Sunday, January 20, 2013

Makan Malam Berjemaah

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Tarikh :
17 Januari 2013 @ 9.00pm

Lokasi :
Restoran Cahaya Mesra ( Bagkok Kitchen ) Seafood & Tomyam

Malam Khamis baru-baru ni Fain ajak join geng pecah perut dinner. Semua ni bukan plan pon. Idea spontan katakan. Saya asalnyer malas nak join, sebab x berapa sihat malam tu. Macam sakit urat + anak demam. Tapi dah sisuami memujuk, pergi je la. Lagi pon orang nak belanja kan... Rezeki jangan ditolak.

Princess mama.. sebelum kesini susahnyer nak memujuk bai pakai baju la. Sebab dia mengamuk ajak pegi mandi kolam malam-malam buta. Dah beberapa hari ni, asal bangun tdo tanya bila nak gi kolam Pingu? Kolam Pingu tu kat Gambang Waterpark la... Kalo nak pergi kena la tunggu cuti panjang dulu. Mama janji dengan asya, cuti panjang nanti mamapapa bawak asya kat kolam pingu.

Ni Fain & budak-budak ofis dia.. Memang budak pon lagi.
Termasuklah Fain, nampak macam budak.. tapi dah bapak budak. Umur dah 29 tahun pon tahun ni. Yang lain2 tu semua bawah umur 25 tahun... 

Baca doa makan dulu ;-)

Terus berebut

Amboi... bukan main dia...

masa ni sadis tunggu.. lauk dah sampai. 
Tunggu nasi saya & Fain je dia org terlupa.. wakakkaka

Asya just makan sotong celup tepung febret dia

Dan ini Ikan Stim. Serius dari dulu lagi teringin sangat nak makan ikan stim ni. Sebabnya, Fain x makan ikan stim, jd xkan nak order untuk sorang. Mana habis. Malam ni dapat gak merasa.. Fuhhh... memang sedap. Sampai balik rumah teringat. Mujur la kat sini dia cadangkang, atas sekor ikan itu masak 2 menu. Separuh masak 3 rasa & separuh masak stim. So 2-2 boleh makan. Untungkan.

Pic dari instagram... Bersama chenta hati <3

Anak manja papa

Ha ha..comil pic ni. Sampai kepek mulut asya kiss papa dia

Last but not least... tunaikan permintaan "si renyeh" ni suruh letak pic macho dia kat blog..
Hihihi.. renyehhhhh

Total makan malam ni dalam RM120++ saje. Memang berbaloi, sebab masakan dia memang sedap dan banyak jenis hidangan. Kalo ada apa-apa event, ramai gak yang tempah kat sini.

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

46 comments:

Cik Puan Nurul said...

sedapnya ikan stimm
saya pun suka makan dulu suami tak suka gak tapi lama2 suka gaklah hahaha

Che Rosliza Che Mat said...

sedapnya masakan stim tue..terliur cik rose hihihi

iietamalek said...

tgk harga, mmg nampak mcm puas hati jer bayar.

Cinta Misteri said...

bestnyeeee...murah pulak tue.
renyeh tu itk promosi ehhh? ramai GSFian tk berpunya lagi nie...(hehehe)

Cik Nur said...

wahh.okalah cuma rm120...
murah jugak.. :)

ada permintaan letak pic rupanya yee..hihihi

Misz Mieza said...

X pernah makan pulok kat Bangkok Kitchen ni.. Setakat lalu lalang jer depan tu.. hahaha!

mama_umar_maryam said...

wahh murah tu rm120+ je..puas mkn kann..

mama ila said...

amboiii..sedapnyer asya makan... =) best jugak lauk2 dia yer...

Zarida Hj Abu Bakar said...

bestnyaaa ;)
janji asya happy kan ;)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Sedapnye tengok ikan stim tu..menyelerakan..

