Monday, December 17, 2012

My Bestfriend Engagement : 05.12.2012

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

5.12.2012 selamat berlangsungnya majlis pertunangan yang last dalam FLIZZ STAR. Yang lain semua dah kahwin & akhirnya, dia makin mengikut jejak kami ke alam perkahwinan. Percintaan yang terjalin hampir 4 tahun penuh pelbagai halangan & rintangan akhirnya hampir bersatu. Kuasa Allah swt. Jika tiada aral melintang, insyallah..bulan Mei 2013 Izati & Din akan disatukan. Majlis pertunangan diadakan selepas solat Isyak yang hanya dihadiri oleh saudara mara terdekat. Majlis ni simple, se-simple orannya... Mekap + pakaian semuanya sendiri... Tapi maintain cantik ;-)

Let's picture talk
I.Z.Z.A.T.I  &  D.I.N
05.12.2012





Walaupun make-up + pakaian sendiri, tapi maintain cantik






Bersama bakal ibu mentua yang terbang dari seberang, iaitu Sarawak.

Izzati bersama tunang & bakal mentua


Kenangan bersama wajiblah ade kan... Time ni saya sorang je yang leh datang, kawan yang sorang lagi ade urusan penting & yang sorang lagi sedan sarat mengandung & tunggu masa nak lahirkan anak.

Asya dan kakak zati.. Tapi asya selalu panggil " kakak jasti"


Last but not least.... bila tengok xde orang atas pelamin, laju-laju je dia naik & posing wak cam majlis sendiri.. Huhu. sungguh slumberr anak mama ni.

Mesti ada yang bertanyakan,apatu FLIZZ STAR.. Rasanya, kalo pembaca lama blog saya dah sedia maklum dengan FLIZZ STAR ni.Ekceli ini adalah gabungan nama kami se-geng yang cukup kamceng sejak zaman belajar hingga sekarang. ( F-Fidah, L- Lya , I - Irma, Z- zati dan Z-za )

~~ sungguh!! saya rasa sgt2 bersalah buat semua sahabat blogger yang sudi ke sini & komen walaupon dah beberapa hari saya x BW.. Semua entri saya adalah autopublish. Selain sebab kesibukkan kerja, tapi sebenarnya, kebelakangan ni saya kurang sihat.. Jadi, mood tu agak kelaut.. Dah berhari-hari... saya menanggung..  ~~

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

77 comments:

intanfirdaus247 said...

tahniah ..cantik orngnya....asya pandai pose

Chic Na said...

dah macam nama group artist je lya. huhu..

Mama Adam said...

Hihi... Entry saya pun autopublish juga. Cuma ada masa sikit, saya jenguk2 la kawan2.

Walaupun makeup sendiri, cantik! Pandai dia make up. Maybe contour muka yg tiada masalah, make up nipis pun tetap terserlah.

congrats!

Deqla manjew said...

sampaikan ucpn selmt bertunang buat dia.. cantik.. :)

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

macam adik-beradik dgn Lya... amboiii, anak dara tu, bukan main comel menyelit kat situ, hehe

ezasunflower said...

ur bestfriend cantik... (:

izan mama mia said...

mg selamat ke pelaminan pernikahan nanti... :)

syawalsimpsons said...

mcm lya pulok....mmm..make up blog yee...cantik...

Lya Colours said...

tahniah =)

Allene said...

apsal muka korang sama??? :)

TiranaAduka said...

salam
Darah manis tu...hehe

are_lin@yu said...

sweetnya kawna lya..comel..mka ada iras2 lah..dgn asya pn sama.hehe

ieda said...

alhamdulillah
semoga selamat ke ikatan perkahwinan .. suke tgk persalinan dia .. simple ! ..

amboi2 asya .. kemain layiee
pos kalahkan yg bertunang ekeke ;)

LydSunshine said...

