Friday, February 22, 2013

Diari H.A.T.I

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Selamat berhujung minggu buat semua. Hari ni just createkan entri random, sebagai mengabadikan kenangan   gambar-gambar yang disnap dari HP sebelum dilupuskan.. 

1. Pic ni diambil dalam bulan Februari 2013 gak.. tapi dah tak ingat berapa hari bulan. Tapi, apa yang pasti pic ni adalah dihari Jumaat. Time ni nak ke pasar minggu. Nak teman papa asya pekena lempeng nyior. Sila abaikan kalo selalu tengok asya gongong botol susu dia.. Memang dia breakfast dengan susu sebotol. Huhu.. ada tak anak orang lain, dah 5tahun tapi masih hisap botol?? Ermm.. tak tahu macam mana nak pisahkan dia dengan susu botol ni. Sape2 da pengalaman, share la.. Saya sendiri pon hisap susu botol sampai sek rendah.. Haha.. asya ikut mama dia kot ?

2. Pic ni rasanya dalam bulan Januari 2013. Masa ni makan kat Warung Kak Ha Pok Clamp. Pic 1st tu, asya buat muka sebek sebab nak aiskrim. Pic 2 tu, haaa.. dah dapat aiskrim, sekelip mata dikerjakannya.

3. Pic ni rasanya dalam bulan Januari 2013. Masa ni ke kedai mainan yang baru dibuka. Wahhhh... syurga kanak-kanak ni. Asya rambang mata dah.. nak yang mana satu. Apa yang dipegang kat tangan dia, yang tu la diborongnya.

4. Ni pic last year. Time ni raya Aidiladha. Sebab tu asya berbaju kurung. Ondwy nak ke rumah mak sedara kat Kerteh, sempat singgah Mesra Mall dulu. Asya dah berkenan kat scooter tu. Memang dah lama dia nak scooter tu. Tunggu lah asya, sampai masa nanti mama belikan satu untuk asya.

5. Pic ni dirakam pada Februari 2013. Asya dah start tdo dalam kelambu moden hadiah sempena kemenangan GA yang saya join kat blog Nurul Hezrina - My Littel Honey Dew. Memang sekarang asya tdo dalam ni. Asya xde bilik sendiri lagi. Memang kelambu ni sangat berguna, sebab saya & asya ada masalah kesihatan. Jadi memang xleh nak guna spray atau ubat nyamuk. Selain tu, bila asya tdo dibawah, saya tak de la risau sebarang serangga yang boleh masuk sebab kelambu ni memang tertutup penuh. Bagi saya, ibu yang berpantang pon bagus guna kelambu ni. Sebab boleh tdo sekali dengan baby dalam 1 kelambu.Abaikan asya dengan kain pelikat papa dia.. Tu sebagai pengubat rindu kat papa dia.. Anak papakan.. Nurul, lya ada buat entri khas untuk Kelambu ni.. Tapi masih draf, sebab pic tak snap lagi. Tqsm nurul.

6. Pic ni dirakam pada bulan Disember 2012. Masa ni saya turun site jap sebab nak buat survey report untuk Propeller kapal. Kebiasaannya saya pakai overall kalo turun site gini. Tapi, sebab sekejap je, bantai je baju kurung. 

7. Pic ni juga dirakam pada Februari 2013. Masa ni asya balik school & saya balik kerja. Singgah kedai, dia nak topeng ni plop. Katanya dia nak jadi cam " Tooth Fairy" yang dalam cerita Rise Of The Guardian.

8. Ni pic terlatest. Last week kot. Masa ni saya sungguh teringin nak makan Ketam. Kononnya nak buat Megi Ketam. Tapi sayangnya habis semua tempat cari memang xde. Pic kat atas tu kat Pasar Binjai, pon tak ada. Ermmmm sungguh kecewa...

9. Pic ni dirakam awal bulan Februari 2013. Masa ni dah balik sekolah. Mandi & tukar baju. Petang tu ajak round-round kat luar. Macam biasa, saya selalu ada rakaman setiap kali lepak-lepak dengan asya. Sebab dia suka menyanyi. Tapi belum transfer lagi video tu.

