Thursday, November 8, 2012

Happy 4th Birthday : Asya & Kek Pingu

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

AWAS
ENTRI INI DIPENUHI GAMBAR

Masih lagi berkisarkan tentang majlis hari jadi asya yang ke-4. Dah ada part-part la plok. Sebab terlalu banyak pic, nak letak dalam 1 entri ...kan over lak.. Terpaksa la buat by part. Kalo x letak sini sayang lak.. sebab one day asya mesti nak tengok semua ni. Entri kali ni hanyalah pic asya & kek pingunyer.. Memang surprise untuk dia.. Masa ke kedai aritu, saya just bawak design kek yang saya nak. Macam sebelum ni , kek mesti nak berlatar kaler putih.. Dan, tahun ni saya nak kek kalerful.. tapi x nak sarat... Nak simple2 aje. Masa tempah kek pun memang last minute gak. Kebetulan, time tu saya x bape nak sihat. Tapi gigih berusaha demi asya sayang. Kat kedai kek, saya just gtau nak mcmana... Tapi.. memang.. dalam apa yang saya gtau, saya xleh imagine..camner la rupa kek asya ni...

Taraaaaa... kek pingu asya.
Dan ade coklat-coklat kalerful untuk menaikkan seri.
Yess... i like it! simple but nice !


Dan...
untuk pic seterusnyer, layanlan mimik muka keterujaan asya dengan kek pingunyer... 
Nak letak caption setiap pic pon, semuanya lebih kurang je... Tapi tetap nak abadikan kat sini..
Let's picture talk















Mama puas hati sangat! Sebab mama nampak asya sangat-sangat happy. Kan mama dah kate, mama tak tipu asya... Memang happy beday asya pom.. Ni dia duk request nak hepi beday lagi.. Aduyai.. asya , kt tunggu umur 5 tahun lak ye. Insyallah, kalo mama panjang umur.. mama akan buatkan yang terbaik untuk asya. Dan , maybe next year asya akan celebrate birthday kat school asya dengan kawan-kawan.. Lagi asya suke kan? Potret family mane?? Semestinyer ade... Tapi tahun ni x semeriah tahun lepas ambik gambar. Ada beberapa keping je pic family kecik kami ni. Tapi xpela... ade gak kenangan kan.. Tunggu entri seterusnya..dan insyallah..last entri untuk birthday asya ni... 

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

68 comments:

Kunang-Kunang said...

Heppy birthday Aysa. Semoga hidup diberkati Allah selalu yer. Comel asya!!!

mamalieyna said...

budak2 mmg happy time besday dia kan.. nmpk riak teruja n happy asya tu..

*tak sabar pulak nak tunggu turn anak2 eina... dec ni hakeem 1st besday... mesti kalau buat, arif yg beriya..hehe~ sbb dia dh faham , mcm asya ni..^_^

Kak Izan said...

Kek lagi besar dari orangnya... hihihihi..:D

inazamri said...

comelnye aksi2 asya.Aunty suka la kek pingu tu.Selalu org buat kek angrybird,barbie..ni asya lain dr yg lain.mmg minat kartun pingu betul asya ni kan.

Dhiera nadhirah said...

ingat kan buat sendiri kek tu sebab kek tu nampak macam custom made sgt!

Lya Colours said...

kek lagi besar dari tuan. hihi

Sidratul Muntaha said...

happy birthday Asya...
:)

ieda said...

aah cantik ..
akak ingatkan kecik
bila dekat ngan asya baru nampak kek tuu besar ..

berapa kg tu dik .. 2 ker ??
puas hati .. beli mana ??

cantik dan kemass ... manalahh asya x suke .. budak2 nie kek yg penting kalau bday2 nie ;)

Deqla manjew said...

hahaha.. siap warning awal2 erk entri penoh ngan gmbr..xpela dear..ini blog kamu so suka hati kamu la kan...best jugak tgk entri penoh gmbr ni..hihi..comelnye kek..tp yg dirai tu lagi comel!! mcm2 pose mengancam!!

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

comelnyer asya...pandai bergaya pulak tu...kemain lawa lagi baju yer...

Nyue said...

asya suka pingu yea...heheheheh....

akk bak alamat..asyik puji asya cute,
nyue nk bg dia hadiah sempena besday dia..ehehehe

kalu bleh email kat : nyueyien@gmail.com

lieyalatif said...

comel kek asya...pingu lagi....sure hepi anak dare lya nie....

baby lydia said...

nk skit kek ^^

♥ Cmª shIemª ♥ said...

mmg teserlah kegembiraan mek asya ni...
seronok kan asya..jgn lupe say terima kasih kat mama & papa tau..

asya suka pingu eh?? mmg suka tgk deco kek tu..simple tp menarik..nyum3.. :)

Nazayiena said...

Happynya asya dgn majlis harijadinya,kek pingu tu pun cantik.

Kesuma Angsana said...

special sungguh kek tu ye

Kella said...

seronok... kek tu memang istimewa pun.. lain dari yang lain.. =)

asya pun makin cantik ni.. baru 4 tahun ya...

Cendol said...

wahhh kek comel tuannya pun comel :) moga asya membesar sihat dan kuat!

mrs kayrul said...

happy belated birthday asya..moha panjang umur dan jadi anak yg solehah...

Che Rosliza Che mat said...

Besarnya kek asya....Memang calorfull...suka betul asya...

kasihredha said...

Happy birthday asha
Jadi anak yg baik ye
Cantiknya kek..

rieda_ffya said...

model kek..

