Tuesday, November 20, 2012

Happy 4th Birthday : Asya & Family

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Ok... ni last part untuk entri Majlis Hari Lahir Asya yang ke-4 pada 3.11.2012 yang lalu.. Dah lama tertangguh sebab kekangan masa dan macam hal yang berlaku. Entri kali ni just untuk menyimpan kegembiraan asya meraikan usia yang ke-4 bersama insan-insan yang amat menyayanginya. Mama pasti, bila asya besar nanti & tengok semula gambar-gambar ni mesti asya tersenyum & happy. Asya sayang, mama doakan moga asya sentiasa dibawah lindunganNya & membesar bagaikan juara seta berjaya di dalam setiap perkara yang asya lakukan. Mama doakan moga asya dijauhi daripada segala tipu daya dunia..

Lets picture talk :-

My Small family
BUT
Full with L.O.V.E

Asya & her Cousin :
Penyeri majlis kecil-kecilan tapi meriah 
Tudung hitam- Nek ma asya ( MIL )

Ni memang aksi spontan.. Tiba-tiba eril kiss asya...

Berselera asya makan kek pingu dia.
*
*
*
*
*
*
Surprise buat asya dari Mama + Papa
*
*
*
*
*


Mama happy bila tengok asya happy. Dia begitu teruja bila dapat Mini Kitchen idaman dia.. Selama ni dia asyik tengok kat youtube aje.. Dan untuk hari lahir dia, memang saya buat surprise untuk asya. Selama ni saya x pernah beli mainan utk birthday dia. Saya lebih suka hadiahkan sesuatu yang berguna.. Kebiasaannya, tiap2 tahun saya bagi hadiah baju. Tapi kalo ni saya berikan dapur mainan idaman dia. Memang dia sangat2 teruja !


Syukur alhamdulillah.. majlis untuk asya berlangsung dengan lancar walaupon hanya kehadiran adik beradik saya & sepupu asya. Untuk tahun ni, memang x panggil kawan-kawan , hanya sekadar meraikan dengan keluarga. Walaupon begitu, saya tetap buatkan yang terbaek untuk asya. Menu hidangan pada hari tersebut ialah Nasi Putih, Daging Masak Putih, Sup Tulang, Sayur Lemak & pelbagai lagi lauk + kuih muih sampingan. Majlis ni lebih kepada makan-makan family.


Kenangan Ulangtahun Kelahiran Nur Fasya Afrina Yang Ke-4 Pada 
3.11.2012 :-

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

67 comments:

Aisy Nasiha said...

meriahnya majlis dia.. happy birthday asya.. smoga sihat dan jadi anak yg baik ye..

Solehah Shamsuddin said...

wah besarnya hadiah.boleh la bagi untie solehah kan.hehe

Zie said...

memang kesangan mama papa nih...

lya.. yg dalm entry kak zie tu ada Dania ja.. dina non hado.. dia blik kg...hehe lya ingat kembaq kan?

Chic Na said...

kecik2 dh minat masak, asya besar nnti mesti pandai masak. :)

Cik Nur said...

wah..lepas ni bolehlah asya praktis masak..

pastu leh masakkan dekat mama n papa nanti...

seronoknya dia..!

Nad @ MamaZN said...

mesti asya terkejut dapat dapur idaman tu ;)

pasni rajin la asya tolong mama kat dapur ;)

IntaNBerliaN said...

wah seronok asya dapat hadiah best dr papa n mama yer :-)

mamaRIFQY said...

wah asya hepi bebnor kan dapat mainan idaman hati die! gegirl mmg la wajib suke bende2 macam ni kan??

Deqla manjew said...

bahagia je family ni...amboii asya dpt hadiah dapor...boleh la belajar masak lepas ni kan... hihi

Lily@MamaZaraZareef said...

sweet sgt gambr asya kena kiss ngan kazen die tuh..hihi..memang nampak sgt kegembiraan kat wajah asya esp bile dpt hadiah dr mama..mesti dia appreciate sgt2 kan..:-)

Haryati Faizal said...

lama tak jenguk blog lya...

sukelah picture tu semua!
hepi je famili lya!

Myra Jay said...