10. Last, pic ni dirakam pada tahun 2013 la.. Tapi dah tak ingat bulan januari atau Februari. Pic ni dah upload kat instagram aritu. Aksi comel asya & sepupunya Eril.

H.A.P.P.Y  W.E.E.K.E.N.D

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

55 comments:

syawalsimpsons said...

moga semua sejahtera ye lya....cumill2 gamba asya ni

CiKPuaNLawA said...

sweettt...!!!

Che Rosliza Che Mat said...

Suka betul lya tangkap gambar asya....Semoga Asya sihat sokmo...bilalah nak jumpa Asya gan Lya nie....

Masya said...

paling suka gambar asya pakai baju kurung tu.. naik sccoter tu...

are_lin@yu said...

pndai k.lya tgkp gambar..semua cantik..;)...semoga keishatan k.lya dan asya bertambah baik ya..

diana said...

anak saya masih hisap botol.umur 6 tahun.hehehe...tapi sekarang dia dah tinggalkan pelan2..nanti saya nak buat entry cemana dia boleh tinggalkan pelan2 susu botol..

CeqGu said...

psssttt suka tengok kulit muka mama asya ni, gebu dan licin jer....apa amalannya? hik hik hik

lia said...

wahhhh lya tukar imej... lawoooo

mama said...

salam pagi dear lya..ehem banyak pic.lya & asya ya..byk kenangan yg indah2 lya bersama CLG ni !!!..mama pula tak banyak pic.dgn my CLG..hu2x..

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

asya maintain comey
both of u so suwittt

salwana nordin @ che'wa said...

semua gamba menyimpan 1001 kenangan :)

p/s..anak saya alya pun still berbotol..hhhmmmm

Nafira usof said...

setiap gambar pasti ade citer tersendirikan.. dan semua tu sangat berharga bagi kita.. mmg patut di abadikan di sini..

Asya dah sihat ke Lya??

Lya take care k~ happy weekend buat Lya~

LydSunshine said...

Banyaknya gambar asyaaa.... Lya ni memang rajin amik gmbr la. Mcm setiap moment asya ada gmbr. Harap2 saya pun serajin Lya nak amik gmbr anak nanti. Kekek.

Baju yg dia main skuter tu baju hari pertama dia gi skolah kan? Saya ingat sbb baju tu comel.

Nad MamaZN said...

Moga asya dh beransur sehat...

dya bunga said...

pix last tu dya pernah tgk kt instagram..hihi

Chic Na said...

setiap gambar tersimpan seribu kenangan indah.. :)

hainom OKje said...

Banyak gambar banyak kenangankan Mama Asya..

iietamalek said...

Mengabdi kenangan terindah..

Lynn said...

Suke tengok tudung2 yang lya pakai..cantik sangat kombinasinya..beli kat mana?hehe

Cho Zila said...

banyaktu gambarnyer memnag kena abadikan di sinikan buat kenangan... comeljer semua gambar sweet memory...

Haryati Faizal said...

ada macam2 cerita ye... lya pakai selendang ke tu? mang ada 2 warna ke?

mamalieyna said...

Itu untung rajin snap2x.. ada seribu satu kisah :-)

Ibu Lala said...

Rajinnye buat review satu satu gambar..

Mrs Velentine said...

mmg gambar2 ni menceritakan kegembiraan.semoga asya cepat sembuh

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam Lya..
cma tgk smua pic asya comel2 blako.yg sebek tu pun sama.. hihih..
npe pic yg kat site tu mcm terbalik je?? pening jgk tgknye..

selamat berweekend utk lya sefamily jga ya.. :')

Qhaifa Nur said...

semua gambar ni akak suka..
kenangan hidup kita juga...
ibu anak sama cantik...

nabila azmi said...

sweet=)

Deqla manjew said...

deqla suka sgt tgk gmbr2 lya sefamily.. mmg nmpk sdgt kebahagiaan tu..alhamdulillah... sesi bertopeng la pulak eh.. haih mcm2 family ni. hihi

Imah Dinor said...

xde cara rasanya cuma bg anak2 imah pn ==un lambat tinggaj botol,yg ingatnya bila diarang dah mula bsek redah baru rasa malu nak minum dr botol...ijat yg 5tahun ni pun masih minum kat boto lg hu...

