Saturday, January 5, 2013

Ombak Besar Di Monica Bay Beach

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Sekadar menyimpan memori waktu baby mama membesar.... Kenangan asya tengok ombak besar di Pantai Teluk Mok Nik atau sekarang dikenali Monica Bay Beach. 

Lokasi :
M.O.N.I.C.A B.A.Y B.E.A.C.H

Tarikh :
08/12/2012

Asya & papa jalan berpimpin tangan.. 
Menikmati ciptaan Ilahi.

Kusyuk 2 beranak tengok ombak besar. Memang tinggi ombak ni. Sebenarnya kat kawasan yang asya & papa duduk memang dah tinggi dari laut. Ombak kat sini memang besar. Jadi sebab tu kat sini kawasan larangan mandi. Memang bahaya, sebab bentuk pantai berteluk. 

Baby mama.... rambut berterbangan ditiup angin.
Cutenyer anak mama ;-)

Hidung asya..ikut papa nih..
sedikit mengembang.. ngeh..ngeh.. tapi di mata mama maintai comel ;-)

Kalo ke pantai, mesti dia suka kutip kulit siput

Rocknyer asya, pakai seluar koyak kat lutut.. hehe..

Kenapa saya suka bawa asya ke pantai??? Sebab asya sama macam saya memang sangat suka pada keindahan pantai. Dan, kat sini banyak perkara sangat asya boleh belajar.. Dan dia teruja untuk explorenyer.. Contoh, pasal ombak, pantai, kejadian awan dll..

And.... mama + papa asya....
Poyooo je papa asya wak muke g2.. dia bajet ensem ler tu...

entri ini ditaip pada 15.12.2012 @ 9.50pm

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

40 comments:

Aisy Nasiha said...

bestnya asya..
boleh main kat tepi pantai....

ieda said...

comelnya asya ..
geram tgk ;)

umialya said...

Amboi Lya, mengata Papa Asya kali ini ye? mesti le dia hensem di mata Lya dan Asya..

Lamanya tak pergi pantai..

el said...

perghhh monica beach mcm tmpt omputeh jek..heheheh nama kerlasss sgt..asal nama monica lya woii..asal x minah ke..temah ke..kan melayu pure tu hahaha

nice pic beb!!muka asben mmg terbuek haha

Kakzakie said...

Kalau ke T'ganu dan Kelantan memanglah banyak pantai Lya. Kakak pun suka pantai tapi di JB ni Lido aje yg ada itupun tak cantik..

QasehnyaRania said...

as-salam lya:)
cantik pemandangannya ;)
take care ye ;)

Liza said...

Kalau gabar pantai ni memang sangat cantik kan? Liza pun suka p pantai..

Fadilah Aziz said...

Cantik sunset tu:)Asya seronoklah boleh selalu pergi pantai..

ieja amieja said...

subhanallah!! cantiknya pemandangan awan tu (pic pertama)matahari terbenam ke??..mesti rasa teruja sgt kat situ kan..asyik sungguh asya mengumpul kulit siput ye..

che mid said...

Cantik pemandangan pantai dan awan.. nak hujan kut waktu tu..

dya bunga said...

cantik pic ombak tu..hihi

sal ya said...

pernah tgk masa kat dungun. gerun jugak.

Cik Nur said...

lamanya tak tengok ombakk..!

asya stay kiutkan..!

Si Matatajam said...

Comelnya Asya..memang best jejalan kt pantai...

Dayana Bahar said...

kalau nak date ngan lya nampaknya kena gi kat pantai laaa.. hehe

inazamri said...

cantik pemandangan kat pantai tu.ditambah dengan teknik fotografi yg sgt kreatif.ombak mcm tu sure takde sape nak mandi manda

kinara kinatara said...

ish takut pulak tengok ombak 2...

mama aini said...

assalam dear lya..best kan menikmati keindahan pantai bersama2 org tersayang !!..semuga lya diberikan kesihatan yg baik olh Allah..amin..

Gieyana said...

bestnyer lepak2 kt pntai...

Misz Mieza said...

Lama tak gi teluk mok nik.. Ada perubahan ke sana ?

Chekgu Azrine said...

Cantik2 gambar..subhanallah..cantik betul pantai ni..

Chic Na said...

nama macam kat oversea gitu. hihi.. cantik la pasir pantai kat situ. mcm banyak cengkerang je.

Hans said...

wah
seronoknya bercuti 1 keluarga

εïзmummyHazaεïз said...

Pernah smpai sana tapi duk pndang jek dr dlm kete...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Besar ombak tu..So sweet Asya ngan papa berpegangan tangan..^^

mummY daniSha said...

selalu kalau pantai yg cantek2 mesti x leh mandi kan huuu

Arina Shamsul said...

Asya yg cute ..muah! Hehehe

Gambar last tu yg tak menahan tu,hahaha

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam lya..
suka tgk pic tu..cantik! cantik! cantik! masyaAllah.. :)

hehe..cma rase idung asya cam ikut lya..klu mate ikut papanye.. tp yg paling ketara senyuman mama & asya kopipes ok!
hihi..:p

mama ila said...

skang nie mmg besar kann ombak..kat pantai batu buruk pun sama..ombak tinngi n air keruh.. =)

Etuza Ezawarna said...

cantik2 gambar, memang comel dia..syukurilah anugerah maha hebat dari darah daging kita. tak ada cacat celanya..

Yana Libra said...

baru pergi sana 3 minggu lepas..mmg ombak besar2..huhu..takut nak duk dekat sgt ngan air pantai tu~

Deqla manjew said...

cantiknya gmbr pantai tu..tgk asya dok tepi pantai tu rasa nk ikot sekali p sana..huhu.. alamakk rockers betol asya ni.. hihi..papa asya tu awat tu? kemut2 muka dah mcm tahan kentot tp cover2..hahaha

IntaNBerliaN said...

alisha takut dgn omabak besar...

kinara kinatara said...

cantik gambar nya kak..tenang dan damai walaupom berombak..:)

mrs kayrul said...

bestnya bila rumah dekat ngan pantai...

Mimie said...

wah monica beach...cantik je view kat pntai nih...

Cik Aini said...

cantik lah suma pic Lya n Asya kat tepi pantai..byk kan..mmg tenang je rasa kalo kat tepi pantai nih..

erkk asal lah muka fain jd cenggitu tu.hehe

wan nurul hezrina abd halim said...

cantik..suka korang ke pantaikan terasa sampai sini angin pantai2..arwah abah nurul sangat sukakan pantai=)lawoknyer muka fain2..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

jalan2 kt pantai best kan...view pun cantik sgt

9n0L4 said...

sikit kmbg hidung tu tak jejas pun comel asya. :)