Wednesday, November 7, 2012

Happy 4th Birthday Asya : Potret Di Usia 4 Tahun

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

*Perhatian! Entri ini mengandungi banyak gambar*

3.11.2012 berlangsunglah majlis hari lahir yang cukup simple buat asya. Walaupon sambut kecil-kecilan ajer, tapi saya ingin pastikan ianya meninggalkan kenangan terindah buat asya. Dan, seperti tahun-tahun sebelum... tahun ni pon saya menggunakan seluruh kudrat saya untuk majlis hari lahir asya. Serius..memang terasa letih sangat. Tapi kepuasan hati tu x dapat digambarkan. Puas sangat bila lihat hasil tangan sendiri. Dan lagi puas apabila asya sangat-sangat happy dengan apa yang saya buatkan untuknya. Asya, mama nak asya tahu... mama lakukannya dengan penuh kasih sayang... Ada banyak sangat pic dia ni... Tapi rasa sayang kalo x abadikan kat sini. Pahtu, papa asya pon suh masukkan semua pic dia dalam blog ni. Ye la.. one day mesti dia nak tengok kan.. Ok, kita tolak ketepi dulu cerita-cerita lain..Meh layann pic-pic asya di hari usianya 4 tahun... 

PRESENTING
ASYA TURN 4 YEARS OLD




















Ini hanya entri untuk abadikan potret-potret asya di usia 4 tahun. Rasa sayang kalo x letak kat sini.. sebab suatu hari nanti mesti dia nak tengok balik pic dia ni. Insyallah, lepas ni nak abadikan potrey asya & kek pingunyer serta acara potong-potong kek + bergambar dengan mama+papa. 
*
*
*
*
*
*
Kenangan 3.11.2012


~~ saya mohon maaf pada semua kawan-kawan sebab x sempat bw semalam... Saya betul2 tak sihat..Rasa nak pitam & mata kabur sangat. Rase dah xleh nak paksa diri.. Maybe sebab terlalu letih kot. Sebenarnya serba salah sangat ;-( .. Entri ni lak, memang saya dah draft awal-awal.. Just publish je.~~


Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

68 comments:

ieda said...

aloor comel2 pic asya nie ..
geram lak tgk ;)
senyumm tuu

Nizam Ijam said...

comelnyer :)... suka bergambar yer..hehe

saya dah update :) jom check

kinara kinatara said...

wah...comelo sangat adik asya kita nyh..huhu..:)


xpe kak..jage kesihatan ya:)

Umie Naziera said...

comelsnyer asya..happy belated besday :) smoga asya mmbesar dgn sihat,aminn

rohayu osman said...

hepi bufday asya... semoga pjg umur dn dimurhkn rezki seerta mnjadi anak yg solehah.. insyAllah.. amin

mamalieyna said...

kenangan..setahun sekali harus dirai.. ^_^

penuh warni warni//menarik~

norhidana said...

comel... sume gambar asya senyum ttp mulut... kalu senyuum lebar2 sambil ketawa msti lg comel...

Chic Na said...

comelnya asya senyum. mcm lya kot. :)

rieda_ffya said...

wah...tgk pic semua...asya nampak makin berisi n sehat..makin sehat ke dia Lya..apepon lya jaga diri ye...

Lya Colours said...

HB asya. semoga jadi anak yg solehah untuk kedua ibu bapanya

Nad @ MamaZN said...

Comel asya =)

Take a good care,ye lya...

Allene said...

3.11... same besday ngan adik bongsu lin.. :D

Mrs Velentine said...

happy birthday esya..muka dia sebijik mcm babah dia

Nens Collection said...

xpe lya..neni pon bz skang..ngn tenet lembab..x sempat nk b/walking cepat2..huhu..bestnyer celebrate besday anak kan..rs kite plak yg excited bila nk sambut besday die..;)

semoga cepat sembuh lya..;)

Ibuhani said...

Happy bday asha! Smoga diberkat Allah SWT. Dunia akhirat

Puan Ira said...

asya sgt cantik n ayu kak...

Deqla manjew said...

byknye pose comel dari asya...kemain lagi melaram dgn kamera!

intan_blur said...

comelnye dia..
pndai bgaya..

amirah said...

comelnya asya posing...takpela lya, jg diri lbh penting

baby lydia said...

happy besday sygg !!! pic cute ^^

are_lin@yu said...

alahai comelnya asya cakap..hehe..kjp dah 4 thn kn ;-)

Rasp said...

happy sungguh dia sis....
memang puas hati kan dpt sediakan nie for her....

takpe sis...
take your time....
dah sihat nanti leh qada :D

♥MAMASYAZA♥ said...

alahaiii sweetnye birthday girl tu....happy birthday asya

lieyalatif said...

comel asya di hari bahagia die....siap begaun polkadot lagi.....

semoga asya menjadi anak yg menyenangkan mama n papa key...

Dhiera nadhirah said...

alahai..cute ye la si asya ni! geram tengok mimik dia~

Dhiera nadhirah said...

alahai..cute ye la si asya ni! geram tengok mimik dia~

syawalsimpsons said...

dah beso ini budak tecik...happy bufday asya...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

yang penting Asya Happy...
Comel..macam² pose dia..^^

Nyue said...

cute btol la asya ni...ehehehe

Aimi Syahirah said...

Wow! Nice blog here! Jom view saya juga!=) http://www.aimisyahirah.com/2012/11/urban-street-winter-photoshooting.html Comelnya dia. Happy Birthday!

