Monday, January 28, 2013

Seiring Sejalan

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Disaat saya menulis ni, hati saya terasa kosong. Tak tahu kenapa? Nak kata ada problem tak ada pon..tapi ntah, rasa cam sunyi.. Tapi, tak tahu sunyi apa? Adakah ini tandanya saya rindukan Ilahi?? Adakah saya merasai kekongon dalam hidup disebabkan amalan saya yang masih belum sempurna? Cuba lupakan dulu kisah ni & hari ni just nak share kisah asya & cousinnyer, Eril. Ni pon pic lapuk, masa ke Kuantan beli persiapan persekolahan asya. Dan, secara kebetulan Eril's family pon ke Kuantan. Petang tu janji nak jumpa kat mini zoo.

Lokasi :
Mini Zoo Teruntum, Kuantan

Tarikh :
21.12.2012

Cewah... jalan berpimpingan tangan.
Kecik-kecik boleh la.. nanti bila dah baligh no..no..no ye.

Kusyuk memerhatikan binatang dalam sangkar

si comel mama & member kamcen+member gaduh

Tutup hidung....
bau busuk menusuk rongga hidung

Ha ha.. comel mulut eril. Agaknyer apa yang dikata tu? 
Dan asya lak,apa maknanya mimik muka macam tu?

Papa rajin melayan anak-anak.
 Eril pon tetap macam anak walaupon hubungan sebagai anak saudara je

. bila 2 budak ni jalan bersama ramai yang ingatkan
 adik beradik sebab muka ada iras

Masa ni memang kelakar sangat tengok eril buat gitu.
Boleh dia tiru mulut burung unta tu, siap dengan kepala+badan bergoyang

Sekian kisah asya seiring sejalan dengan Eril di Mini zoo Teruntum. Rasa bersalah juga bila kawan-kawan selalu datang sini & meninggalkan komen tapi saya tak dapat balas jejak dengan cepat kerana kekangan masa. Masa saya untuk mengadap blog hanya dirumah. Tapi komitmen kat rumah banyak, hal rumahtangga, anak & suami.. Disebalik komitmen tu saya cuba mencari sedikit ruang untuk blog. Masa yang ada tu lah saya ambik peluang untuk draft entri & bw. 

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

62 comments:

Cik Nur said...

hehehehe..mmg comel pun...
mmber kamcheng n gaduh eh...
;)

Makbed Journal said...

awat sedih sangat entri ko nihh? tak sihat ka?

nak mintak tlg update bloglist. ini link makbed yg baru ye..

http://makbedthejournal.blogspot.com


jaga diri....

Wan Afzan said...

Seronok asya dpt pergi zoo!!!

kinara kinatara said...

serius kak muka iras macam adik beradik:)

Mama Adam said...

Seronok asya berkawan. Cousin mmg ibarat adik beradik. Walau bukan mahram...

dayah ismail said...

comelnye diaorang..
em btol macam adik beradik..tinggi pun lebih kurang..

Siti Asiah said...

Slalu pegi kuantan, tapi tak pernah pg Mini Zoo Teruntum tu...nak kn pg jugak ni...hihi

Liza said...

Telatah budak2 ni selalu menghiburkan kan? Lya, jgn lupa join contes Liza. Hahaa... Friendly reminder.

fiqkbe said...

fiq x pernah pegi pn mini zoo teruntum ni sebab husband kata x best :P nnt dah ada anak baru nk bwk g jln2 sini kot.

teratak hati said...

Mmg mcm adik beradik diorang tu..lya rasa kosong ye..hidup mmg kdg2 rasa camtu kn..

mamalieyna said...

Elok juga perasaan mcmtu sesekli dtg, ia mengingatkankita tantng Dia.. :-)

Amboi kemain mereka, pasngn sejoli..hehe..

Samalah kit lya, kt rumah je boln berBW..tak mcm dulu2 dah..huu

wanie amerie said...

Lya jgn cakap camtu,sedih plak dgr..
Kdg2 mmg kita akn rasa kosong & sunyi sgt dlm hidup..
Tp x pe lya, kita ada ank, ank tu lah penghibur hati kita tatkala jiwa rasa kesunyian..keletah ank akn membuat kita selalu tersenyum..jgn sedih2 k..
Senyum sokmo..hehe

Nens Collection said...

xpe lya..nens ade gak x terbalas komen kawan2..hehe

comel 2 beradik di..kira anak jgak la lya kan..bila dh slalu ngn kita,kemesraan tu dtg..hehe

lya nnt nens buat n3 ttg halal haram tu..ulas skit2 boleh la kan..sbb mcm sesitif plak bila buat n3 sungguh2..hehe

che mid said...

Salam, takpe it's okay.. macam tulah seorang isteri dan ibu.. tanggungjawab mesti no 1..take care dear..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

sweet jer nengok asya dgn kazen dia tu

rohayu osman said...

alahai asya... nati dah beso tak leh gini eh... hehehe.... ciap pegang tgn tue.. suweet..

CeqGu said...

Xpe...dahulukan apa yg perlu didahulukan:)

Haryati Faizal said...

membaca Al Quran bley tenang hati dan fikiran...lya, yati pun kdg2 camtu gak takde apa tp tiba2 rase sedih sayu, jiwa kosong....

mummY daniSha said...

cantekla baju asha..nak beli mcm tu tp x jumpe lg

LiLy @ MaMaQiStInA said...

sweetnye asya & kazen dia berpimpinan tgn..
baru2 ni bawa Qis p zoo johor...masih lagi dia takut macam yg pertama bawa dia dulu...cepat2 ajak ktorg keluar...

