Tuesday, December 25, 2012

S.N.O.W.M.A.N

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Hari ni 25/12/12 semestinya ramai yang bercuti kan?? Saya??? Tiada istilah CUTI pada tarikh 25 Dec ni, sebab big boss memang masukkan Chrismast day dalam senarai sebagai cuti am.. Adalah sebab musabab yang memang diterima pakai sebagai umat Islam. Kalo nak cuti boleh, ambik je la cuti tahunan atau unpaid leave. Papa asya cuti... saya lak.. di pertengahan... antara nak ambik cuti & spend time di rumah..atau terus bekerja. Sehingga entri ni ditaip... rasanya akan pegi kerja kot.. Sebab banyak perkara nak di settle kan.. Tapi, bila tgk cuaca yang hujan tak henti-henti ni..rasa nak duk rumah je.. Tunggu je la mood pagi..kot2 tiba2 kemalasan melanda...

Tarikh :
21.12.2012

Lokasi :
Kuantan Megamall

Weekend baru-baru ni, niatnyer nak ke hospital kuantan nak ambik tarikh appoitment baru jumpa pakar. Azam tahun 2013 kan, x nak skip lagi jumpa pakar.. Tapi azam tinggal azam.. sampai masa kesana..tiba-tiba ter-malas plok.. ha ha.. boleh gitu?? Takpe la..next time pergi, janji akan terus ke hospital. Tak jadi ke hospital termelencong ke lain.. Sebelum tu ke Kuantan Medical Centre, tgk abang Fain baru lepas operate apendiks. Alang-alang dah sampai kuantan, dalam ketidaksihatan pon melangkah kaki ni ke shopping complex. Sebab alang-alang dah sampai tu, terus la belikan persiapan sekolah asya. Serius teruja sangat-sangat. 1st time rasai pengalaman ni. Bulan 1 ni asya akan mulakan sesi persekolahan di Tadika Al-Jannah Cyber Montessori. Sebab bulan Disember kan, jadi kat mana-mana shopping mall penuh dengan decoration sempena Christmas Day.. Budak-budak kecik lagi la suka kan...

Masa ni kelakar sangat tengok asya.. Dia cam jakun.. padahal, macam sebelum ni tak pernah jumpa.. Maybe asya dah lupa kot... sebab dia kan kecik lagi.

Asya sungguh minat dengan snowman ni..

Arghhhh... asya nak ball kaler red ni mama !

Baju kaler merah tu cousin asya.. 
Kebetulan berjumpa di Kuantan

Berpinar mata asya...

Mama tahu.. asya geram tengok banyak sangat ball kan???
 ke geram tengok api lip lap lip lap lip ???

SELAMAT BERCUTI DI HARI
25 DISEMBER 2012

~kualiti pic agak blur2.. sebab snap via hp ajerr~

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

43 comments:

ct rahani said...

trg dh banjir terukkan.. tpt lya ok ker.. hujan2 mmg besh klu dpt bermalas-malasan kt umahkan.. hehe..

intanfirdaus247 said...

asha macam duk dalam dunia dongeng kan...sukernya dia..

Cik Nur said...

selamat bercuti juga buat lya..

macam salji betul2 jeee..hihi

Huda said...

Kiranya bos lya tak masukkan 25 dec sebagai cuti am ke? Baik cuti je,hehe

Aisy Nasiha said...

Rajin tul lya ni..xpe, ketika sihat ni kerja sungguh2.. Smoga sentiasa sihat ye..
Bestlah asya tgk snowman tu... Benda yg lain dr yg lain..

Chic Na said...

lama tak pegi megamall. ms study kat kuantan dulu ini la tempat melepak2. huhu..

kak nora said...

assalam, selamat bercuti..cuti jerlah..relax kat umah

Azie Namico said...

Wahhh !jejalan....selamat bercuti..

umialya said...

21/12/12 akak tak singgah pulak ke Kuantan Megamall, cuma ke ECM, kamdar, maidin & giant.. jika tak mungkin terjumpa Lia kot..

mummY daniSha said...

cantekla baju asya.lama carik baju camni tp x jumpe lg huu

Ibuhani said...

