Tuesday, February 5, 2013

Jeti Star Cruise, Kijal

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Hujung minggu ialah masa untuk family. Pagi jumaat tu keluar beli barang-barang dapur + barang asya. Sebelum beli barang tu sempat ke pasar minggu.. tapi tak beli apa-apa pon..just ukur panjang pasar minggu.. ermm.. xpela.. dah jadi senaman tu ;-). Sebelah petang, selepas asar lak pegi jalan-jalan kat Mesra Mall. Silau-silau kat TGV CINEMA kot-kot ada citer animasi terbaru. Tapi xde lagi, semuanya cerita untuk orang dewasa.. Tapi, coming soon ada citer THE CROODs, asya awal-awal dah gtau nak tengok citer ni. Ok la asya, kita tunggu citer ni ditayangkan bulan Mac ni. Cuma aritu window-window shopping ajer. Ade baju berkenan untuk asya, tapi xde saiz plop. Lepas tu, kita orang ke satu lokasi ni.... wowww!! 1st time sampai sini ! Teruja nak update ni !

Lokasi :
Jeti Start Cruise, Awana Kijal,
Kemaman , Terengganu

Tarikh :
1 Februari 2013






Jeti Start Cruise ni berdekatan je dengan Hotel Awana Kijal. Sebenarnya, tujuan asal nak ke Pantai Kemasek, tapi sebab parking full terus patah balik. Ondwy tu la.. Fain sesaja masuk lorong ikut signboard "Jeti Star Cruise". Mula-mula masuk, saya suruh Fain patah balik, sebab nampak sunyi & macam xde orang pon sepanjang jalan masuk + hutan kiri-kanan.. awwwww seriau ! Sekali, habis jalan tu ternampak laut luas terbentang + satu jeti yang cukup panjang. Apa yang boleh saya katakan ialah KAGUM ! Sungguh cantik permandangan kat sini. Rupanya ramai yang datang ke sini. Cuma jalan masuk je cam sunyi sepi sikit. Ombak kat jeti memang besar+kuat. Angin... terlalu-lalu kuat teramat sangat. Sampai nak buka pintu kereta susah sebab ditolak angin. Serius, rasa nak tercabut habis tudung sekali ditiup angin. Badan pon rasa cam nak melayang je...

Dan seterusnya, jom layan gambar-gambar yang sempat di snap kat jeti ni.
Memang banyak gambar & rasa semuanya nak abadikan kat sini. 
Sape-sape nak buat photoshoot, tersangat la cantik kat sini !

A.W.A.S
Anda Akan Dihujani Gambar Yang Bertimbun

PAPA & ASYA







Sampai berserabai rambut papa kena tiup angin. Masa ni rambut papa panjang , tak potong lagi. Malam tu,baru potong rambut. Huhu.. hilang dah smart papa asya ni

MAMA & ASYA

Huhu.. redha. 
Hanya 2 ketul je picture mama & asya. Nak wak camner, aku la photo-g ! 
Jadi kerjaan, snap pic orang jew . Pic saya posing ada... tapi malu la nak upload sini. Cukupla sebagai koleksi peribadi saje. Low profile katakan... ceyhhhh... bajet Erra Fazira !

FASYA AFRINA













Seperti biasa... pic asya lah yang paling meriah sokmo. Memang saya tak pernah bosan rakam aksi-aksi dia. Memang sekarang susah sangat nak suruh dia posing-posing macam dulu. Sibuk nak main je. Sesekali je mood ok. Yang ni pon, semua nya main klik-klik ajer. Dapat la hasil ni.

 Ok.. dah habis !
Harap lepas ni dapat datang kesini lagi nak photoshoot.

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

55 comments:

Cik Nur said...

seronoknya tgk asya...!
cantiklah tempat ni....

Nad MamaZN said...

Subhanallah!
Mmg cantek tmpt ni!

Kasih Salina said...

cantiknya kawasan ni, suka tgk awan biru tu..comel je asya..

Bintu.Zulkiffli said...

Sama jugalah kita ke ganu ni... xD

*Dah besar Asya xD

Izan Ishak said...

asya dah besar... macam2 aksi dia tu. yg pasti mama yg snap2 gmbr dia mesti tak jemu kan sbb momen ni takkan berulang lagi pasni.

ANIM said...

tak pernah tau pun walaupun last year berkesempatan menginap di awana kijal (masa MB buat kerja kahwin..). cantik sungguh...

Chic Na said...

memang sgt2 cantik. kalau jalan sampai hujung sana tu ada apa ye?

combi said...

sjoot pic wedding cantik kalo wat kat cnie ;D

syawalsimpsons said...

bestnyer tgk asya, bertiup2 angin2 sepoi2 bahasa gitoo rambut dier

Deqla manjew said...

cantik2 smua gmbr yg ada.. asya tu dah kenapa?? bedrama ke lya? hihi...

lieyalatif said...

mmg cantik laa lya...betul kate lya kalo buat photoshoot kat sini mmg cantik sgt2...

tu awat asya nangis papa dokong tu heheeheh...mesti nak lepas lari2 kat bawah tu kan....

NM02 said...

cantek weh tmpt ni... menembak best ni...

LydSunshine said...

Ni gmbr baru ke? Ngape lya kata rambut asya panjang lagi? Rambut panjang yang lama ke? Atau ada plan nak potong lagi rambut dia?

Mana star cruise nya? Tempat ni utk apa sebenarnya? Mmg ada kapal cruise yang turunkan penumpang ke? Cantik tempat ni. Sesuai buat penggambaran filem.

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

akak nampak biruuuuuuuuuu!!

CiKPuaNLawA said...

nice nya....!!!

