Monday, November 19, 2012

RS Burger Bakar : Kini Di Kemaman

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Hai... ape kabor kawan-kawan semua... Lame bercuti kan?? Saya pon baru start buka blog ni. Cuti baru2 ni  memang x sempat nak update blog pon.. Sesekali celah2 kat FB je... Hari ni teruja nak cerita pasal "BURGER BAKAR" ni. Kalo sebelum ni asyik tengok kawan-kawan kat KL je makan burger makan. Memang sangat-sangat terliur. Tapi... kini orang-orang Kemaman dah boleh merasa Burger Bakar ni.Tak perlu ke Wangsa Maju untuk merasa burger bakar. Yessss!!! Burger bakar dah ade kat Kemaman ni.

1st time ngetest  RS BURGER BAKAR last week .. Rasanyer memang ummphhhh!!  Dagingnyer padat. Harga la dari serendah RM5 - RM 15++ (kalo x silap).. Yang saya beli ni RM8. Memang puas hati la. Beli sebiji share 3 orang.


LOKASI RS BURGER BAKAR
DI KEMAMAN
Gigih saya buat peta ni kat powerpoint. Sebab ramai kawan-kawan kat FB bertanyakan lokasi gerai burger bakar ni. So, saya bagi peta ni.. Mesti orang-orang kemaman leh agak kan.. Senang jer.. Letak betul-betul tepi jalan utama. Selepas Balai Polis Chukai, Kemaman, terus straight sampai jumpa trafik light MPK (Majlis Perbandaran Kemaman). Dan, terus staraight lagi... akan jumpa Restoran Laguna Ikan Bakar & deretan kedai batu Bydin Tyre, Dobi Suci & Butik Bibyz.. Gerai RS BURGER BAKAR ni betul-betul bersebelahan dengan deretan kedai tadi. Dan berada dalam satu kawasan dengan "RESTORAN NYAMUK-BAWAH LEMBAH".. <---- saya x ingat nama wayung ni.. Tapi kalo kat Kemaman ni, sebut wayung nyamok bawoh lemboh memang semua orang tahu. Wayung ni memang femes.. Ada pelbagai menu makanan seperti, Nasi Dagang, Nasi Lemak aneka lauk, Nasi Minyak, Laksam, Laksa Terengganu dan macam-macam lagi.


Slurrrppp.. apa lagi orang kemamang.. jom r ite pakat ngetest beger bakor ni.
sedakkk !! Lepas ni nak try hok double plok. ;-)

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

34 comments:

umialya said...

tengokpun tau daa sedap..

Kak Izan said...

kat cini tengah havoc dgn Rawang Burger Bakar.. tapi x penah rasa pung... :D

ieda said...

berbaloi rm 8 nie dikk
wahhh kena ke kemaman lah pulokk ;)

Chic Na said...

tgk pun dah sedak, ape lg kalo makan. hihi..

Dayana Bahar said...

Kena try ni.. hehe hujunf minggu ni balik kemaman boleh pi beli

Cik Aini said...

perghh..
marbeles nya..ni bleh kasi suma diet2 terbang ni Lya.hahahaha

fiqkbe said...

nmpk mcm lg sedap drp wangsa maju. terus lapar pepagi ni ;D

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

fuuuhhhhh...terliur nengok

ct rahani said...

sedapkan lya beger bakar nih.. penah try sekali kt jb nih tp terkena yg kurang sedap pulak.. next time nk cuba lg..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

aaaa...mmg lazat beke bako ni.. nyum3...

izan mama mia said...

wow siap buat peta tuu..kalau dekat boleh g..hihihi

p/s..hujan dihati..siapa tahu kan lya..saya sampaikan entry makna disebalik...tak sangka..lya dapat teka...

RedRose said...

selalu nak try, tapi bila lalu depan gerai...selalu xterbeli. xtau lah nape. T__T

Solehah Shamsuddin said...

nak beli,tapi selalu sangat ramai org.membantutkan utk beli je

IntaNBerliaN said...

wah nampak sedap sungguh...

mamaRIFQY said...

oh kat kemaman ye? jauhnyerrr la nak g meneraiii.....

Deqla manjew said...

meleleh air liur la tgk pic ni...huhu... mmg betol2 nmpk sdp tu!!

Haryati Faizal said...

sedapnye lya...
kecur air liur ni... kat mana ada burger bakar kat sg petani ye!
nak kene carik jugak lah...

Myra Jay said...

Meleleh tengok beger tu..
Nampak pun dah sedap :D

TiranaAduka said...

kat tempat TA LUM ADA LAGI.

Mrs Velentine said...

sedap...wah lya 27 tahun jugak ek.ingat kan muda lagi..hehe

Kesuma Angsana said...

boleh lah cuba nnti!

Masya said...

wahh lame x update blog sekali bukak terus cerita makanan yer... cheese tu cair buat terliur tau...

Puan Siti said...

naaakkkk...suka tengok ni..lau dapat makan ni memamg puas hati nih...nyam3...

PinkUmmi said...

lahai meleleh air liur tgk cheese + mayo meleleh kat burger nih

Che Rosliza Che mat said...

Sedapnya...terliur weh!!!!

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

sedapnyer..kena carik burger bakar gak ni...

wan nurul hezrina said...

huhuhu terbaikkk..meleleh2 kuahnya

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hadoi xmenahan betoi tgk..menggoda betol la burger bakaq tu eheee

Aleeya Atinza Saaid said...

beger bakor...huhuu dap3

Cinta Misteri said...

hamboiiii...siap bg map. Kat jb dah meletop2 beger bakor nie, ada yg best ada yg biasa2 jer

Ema Blog said...

bagus Lya..siap buatkan peta...hehehe..akak kat sini pun belum terjah lagi..

9n0L4 said...

ooooooooo. kat situ. nnt nak gi terjah la. ;)

AyieBlog said...

Assalamualaikum, saya dah terjah semalam, sedap burger bakar RS

sal ya said...

meleleh...