Salam Lya. Finally, the time has come for the last one. Selalu mmg macam tu, org yg last kawen, org lain mesti selalu ada je hal yang menyebabkan dia takleh dtg. Pdhal masa org2 yg sebelumnya kawen, yg kawen last ni jugak la beriya datang. Mcm saya jugak. Kwn2 yg ,masa dia kawen dulu saya beriya dtg, dgn harapan kalo saya kawen mereka akan dtg, tapi hampeh je. Berapa kerat je yg dtg. Sedih sgt rasa. Tapi takpe. Ni bertunang je kan. bertunang bleh dimaafkan.

Mek asya rajin posing. Mmg selamba. Keke.

*Lya, saya pun rasa mcm tu. nanti kalo ada anak, saya mesti selok nak amik gmbr dia setiap hari.Tapi ade jgk kawan saya yang tak jenis gitu. Ke dia kena tgk jenis org gok ork?

Cho Zila said...

dah macam kembarler pulak lya ngan kawan lyatu...
tahniah untuk dia moga ikatanni akan menjadi lebih indah dengan ikatan perkahwinan.. harap masatu nanti semua kawannya ada untuk sama meraikan..
asya tetap memberikan pos terbaiknyer...

dhiera said...

semuanya cantik!
yang paling penting, pandai ye dia mekap~

Arina Shamsul said...

ya orangnya cantik dan manis :) sangat cantik dengan padanan colour tu :)

selamat bertunang buat beliau :)

lieyalatif said...

wahhhhhhhhhhhh kemain lya posing....best2...ni mesti bestfren sgt2 kan....kemain lagi hah korang ...nampak sgt close....comel....asya pun mcm biase laa mmg ratu posing ....heheheeh cute!

moga lepas ni ke jinjang pelamin plak...amin...

roha Hanapi said...

Comel.. tahniah utk bakal pengantin...

Afasz said...

muka korang sama la :D

iietamalek said...

tahniah to ur freind..

:-)

Myra Jay said...

Cantik bakal pengantin, my peberet kaler tu :D

Hasil tangkapan pun cantik :D

Jue a.k.a Ibu 2F said...

cantik sangat..

♥MAMASYAZA♥ said...

alahaiii cantik berseri2. sweet sgt

Tina Othman said...

cantik

mekap sendiri lya? wah terernya, mcm professional je, tahniah dan moga cepat2 ke jinjang pelamin

aTieYusof Family said...

Cantik nya kawan awk..
asha pun cute.....:)

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

sekali tgk muka ur fren tu mcm siti nordiana la...
simple jer but nice nmpk seri muka tue.....

Qhaifa Nur said...

cantik...
walau simple Lya...

lelamaisara said...

eh...asya ni pon posing jugak ea....hehehe...comil...

Nafira usof said...

Tahniah dan selamat bertunang buat kawan Lya.. moga kekal ke jinjang pelamin~
cantek bakal pengantin~

ct rahani said...

cantik bakal pengantin.. semoga jodoh diorang berkekalan hingga ke gerbang perkahwinan dan seterusnya hingga ke hujung nyawa.. asya pun sgt comel.. pandai posing anak dara sorang nih..

utk lya, jaga diri baik2 yer... semoga cepat sembuh.. amin..

Cinta Misteri said...

★ FLIZZ ★
Moga berkekalan, dugaan di alam prtunangan lg mncabar. Harap dpt tmpuhinya dgn tabah.

Mrs Velentine said...

selamat bertunang

deq's qienz said...

wahh nice pic..kemain ya baru tunag..hope mereka bkekalan. eh baru prasan ya macam lain sikit lya pnya blog.wajah baru ek.

shaFazie said...

cntiknye..nice colour..:D

AdaM Hawa said...

cantik!

Kesuma Angsana said...

nice pics !

