Monday, December 3, 2012

Pemberian Terindah

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Selalu blur nak fikirkan intro entry... Tak tahu nak mulakan dari mana...or nak straight to the point je.. Kira senang citer, dikesempatan ini saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih buat sahabat-sahabat saya diatas pemberian terindah ini. Sesungguhnya, ianya memang diluar jangkaan & amat2 saya hargainya.

Colour block purse
Memang trend warna sekarang guna kaler2 block ni. Dan saya tak terkecuali sukakan trend ni. Purse ini pemberian bff yang berkahwin baru2 ni.. Ishhhh.. dia kawen, dia bagi kita hadiah lak. Ekceli, memang surprise sungguh. Pandai dia tanya anak sedara saya, yang saya ni suka apa. Tapi, memang kebetulan sunggung, sebab purse saya yang sedia ada dah agak uzur.. Memang dalam perancangan nak cari purse baru. Kebetulan dapat lak purse ni.. Inilah yang dinamakan rezeki kan.. Terus saya gunakan purse ni sekarang.

Air Zam Zam 
Sungguh, semasa terima parcel ni, memang saya tertanya-tanya...apakah isinya.. Sebab seingat saya xde beli apa2 melalui online. Bila buka parcel ni, sungguh terkejut. Ada bungkusan air zam-zam & sekeping nota. Pemberian ikhlas dari C.I.M. Sungguh, memang saya sangat2 terharu, sebab CiM tak pernah bagaitahu pon dia ada pos apa2. Semoga tuhan membalas segala usahamu ini. Dan insyallah, air zam-zam ini mampu menjadi penawar untuk penyembuhan penyakit ini. Semoga dimakbulakan Allah swt. 

Baju Untuk Asya
Dan....ini pon surprise dari WANIEYS Ibu Qalief . Satu lagi kejutan yang diterima. Memang saya tak pernah tahu pasal hadiah ni. Baju pink tu, auntie waniey bagi sempena hari lahir asya yang ke-4 baru-baru ni. Comel sangat baju ni. Tapi, saiz besar sikit, kena simpan dulu.. Insyallah, next year boleh pakai. Sebab asya ni spesis kecik molek orangnyer, cam papa dia. Disamping tu, wanieys ade selitkan keronsang buat saya. Dan beberapa kali pon pakai kerongsang ni. Tqvm dear, saya amat2lah hargainya. Dan,.. sememangnya teramat terharu.

Keychain & Hairclip
Inilah pemberian dari Mama Qhayra. Walaupon time tu mama qhayra sedang bz dengan examnya, tapi masih sempat kirimkan cenderamata sebagai salam perkenalan. Yang paling cute tentulah hairclip ni. Ekceli, asya memang suka pakai hairclip. Dan beberapa kali pon asya gayakan hairclip ni.

Ekpresi asya mengayakan hairclip . 
Time ni 1st time pakai hairclip yang auntie Deq Qienz bagi.

Sesungguhnya tangan yang memberi adalah lebih baik daripada tangan yang menerima. Kesemua hadiah ni adalah dari ahli GROUP SEGAR FOLLOWER (kecuali purse). Terima kasih buat yang memberi, setiap keihlasan itu hanya Allah mampu membalasnya. Saya menerimanya dengan hati penuh kesyukuran & terharu. 

PEMENANG TEKA-TEKI DUIT RAYA ASYA---> 
( tahniah buat Imah Dinor & Ielamaisara )

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

56 comments:

etiey.com said...

Syukur... Rezeki

♥ Cmª shIemª ♥ said...

byknye adiah...
alhamdulillah... tahniah lya..:)

Nad @ MamaZN said...

Alhamdulillah..murah rezki lya n asya
Tanda penghargaan dan tanda persahabatan dari sahabat alam maya..
Moga terus berkekalan =)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Murah rezeki Lya...
Comel jer tgk Asya..mcm² ekspresi wajahnye..^^

Si Matatajam said...

Tahniah..murah rezeki Lya an Asya,, cantik baju utk Asya....

mamashikin said...

wah..alhamdulillah..murah rezeki lya..heee..

etuza said...

Indahnya persahabatan seperti itu, saling memberi & menerima. Syukuran kepadaNya

♥cikmOt♥ said...

suka yang atas tu...kaler warna warni...cantikkk

Anim2 said...

murah rezeki orang yang memberi kerana membawa kegembiraan bagi orang yg menerima..

::NureeN:: said...

alhamdulillah rezqi lya n asya... suka nureen tgk.. tompang hepi utk lya..

lya nureen akan ke t'ganu 21-23hb ni ada wedding bff asben 22hb tp nureen x sure la alamat dia kat na.. nanti nureen blk tgk kat kad nureen bg tau lya k kot2 ada jodoh kita bleh jumpe :)

Qhaifa Nur said...

tahniah LYA...rezeki buat Asya juga...
itulah kelebihan dalam berkawan..