Cik Aini said...

sukalah Asya g jln2 ada kawan..
selalu jugak eh tgk sepupu Asya ni dtg :)

Mrs Velentine said...

salam lya..sweet bah si asya & cousin ni..

lelamaisara said...

alahai comey nye..macam adik beradik polak...:)

Gieyana said...

aktiviti ygbestnie..suka gak kalau g zoo..syiok tgk haiwan..:-)

deno said...

dah lama tak ke zoo

Che Rosliza Che Mat said...

hihihi bestnya pergi zoo

Ina Haireina said...

asya dating ye.. hehehe..

محمد رازيق said...

comel asha n eril kak. :)

eita said...

waaaa...dah macam pasangan ideal dah

intanfirdaus247 said...

salam lya..selamat malam..lya , lya menang kelambu moden yang nurul buat contest tu..:)tahniah tau

aTieYusof Family said...

Comel Asya & Eril..
budak2 mesti suka pegi zoo kan..:)

Syira Qahira said...

salam..

semoga ketenangan tidak akan lari dari dirimu..

Chic Na said...

rapat kan asya dengan eril ni.

el said...

el pun kdg2 rs mcm lya rs jugak.kdg2 kosong..huhuhu

dhiera said...

kuantan pun ada zoo jugk ea? saya pernah pergi gambang water park tu je.

Cho Zila said...

seiring dan sejalan.. bak bunga mekar ditaman.. alamak tak hengatler lagutu... dua bersepupu yang sehati sejiwa...

LydSunshine said...

Take ur time la Lya utk blogwalking. Asalkan jangan lupakan saya dah le. *tacing plak tetibe.

Zoo kuantan ni macam koro je ork? Tak menarik pun. Dulu masa saya kecik2 okay la jugak. Beli barang skolah asya kat mana? ECM ke?

AdaM Hawa said...

sama2 comel dua orang ni..

wan nurul hezrina abd halim said...

Wah...si Uda Dan Dara berpimpin tangan beriadah

wan nurul hezrina abd halim said...

Lya,nnt bg almt.lya pemenang kelambu modern nurul tuh.tahniah..nnt lya tog wat entri promot kelambu nurul k.tq sgt Sudi joi..

kayyana said...

lya sihat? hati sunyi mungkin sebab terlalu pk kan hal hal yg kosong kot.. takpelah.. isikan hati tu dengan cerita asya ye.. cantik bju asya tuh... hihihi..

Deqla manjew said...

perasaan yg lya alami tu penah deqla alami..semcm ada yg x kena.. huhu.. time tu hanya mampu berdoa moga ditenangkan hati..amboii asya seiring sejln dgn si dia..so sweet..haha..

Tina Othman said...

comel

ANIM said...

kak pun bukan selalu tinggalkan komen..anyway, masa kerja kita tu amanah diberikan..itu yg bakal ditanya di padang mahsyar

p/s betullah..sekali pandang mcm adik beradik

Cinta Misteri said...

muka eril ada iras fain yeppp.....

Rai Ourkizuna said...

aah la..agak seiras muka diorang.. kalau kata adik beradik pun orang percaya..hehe..seronok anak2 kalau dapat tengok binatang live camtu..

Solehah Shamsuddin said...

ha'ah la. muka Asya dan Eril sama. Eril ni anak saudara sebelah akak ke?

Salina@IbuAqil said...

Rindu sgt kat lya & asya..
Its ok lya ina pn perlukn masa..
Sama mcm lya kekadang kita ada 1 rasa yg kita sndiri x memahaminya..
TC yer lya..
Moga kita akn trus kuat brjuang demi insan trsyg.. ;)

Misz Mieza said...

Ewah, seiring dan sejalan berpegangan tangan gitu.. Budak2 masa kecik ni rapat.. Dah besar sok2 malu2 miow ler pulok.. hehhehehe..

dya bunga said...

Ala comelnya asya dan eril..

Mrs Lurve said...

dh mcm dua berdaik pulak..

Ema Blog said...

dating kat zoo ke asya...hehehe

Fiza Rahman said...

Sweet couple...hehehe...

Kesuma Angsana said...

amboi bukan main lagi they all berdua tu ye ! hehehe sweet sgt

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam lya..
ermm..mmg seiring dan sejalan..
comelllllssss.. :)

Puan Kutu said...

boleh nyanyi lagu seiring sejalan ni asya n eril.hehe

budak2 mmg suka pegi zoo..org tua pun suka sebenarnya

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

alololo sweet sungguh asya dgn kazen dia

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

waa comel dedua berjalan seiring gitu...

Masya said...

takpalah lambat dtg janji datang kan... keluarga lbh utama.. blog hanyalah sampingan .. sekadar menitipkan kisah² indah bersama keluarga.. selamat cuti hujung minggu lya...

Nurul Ain Zulkarnaind said...

dulu masa yong kecik2.. selalu je zoo

skg dh x p dah

are_lin@yu said...

wahh asya dah ada pkwe..hehe

9n0L4 said...

kuantan pun ade mini zoo. ehhh. hehe. mini zoo kemaman dh gi ke belum? :p

Buat Follower, Jangan Lupa Tinggal LINK kat kotak KOMEN entri terlatest ye.