Saturday, February 9, 2013

Durian Crepe

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Aiii... mesti ramai yang masih lagi bercutikan sekarang & sibuk dengan xtvy masing-masing. Tetiba mood kerajinan nak update blog datang. Ni pon cerita last year jugak.. orang dah habis musim durian pon, kita baru nak start bercerita. Ermm tak kisahlah walaupon keinggalan zaman...

Sebelum ni asyik tengok blog-blog lain je update pasal DC ni. Masa tu xde rasa keinginan nak ngetest, sebab tak leh imagine camner rasa durian+cream. Cam muak je. Sampai la satu hari tu, terseru nak ngetest DC ni sebab kebetulan ada sedara yang ambik tempahan.

Haaa.. ambik kau! skali test nak lagi.. Tak delah muak, memang sedapla.. Rasa ketagih lak. Lepas tu, berkali-kali gak order DC ni. Memang nikmat sangat!

Budak ni pon... kemain suka makan DC. 
Tapi papa asya la rugi.. tak makan durian.. 
Eyhh,,skarang dah masuk musim "Ngaku" kan.. 
Saya sampai skarang tak pernah test lagi.. Nak cuba buat gak la kerepek "Ngaku".

" Selamat Tahun Baru Cina
&
Happy Holiday "

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

49 comments:

Chic Na said...

makan banyak2 muak la kot. selamat bercuti lya. :)

umi alya said...

ylh.. lama akak tak buat, teringin jugak

Naemah Abdul Malek said...

Waaaa teringin gak...btul tu lya skali rasa mmg akan repeat rasa hehehe...slmt bercuti gak, umi pun dah kt kg ni (^__^)

Nyue said...

nyue pun xsuka durian..heheheheh

Chekgu Azrine said...

Akk pun suka giler..mmg sdp!!

teratak hati said...

Durian crepe mkn sebijik dua ok la..sedap jgk kn..selamat brcuti lya n family..:)

fiqkbe said...

husband & me pn x mkn durian. aritu ada org bg durian crepe free tp kitorg mkn satu je. huhu...

Aisy Nasiha said...

Saya try sekali je ... Tak minat durian jadi tak kisah sgt .... Tapi mak mentua suruh blja buat...entah bila la nk try tu..

Rieyn Anna said...

Assalamualaikum..wah sedapnye dc nie..hihii..da follow sini..jom singgah dan follow reen plak ye..orang baru nk kenal blog..hihii~

Puan Kutu said...

fenomena durian crepe dh makin reda dh skang..sy time semua org dok sibuk dengan benda ni tak teringin pun nak rasa..sy tak suka sgt durian..:)

mamalieyna said...

Sedap eh..eina tak kena pada tekakla, skali je rasa, takmo dah..huu..

Happy holiday :-)

xila dot said...

wahhh masih hits lg ek durian crepe nih huhu

Aku Ibu Muda said...

sy pon ada lg tu stok DC 10 ketul lam peti...last dh...sbb kt sini dh cde durian :(

Zie said...

btul tu lya sekali makan nak lagi dan lagi... sedap tak terkata

Arina Shamsul said...

hehehe..sy pun 1 st try nak lagi..bila dah 3 kali rasa muak dah..hehehe

Sally Yatiey said...

Tak pernah makan lagi. Sebab tempat saya tak ada, hee ;D

kayyana said...

yana da try makan durian crepe ni tp tak jumpe lg yang sedap

IntaNBerliaN said...

a'aa kan.. dc mmg sedap

Mama Adam said...

Suka! Sedap. Berhabis membelinya. Rm10 dpt 5 ketul. Sekali ngap je habis. Hahaha

Kesuma Angsana said...

he he he tapi KA x mkn doyan

Makbed Journal said...

hehe.. ketagih dah ek? sedap kan kan... nak buat sniri malas.

ieda immi said...

sedapp nyee
dah lama juga akak xorder nie ;)

MulutPayau said...

akak tak brapa suka sangat..tapi anak2 suka...jadi, akak masuk kelas belajar buat durian crepe....bila dah pandai, malas pulak nak buat....

Gieyana said...

rtu da try gak skali..tp x kena dgn tekak..myb time tue br tau preggy..:-)

nea lopah said...

sedap tgk asya makan. ngaku tu sy penah beli tunas manja.. balik bt kerepek. sedappp.

LiLy @ MaMaQiStInA said...

selamat bercuti Lya...
nampak sedap jer Asya mkn DC tu..
tak pernah mkn lg sebab memang x mkn durian..

Cik Nur said...

selamat bercuti... :)

Nur sekali je rasa DC ni...hihi..
ngaku tu, nur pun teringin...hihi

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam lya..
wah..tetiba terjumpa plak DC di bulan ngaku ni... tetiba nk rasa dc.. huhuh..mane nk carik??
:p

sedap tau dc ni..tp 1 yg cma x suke..bila sendawa,teruk btl bau dia.. hahaha..

nk nk nk.. :)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

btw,selamat bercuti jgk buat lya sekeluarga :)

BUNDA a.k.a KN said...

bunda pun tak makan durian...

izan mama mia said...

akak langsung xpernah merasa

Ummi Iman said...

Bilalah akak nak mencubanya ;)

mama said...

assalam dear..berseleranya asya makan crepe durian tu..he2x..
** hepi holiday dear..

Mimi Azirah said...

sedapnye durian crepe

Rosmiza Ali said...

Memang bolehy buat ketagih makan DC ni Lya.. Eh, NGAKU tu mende plop ? X pernah dgr ler pulok.. Lagi ketinggalan zaman.. Huhu~~

RedRose said...

durian crepe? no no no. hehehe. tapi kalau dapat yg sedap...memang nak lagi. sis...ngaku tu apa? maaflah, kita xtau. huhuhu

Cik Aini said...

ermmm
ai pun x mkn durian
huhuhu

iietamalek said...

Amboi asya, nmpk yummy jer mkn durian crepe..

el said...

kijammmnyeeee
nak DC!!!huwaaaa hahaha

mama said...

sukanya asya makan crepe durian.. ;)

CeqGu said...

Alaaa tetiba rasa teringin nk mkn durian crepe

Deqla manjew said...

DC ni mmg sdp..tp xleh mkn byk2.. cpt muak..

Mrs Velentine said...

Mv tak berapa durian crepe ni..hehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wani xmkn durian jd xpenah rasa pun DC tu mcm mn hehe

lelamaisara said...

makan bebanyak muak cikit la kan..tapi memang sodap..;)

N.Aima K said...

sedap kan?

Fifi Nadhrah said...

fifi buat sendiri.. puas hati!~

Ibu Lala said...

Dulu gila gak dok beli. Lama lama jemu arre

9n0L4 said...

lain mcm je kuning die tu. hehe. nmpk sedap benor tu. :)