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

amboiiiii... mata Asya... hehehe

Deqla manjew said...

wahh..cantiknye purse tu!! ceria jek kalernye...

Azian Elias said...

seronok tu dapat banyak hadiah..

Nyue said...

wahhh..banyak dapat hadiah..ehehehhee...

Riedaffya ibrahim said...

tahniah lya...banyak dapat hadiah ye..

Dayana Bahar said...

Tahniah.. banyaknya dapat gift..

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

waa purse colour block...cantik...

suka tengok asya posing comel...

Che Rosliza Che mat said...

tahniah....banyak dapat hadiah...

are_lin@yu said...

alhamdulillah rezeki tu kan dear...moga ukhwah lbih kuat ;-)

Noli@Ibu Wafa said...

alhmdulillah :)

Afasz said...

byk nye dpt hadiah. best la

Haryati Faizal said...

cantik kaler purse tu lya...

banyaknya lya n asya dapat hadiah....rezeki kan...

Cinta Misteri said...

Alhamdulillah. Sama2 kita brkongsi rasa suka & duka. Sesungguhnya prsahabatan di alam maya ini lbh brerti, walaupun kita saling tdk mengenali tp antara kita ada sifat jujur & ikhlas serta kasih yg sgt jujur.
InsyaAllah...

Cik Nur said...

wahh..byknya hadiah..!
dari kota suci pun ada..alhamdulillah.. :)

purse tu cantiklah..!
terserlah kecantikkan dia...
nanti nur nak cubalah fesyen colour block ni.. :)

el said...

cantek lah purse tu...untunglahhhh hehe

mamalieyna said...

Cantik purse tu.. sesuai... :-)

Pandai asya, penuh perasaan mennggayakann..

Nafira usof said...

waahhh.. bertuahnye.. rezeki tuh~ sonoknye dunia blogging nih kan~ boleh dapat kawan yang best2..

Mrs Velentine said...

untungnya..banyak rezeki..tahniah buat lela..done maxis

Jue a.k.a Ibu 2F said...

bestnya dapat hadiah seronokkan...

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

besnyer dpt banyak hadiah =) heheh cantik warna purse tu =) blocking colour skrg memg cntik

Masya said...

murah rezeki dapat hadiah dr kawan² blog..

lia said...

dpt adiah mmg super best kan ;)

Hilmirda Daud said...

Alhamdullilah.... Semoga sentiasa di murahkan rezeki.

Ema Blog said...

Alhamdulillah...dapat rezeki dr blogger..suka asya dapat klip rambut yer...

Oh yer, akak pergi KT stay di primula beach resort..gerak petang rabu lepas waktu kerja...yang akak takutnya akak kena bawa bos akak jalan-jalan ke sana...walhal, akak pun tak pernah terjah terengganu..biarpun ic nya 11..hehehe

Misz Mieza said...

Bagusnya ada kawan2 yang murah hati ni.. =)

lianalovekhairi said...

murah rezeki tu...... :-)

Myra Jay said...

Tahniah ye Lya, rezeki untuk Lya..
Cantik purse tu :D

LydSunshine said...

Murah rezeki Lya ni. Semua hadiah best. Kalo saya pun mesti hepi giler. Nampaknya auntie Lyd tak bagi adiah pun utk asya. ":d

dhiera said...

murah rezeki lya. bagus ye kawan2 blogger.

Deq's Qienz said...

aloloo kiut nya asya posing..hehee kaseh dtrima ya mama asya ;-)

Chic Na said...

murah rezeki lya & asya. bestnya dpt banyak hadiah ye. auntie semua baik2 kan. ;)

ieda said...

alhamdulillah murah rejeki lya ..
best dpt adiah nie
rasa diri dihargai kan ;)

mama aini said...

syukur alhamdulillah..rezeki pemberian dr teman2 maya..suka kan bila dpt adiah dr teman2.. ;)

Imah Dinor said...

MURAH REZIKI ANAK KN...

Liza said...

Rezeki jgn ditolak Lya..

izan mama mia said...

seronok dpt hadiah dr kawan2 kan terasa dekat sangat dgn mereka

Mimie said...

alhamdulillah murah rezki

dya bunga said...

cantiklah purse..kaler tu lawa

mama aryan said...

alhamdulillah murah rezeki lya..cantik purse tu

9n0L4 said...

byknyeee hadiah die. comel benor purse tu. :)

nadia said...

banyakkknyaaa dapat hadiahh! :)
murah rezeki awak yang.

IntaNBerliaN said...

alhamdulillah... murah rezeki lya n asya

lelamaisara said...

murah rezeki lya n asha....:) rezeki jgn ditolak..:)

Yana Libra said...

Alhamdulillah..murah rezeki~ :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Alhamdulillah murah rezeki lya n asya...sama2 yer...nasib besar wani bukan apa tkt baju tu kecik jer dgn asya hehe