Aisy Nasiha said...

seronok tgk wajah ceria asya dlm semua pic tu..
akak rasa klau dgn asya ni, lya boleh cakap elok2 untuk tak bg dia minum dgn botol, dia budak baik, rasanya tak ada masalah...
bagi tau tkut nanti gigi tak cantik...

Cik Nur said...

mcm bahaya je turun site pakai bj kurung...

Cinta Misteri said...

Kenangan terindah yg dipahat digambar

Etuza Ezawarna said...

gambar2 menarik..jadi kenangan

el said...

beli cup yg comel2 lya..n botol t lya simpan..bg tau kat asya yg dia xleh mnm botol dah..kena pki cup..

dulu anak el danish el ckp..nak pi sekolah kena mnm susu pki cup...lau x..xyah g sekolah..sib bek dia dgr ckp..sbb anak el tu mmg suka g sekolah..dgr je ckp xleh pergi sekolah dia pun xisap botol dah time tu umo 4 taun el dah latih dia pki cup :)

Puan Kutu said...

pic nie semua klu tak diabadikan mmg rugi.semuanya ada sentimental value..:)

ieja amieja said...

assalam lya..
lama x jenguk asya comel ni..dah bertambah comel dia..
seronok tgk sume pic dia tu..buah hati pengarang jantung ye lya..
ank akk arina tu pun msh menyusu guna botol lagi w/p dah darjah 1 sekrg ni..
pagi bgn tdo wajib sebelum mandi..pastu blk sekolah petang n kadang2 malam sebelum nak tdo..abg n kakak dia dulu 6 thn dah berenti..arina ni sebab umo 3 thn baru blaja susu formular tu yg kesian plk..suh gn cawan x best katanya..hehee

Solehah Shamsuddin said...

pic last sekali ni comel je. Sweet je Asya dan Eril ni :)

rohayu osman said...

semoga asya cepat sembuh.. leh snap2 gmbar byk2 lagi...

mama_umar_maryam said...

ehhh cantek plak mask asya tu..mcm nk g party :)

N.Aima K said...

muah muah

Siti Asiah said...

makin gorjes mama Asya...♥

Riedaffya ibrahim said...

hai lya..lame x singgah sini..anak sulung sy yg 5 thun pn still ngan botol..susah beno nak pisahkan...

m.u.l.a.n said...

asya mmg sokmo comel..

ieda immi said...

semoga asya cepat2 sembuh yee ...
lya .. be strong .. akak doakan dari kejauhan ini ..

Marya Yusof said...

As salam adik,

Cerita ttg susu, stok susu Iman yg kami bawa dr Malaysia aritu pun dah nak habis! Dia minum susu tu shj! Kat sini xde jual...rasa risau juga, bila agaknya anak kita berenti minum shushu ek? ermmmm...Akak dulu isap susu badan hubby plak tak tahu berenti minum susu botol bila...kena tnya ni! hikhik... Akak tak baca lagi cerita "Kelahiran Terindah " tu... Nak kena baca ni! :)

Ema Blog said...

semoga asya membesar dengan sihat..

LiYa HaNiF :: said...

cantik baju kurung asya ...

Kesuma Angsana said...

comel nyer Asha, moga dia terus sembuh ye

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Cantik Topeng Asya..
Swwet jer tgk Asya & kazen dia tu.. ^^

sue zainun said...

hahaha isap botol lagi yer Asya..comer jer...aikkk mamanya pon sama dulu..

Cik Aini said...

lega bila nmpk senyuman Asya tu..

moga Asya dijauhkan dari sebarang penyakit.moga Allah kekalkan senyuman Asya tuk selamanya.amin

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

suka sangat tgk gambo lya dgn asya tu

Yana Libra said...

banyak gambar~ :)

Arina Shamsul said...

setiap gambar ada kenangan yang sangat manis untuk dikenang kan dear :)

9n0L4 said...

lenkali gi pasor binjai, bgtau. hehe. cube cari ketam kat pasar kole kemaman. ;)