Monday, December 24, 2012

Instagram's Story

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Nak mulakan kata-kata selalu je blurrr... Mood nak update blog masih klangit kelaut, mood tu ada.. tapi kemalasan nak transfer pic-pic tu. Jadi hari ni just nak share beberapa pic di Instagram. Saya memang makin jatuh hati dengan Instagram, sebab boleh rakam moment-moment on the spot & terus publish. Tapi, dengan syarat kena ade internet la kan. Sesuai buat mereka yang suka rakam xtvt anak-anak. Hampir sebulan dah kot join instagram ni, dan dah 50++ pcs moment-moment yang telah terakam. Saya pilih rambang pic-pic di instagram + status nyer sekali. Tulisan BOLD tu adalah status di intsagram.

Hiiii.. Shayerr easter bunny.....
~ pic terlatest di Instagram ( 22/12/2012)... asya kate dia nak jadi easter bunny macam dalam citer Rise Of The Guardian ~

ade budak berdrama... ngajuk dgn papa
~ Ini kes asya kena marah dengan papa sebab marah mama makan cucumber dia. Asya kata " dah.dah.. la tu ambik, nanti habiskan".. Bila tgk mama ambik gak terus dia marah.. Papa apa lagi, marah-marah sayang kat asya sambil pangil tokey kedai tu & mintak sebatang cucumber.. hihi.. hati asya membengkak time ni ~

Peace yooo!!! Arini asya jumpe wonderpet..
~ Masa ni pegi kat rumah cousin, ada banyak pets... suka sangat dia ~

K.I.S.S me.. honey.. honey kiss me..~~>hadiah terbest dari ASYA 
~ kat dalam kereta, odwy ke Pantai Penunjuk.. Satu perkara yang best ttg asya, dia selalu suka cium pipi & tangan mama dia..sambil kata shaayanggg mama.. Hati mama yang mendengar, memang rasa nak luruh & terharu.. sweetnyer anak mama ni !~

kau adalah JANTUNGKu.. kau adalah DARAHku.. kau adalah HIDUPku.. kau lengkapi diriku.. ohh sayangku kau begitu.... SEMPURNA..
~ Hari yang sama dengan pic atas... odwy ke Pantai Penunjuk... Mama + Asya kan suka bergambar ~

paso minggu Aku Datang!
~~>alahai... asya wk muka sebek la plok.
~ Masa ni nak ke pasar malam.. kita org kat trg panggil pasor minngu. Tak kira la pasar tu malam ke, siang ke,pagi ke..hari apa-apa pon.. memang panggil pasar minggu aka pasar tani. Yang lucunyer, saya xtau lak asya wak muka sebek gini.. hihi. pandai asya wak lawak nak suruh mama happy la tu :-) ~

H.A.B.I.T
tangan tu asyik nok getel cuping telinga jd.. ~kan ku gigit2 cuping telinga kecilmu.
Haritu saya ada tanya , sape yang perasan habit asya... dalam ramai-ramai adalah 2 orang je kot yang leh teka habit asya... so, ini lah habitnyer.... gentel telinga.

drip yang ke 4.. tp urat reject.. hbs kembang n bengkak urat area pgelangan. drip k 6 bru jln walau xbape sukses. harap cpt la sakit ni pegi.. apa pon syukur,msh mampu btahan n bekerja cAm biasa..
~ Beberapa hari selepas di cucuk aritu... Ini adalah tempat ke-4 dan paling teruk urat membengkak & mengembang... ekceli saya kena drip 6 tempat.. Tempat ke-6 barulah sukses.. Tapi kat tengah pelipat siku...memang siksa.. Dan dikesempatan ini, saya nak ucapkan jutaan terima kasih buat semua sahabat yang terus mendoakan kesihatan saya & sentiasa memberi kata-kata semangat saat saya terjatuh ~

Jom Follow saya di instagram

~ Insyallah, sy akan bw slow2 petang ni.. nak khatam balik n3 tertinggal. Saya dah beransur baik, cuma leh plop penyakit baru... Hari sabtu baru2 leh, leh plok tergelincir sebab lantai licin. Jatuh terlentang, ni baru mula terasa sakit2 kat belakang + kepala.. Dugaan... dugaan.. ~

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

53 comments:

Mama Adam said...

semoga cepat sembuh :)

Gieyana said...

dh tukar templete baru yer..kite jrg sgt post kat insta nie..malas lak rs..ekeke

Kunang-Kunang said...

Lama tak singgah. Sori tak tau Lya sakit. Alhamdulillah dah sihat.

Huda said...

Nanti kita follow lya ye..kita pun ada instagram jugak..Huda8379..

Cik Aini said...

dah tgk dlm Instagram..

owh tu sbb Asya majuk smp nangis ngan papa dia..ingt sbb kena marah xnk dgr cakap..hihihi
pandai Asya berdrama :)

Chekgu Azrine said...

semua gmbr2 tu ada cantik2..dan menyimpan kenangan yg bermakna utk kita..tq kpd org yg cipta kamera..hehe

Deqla manjew said...

haha.. sokmo berdrama asya ni.. pic smua suka tgk... tp yg last x sggp tgk.. kesian kamu dear.. hope cpt sembuh yer.. :)

Che Rosliza Che Mat said...

Alhamdulilah....lya dah semakin sembuh...lega mendengarnya...