Alahai..sweetnye Asya ciup papa dia..comel jer..^^

Kesuma Angsana said...

wah best tu.. ikan stim plg best

Yana Libra said...

sedapnye tgk makanan2 tu~~~ hehe :)

kinara kinatara said...

wah bestnya akak:)

suhaina laui. said...

sedap ikan stim ;)

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

bilalah nak ajak akak jemaah sekali tu?? hehe

Asya tu mesra kamera betol ya!!

Liza said...

Haha.. Renyeh solo lagi ka tu. Minta promote la tu. Hihihi...

Ummi Iman said...

Not bad harganya. Suka ikan stim ;)

mamalieyna said...

Waaaa mkn besar..org blanje pulak bestnye... lama tk mkn besar camni..wuuu..

Kazman / Sue said...

amboi.... tgh teropong sapa tu.....

selamat berhujung minggu.....

man said...

Mmg terbaiklah..hehe

zila manaf said...

mcm pernah nmpk dlm jjcm la hehe

Chekgu Azrine said...

Ikan tu mmg nampak menggiurkan..hahahah

RedRose said...

you have a very loving kind of family. keep it up sis.
makan ramai2 mcm ni mmg lah best. sharing everything with the others boleh buatkan kita release from any stress.
Plus! love ur nice pics. nampak ceria aje. ^__^

Cikgu Ma said...

meriahnya dinner...

fiqkbe said...

agak berbaloi mkn ramai2 byr rm120 je. dh lama fiq x mkn kt luar...

Cik Aini said...

not bad lah rega dia kan..kalo sedap lg lah berbaloi..
comel je Asya dlm pic2 nih..senyum molek sokmo :)

Deqla manjew said...

mmg giler syok la mkn berjemaah camni..mmg mkn besaq la kan... :)

sal-nurbeena said...

rezeki jangan ditolak...musuh jgn dicari...org dah ajak makan free...cepat ler pergi...:)

izan mama mia said...

jemput makan..heheh..selera kan kalau makan ramai2

Puan Kutu said...

meriahnya makan ramai2..klu ramai2 cengini makanan yg tak sedap pun jadi sedap..klu sedap bertambah2lah sedap.hehe

are_lin@yu said...

beznya mkn ramai2 ;)

nik ros said...

best kalau dapat makan ramai2 kan. boleh order byk jenis makanan :)

Cho Zila said...

seronok dapat makan free.. kalau dah rezeki jangan ditolak lya..
ehm berbaloi ngan harga rasanya...

Mrs Velentine said...

wah bestnya...makanan pula mengoda..hehe

Fiza Rahman said...

Arghhhh...lapar tgk lauk pauk tu.

Ema Blog said...

alahai..sweet anak dara dgn papanya..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam lya..
alahai..bestnye tgk mkn2 byk2 ni..nak2 pulak bila mknberamai2..lg seronok!

asya comellll :)

Deq's Qienz said...

bestnya..meriah sgt kalo mkn ramai2 kan..

D Yatie said...

berkenan jugak kat ikan stim... tp sama la dengan encik suami kita pun... tak makan ikan stim.. smpai skrg tak berjaya makan lagi.. hehehe

mama said...

amboi open table tak ajak mama ek !!.. ;) mama gurau je..bestkan dpt makan ramai2 camtu..mama berdua je dgn en.papa.. :(

wan nurul hezrina abd halim said...

Tergoda dgn ikan stim2.mcm sdp benor

Arina Shamsul said...

Banyaknya makanan,rm120 je? Wah...bestnya...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

makan ramai2 mcm tu mmg best sgt2 kan..meriah jer

Haryati Faizal said...

ok la rm120 tu...
mang harga dia berpatutan

Chic Na said...

berpatutan kot. 10 orang makan kan.

9n0L4 said...

tak pernah mkn kat kedai ni. lalu je. hee. :)

Buat Follower, Jangan Lupa Tinggal LINK kat kotak KOMEN entri terlatest ye.