Friday, December 28, 2012

Jumaat Terakhir 2012

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Selamat bersantai di hujung minggu buat yang di pantai timur & Kedah. Hari ni adalah Jumaat terakhir bagi tahun 2012... Sedar tak sedar kita dah nak masuk ke tahun baru 2013. Tahun 2013, pasti jadual harian saya berubah sebab asya dah mula ke sekolah. Bagaikan mimpi.. baby mama dah besar! Tak kira lah asya makin besar pon, tapi..asya always be my baby! Hakikat yang harus diterima.... baby mama makin membesar & one day asya akan sama tinggi dari mama. Time tu mesti rindu mama pada asya membuak-buak.. Sekadar menyimpan memori waktu baby mama membesar.... ini kali pertama bawak asya ke Pantai Penunjuk. Dan kali ke-2 untuk saya kesini. 1st time dulu, masa wak photoshoot wedding adik ofismate. Subbahanallah, pantai ni sngguh indah & cantik !

Lokasi,
Pantai Penunjuk, Kijal Kemaman, Terengganu

Tarikh :
01.12.2012

Lets Picture Talk
























~ Mula-mula nak main pilih-pilih je pic... Tapi xleh la.. Sebab semuanya cantik & sayang kalo x diabadikan kat sini ~

UPDATE 28.12.2012:
Entri ni adalah yang telah di draf sejak awal lagi... buat masa ni saya xleh nak bw sepenuhnya sebab masih berjaga-jaga dengan keadaan banjir yang teruk di Kemaman ni. Kelmarin ada 1 lagi kematian melibatkan mangsa banjir. Doakan moga kami semua dilindungi Allah Swt. Saya lak, dah mula nak start demam + sesak nafas... Takut melarat.
update terkini + gambar terkini banjir di cukai, kemaman leh KLIK SINI

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

83 comments:

mamalieyna said...

Menariknye..cantik semuagambar, kenangn semua tu :-)

Ya Allah..makin teruk ye..hrp Lya n family dn seluruh mngsa banjir dilindungi hendaknya.. Amin...

Seram membayangkan keadaan bnjir, tak pnh berhadapn dgn banjir..tumpang simpati..

Tcare.

Nurulhuda Abdul Latip said...

Cantik gambar2 yg lya amik..btw rumah lya pun air naik ke? Harap sabar dan tabah yea..

Deqla manjew said...

yela kan..cpt je masa berlalu..mmg sgt cantik pantai tu.. gmbr2 pun smuanya cantik.. :)

ezasunflower said...

wow... semua gmbr sangat cantik... sumpah tak tipu... pantai ni pun cantik..

syawalsimpsons said...

cantiknyer view kat pantai ni...mmm..baru teringat arini last jumaat utk tahun ni kan...mmmm....suke tgk muka lya sihat...ceria je...

Mrs Lurve said...

pic seme cantik sgt2!

iietamalek said...

cantiknyer pemandangan

TechKini.com said...

Cantik gambar, memang style :D

-> ❤ TechKini.com

lieyalatif said...

cantik2 gambar semua lya...suke tgk semua...pandai lya snap....

ye la lya skrang tgh nak banjirkan...hope kawasan umah lya okey...ape2 pun jaga diri tau....

are_lin@yu said...

Subhanaallah mmg sgt cntik lah k.lya.byk2 rht n mkn ubat ya..moga k.lya tak jatuh sakit.huhu

Nens Collection said...

lamanyer x dtg sini jenguk lya n asya..sihat x?..camne banjir kemaman?teruk lg x?

blog dh bertukar wajah..comel2!
gambar mmg awesome!..lawa2 sume!

mama aryan said...

cantiknya pantai nih..batu2 tu nampak cantik,pandai amik gambar

lia said...

He3 model cilik ni sentiasa curi perhatian mata acik lia tau...

dya bunga said...

subhanallah..cntik pic 1 tu..pic pntai..cantik sgt

Mrs Velentine said...

suka semua pic terutamanya yg last sweet

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam lya..
masyaAllah... mmg.. subahanallah... sgt2 cantik..
teringin nye nk pegi pantai ni.. huhuh..

pic2 lya snap ni pun mmg cantik! huhuh...

jg kesihatan elok2 ye lya.. take care :)

baby lydia said...

jumpa di entry 2013 ... ^^
happy new year !