As salam. Lama x bw sini. Happy holiday!smoga. 2013 mama asya n keluarga lebih bermakna n diberkati Allah SWT. Jg kedihstan ye!

ieda said...

yelah bila tiba krismas nie budak2 memang suke decorasi dia .. cantik2 .. even akak masih lagi suke tgk pokok krismas ..

di tv skrg nie susah nak tgk cerita yg ada santa , kalau tidak anak2 akak dah terpacak tgk .. skrg punye krismas x sama macam dulu .. lebih meriah ..

izan mama mia said...

cantik..gambar...hihi...hr nie..my hubby kj..ohhho

Chekgu Azrine said...

Happy holiday!

mamalieyna said...

Waaah meriah krismas.. :-)

Selamat bercuti :-)

mama_umar_maryam said...

tiap2 thn mmg tgu cuti akhir thn ni :)

Rasp said...

ooooo ada ek kompeni tak amik krismas nie cuti....
baru tau...ingatkan semuanya cuti...

dia geram tgk liplapliplap tu kot....

Gieyana said...

selamat bcuti gak...rini mcm nk g piknik jer...hihi..

Asyik tul Asya tgk snowman tue...:-)

Cik Aini said...

hihihi
geram tgk snowman ko..tp snowman tu besarrr sgt dr asya :)

kinara kinatara said...

wah..bestnya...:)

akak selalu turun kuanta kan..xp kina jarang ke kuantan..law x boleh jumpa..:)

Zie said...

besarnya norman tu... aunty rasa kat mall sini macam tak ada pun... yang ada pokok krismas ja

aReLaN said...

bila tengok snowman tu, teringat lak waktu buat snowman kat jepun dulu bila gi snobod.wuuuuu

diana said...

budak2 memang suka..silap2 tak nak balik..heheh

etuza said...

selamat menikamti cuti hari ini...

el said...

besar tul snow man..asya bawak balik la hehe

kinara kinatara said...

salam kak..kina dah taw cam ne nak besarkan akak punya post..insyaallah..nanti pm kina ya.. n mintak blog akak untuk di review templete:)

Riedaffya ibrahim said...

asya teruja tgk kelipan lampu...

Tihara said...

oh ada snowman di kuantan tp sekarang kat sana banjir kan..lama dah tk tuwun kuantan :)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

new look...
cantiknya blog lya!

alya pun teruja tgk dekorasi hari natal ni tp mommie die blom berkesempatan lg nk up n3..
thn depan br nk up n3 kot.. hehehe

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam LYA..
hehe..mmg asya nmpk teruja dgn snowman tu.. hihih..comel je asya ni..

oo..dah start skol ke tahun depan..? byk dah brg skol asya yg dah dibeli? msti eksited kan?? :)

Deqla manjew said...

comelnye snowman.. hubby deqla penah buat snow man ni tau..masa tahun lps.. utk krismas punye.. hihi

Mrs Velentine said...

wah bestnye..tak pernah main snowman

Mrs Velentine said...

wah bestnye..tak pernah main snowman

Mimie said...

bestnye la hai dpt jumpe snowman..huhuhu

Si Matatajam said...

Mmg nampak keterujaan kt wajah Asya tu.,hik hik..

Deq's Qienz said...

wah..wah..syiok la asya..aikk dah ader boyfrenz ka?? baru nk ngorat asya

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah asya n snowman best2...

Haryati Faizal said...

seronok kot dia tengok snowman tu...kikiki

TiranaAduka said...

tak penah sampai lg kt situ.

dya bunga said...

sonoknya asya

mama aini said...

he2x..ank buah mama balik bercuti aritu pun sibuk berposing sakan kat pokok krismas kat jusco aeon klang..suka sgt kanak2 dgn pokok & hiasannya.. ;)

9n0L4 said...

lamenye loading gmbr. huhu. tak dpt nk tgk. line semput benor time bnjr gini.

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

heheh die teruja tgk meriah pokok tu,hehehe