Saturday, December 1, 2012

Back To School : 12 tahun dahulu

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Giler lama duk dalam draft, dari tahun 2010... Cuti-cuti ni ambik peluang nak check2 entri yang di draft sejak tahun 2009 hingga terkini... Ya ampun.. beratus-ratus entri yang tak dipublish. Salah satunya, entri ni.. So, setelah hampir 2 tahun.... akhirnya kenangan 12 tahun dulu kembali menjelma..cewahhhhhh.

Tahun 2000

Kalo tak silap time ni dah tamat PMR, masa untuk menakalkan diri melepak-lepak. Serius, sungguh rindukan saat ni. Penuh kenangan, pada tahun ni gak permulaan episod dalam kehidupan saya apabila disahkan mengidap ketmbuhan dalam otak. Dan, pembedahan telah selamat dilakukan pada tahun itu jugak. Time ni, saya dan seorang sahabat lelaki yang bertarung. Sahabat saya menjalani pembedahan jantung & saya pembedahan membuang ketumbuhan otak. Tetapi, tuhan lebih menyayanginya. Sahabat saya itu telah kembali ke rahmatullah 2 tahun (2010) yang lepas.... Selepas saya keluar ICU, sahabat saya lak masuk ICU.. Tapi time tu saya tak tahu. Tahu-tahu aje dia dah meninggal.. Memang sedih sangat. Al-fatiha buat arwah Nizam, semoga roh mu dicucuri rahmat. Amin


Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

34 comments:

umialya said...

Lya tetap maintain kecomelan dulu dan kini..

Norhaizan hakim said...

Kak zan pulak sudah 23 tahun meninggalkan bangku sekolah...memang banyak kenangan manis ketika itu...

Cinta Misteri said...

masih contact mereka agi???
CiM masih jumpa & lepak2 dgn kawan sek. rendah. masing2 dh duk jauh2, tp disebabkan fb kami bertemu kembali.
kalau kawan2 sek.men mmg slalu gi hi-tea sbb kebanyakkannya stay kat JB

Che Rosliza Che mat said...

kenangan time sekolah memang paling best...

Al-fatihah Buat arwah Nizam..

Chekgu Azrine said...

alhamdulillah.. syukur u dah sihat..al fatihah untk kawan u..semoga rohnya dicucuri rahmat

Chic Na said...

kenangan terindah zaman sekolah. tak berubah muka lya, senyum pun sama. ;)

NER said...

Innalillah.. Semoga sentiasa sihat

Qhaifa Nur said...

al-fatihah buat arwah...
comel LYA dan rakan2 dizaman persekolahan dululu2.......

Cik Nur said...

muka lya xberubah naa.. :)

Al-fatihah...

ieda said...

banyak kenangan zaman sek kan lya ..
akak pun dah lama x buka album nie ;)

.:fyzz:. said...

Sweet memory!!

mama aini said...

assalam LYA..maaf ya lama tak BW..blog mama bermasalah aritu.. cutenya lya waktu sekolah dulu..

Ibu Lala said...

saat saat zaman persekolahan memang indah..

Haryati Faizal said...

peristiwa yg tak bley dilupakan ye...

el said...

alamakkkkkk bila tgk pic ni el terkenang lak time skolah lu..ishhh hahaha..muka lya npk cam ganas tp lembut hehe

kasihredha said...

2000 baru pmr? Mudanya lya :)
Kenangan mengusik jiwa ni lya

etiey.com said...

Rindu juga zaman skolah. Sweet sangat!

Umie Naziera said...

akak yg 12 tahun pon still tringat memory zmn skolah,sy yg xsmpai setahun ni lagi laaa..huhu,,miss it so much..al fatihah bt arwah

♥ Cmª shIemª ♥ said...

klu bdk2 cma panggil 'muke zaman suci' hihih..
bestkan bile tgk & teringat kisah2 zaman skol dulu..

huhuh.. lya tabah :)
alfatihah buat arwah...

Si Matatajam said...

Muka Lya x banyak berubah pun..maintain cantik sampai skang yek..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Al-fatiahah buat arwah...

Zaman persekolahan zaman yg paling indah..~

fiqkbe said...

semoga roh beliau ditempatkan di kalangan org2 yg soleh...

wah sempoi nyer sis msa zaman sekolah ;D

Deq's Qienz said...

best la lya mgulit kenangan..lya owg ganu kan?? dq plan nk ke ganu 21st nt..kalo da pluang leh jumpa..hehaa.ohya nk ty lya cmna ek dq pon blog tuh kan ader 2admin..yg lain bila post n3 dia kuar unknown tuh lg satu auhtor..cmna nk wat ya?? tlg dq jap..aritu dq guna totu yg lya pnya.so dah xretink buat dahh..huhuu..ptolongan lya sy dahulukan gan ucapan ribuna trima kasehhh. :)

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

sedih bile tgk pic dulu2 kan,,

alfatihah utk beliau,,

Cik Aini said...

al-fatihah tuk arwah Nizam..

lama x jenguk sini..Lya sihat?Asya sihat?qendu kamoo berdua..moga Lya sntiasa sihat tuk meneruskan kehidupan :)

Misz Mieza said...

Tengah nakal2 lagi time ni kan ? Rindu gak zaman2 ni.. Tapi sayangnya tak banyak gambar yang ada.. Huhu~~

Ema Blog said...

Al-Fatihah untuk awrwah... kenangan yang paling indah...

Sukma Haron said...

Kenangan zaman sekolah paling best giler sekali......

dya bunga said...

alfatihah utk arwah nizam..

kenangan time sklh lah yg paling seronok..

mama aryan said...

tahun 2000..akak dah keje, teringat zaman sekolah dulu,best rasanya

9n0L4 said...

kenangan zaman sekolah lah yg paling best dan susah nak lupe. :)

lelamaisara said...

muke lya maintain aje la...cayala....

Yana Libra said...

sama je muka akak..hehe :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

muka lya sama jer xberubah dgn zaman sekolah dulu..ttp mentel comel :-)