Friday, December 14, 2012

10 Tahun Lepas

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Tersebutlah kisah.... 10 tahun dahulu... Dia tu duk berposing sebelah i jer... Rasanya dia sendiri pon dah tak pernah ingat apa yang kita orang buat time ni??? Saya sendiri pon dah lupa..Memory banyak hilang.. Huhu.. harap gambar yang tolong ceritakan sedikit peristiwa-peristiwa lampau.

Saya bertudung putih yang dalam bulatan tu

Dan sekarang saya & dia bertemu kembali.. Persahabatan kembali terjalin... blog yang menemukan kami semula... Siapakah dia??? Dia yang berbaju maroon itew.. yang senyum meleret hingga ke telinga... Siapakah dia ??? Kalo nak tahu, itulah pemilik blog Zon Permaisui Chomel .See.. setelah 10 tahun, kami bertemu di alam maya ni. Dan, saya dengan dia masa sekolah dulu bukanlah 'geng'.. Kalo jalan-jalan selisih bahu pon, masing2 wak hal sendiri dengan group masing-masing kan?? Tapi.. kenapa dalam gambar ni kita leh duk dekat-dekat lak ye?? Kita buat ape ye time ni?? Hehehe. Uniknyer,blog telah menemukan kembali & mengeratkan silaturrahim antara kami melebihi ketika zaman sekolah dulu.

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

46 comments:

Aisy Nasiha said...

Jumpa rakan lama ye.. Bestnya..

Chic Na said...

bestnya jumpa kawan lama dalam blog. ;)

intanfirdaus247 said...

syukur Alhamdulillah..:)selamat pagiiii

el said...

seronoknye jpa kwn lama..:)

Nafira usof said...

sonoknye.. setakat nih tak jumpa lagi kawan2 sekolah yang ade blog.. mungkin ade, cume zura blom jumpa lagi.. harap2 dapat lah jumpa balik kawan2 sekolah dulu..:)

izan mama mia said...

mesti teruja kan..wah..keciknyer dunia

Cik Nur said...

setelah 10 tahun, bertemu di alam maya...hebat..seronok dan mesti tak sangkakan.. :)

dya bunga said...

bestnya dpt jumpa balik..

Anim2 said...

kadang2 yg dulu rapat dengan kita pun dah tak boleh rapat sekarang...yg hanya kenal muka, kadang2 boleh berhubung mesra..kak pun ada banyak pengalaman begini

Haryati Faizal said...

kebetulan kot kan dia ada kat sebelah masa amik gamba tu, tp apapun alhamdulillah sebab ikatan persahatan terjalin semula...semoga berkekalan ye...

Allene said...

alhamdulillah...

Solehah Shamsuddin said...

wah bestnya dapat jumpa.10 tahun selepasnya pulak tu jumpa.

Jue a.k.a Ibu 2F said...

bestnye jumpa kwn lama

ct rahani said...

Alhamdulillah.. mesti sonokkan dpt jupe kwn2 yg dh lama terpisah..

ieda said...

haa kan .. kalau dulu FB banyak jumpekan kembali kawan2 ..
skrg blog pulak ;)

Cik Aini said...

alhamdullialh..
dpt bjumpa kembali..
tu lakan kdg2 blg ni pun memainkan peranan jugak as long kita guna dgn cara yg betul kan.. :)
Lya n Asya sihat ?

AnneRaini said...

betullah blog dan fb menemukan kawan2 lama. walaupun dulu tak bertegur sapa pasti skrg ni byk ckp pula..hehe

Irfa said...

x kenal sgt tp boleh ada dlm satu gambar?emm..kecilnya dunia

Mama Adam said...

Hihi... mesti rasa seronok. Walaupun mula2 x geng, sekarang leh jadi geng

kinara kinatara said...

seonoknya dapat jumpa kawan lama di blog:)

mesti banyak kenangan yang dapat di imbau..:)

@lfidah @dim said...

bestnya jumpa kwn lama.kdg kwn yg xrapat dgn kita dulu ms sek, skrg nielah yg rapat bkn main dgn kita..

are_lin@yu said...

alahai beznya kawan sekolah rupanya..hehe

Deqla manjew said...

owhh.. al-kesahnyee... dulu x rpt xpe, skng dah jumpa boleh rpt2kan.. kan?

etuza said...

kanangan lalu mengusik HATI, terjah malam...

Si Matatajam said...

Mesti byk perkara yg nk cerita kan..

rohayu osman said...

alhamdulilah.. semoga hubungan semkin erat...

man said...

Kdng2 musuh blh jd kwn..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

Puan Kutu said...

bestnya!betapa blog dh buktikan kita dpt jalinkan kembalin siraturrahim yg dh lama terputus..

Solehah Shamsuddin said...

bestnya dapat jumpa kawan lama.

Solehah Shamsuddin said...

bestnya dapat jumpa kawan lama.

kak nora said...

macam yu lah, dunia tanpa sempadan, bunda pun dah lama tak jumpa best fren masa sekolah dulu..

pnsusu said...

seronoknya..dengan blog boleh jumpa kawan lama

zety said...

:), mane tau pasni lebih rapat kan hubunagn

♥ Cmª shIemª ♥ said...

saalam Lya..
hehe..time kelihatan muka suci sungguh! :p

mesti ader gotong royong bersihkan kaw sekolah ni.. siap ade yg pgg pnyapu lg ... :p

Alhamdulillah..ade hikmah disebalik kejadian tu.. :)

shuhadaothman said...

memang best kalau jumpa kawan yang dah lama tak jumpa. hehe. sehari pon xcukup nk gosip2 :)

shuhadaothman said...

memang best kalau jumpa kawan yang dah lama tak jumpa. hehe. sehari pon xcukup nk gosip2 :)

Yana Libra said...

lama tu.. :)

Mrs Velentine said...

bestnya jumpa kawan kat blog

Mimie said...

bestkan dpt jumpe kwn lame

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah jumpa MM erk...bestnyer lama xjumpa pastu dh jumpa mesti banyak hal nk cerita kan :-)

Che Rosliza Che Mat said...

seronok jumpa kawan lama...

Ema Blog said...

dekat blog tak jumpa lagi..tp kat FB banyak jumpa kawan lama

sal ya said...

belum lagi jumpa kawan lama dlm blog. dlm fb je ada la.

Dayana Bahar said...

Zpc tu org kmn gop ker

wan nurul hezrina said...

jodoh pertemuan semuanya di tangan Allah=)enjoy ur life lya.

9n0L4 said...

oooooooo. satu skolah dgn blogger zpc rupenye.