Saturday, December 8, 2012

Smelly No More

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Smelly No More ialah sejenis deodorant bebas alkohol. Sebenarya dah hampir 3 bulan kot saya pakai  ni. Apa yang bagusnyer Smelly No More ni sebab ianya tidak melekit dan tidak mempunyai apa-apa bau. Sebenarnya, saya jenis susah nak cari yang sesuai. Nak pakai yang ada bau-bau, takut sakit kepala. Sekadar bau-bau lembut ok la. Smelly No More ni saya beli kat Watson dengan harga RM15++. Tapi tahan berbulan-bulan. Rasanya setahun ++ pon tahan, sebab sampai sekarang saya guna tak hakis-hakis lagi. Super tuler je napok.


Macamana saya leh jumpa produk ni? Sebenarnya, saya jenis yang suka search untuk cari sesuatu produk ni. Sebelum ni saya pakai Dr Mist, yang jenis spray tu. Jadi saya cba cari deodorant yang memang natural & tak de bau dan tak melekit .. Sebab saya sensitif sikit produk-produk yang terlalu wangi sebab boleh jadi sakit kepala. Selain tu, deodorant yang biasa pakai jenis liquid & macam-macam leh tinggalkan kesan kat bawah lengan baju.  So, terjumpalah produk ni, rata-rata yang saya baca semua kata produk ni sangat bagus.

Apa yang bagusnyer ianya berasaskan batu mineral --> " Natural mineral Salts Contain No Aluminium Chlorhydrate ". Sah-sahlah bebas daripada segala unsur-sunsur alkohol. Cara menggunakannya just, basahkan sikit batu tu dengan air & tonyoh pada ketiak. Produk ni memang berkesan...walaupun ianya bukan deodorant yang berbau wangi.. tapi ianya dapat membuatkan ketiak tak berbau dan segar selalu. Apa yang pasti sejak saya guna smelly no more, bawah lengan saya dah semakin cerah. Selain tu bila pakai baju, xde kesan melekat di bawah lengan (non sticky).

SEDIKIT INFO TENTANG SMELLY NO MORE
Natural Crystal Roll On Deodorant Stick

~ Anti bacteria & eliminates odour
~300 % more effective than commercial deodorant 
~ Hypo - allergenic
~Alcohol free
~ Non Sticky

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

39 comments:

Che Rosliza Che mat said...

tak pernah cuba Deodorant nie...nice info lya..

...sWeeT uMi... said...

rajin lya search ek...mcm tertarik lak ngan produk ni..nnti leh kot beli utk hubby coz dia pun jenis susah nak serasi ngan mana2 deodorant...tq lya for sharing...

Dayana Bahar said...

bagus promosi produk ni.. hehe

Liza said...

Liza asik tukar2 ja deodorant.. Huhu..

ieda said...

hurmm bagus nie
kalau yg x der alcohol memang akak suke ;)

Anim2 said...

akak pakai hibka je dik..dari dulu sampai la...

umialya said...

akak baru jer tau

munna said...

kak munna nak pegi cari kat watson lah.....

Umie Naziera said...

boleh try ni..thanks 4 d info ;)

Huda said...

Oh ye ke? Boleh cuba jugak nanti..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

blh thn jugak regenyenye...?
tp berbaloi..mcm nk try jugak la... :)

cma pom masih tercari2 deo yg mcm ni..

Chic Na said...

tq utk info ni lya. nak tukar deodorant gak la. ;)

Puan Kutu said...

sypun jenis yg tak suka pakai doderen sbb geli sapu2 melekit dengan ketiak..produk nie mcam sesuai jer utk sy.tgoklah klu rajin nti beli.sbb selalunya sy main spray je,mmg malas nak guna benda nie semua.hehe

Misz Mieza said...

Macam best jer.. Nanti kena cari nih.. Kat watson ea? =)

D Yatie said...

good info! nak jugak beli nanti. never thought this product sangat baik. :))

wanie amerie said...

Ehh..nti bole try ni..tahan sethun tu..jimat2..
Skrg sy guna rexona jer..tahan sebulan je.

Imah Dinor said...

bunyi mcm best je....

Nizam Ijam said...

saya leh pakai x? hehe

saya dah update :)

syawalsimpsons said...

insyallah sue pon nak try gak la

sal ya said...

menarik ni.

Riedaffya ibrahim said...

bole cuba la nnti..sy pon suke deodarant yg x berbau...

Cik Aini said...

bagus ek..
ai pakai nivea ye dari dulu.huhu

mama aryan said...

Akak pun penah guna yg ni

Arina Shamsul said...

wah mama nak gi watson ptg ni,nak cari produk ni..hehehe.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah nk cari juga lah..kat watson kan....xder alcohol yg suka dgr tu hehehe

Si Matatajam said...

M pun nak cari gak la..dekat guardian ada tak?

deq's qienz said...

xprng try lag la..dah ada org promote boleh la kite g cari nanti..hehee

Cik Nur said...

menarikk..!
teringin nak cuba.. :)

Rohani Hashim said...

a'ah hany pun mmg pakai yg ni.sgt thn lama kannnn

teratak hati said...

Menarik jgak..boleh la try cari kat watson nnti..

C'Jai said...

kat mana boleh dapatkan ni Lya.. menarik...akak memang mencaRi2 produk macam ni..yg bebas dr bahan kimia..

Mama Adam said...

Saya pakai yg cosway. Tp x ingat la harga. Mmg best pakai. Rasa selamat je. Hihi

LiLy @ MaMaQiStInA said...

macam best jer..bekas dia pun cantik..boleh cuba nanti ni..

Mimie said...

baru tau

mama aini said...

thanks dear atas info ni..mama pun pening kepala kalau bau deodarant tu kuat sgt..hu2x..

Mrs Velentine said...

x pena cuba ni

AnneRaini said...

tak pernah nmpk pulak kat watson..mungkin boleh try nnti..

9n0L4 said...

menarikkkkk. nak gi tgk lah nnt. hehe.

Total Image Malaysia said...

Hi Mama Asya,

We would like to feature your blog review on our product Total Image Smelly No More on print ads. We have done these type of ads before and are now searching for new bloggers whom have reviewed Smelly No More to refresh the ad. Please email us if you are interested latest by 1st June 2015 so that we can explain this project further.

Email: caryn@totalimage.com.my
Thanks!

Regards,
Caryn