Cik Nur said...

wahh..cantiknya..!macam majlis akad nikah pila tgk...

berseri2...dan yang paling penting, asya still comel.. :)

Psst..blog lya berubah wajah ye..nampak lain...

nur ingtkan salah masuk blog tadi..hihihi

sebab nur rasa mcm dah rasi dengan blog lya yg asal..hihih .:)

Mimie said...

cantiknye tema dia

maszmadi said...

cantik bakal pengantin tu... tapi yang last tu pon cute..... hehe

Si Matatajam said...

SUka layan pict2 entry ni..cantik sangat... Selamat bertunang utk member Lya..

Puan Kutu said...

mmg maintain cantik wpun semuanya sendiri..semoga lya cpt sembuh..

Rai Ourkizuna said...

berseri seri pengantin.. asya pun comel sangat bergambar dengan bunga bunga tu..

Haryati Faizal said...

cantik...mekap pun cantik!
senyum dia sama macam lya la..hihi

AnneRaini said...

comel je kawan lya tu...baju cantik mekap pun cantik.

dya bunga said...

senyumn lya ngn kwn tu sama lh..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

cantik :) :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

tahniah utk kawan lya....asya comelnyerrr dia..pandai posing hehe

Phat said...

tahniah utk sahabat nya

mama aryan said...

rumah baru nampaknya nih..hehe

selamat bertunang utk kawan lya,

etuza said...

semua gambar2 sangat terang, menarik ...tahniah pada kawan blog hati

Yana Libra said...

comel kawan akak~ :)

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

tahniah utk beliau,,cantiknye!

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam lya..
comel tunangan org ni.. hihih..

unik ye nama geng lya ni.. cma dulu sbftm..
(six babe from tmn medan) miahaha.. :p

huhuh...xpe lya..semoga lya sihat2 aje ye..take a good rest dear :)

el said...

muka pun nak dkt sm ko lya

ANIM said...

hasil dari tangan dan usaha sendiri lebih memberi kepuasan..

p/s semoga sihat hendaknya.

fieda said...

comel2 belaka..

mamalieyna said...

Cantik... meriah mmajlis nya..:-)

Takpe lya, kesihatan diutamakan...sama cam eina n3 semua autopublish..kdg sempat bw kdg, tksmpt pun.huu..

Tcare..

rohayu osman said...

takpelah.. asya boleh jadi model untuk mama kan.. hehehe

Misya Mialen said...

slmt bertunang utk kwn awak yea. dia manis;)

Nyue said...

nue singgah sini..kembali dr cuti...

wahhh..cantik kwn akk lya..

mama maman aka yana said...

kwn baik.. tp tgk cam kembar dah muka.. hehehe

Riedaffya ibrahim said...

ala...comei aje kwn lya...tahniah utk dia..asya pon pose cantik ape kat pelamin..take u time lya kalo busy...

MamaYatie said...

Tahniah tuk Izzati..cantek & berseri2...

take care Lya..patut la 2-3 ni sunyi jer FB..

Che Rosliza Che Mat said...

cantiknya pengantin...

Ema Blog said...

tahniah..meriahnya majlis tunang

Misz Mieza said...

Tahniah buat kawan Lya! Semoga Lya cepat sembuh & kembali sihat seperti sediakala..

Ann Ishak said...

takpe, take your time Lya...rehat lebih penting, jaga kesihatan ye

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Tahniah...Cantik mekapnye..nampak natural..
Cute lah Asya..pandai jer posing..^^

sal ya said...

zaman saya dulu tak ada semua ni. tapi apa pun cantik je. simple.

Cik Aini said...

cantik
sgt simple tp mmg cantik :)
Lya n Asya juga cantik :)

Kasih Salina said...

asya yg cute..cantik walaupun makeup sendiri..nature jer nampak..jauh tu bakal husband nya org swak yer..

N.Aima K said...

cantik sangat..i love PINK

Dayana Bahar said...

Cantik.... semua cantik...

wan nurul hezrina said...

lebih kurang jer muka lya ngan bff lya tuh=)

ubi said...

Melepasla sy pmpn lawa.. hehe

9n0L4 said...

mcm nak kawen jeeeeee. hee. :)