Monday, January 21, 2013

Tangan Yang Memberi

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

*entri penghargaan*
Tangan Yang Memberi Adalah Lebih Baik Dari Yang Menerima
Terima kasih buat semua yang memberikan cenderamata sebagai tanda persahabatan...
Sesungguhnya, tidak rugi berbaik dengan orang...
Besar atau kecilnya pemberian itu, itu tidak penting.. Apa yang penting keikhlasannya & tanda ingatannya..

Brooch Roses
Brooch ni pemberian dari salah seorang ahli GSF iaitu MV.
Memang saya tak tahu pon awak pos kan sesuatu buat saya.. Tup..tup dapat sampul surat kat ofis.
Sungguh terharu.. Memang cantik sangat Brooch ni.. Dan, saya dah pakai banyak kali brooch ni. 
Tqvm MV...

FM DARI BALI
Fm ni pemberian dari EL... datang dari BALI lagi... Rupanya saya pernah cuba GA Lucky Fm Dari Bali kat blog EL..dan saya salah seorang yang bertuah tu.. Serius, memang saya dah lupa.. Btw, tqvm ye EL.. Lya amat hargainya... Dah tepek pon kat peti ais.. Tqvm EL

FM & HAIR CLIP
Yang ni lak dari Mama Zakwan-Nayli sempena ulangtahun kelahiran Abg Zakwan & Nayli. Sepatutnya lya yang bagi hadiah kat zakwan+nayli.. Sebagai tanda persahabatan juga dari Nad... saya terima FM Cameron Highland , Photo Fm yang ada pic abg Zakwan & Nayli yang sangat cute & hairclip untuk asya. Fm dah selamat pon tepek kat peti ais. Sungguh terharu Nad... hairclip tu cantik sangat.. Dan macam tau-tau je yang asya suka pakai hairclip. Tqvm Nad.

 KEYCHAIN
Dan yang terbaru diterima ialah Keychain Melaka juga dari salah seorang ahli GSF iaitu Nur. Wah... nur pun buat surprise jugak. Terima kasih Nur atas pemberian ini.. Key chain ni, lya buat koleksi. 

Dan special thanks buat KINA kerana memberikan khidmat percuma mendesign blog HATI ni kerana menjadi peserta terakhir join segmen Kina dulu. Serius sangat-sangat suka dengan rupa baru, font & warnanya. Dan terima kasih kerana sudi melayan kerenah kakak mu ini ;-). Lepas ni just nak cari header baru je la... Masih belum ada ideal.

Sejak bergelar blogger, saya dapat banyak FM + Keychain.. Dan secara tak langsung dah menjadi satu koleksi & lama kelamaan semakin seronok bila tengok koleksi semakin bertambah. Saya asyik terima dari orang.. ekceli saya pon dah lama plan nak bagi sesuatu jugak buat kawan-kawan blogger , tapi itulah asyik tangguh-tangguh & ada je perkara-perkara berlaku. Dan salah satu faktor, kalo nak membeli sesuatu, saya bergantung penuh pada Fain, sebab dah hampir 6tahun saya tak memandu disebabkan masalah kesihatan saya yang membahayakan nyawa saya & pemandu lain kalo terkena serangan time memandu... Susah kan.. Tapi mujur, Fain selalu folo je walau kemanapon saya nak pergi. Pergi & balik ois pon Fain yang ambikkan.. Ekceli, nak gak cuba semula.. tapi Fain tak izinkan.. katanya " selagi dia hidup.. biar dia je yang bawa kemana-mana".. ermmm.. apa nak dikata.. Ye la.. dia buat macam tu maybe dia sayangkan saya kot.. Haha.. MAYBE ;-)

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

62 comments:

Lya Colours said...

waaa banyaknya hadiah dia

Deqla manjew said...

tgn yg mmberi lebih baik dari tgn yg menerima.. hihi.. smuanya cntik2 belaka.. :)

Kakzakie said...

Murah rezeki Lya. Mesti Asya pun suka juga sebab ada yg dia boleh guna sama.

Nad MamaZN said...

Tq jugak kat lya =)

Masya said...

murah rezeki berblogkan...

syawalsimpsons said...

se pon suke ngan rumah baru lya ni..cantik...

sal-nurbeena said...

Bertuahnya Lya ada kawan2 yg mengingati. P/S: tentunya Fain teramat menyayangi Lya n Asya

Nens Collection said...

banyaknyerrr...terkesima tgk gambar first tu..comel gebu kulit lya..cantik!

lia said...

since blogging, ramai gak beri & memberi hadiah... mmg best

izan mama mia said...

banyak dapat gift yer...mmg best ramai kawan kan kan..

Puan Kutu said...

untung kan jadi blogger..selalu dpt cenderahati dr kawan blog

mana ada suami tak syg isteri.apa yg ditunjukkan fain tu sbb dia syg lya la..:)

Qhaifa Nur said...

tahniah LYA...
memang tak rugi berkawan...

lieyalatif said...

murah rezeki lya....tu seronok berkawan di alam maya ni kan..walaupun ade yg tak pernah kite jumpe tapi tetap rase mcm dah lame kawan kan heheheheeh

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

murah rezeki sunggoh lya ni..
mcm2 bulih, wat kenangan blake tu.. =)

intanfirdaus247 said...

seronok kan dunia blog ni kan..yg penting ukhuwah bertambah erat...:)

are_lin@yu said...

byk akak dpt hadiah..tahniah dear ;)

Allene said...

rezeki asya... =)

Nyue said...

wahhh..bnyk dpt cenderamata..hehehe... suka kan..hehehe..

cantik degisn baru blog akk :))

nik ros said...

byknyer hadiah dari rakan blogger yea.