Terserlah kegembiraan di wajah Asya..

Mesti nanti Asya akan minat memasak, kecik2 pun dah nampak potensi :D

Apapun Happy besday ye Asya sayang :D

TiranaAduka said...

salam
Selamat hari jadi yg ke4.moa asya jgn nakal2..

Salam kenal dari uncle tirana aduka.

Qaseh Myshop said...

sweet asya....saya byk tiru idea akak wt mini party utk qaseh..thankz kak bg keizinan..hihihiihi:-)

LydSunshine said...

Makin comel aku tgk si asya ni.

Nanti bila asya dah besar, bila dia baca balik blog ni, mesti dia terharu. Dah dpt set dapur, nanti Lya ajar la dia masak. Nanti boleh tolong Lya memasak.

Umie Naziera said...

xbuat besar2 pon xpe..pengisian tu yg pnting ;)

are_lin@yu said...

beznya asya dpt surprise...nti lh main2 msk2 dgn aunty eh..hihi

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

comelnye Asha =)

heheh sukelah die ye dpt set msk2 tuh =) nnt dh besa sure pndai msk =)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

tima kasih atas doa (^___^)

Kesuma Angsana said...

suka semua pic2 ni tq share ye

Lya Colours said...

hebat mainan asya. bleh la main masak2 selalu. besar bleh jadi chef. hehe

Kakzakie said...

Budak perempuan dapat set masak macam kita juga Lya dapat set memasak di dapur begitulah punya happy tak terkata.

::NureeN:: said...

alhamdulillah... anak dara kita dah besar kan lya.. sebaya la drg...
ellesya bln dpn start tadika.. :)
bila yerr kita dpt bersua muka.. teringin nk jumpe lya.. tgk lya orgnya ayu jerr x mcm nureen ni ganaih sikit hahaa

Masya said...

cantiknya set dapur tu sesuai untu gegril.. blh jadi masterchef..

JaSSNaNi said...

Hepi Besday to Nur Fasya Afrina.. Dan 4 tahun ye.. lepas ni dah leh masuk kindergarden.. :) dah besar kan.. :) be a good gurl ya.. :)

Nyue said...

penuh dgn kasih sayang :))

nty bleh main masak2 la asya yea.hehehhee

Puan Siti said...

waahhh...comot2 habis makan kek pingu tuu..:P

Gieyana said...

happy belated birhday Asya..b a gd gegurl k..
Bestnyer buat besday party cmni..sy selalunya buat amongst close relative jer n x pernah buat besar2an...insyaallah next year mcm nk buat kenduri doa selamat jer..br planning...:-)

Nens Collection said...

Assalam lya..neni x dan nk komen n3 lepas lya..sbb arini baru masuk opis..kelam kelibut ngn keje2..hehe..ni slow2 BW..hehe

cantik sume gambar asha,hepi famili neni tgk..suker sgt..semoga hingga syurga..

buat asha plak,jd anak yg solehah ye..best nyer hadiah asha..slalu tgk kt pasaraya..herge leh tahan kire gok..ekeke

lya..nens pakai 600D canon..xtau la cantik ke tak..neni tembak jek..lagi plak ni first gadget neni..x reti nk compare ngn yg lain..hehe..

Cho Zila said...

happy birthday nur fasya afrina... walaupun dah lambat wish ttp nak wish gak.. moga asya jadi anak yang berjaya dunia dan akhirat...

best ibu dia rajin mendeko .. baruler bergambarpun nampak betoi2 majlis harijadi...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Sweet & loving family..
seronok asya diapit mama & papa on her birthday :)

hihi...lebar senyum asya dpt set mainan dapur ye..jgn lupa say thanks kat mama & papa tau..

terharunye.. :')

:: Mrs.Eady :: said...

happy birthday syg!

Allene said...

cantiknya kitchen dia.. :D

maszmadi said...

walau hanya keluarga terdekat, yg pting asya gembira...

PinkUmmi said...

suka sgt2 tengok pic happy family awk...

Ema said...

