

heheh..kantoi..nampak dah GG Asha...:)

Moga Lya tabah ye..:)

Haryati Faizal said...

patutlah, asya jarang senyum nampak gigi...rupanya...... hihi...
anak yati pun camtu gak lya...gigi depan takde...

dya bunga said...

dya pun nk mandi pntai juga..hihi

ieda said...

comey nyaaa asya
bukan main suke layie
mandi manda .. main air mana budak2 x suke kan ;)

Cik Nur said...

seronoknya asya mandi..!
siap main pasir lagi.. :)

comellah suara asya..!

asya..nak juga mandi pantaiii.. :)

LydSunshine said...

Mana tengok skit muka cam ain hawani. Takci la. Dok napok muka. Welcome back to bloggers world ye lya.

are_lin@yu said...

beznya tgk asya mdi..hehe

Kak Izan said...

lama tak mandi laut... best tengok asya... :D

~aSHa~ said...

seronok nye asya yerk....dekat je dgn umah sha tu

Deq's Qienz said...

cumeinya asya..suke dia dapat main pantai yerr..

TiranaAduka said...

salam,
Jelas terpancar keseronokan di wajahnya..

Salam kenal dari tirana aduka

fieda said...

behnyer asya mandi laut..ni dok sabor2 nok balik batu itam ni..

Arina Shamsul said...

Wah asya kemain ko xcited ye sayang..

Tapi..yg paling best,akhirnya aunty nampak juga gigi asya...hahaha..

kayyana said...

seronoknye asya dpt main air pantai yerk... hehehe.. nnt gigi die mesti cantik.. sbb kcik kcik dah cabut... take care lya.

Nafira usof said...

sonoknye Asya.. kemain lagi suka dapat main air.. budak2 memang sukalah main air..

::NureeN:: said...

sronoknya... kami tgu emir besar cikit baru nk terjah pantai :)
sori lya nureen lama x singgah cini

rieda_ffya said...

excited asya main pasir pantai ye...karang jgn sampai masuk kuku laks..bagi la asya can lya biar dia nak main ape pon..

Masya said...

kantoi asya gelak besra.. gigi takde yer.. patut selalu senyum tutup mulut...

aimaniman said...

seronoknya... lama dah akak x bawa anak2 p mandi laut.. cuma p theme park je main air tp x puas kannn ombak rindunya lain...

Eliss Mie said...

seronoknya main pantai..

Salmiza said...

dah lama tak main air agaknya ni...
Semoga lya cepat sembuh...

Deqla manjew said...

haha.. syoknye asya main pantai..teringin pulak rasanya..dah lama ni x mandi pantai...

Tina Othman said...

cantiknya gambar sunset

budak2 kalau pantai mmg tak boleh dipisahkan kan

apapun moga cepat sembuh ye lya

m.u.l.a.n said...

lama tak ke pantai chendor..

take care & moga sentiasa sihat..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam lya.. :)

budak2 ngan pasir ,pantai & laut mmg x dpt dipisahkan... ehehe...
teruja sungguh muka asya ni.. ehehe...

pnsusu said...

wahhh seronoknya asya..
Alhamdulillah suka tgk asya gembira..

Tabahkan hati lya..insyaallah..
Doa yg terbaik untuk lya

KakNi said...

seronok nya dia dapat main laut...

sal ya said...

seronok sangat dia dapat main air ye...

Myra Jay said...

Terpacar keriangan di wajah Asya dapat main dan mandi sepuasnya :)

Cik Aini said...

hepinya Asya main air laut..
mesti Asya teruja kan..maklum lah x penah main :)

aReLaN said...

bestnya.hepi giler muka asya bercanda di pesisiran pantai.huhu

sal-nurbeena said...

Seronoknya asya main tepi laut. Acik nak join boleh?

Cik Siti said...

bestnya mandi..lma x mandi cmni..dah besar ni maluuu :P

9n0L4 said...

cantik jugak pantai ni ehhh. tak pernah pun sampai sini. :)