Che Rosliza Che Mat said...

cik rose dok leh follow sebab tak dok instagram hihihi

dhiera said...

alahai... asya pandai buat mimik muke~
teruk ye kena cucuk sampai bengkak-bengkak gitu~
kite pun ad instag tp xda la selalu upload pict. hehe

intanfirdaus247 said...

gambar asya kiss tu best..asya, kiss auntie intan juga boleh???hehe

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Comelnye Asya jadi easter bunny..
owh..habit Asya erk getel telinga..mesti best jer dia rasa tu.. :)

Lya Colours said...

lah tergelincir plak. hati2 ye. semoga cepat sembuh

Tina Othman said...

comel asya

rata2 skrg semua pun main instagram kan

Nad @ MamaZN said...

Asya ni mmg penghibur mama n papa la..
Macam2 aksi dia =)

Masya said...

ape jua yg berlaku, memori dgn anak² adelah kenangan yg terindah..

are_lin@yu said...

asya dgn lya mmg sweet sgt ;-)..ala lya cmna lh tjtuh tu..at2 ya lain kli...klu ats simen org ckp bhya gk kn..apa pn smga lya cpt smbuh

dya bunga said...

lepas ati2 ye kalau lantai licin.

Rasp said...

eh eh...i baru perasan new layout....
sronoks berinstagram ye sis...
u mesti lagi suka sbb u memang rajin amik gambar asya kan...
semoga sis sihat2 selalu and hepi bersama famili....
take care tau!

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam lya..
hihi..semua pix comel2 blako.. :)

huhu..cma xdek intagram...

::NureeN:: said...

:)
comel asya...
t c lya... alhamdulillah semakin baik :)

abah khalisha said...

nape sedih sgt tu gmbr no 2 tu

Nafira usof said...

hehehe.. sweet jer gambar 2 beranak tuh~ susahkan nak dapat gambar 1 famili.. ade jer yg x de~

moga Lya cepat sembuh yer..
jaga diri..:)

Irfa said...

belum ambil tahu apa itu instagram
hehe

maszmadi said...

x der instagram... FB pon x terlayan so x dpt nak follow lya kat instagram.. hehe

Cik Nur said...

comel asya buat muka jebikk..hihihi...

teruk ke jatuh lya..? lepas ni hati2...

nur xde intsgram..huhuh

ieda said...

sy pun pnh rs jugak. kali ke 5 br berjya, tu pun kt siku jugak. dctr ckp urat lari.huhu..

wan nurul hezrina said...

suka pic peace yo tuh..hehehe..

sakitnya bila tgk urat bengkak2..memang sakit kena drip..nurul kena drip cket masa bersalin2pun dah sakit=(

Chic Na said...

semua moment2 tu ada value tersendiri kan. kesiannya lya jatuh pulak, next time hati2 ya. :)

teratak hati said...

La kenapa blh jatuh telentang plak..dh la tak berapa sihat dh..dpt plak sakit lain..kena hati2 tau lya..jaga kesihatan ye..

ieda said...

comel asya ... aduhh mama suka nyakat asya niee ! ;)

Riedaffya ibrahim said...

haa...comei aje gambar asya kan..hurm rupenye habit asya gentel telinga... baru tau..lya, kalo sakit pi ngurut la..kan ade terseliuh dimana2..

Kakizan Omar said...

:D.. semoga sihat2 selalu..

lelamaisara said...

oh habit asha ea...he..comil je asha...

Semut Senyum said...

ish awak ni... hati2 la walau di mana ye.. le ni musim hujan, banyok jlaan licin.. hati2 bjalan tu... ni nok suruh asya jga mama dia molek2 ni.... hehehe

Si Matatajam said...

Ala so sweet both of u...seram plak M tgk tangan tu..sian Lya..

Misya Mialen said...

bila besar, comfirm asya pun suka bergmbr;) hihihi.;)

Misya Mialen said...

bila besar, comfirm asya pun suka bergmbr;) hihihi.;)

mamalieyna said...

Semuanya pun ada cerita dsebaliknya :-)

Ala eina cam tkde masa nk lyn lmn sosial lain, fbkureng, apatah lg nk create histagram...huu.. tggu ada masa..

diana said...

saya rasa saya dah follow..kan??

etuza said...

banyakkan bersabar dan doa agar cepat2 sembuh LA

Lily@MamaZaraZareef said...

macam2 aksi terakam ya..saya rasa saya paling jakun skali sbb lom join instagram ni..hehehehe..nnti2 nk godek jugakla..asyik upload gmbar anak2 thru blog n fb jek stakat nih..=)

nway, semoga kesihatan lya sntiasa dlm keadaan baik ya..

ct rahani said...

macam2 gaya asya.. suker tgk.. keletah betul dia.. dh lama x jengah2 instagram.. mula2 dulu je excited.. hehe..

Ibuhani said...

Ibuhani plk dh tutup instagram n fb. Cuma msh tinggsl twitter n blog jer....

kinara kinatara said...

huhu..kina xdek instagram lah...sedih pulak rasenye..:)

huhu..comel gambar asya yang buat muka jebik 2..:)

Dayana Bahar said...

Tak pernah ada akaun instagram pun... tweeter pun terhegeh hegeh nak paham huhu

Mrs Velentine said...

pic last tue buat MV teringat pengalaman sendiri

Mimie said...

gmbr2 instagram nih cntik2 kan

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

semua pix2 instagram cun2 belako la...eh wani kena panggil kak lya ni eheeee

Haryati Faizal said...

macam-macam cerita ye...lya

Yana Libra said...

moga akak sihat selalu ye!

mama aini said...

lya ank tunggal ni sgt sensitif..ank mama pun camtu sampai dah kawen ni masih tak berubah..hu2x.. mama harap lya dah semakin sembuh..amin..

9n0L4 said...

tak folo lagi lya punye instagram. hee.