MamaYatie said...

satu benda yg akak paling suka tengok asya...satu 'scene' dia boleh pose mcm2 gaya2..kalo anak2 akak 1-2 pose dah..pastu angkat kaki..silap hb yg 1-2 tu pun langsung tak fokus on camera..hahaaa

Cik Nur said...

alolo..muncung dia..comei..!
pandai bergaya la asya ni..geram tak..

are_lin@yu said...

wahh comelnya asya bersaa kek nya..nmpak asya kecik dr kek tu kan..hihi

Nafira usof said...

sweetnye Asya ngan kek pinggu..:)

Haryati Faizal said...

comeinye mulut dia bila tiup lilin hihi...bsr dah ye... bley pi skola dah...

Cinta Misteri said...

Hepi b'day Asya.
Lya ngan hubby dah btul2 sihat blom? CiM ada kirim sesuatu, nnti sampai kt geliga yep. Harap dpt membantu~

eima said...

mesti asya hepi sgt kan time tu ....

izan mama mia said...

lawa kek pingu asya...

munna said...

cantik dan comel kek asya......

Rasp said...

sis, ada satu pic asya yg muncung ke depan tu...
suka lak i pics tu...
chomei hehehehehehe

Puan Kutu said...

hat anice picca.sya mmg pandai bergaya.kek besday pun comei..:)

Solehah Shamsuddin said...

wah bestnya Asya smbut befday ye.Happy birthday,Asya

Nens Collection said...

OLOH! comelnyer kek pingu die..simple tp comel sgt!..sesuai dgn asya yg sweet ni..hehe

semoga asya jd ank yg solehah ye..;)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

HAPPY BIRTHDAY asya yg ke 4 tahun.Semoga dipjgkn usia,sihat sellau,jgn nakal2 & ceria sentiasa.Aminn
Emm..tahun depan boleh la g sekolah Tadika ya..dah 5 tahun usia Asya.

Dilla Ady said...

hepi sebeday sayanggg!!

da 4 tahun rupenye die ye..

chomel nye die!

abah khalisha said...

Happy besday semoga besar nanti jadi anak yang solehah.amin

Kazman / Sue said...

selamat hari jadi dari kami sekeluarga... makin besar makin comel laaa...

mama_umar_maryam said...

besarnye kek asya!!!! mmg nmpk sgt happy asya

m.u.l.a.n said...

comel nya birthday girl...

Chic Na said...

wahh kek lagi besar dari asya. huhu.. mintak kek sikit. :)

suhaina laui. said...

epy belated asya,,,maaf lya pc sue rosak...xbleh nk online...ni pkai hubby punya kat umh mil....

Cik Aini said...

mn pic2 asya dgn sepupu2 dia..next entry ye :)

comel Asya dgn gaun dia tu..nmpk hepi sgt :)

Misz Mieza said...

Comeynye bufday girl.. Pakai gaun polkadot2 lagi.. Kek pon nmpk sedap tu.. Tetiba teringin nk makan kek lah pulop..

Yatie MS said...

Hepy birthday asya....
selalunya birthday anak2.. kami cuma sambut ala kadar je..
teringin jugak nak buat majlis hari jadi utk mereka... iyela bukannya selalu.. setahun sekali je.. sekurang2 biarlah mereka happy.. betul tak?

teratak hati said...

Meriahnya smbutan birthday asya..happy birthday asya..

Dayana Bahar said...

Hepi besday asya... lya... bg no phone.. senng nk kontek.. wasap ker.. satu lg.. semek ni mmg pandai gaya hihi

Rohani Hashim said...

ololooo pandainya dia bergaya depan kamera. kek tu cantik.

lelamaisara said...

happy besday asya comey...
pandai betui asya ni posing ea...

kek die lawa la....:)

Liza Othman said...

asya looks so happy & kek pun sangat cute :D

wahh rajinnya buat semua props tu.. dinding rumah kami pun penuh hasil kreativiti budak2 kecit kat rumah tu. siap berlumba2 lagi menconteng.. dah tak larat nak tegah dah :)

Akhmad Muhaimin Azzet said...

asya cantik sekali
met milad ya....
semoga sehat selalu dan semakin pandai

intan_blur said...

besarnyeee kek dia..comel..
senyuman dia sepesen je kann..hehhehe

fiqkbe said...

besar nyer kek asya ;D tetiba terus rasa nk mkn kek mlm2 ni :P

ieja amieja said...

comel besday girl ni..nmpak happy sentiasa dgn kek pingu dia...semoga senyum tu akan berterusan ye :))

Deq's Qienz said...

hapi balated birthh asya..senyuman asy sebijik Lya la..

shuhadaothman said...

kiut semua gmabar2 asya..fotogenik ni. ^^

btw, Happy birthday asya!

mama aini said...

kek sama cantik macam `cute little gurl` yg meraikannya majlis bezday dia..

C'Jai said...

Selamat ulangtahun asya...:-)

N.Aima K said...

Happy Belated Birthday Sayang... ;)

fiza said...

Happy belated birthday asya. Cutenya cake diA ☻☺

Ema Blog said...

happy belated birthday untuk asya..

Lily@MamaZaraZareef said...

happy belated bday asya..sori lambt wish sbb aunty dah lame x singgah blog mama asya..huhu..skejap je rasa dah setahun berlalu. terbyg2 lg gmbr bday asya tahun lepas..hehe

nway,cntek kek pingu dia..asya pon comel je posing..^__^

IntaNBerliaN said...

happy belated bzday asya... comel!!!

Masya said...

nampak teruja betul asya....

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

wah.. dah 4tahun.. hepi besday asya (^___^)

QasehnyaRania said...

hapy belated besday buat asya .

utk ciksu xda ke asya utk...hihi

9n0L4 said...

lawo la kek. napok sedap je. beli kat kedai mane? :)