Wednesday, December 26, 2012

Swimming Pool

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Tarikh : 
16.11.2012

Lokasi :
Kijal

Masih lagi dengan cerita tertunggak.. Tapi mesti gak diabadikan di sini. Xtvt di hujung minggu bersama family in law... Plan yang tak dirancang... Asalnyer petang tu plan nak ke Pantai.. Tiba2 dapat call dari MIL ajak join mandi kolam kat rumah sedara .. Asya dengar, apa lagi.. Geleporr la nak mandi kolam. Nak tak nak, kena la follow.. Lagi pon dah lame dia tak mandi kolam.

Kat rumah... bersiap-siap untuk mandi kolam

Mama + Asya ---> wajib posing dulu

Memang best sangat ada anak. Esspecially bila dia cium pipi, dia kata sayang mama.... rasa nak luruh jiwa raga mama. Paling terharu setiap kali dia mintak sesuatu dari saya.. dia mesti ucapkan terima kasih. contohnya, kalo dia nak susu & suruh saya buatkan susu.. Bila berikan susu tu kat dia. mesti dia kata " time kasih mama... sayang mama" Ya Allah... sweetnyer ;-)

owhhh.. rupanya nilah budak yang paling eksited nak mandi kolam ye?

Keseronokkan asya mandi air kolam bersama papa & cousinnyer.
*
*
*
*
*



















Asya ala-ala takut time ni

special pose dari asya

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

55 comments:

Chic Na said...

sweetnya asya. :)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam LYA..
huhu...bestnye coti g mandi pool..
eh..lya x join skali ke?

hehe..sweet ke anak beranak ni la..
alhamdulillah...terharukan? moga asya mmbesar sbgi anak yg solehah :)

Nurulhuda Abdul Latip said...

Sweet!! Asya ni comel laaa...

Deqla manjew said...

amboiii si papanya pun tak kurang hebat.. sama "naik" ngan anak.. haha.. lya x ikot mandi ke??

Puan Ira said...

bestnya mandi...asya sweet

Chekgu Azrine said...

Asya mmg pndai posing..mcm maknya..hehe

Riedaffya ibrahim said...

suka asya dapat mandi ye...x hengat dunia da..

lelamaisara said...

wah sonok no...alesya dah lame sya tak bawak g mandi mandi ..huhuu...kat sini kan ade kes budak mati kena kencing tikus lepas mandi kat wet world..takut plak....

Anje Mamy Balqis said...

wah bukan main seronok anak dara ni ye...balqis pun dah lama tak mandi pool

el said...

hahah x leh bla budak yg ekcited tu..mmg npk sgt teruja hehehe
asya mmg comel ngan swim suit tu

are_lin@yu said...

beznya asya berenang2..hehe..asya snyum mcm k.lya senyum..hehe

syawalsimpsons said...

bestnyer la asya berendam yee...

Mrs Velentine said...

seronoknya asya

ieda said...

bestnya asya yee dpt mandi kolam .. mandi kolam lebih best dari mandi pantai kan ;)

akak pun dah pernah sampai sini , cuma bila tgk nie , rasa macam nak giii sana layiee aje ;)

nik ros said...

sweet sgt..ucap terima kasih kat mama yea

LydSunshine said...

:). Mmg macam tu ye perasaannya bila ada anak? Patut la saya tgk ibu bapa akan berkorban apa saja utk anak. Sbb perasaan tu la kot?

Mimie said...

seronok bukan main lg mandi kat swimming pool ye

Siti Asiah said...

sonok tengok Asya main main ...anak sy plak takot air...;)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Comelnya pelampung asya tu ...Asya pun dah sememangnya comel ... :)

Gieyana said...

bestnyer Asya main air...nureen pon hari2 nk g pool...ummie jer x larat nk bw dier g pool..ekekeke

mama ila said...

wahhhh..heppy yer asya mandi kolam =)

Fadilah Aziz said...

budak budak plg seronok kalau dpt mandi kt pool...:)

Qhaifa Nur said...

seronoknya mandi kolam...
mama asya tak join sekali ke...

Ummi Iman said...

Seronoknya mandi kolam :) Mmg rasa terharu dan gembira sgt bila anak peluk dan ckp terima kasih.

Ummi Iman said...

Baru2 ni akak ada beli air zafaran. Cubalah cari di kedai dan minum. Dalam kotak warna kuning. Nak buat entri tapi tak sempat lagi. Untuk kekuatan rohani dan jasmani. Insyaallah. Kita hanya berusaha.

Nafira usof said...

anak2 kalo dapat mandi kolam mmg sonok lah.. lagi sonok kalo geng mandi~ meriah jer~

Cho Zila said...

asya seksi yerk...
kenangan mesti diabadikan...

Eliss Mie said...

budak2 kalau main air, suker sangat laa kan :)

ubi said...

Haha. kelaka pic hubby kak yg kak ckp 'oo..ni la bdk yg nk mandi kolam ye'

sweet2.

Si Matatajam said...

Suka M tgk ur both smiling...sweet..wah bestnya Asya men2 kat kolam yek..Papa Asya pun eksaited sama tu..hi hi

Deq's Qienz said...

kalo qhayra tgk nih..sure la nak mandi sama..hehee suke la tgk asya senyum sbijik lya :)

Cik Nur said...

Lya..colour block..!
Sukalah tgk..lya pakai apaun cun...
tapi bila nur cuba..nampak tak eloklah....huhuh

fiqkbe said...

best nyer mandi kolam ;D tp kat kuantan ni tiap2 hari hujan sampai banjir. sejuk dah so xyah mandi pn xpe :P

dhiera said...

asya dah pandai berenang ye lya?

m.u.l.a.n said...

seronoknya asya main kat pool..

norhidana miswan said...

mana ada bdk2 tak suke main air kan...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah asya happy dpt mandi kolam..asya n mama comel

ieda said...

bestnya dia dpt mandi kolam ;)

Haryati Faizal said...

aik...mana lya??? tak mandi ke kolam ke???hihi

maszmadi said...

syioknyer asya dapat mandi kolam yer.....

Tihara said...

comelnya dia, memang sweet..seronok tengok :)

ANIM said...

kalau budak tak minat mandi kolam, bukan budak namanya..

intanfirdaus247 said...

wah syoknya depa mandi kolam..nak joinjuga la..hehe

TiranaAduka said...

salam sis
Keluarga bahagia.

Ta melawat pg khamis

dya bunga said...

ni yg rasa nk swimming juga ni

kinara kinatara said...

rindunya nak berenang2 macam masa kecik2 dulu..:)

huhu..best moment kak..:)

Yana Libra said...

seronoknya dia mandi kolam~ hehe :)

mama aini said...

amboi seronoknya asya & papa dia berendam kat pool..

mama aryan said...

seronoknya main air ya asya

Che Rosliza Che Mat said...

hihihi sipapa pun mandi kolam jugok...cute asya...

shaFazie said...

chomeynye anak akak..

bila azie tgk muka akak..ade iras2 muka kak ipar azie lak hehe

9n0L4 said...

lame dok gi area kijal. dulu sokmo gi mndi pantai situ. hee

sal ya said...

seronok tgk asya main pool.

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Seronok Asya mandi kolam...
Lama tak bawa Qis swimming..kalau rumah lama tu..bolehlah ajak dia swimming hari² sbb ada sediakan pool..skrng ni dah pindah nak swimming kat rumah pun tak dapat sebab bilik air kecik.. :)

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

bagus Asya ni,ucp time kasih kt mam dia,, menghargai =) semoga smpai dewasa nnt sentiasa mghargai ye Asya,

besnyer die mandi pool,hehehe