Puan Kutu said...

dalam gambar je dh teserlah angin yg kuat..apa pun nice picca..yg palaing penting dpt abadikan gambar tu..:)

el said...

cantek lah jeti ni..tgk laut tu seriau hehehe

nape asya wat muka nak ngis ngan papa tu..hehe

Nens Collection said...

Ohh..byk tempat yg nens xth lya..kdg2 nens nk sgt release tensen g jenjalan sambil check in otel dekat kemaman..sambil makan kepok..leh semalam xpe dh..sambil2 merasai keindahan pantai..tp xth kt mana tempat best,dan hotel yg bajet2..tp xde la murahan sgt kan..sekadar nk release tensen jek..nk cek in otel kt kuantan buat ape..bauk tdo umah jek..haha

amirah said...

cantik cantik sgt gambar2 yang lya amik ni

Jue a.k.a Ibu 2F said...

cantik betul...
takpernah pergi pun sebab nampak mcm sunyi

Nyue said...

wahhh..cantik akk....huhuhu...rajin akk mgedit photo kan..hehehehe...

are_lin@yu said...

nice sgt akak lya ambil gambar ;)

::NureeN:: said...

cantik la gambaq jeti ni... lya dh slalu ambik gambar dh mcm pro kan.. :)

AnneRaini said...

memang cantik tmpt ni..kalau buat wedding photoshoot pun ok.

Hanis Azla said...

salam lya..

Subhanallah.. cantiknya tempat tu.. suka sgt tgk gambar2 tu.. cantik semuanya..

salwana nordin @ che'wa said...

cantiknyaaaa gamba2 pemandangan kt sini..

seronok duduk terengganu kan byk pantai2 yg cantik boleh kita kunjungi..

nice pic!!!!

LiYa HaNiF :: said...

cantek2 gambar nie...

Fadilah Aziz said...

memang cantik2 gambarnya..

Che Rosliza Che Mat said...

meang banyak betul gambar hihihi...indah betul jeti tue...

Ema Blog said...

menaraik tgk gambar...pandai lya edit

inazamri said...

bestnye kalau akak dpt kesini.mesti puluhan ratusan gmbar akak amik

aTieYusof Family said...

Subhanallah..cantik nya view tu!..awan yg membiru..lawa sgt..
asya yg pandai posing..so cute! :)

Gieyana said...

cantik jetinyer..sure best lepak sini..:-)

intanfirdaus247 said...

best tgk aksi2 asya

Huda Ahsin 2 said...

memang cantik tempat ni Lya...

N.Aima K said...

kenapa Asya nangis tuuu?

sue zainun said...

xpe banyak pic Asya..auntie sue nak tgk..indahnya pemandangan kat situ..memang jambatannya panjang yek?..kenapa takde org ek?

ieda immi said...

comelnyaa asya ..
bukan main seronok layie yeee
haaa angin pun kuat
cantik2 pic lya ..
rasa tenang aje tgk ! ;)

|| NaFiRaa || said...

wahhh.. tak sangka kat ganu pon ade tempat yang lawa cam tuh.. ingat kat pulau2 jer ade jeti gittu.. boleh terjah ke sini nanti.. hehehe :)

Solehah Shamsuddin said...

Subhanallah mmg cantik tempat ni kak. walaupun nmpk bese je, tp laut tu mmg cantik... :)

Mrs Velentine said...

cantik pemandangannya..& semua pic menarik

Siti Asiah said...

masyallah, cantikye pemandangan ni Lya...best moment gitu...tak puas tgok skali.

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam lya...
wah..sangat2 lah cantik..2-3 kali cma scroll atas bwj tgk pic tu.. alahai..bilalah dpt jejak sana.. huhuhu

wan nurul hezrina abd halim said...

nampak kuat sungguh angin katy situ kan..sejukk rasa=)asya mmg sukakan laut??

mamalieyna said...

Cantiknya pemandangan lya..bestnye dpt menikmati angin laut.. :-)

Amanda Suria said...

amboi bukan main lagi Asya eh..x ngeri ke kat Jeti tu..macam laut bergelora jer..

Yana Libra said...

gambar lambat keluar lah pulak kak..ada 2, 3 je yg keluar..tp, mmg cantik~ :)

rasanya saya mcm pernah lalu situ, tp tak masuk la..cam xde org masuk je kan..huhu~

Mak Long a.k.a Kunang-kunang said...


terima kasih Lya berkongsi gambar yang sangat cantik suasananya.

Kak ani ada jugak singgah di pantai Kemasik kalau dalam perjalan balik ke Shah Alam dari Dungun.

Masa darjah 2 dalam tahun 60an keluarga kak ani pernah tinggal di Kemasik dan kak ani sempat bersekolah di Kemasik setahun.

LiLy @ MaMaQiStInA said...

subhanallah...cantiknye tempat ni....sungguh indah & mendamaikan..
Lya edit gunA Photoshopke? cantiklah...
pandai betul Asya ni berposing...cute. ^^

BlueiceButterfly said...

cantiknya tempat nie..pic2 yg diambil pon sangatla cantik..hehe nanti letak gambar mama asya banyak2 lak :)

Naemah Abdul Malek said...

mmg terpesona umi tgk semua picas ni...sejuk je mata tgk lautan ngan pic asya tu (^__^)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

cantiklah tempat tu bertambah cantik dengan kehadiran asya :-)....tiap kali masuk sini bila tgk gambar asya hati ni rasa sebak bila kenangkan perjuangan dia utk lahir kedunia ni utk bersama dengan lya dan suami

Mimi Azirah said...

seronok asya ye

Rosmiza Ali said...

Tak pernah masuk lagi sini.. Boleh tahan lawo.. Balik ni try usha2 lah.. Hehe.. =)

9n0L4 said...

ade anak murid sorang name fasya. :)