Cik Nur said...

kawan2 nak makan kek dak..?

nakkkk...!!besarnya kek pingu asya...!hihihi


Xpe lya, nur faham, yg penting jaga kesihatan, jgn paksa diri..

apapun, nur suka tgk senyuman ank dara Lya ni..hihih

nabila azmi said...

happi birthday si comel.follow sinila=)

Myra Jay said...

Happy Birthday Asya sayang...
Semakin besar semakin comel :)

BTW Lya, take care dan moga cepat sihat ye ;D

etiey.com said...

Hb asya. Moga jd anak soleh amin

Afasz said...

dh bsr dah asya.... moga jd anak yg solehahhhhh

Nafira usof said...

comelnye Asya.. dia mesti bangga bila tengok hasil tangan mama dia~

takpe Lya.. kesihatan Lya lebih penting.. dah betol2 sihat nanti baru BW k~ kami semua paham tentang kesihatan Lya.. jangan paksa diri k~

Take care~

PinkUmmi said...

happy birthday asya

MamaYatie said...

sweet asya..thn depan nak skolah dah yer...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

as usual.. asya the preety girl & fotogenik! :)
take a good rest lya :)

Cho Zila said...

bestnyer Asya yang dapat ibu yang rajin dan bersemangat untuk meraikan.. akak tahunni memang lemau sikit nak buat besday anak tak tau pasal apa ...
Asya.. moga jadi anak yang solehah ok.. jadi anak kebanggaan ibu dan ayah../...

.:fyzz:. said...

fyzz leh katakan..asya tersangt la manis...she's ur princess of ur heart lya..

pepun aunty fyzz wish u ..Happy belated day sayang..May Allah bless u...Amin

Tihara said...

as salam

happy birthday to youu :)

mummy_ayu said...

comelnya...banyak pic2 Asya..Ayu kalau buzzd tak banyak pic sbb dok terkejar sana sini

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

epi besday asya sayang!!!
pandai tul asya beraksi ngan lense yer..
puas ati mama beli kamera mahal pun.. =)

apepun makcik lely eh cam tua plak, hehe.. auntie lely harap asya akan berjaya di duania n akhirat n cita2 nk jd doktor rawat mama tercapai, insyaAllah.. amin!!!

wan nurul hezrina said...

takperlah lya..rehat banyak2 kay jangan terlalu penat sangat takut2 kesihatan makin menyosot..kami ok jer=)

asya nampak matured ngan gaun2..suka..nampak tinggi sungguhla

Zie said...

HB asya.. moga jadi anak yang baik.. dan menyenangi ibu bapa... cute aje asya ni... peluk cium dari auntie zie

Kesuma Angsana said...

mmg anak dara yg comey !

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

ala tomeynyer Asya..!!!

semoga Asya pun jadi anak yg soleha nak menjadi permata hati yang paling bahagia sekali.

Cik Siti said...

waahh...best posing tu...hehhee..xpe..lain kali leh BW lagi...hepy besday...asya!!!

Karukord Jagau's said...

heppy besday asya ^_^

mama nya rajin2 mkn ubat ye :)

dya bunga said...

byk an rehat ye kak

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

asyaaaaaa comelnya dia..geram auntie tgk tau..pandai asya posing ni hehe..mcm2 gaya ada...cute sgt!

lya xpyh nk minta maaf k kami semua fhm keadaan lya kalu lya xsinggah blog wani pn wani fhm.....kesihatan lya lebih penting dr segalanya k....bw bila betul2 dh ok baru lya bw k

Masya said...

happy bestday asya...
makin dewasa..
moga makin matang..
jadi anak yg solehah...

IntaNBerliaN said...

asya ni comel lah!!

lya jg diri yer

Si Matatajam said...

Ala sweetnya Asya..hepi belated besday yek cayang...

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

happy belated birthday asha...moga asya menjadi anak yang solehah...comel...

Che Rosliza Che mat said...

Happy Birthday Asya...Semoga Lya sihat ya...banyak2 makan ubat...

Cinta Misteri said...

Amboi...post kt u-tube lg..

izan mama mia said...

happy besday asya..senyum tak nampak gg nih

Cik Aini said...

hepi besday to Asha..moga Asha mnjadi ank yg solehah dan terus kuat kerana Asya lah penguat tuk mama & papa Asya :)

hepi besday Asya :)

Misz Mieza said...

Kawan2 nak makang kek dok? Asya is sangat cute! ^_^

@lfidah @dim said...

lya,kejap jea asya da 4thn kan.dulu kenal tgk kecik jea.apa-apa pun semoga asya menjadi anak solehah buat lya dan suami.

shuhadaothman said...

asya si comel! ^^

rest ckup2 kak. semoga cpt sembuh :)

mama aini said...

banyakkan rehat..cepatnya waktu berlalu dah besar asya !!..setiap kali harijadi mama..mama akan sentiasa ingatkan asya.. :)

C'Jai said...

Macam2 aksi asya...
Jangan pakse diri lya... beri ruang untuk rehat...dan tenangkan fikiran...

9n0L4 said...

sgt kalerful. asya ceriaaaaa sgt. lya, pm no fon kat fb tau. nak jemput dtg rumah. :)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

wajah ceria si kecil yang suci (^___^)
simerah menghitung hari ke ulangtahun pertama dia 12.12.12 ni (^___^)

9n0L4 said...

comel nye dress polkadot die. ;)