Cho Zila said...

ala bestnyer ramai yang sayangler tu... tahniah...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

alhamdulillah..murah rezeki.. cantik2 semuanye..

fiqkbe said...

wee best nyer dapat banyak hadiah. fiq paling suka brooch rose tu ;D

Cik Nur said...

Alhamdulillah...
sampai dengan selamat pun ke tangan Lya..

risau kalau2 tak sampai.. :)

harap Lya sudi terima ye.. :)

lelamaisara said...

oh hasil tangan kina ea..nampak cantik..

alhamdulillah dapat banyak hadiah..:)

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

bestkan dapat memacam kan...
semuanyer comel2

mummY daniSha said...

huhuuu...lama x ada key chain =p

Mia Kassim said...

Salam kenal dan follow....(^_^)

Mrs Velentine said...

alhamdulillah..sampai juga..ingatkan x sampai

sue zainun said...

cantik2 FM yang diterima..confirm sayang la Lya..isteri dia yg come lote tu kannn..hehe..

Fiza Rahman said...

Wah...byk hadiah. Murah rezeki.

Bagusnya husbanf lya. Iyerlah...dia buat mcm tu sbb sayang sgt tu ☺☺

♥MAMASYAZA♥ said...

wow bestnya. itu tandanya kengkwan ingatkan kita.

Nafira usof said...

bertuahnye.. banyak dapat ole2 dr kawan blog.. sonokkan~

adarnadzmie said...

wahh...byknyer pemberian dr kawan2 blog yer... sukanya...hehe

butique4u said...

as salam,
thanks sudi berkenalan dan atas komen di blog ni http://nonabihah.blogspot.com.

Ema Blog said...

banyak dpt hadiah...

LydSunshine said...

Banyaknya dpt hadiah. Betul Lya, FM kalo dah banyak sgt org bagi last2 kita akan jadi pengumpul. Fridge plak luas setiap permukaan boleh tepek. Lagi la seronok.

fazilzura said...

besh nye ... mcm2 hadiah dpt... tmbhkan koleksi yew..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam LYA..
wahhbyknye hadiah..terharu rasanya kan??
hihi..mmg cantik hasilnye..cma suka tgk font2 ni.. :)

Nurul Ain Zulkarnaind said...

salam kenalan ye

el said...

ha sm2 lupa hehehe

Deq's Qienz said...

rezki namanya..syukur murah rezeki lya.lya pon baik.that y la ramai y sudi bkwan.

Yana Libra said...

of course la suami akak syg akak..sbb tu dia wat camtu~ :)

Warna Warni Kehidupan said...

so sweet..

mama said...

assalam lya..ehem gembirakan bila dpt adiah dr rakan2 maya.. :)

Fieda Rafli said...

fain syg sepenuh jiwa raga tau kt lya..best kan dpt hadiah dari kwn2..

Cinta Misteri said...

Apa pulak maybe..... it is SURE + CONFIRM fain sygkn kamu...

Kannnnn....kdg kala CiM pown rasa sahabat maya lbh menghargai kita.. dh la sudi berkongsi rasa dn nasihat berguna, berbagi2 apa adanya lagi...

mamalieyna said...

Waaaah byknye... murah rezki pmberi n penerima :-)

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

tentu Lya pun murah hati orangnya...

pstttt.. licinnya kulit Lya... macam telur dikupas...

Riedaffya ibrahim said...

wah..lama x ke sini lya...semua cantik hadiah2 tu...rezeki jgn ditolak..sebenarnye sy futher study..wat pjj lya..tu yg tersdai di USM..

Cik Aini said...

tahniah..
tgn yg memberi tu lebih baek dr yg menerima kan Lya.. :)

Kesuma Angsana said...

ttp rezeki tu!

wan nurul hezrina abd halim said...

Smua rezki lya.bguskn ada hubungan akrab dalam maya

Arina Shamsul said...

Tahniah dear..byk dpt hadiah :) bukan mybe lg kot tapi fain mmg syg kamu :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

alhamdulillah murah rezeki...bukan maybe la lya...fain mmg betul2 sayangka lya...

Haryati Faizal said...

tahniah lya...byknya dapat hadiah...

Misz Mieza said...

Salah satu rezeki berblog kan ? Untung dapat kawan blogger yang baik lagi murah hati ni =)

QasehnyaRania said...

byknya hadiah.
tahniah sebab menang kelambu moden kat blog nurul ;D

salam maulidul rasul ;D

QasehnyaRania said...

byknya hadiah.
tahniah sebab menang kelambu moden kat blog nurul ;D

salam maulidul rasul ;D

Huda Ahsin 2 said...

Lya... don't say the "maybe" tu yea. Apa-apa yang benar, kita mesti doakan supaya sentiasa kekal benar...

Huda Ahsin 2 said...

Lya, don't say the "maybe" tu yea..
Apa-apa yang benar, kita mestilah doakan supaya sentiasa kekal benar..

Chic Na said...

banyak nya hadiah. pemurah semuanya kan.

9n0L4 said...

huhu. same la kite. tapi kite ni sbb ade kete satu je. bkn sbb kesihatan pun. :)