Sama Hadiah Yasmeen ... 4 thn jugak.... cume 12.11.2008 la hehehe

lieyalatif said...

lieya suke pic first tu lya...nampak sgt asya bahagia.....semoga asya jadi anak yg bijak dunia dan akhirat yeak....gembira kan hati mama n papa tau.....

suke dpt adiah yg sgt sweet sgt..idaman budak2 pompuan ni...siap lee bukak restoren kat umah yeak asya....

ieda said...

bukan main suke asya .. happy terpancar diwajah dia ..
nak2 dpt hadiah bermakna tuu .. hurmm lekalahh asya lepas nie ;)

Nafira usof said...

bestnye hadiah Asya..
nampak wajah haapy asya..
senyum sampai telinga..:)
Asya mesti bangga punya mama dan papa cam lya n fain~

Che Rosliza Che mat said...

cantik hadiah dapur tue...

Fai CeritaCinta said...

memang sangat meriah kak..!! happy belated birthday dear asya... auntie fai doakan semoga asya menjadi anak yg boleh membahagiakan mama dan papa di dunia dan di akhirat (>___<)

rieda_ffya said...

wah..asya dpt mini kitchen ye...senyum mewek la asya..

dya bunga said...

dpt hadiah masak2 tu..hihi..happy belated bufday

AnneRaini said...

happylah asya dpt dapur idaman..bolehlah jadi masterchef nanti..hehe

zila manaf said...

wahh meriahnye....happy bufday dik

etiey.com said...

Suka gambar 1st tu.

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

waa dapat hadiah dapur lepasni mama tak yah masak asya jer yang masakkan...

wan nurul hezrina said...

oklah tuh majlis untuk family..=)nurulpun blumpernah buat tuk kawan2..kalau buatpun tuk family jer..nampak sweet eril kiss asya=)

SangRatoo said...

happy belated besday Asya..moga panjang umur..dimurahkan rezeki dan menjadi anak yg solehah utk mama dan papa ok :) be a gud girl;)

Kazman / Sue said...

memang meriah la majlis hari jadi asya ni... tak kering gusi si asya tu senyum memanjang yee...

Dayana Bahar said...

Bertuah asya.. hehe Jadi anak yang baik ye.. mesti malam tu asya tido peluk dapur mainan dia hehe

nn lylyn said...

wah ^^ epi bfday asya..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah asya nampak happy disamping mama n papa.....besday gurl yg comel.asya mesti teruja dpt kitchen tu kan :-)

wani baru baca komen lya...mmg nk ty psl epilepsi..mlm ni wani email lya k..tq :-)

mama_umar_maryam said...

meriahnye..penuh umah dgn fmily tersyg..best btol adiah bday asya

Si Matatajam said...

Meriahnya majlis.... Bestnya Asya dapat dapur gempak camtu..

Aleeya Atinza Saaid said...

ewah2 dapat dapo menan...mesti ralit la dia men ngn dapo menan tu kan..

TiranaAduka said...

salam sis.
Terima kasih atas kesudian sis singgah di teratak buruk tirana aduka..


P/s- tirana aduka yang patut besyukur ada mak dan abah yg paham isi hati ini sis...walaupun rupa pd masa tu memang rock kapak habis. Pengaruh aliran muzik underground deth metal..huhuhu..

Totie@Tomy said...

seronok tengok asya dapat dapur idaman..lepas ni boleh masuk master chef junior...

Cinta Misteri said...

wah Asya...byk nye dpt hadiah :)

mamalieyna said...

Meriah...bestnye asya dpt hadiah impian kalbu
:-)

TiranaAduka said...

meneliti komen2 di post sis ni.

Ema Blog said...

gembira nampak asya....happy belated birthday sayang..

Deq's Qienz said...

Wahhh meriahnya...mg ia mjadi kngan terindah buat asya. Be a gud gurl k.

fiza said...

Happy family. Lpas ni bley main masak2 ☺☺

9n0L4 said...

nmpk meriahhhh. mane gmbr lauk pauknye. nak tgk daging masak putih tu. hee. :)

Cik Aini said...

hepi besday Asha..
moga kebahgiaan sentiasa jd milik Asya..

**love ur fmly potret :)

sal ya said...

happynya dia. tahun dpn mgkn buat jgk small party utk anak2. kalau tak pun buat kt tadika je.