AnneRaini said...

memang cantik pantai tu Lya.. Hope banjir tu akan pulih dlm masa terdekat.. mmg risau kalau musim hujan ni.

Allene said...

lya... cntiknya laut tu.. kat mn?? nak pergi gak

ak yuyunz said...

kagum dengar kekuatan awak utk meneruskan kandungan dan melahirkan anak yg satu itu.. happy family =)

dhiera said...

pantai ni cantik la~

aTieYusof Family said...

Cantik2 semua picture tu..suka tgk..
moga semuanya di permudah kan ya..take care..;)

Azian Elias said...

cantik2 nya gambar...suka betul tgk...

amranaiman said...

wow cntik pntai d tganu :D

Deq's Qienz said...

aha kan last jumaat tuk 2012 la..hihii nice semua pic lya..suke tgk.

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

Subhanallah.. cantiknya kejadian batu2 di pantai tu.. untung org Ganu, selalu dapat gi banyak pantai..

mummy_ayu said...

suka sgt tgk pic Lya posing2 kat pantao.subhanallah..cantik sgt pemandangan & model nya pun cantiks & comel..pandai posing..
mesti best sbb selalu dpt gie pantai..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

cantik pemandangannya...

mudah-mudahan..kembali surut banjirnya...

Tihara said...

seronok tgk anak2 makin membesar depan mata :)

Rai Ourkizuna said...

cantiknya pantai dia..happy asya dapat main ngan papa ngan mama dia..

Che Rosliza Che Mat said...

Indahnya pantai ganu...bilalah pulok cr nak bersantai kat situ...pasti budak2 nie suka...

ct rahani said...

subhanallah.. cantiknya lya.. gambar2 pun gojes2 semuanya..

semoga lya & family sentiasa dilindungi Allah.. musim banjir nih memang kena lebih berhati2.. malang x berbau kan.. tc dear..

Qhaifa Nur said...

LYA..cantiknya pantai ni..batunya buat akak terpegun...

maszmadi said...

pantai cantik, model cantik, gambar pon jadi cantik......

moga lya sekeluarga dilindungi yer.....

Masya said...

MASA CEPAT BERLALU.. SY PUN TERASA SGT ANAK DAH BESAR BILE DIA DAH MULE SEKOLAH NI...

SEMOGA DI KEMAMAN BAIK² AJE...

Fadilah Aziz said...

Subhanallah lya, cantik cantik sgt gambar kat atas tuh, batu batu tu nampak macam hidup..nice shoot

Haryati Faizal said...

suke la tengok gamba lya n famili...ceria n bahagia je...

kinara kinatara said...

serius semuanya cantik2 belaka:)

Rasp said...

memang cantik betul tempat nie...
and shots yg u ambil pun terbaek...
semoga seluruh famili u selamat sis...
take care tau...

Azie Namico said...

Wow !memey cantik....serasa nak terbang kesana...asya n mama nyer comeyyy...ahaks

AdaM Hawa said...

sweet asya..

nabila azmi said...

sgt cntik!!!! i love pantai=)..

n what a beautiful family..=)take care!

shaFazie said...

nice pic...suasana pantai yg damai & cntek

smga sumenye selamat..

ieda said...

alahii comelnyaa asya ..
suke pic last dgn lya tuu ..

aah lah dikkk .. pantai dia cantik .. ;)

nik ros said...

mmg sgt sgt cantik la. lama nyer tak ambik angin kat pantai.

Mimie said...

semua gambar nampak cantik aje

diana said...

semua gambar cantik2..

ieja amieja said...

pantai mmg cantik..pic sume pun cantik2..sama comel ngan bdk asya sorang ni..
moga sentiasa dlm perlindunganNya..tengkujuh dah sampai ni..

Misz Mieza said...

Lama tak gi pantai.. Duk sini mane ade pantai macam kat trgnu.. Paling dekat pun teluk Batik.. Tu pun sejam lebih baru sampai.. Huhu~~

el said...

wooohooo siyes weiiii cantek giler gambor kali ni..ternganga2 aku tgk..hang edit pki ape..ajo lah teman ni...marveles giler gambar meroyan lak aku tgk

ummu said...

assalamualaikum Lya,akak pun terkejut juga bila tau Kuantan tenggelam pada isnin lalu, bagai mimpi...waktu begini memang kena berjaga2 kan Lya.

subhanallah, indahnya pemandangan dan gamabr2 yang diambil oleh Lya sekeluarga.

baby dah besar juga. comel akak tengok,akak takde anak perempuan so bila tengok gigirl je rasa cam nak cubit tp xleh lah kan nanti menangis pula he he

NzA said...

cantiknya pemandangan kt pantai penunjuk tu..
Selamat datang ke alam persekolahan utk asya..moga asya menjadi anak yg cemerlang.....amin.

Mama Adam said...

Gambar cantik la... semuanya cantik

sal ya said...

2012 pun dah nak tutup tirai...

ANIM said...

pemandangannya macam lukisan, subhnallah, cantik..

p/s pernah alami banjir besar di johor, kerisauan itu dapat dirasai. take care..

Gieyana said...

bestnyer tpt nie..x pernah smpai lg..nk drive rs jauh lak..mn tau one day leh smpai sini kan...

Cepat ms berlalu kan..Asya dh nk g school dh..nureen dh start dh school dier in Dec..:-)

Jendela Hati said...

semua pic di sini cantek2

QasehnyaRania said...

gambar yg cantik..
pemandangan yg indah:D

mama_umar_maryam said...

subhanallah cantek2 gmbr..selamat thn baru lya & family :)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Cantik² & sweet semua gambar Lya..suka tengok...

Jue a.k.a Ibu 2F said...

pic lya semua cantik2..

moga keadaan bertambah baik

Chic Na said...

cantik pemandangan pantai. tudung lya pun cantik. :)

nn lylyn said...

chantek pantai ni =)

Ayuni said...

suka pemandangan di sini!

Cinta Misteri said...

Lya....pic sumer cantik. Sama ada lokasi yg cantik, atau lens yg baik, atau lya mmg pandai pilih angel yg menarik. Good job Dior♥♥♥♥

etuza said...

cantik benar tempat ni lah...

intanfirdaus247 said...

cantik2 picture..

Puan Kutu said...

cantiknya pemandangan dekat pantai ni..semoga banjir cpt reda

fiqkbe said...

amboi cantik nyer pantai ni. nk kena pegi jgk satu hari nnt ;D

hope kak lya & family sentiasa berada dlm perlindungan-Nya terutama skali time2 musim banjir ni...

N.Aima K said...

cantiknya tempat ni dear

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wow gambar2 semua ni sgt cantik.....tambah pulak org2 dalam gambar ni semuanya comey lote belako hihi

Myra Jay said...

Cntiknya view..

Macam dalam filem plak :D

Ema Blog said...

keindahan alam semulajadi..yg take photo pun pandai..

Che Rosliza Che Mat said...

cantik pic gan pantai kijal kemaman...

Cik Nur said...

cantiknya piccc....!

Dayana Bahar said...

cantik lah.. pandai lya shoot gambar pemandangan.. mesti guna dslr kan hehe

Si Matatajam said...

Cantiknya picts..nice captured dear..

mama aini said...

indahnya ciptaan Allah..mama tak pernah sampai kesini lagi..

man said...

semoga bahagia bersama family dan slmt tahun baru..hehehe

Cik Aini said...

cantiknya pic2 tu Lya..mmg rugi kalo x abadikan kat sini..kat mn eh pantai yg cantik tu..mashaallah..sgt menarik =)

wan nurul hezrina said...

asya memang sukakan pantaikan?banyak btul pic dia kat pantai

shuhadaothman said...

Serius, semua cantik2! Pantai ni pon sangat cantik kak.

9n0L4 said...

lame dok gi pantai ni. ade tok sedare duk sini. kg. che wan. :)