Thursday, February 14, 2013

KFC Golden Wrap Chicken

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Sekarang KFC memperkenalkan menu baru mereka iaitu Golden Wrap Chicken. Tengok iklan dalam tv memang wahhhhh... nampak marveles. Teringin nak mencuba. Last week, partner saya bawak saya ke KFC untuk merasai menu baru ni. So, apa komen saya dengan menu baru ni???

KFC Golden Wrap Chicken didatangkan dalam 2 set iaitu Combo A, 1set ayam+whipped potato+roti+air & Combo B 1set ayam+nasi+air. So, untuk saya malam tu ambik Combo A. Harga dalam RM12++ termasuk tax..kalo tak silap la. Tapi air saya upgrade pada KFC Crusher Oreo.

Hahaha.. inilah rupanya KFC Golden wrap Chicken Combo B. Indah khabar dari rupakan..
Ok..takpe kita lupakan dulu pasal rupa tu, asalkan rasa sedap kan..
Tapi cer tengok tang pembalut ayam tu, betapa berminyaknyer.

Ini rupa isi ayamnya. 
Saya dapat bahagian sayap. Ayam ni diperap sekali dengan jagung & cendawan.

Ok, tiba part nak ngetest.. Awwwww... makan ayam ke makan minyak ni? Rasa melekat je kat leher ni. Rasa lada hitam+rempah dia sangat kuat. Minyak-minyak tu maybe dari lemak-lemak ayam tu.Bagi saya, KFC Golden Wrap Chicken ter-------SANGATLAH DOK SEDAP ! Serius tak kena dengan tekak saya + dengan rasanya . Memang muak & tak luak pon makan. 

Apa-apa pun, ayam goreng dia gak yang sedap.
Tapi oleh kerana kemuakkan makan ayam KFC Golden Wrap Chicken tu, sampaikan ayam ni pon tak habis. Fain lagilah, dia tak bape suka makan KFC. Sekadar merasa  gitulah. Fain ni minat makanan melayu-melayu je. Kalo western pon dia suka Lamb Chop je. Itu pon sebab bini dia najor.

Nampak macam muka sedih je kan.
Bila masa la Fain snap nih.. tenggok2 ada dalam Hp dia.
Kalo tahu nak snap, boleh control ayu sket.


Pic dari instagram, masa ni sebelum bertolak ke KFC.
Sempat lagi update status kat instagram.

So, inilah pendapat saya tentang produk baru KFC ni. Bagi saya memang tak sedap & tak kena dengan selera saya. Lain orang lain selerakan.. Cukup la sekali ni je ngetest. Saya sebenarnya jarang sangat makan KFC. Sesekali rasa nak makan, baru la pergi. Nak makan selalu memang tak kena la dengan selera saya yang cepat muak ni... Kalo Fain la... "baik makang nasik.. baru kenyang ".

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

66 comments:

umi alya said...

kami baru jer g kfc, ambik set kombo termasuk menu ni

ylh.. berminyak, 3 org anak mkn, 2 bg reaksi neg, cuma sorg jer yg jenis tolak batu & kayu, sedap manjang...

bek perap & bakar sndiri ayam, barulah mantop

pssttt: sib bek dpt bantal doraemon free, sukalah dak alya

RedRose said...

hahaha... dulu kita tak kenan kat rasa kfc thai curry dia tu. rasa takleh nak telan pun

Chic Na said...

nampak pun macam tak menarik. kalo singgah kepsi gerenti tak order ayam tu. huhu..

Deqla manjew said...

baru2 ni pun deqla p mkn kepsi ngan hubby.. tp hubby yg amek menu tu..deqla x suka.. huhu

AnneRaini said...

sy sgt suka golden wrap tu..sedaplah..pedas2 lg. mungkin kfc tmpt lya tu tak reti buat kot..hehe

Siti Asiah said...

Husband asiah dh makan dah, dia ckp ok je...asiah tk sempat nk ngetes pun ayam tu...tgk2 dh habis..hihi

♥MAMASYAZA♥ said...

akak ni lagila mmg tak suka ayam, kalo pegi kfc pun atas kehendak anak2 je. akak lebih suka mcD

syawalsimpsons said...

en asbeen dah try, sue tak try lagi..bila nak try ni..lya belanja sue la..kikikiki

Masya said...

ramai kata x sedapp.. ada yg kata terlalu pedas sgt...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Nampak macam sedap..baru jer nak ajak hubby p pekena Golden wrap Chicken ni...ada gak yg kata sedapkan..tu lah tekak masing²..lain² rasa..

Naemah Abdul Malek said...

uhhuhuhu sama la ngan umi, mmg tekak umi kata tak best...best lg yg biasa tu .... (",)

el said...

tgk ayam dia pun rs xde selera nak pi order nti..

aah ayam goreng dia lah sedap pun..i like original hehe

Allene said...

lin tgk pun mcm tak sedap.. ihihihi... kadang2 kfc ni, pelik2 je resepi. jagung la... pening makan.

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

KFC ni yg sedap ayam goreng H&S dia ajekan...

izan mama mia said...

sllnya begitulah..resepi br KFC mmg tak sedap..lebih suka yg biasa..

fiqkbe said...

ramai org ckp chicken wrap ni x best. so xjd la fiq nk try :P

fazilzura said...

alamak x sdp ye.. hish x nak ler beli ..

ptt aritu huby ckp xde pun org order menu tu .. huby pengemor hot & spicy .. so itu je la weols makan

mama aryan said...

belum cuba lg..nampak kat dlm tv mcm best je..

eima said...

aku tak cuba sbb mmg tau dah tak sedap sbb KFC klu ade menu baru kompom kurang sedap yg sedap cuma ayam die je .. spicy ngan ori je klu tomyam kari bagai tu ...heih tak lalu kawan

shark said...

sedapppp kan :)

intanfirdaus247 said...

nampak sedap kan menu kali n

intanfirdaus247 said...

tapi nampak kat tv je sedap..tatau la kak intan x penah cuba lagi...tgk lya cakap x sedap nanti nak pi rasa juga

CeqGu said...

dulu cikgu hantu nasi jugak...tak reti nak kenyang perut ni kalau makan western..tp sejak kawin ni en asben duk ajar makan western, so perut pun dah bleh terima selain nasi

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wani xtry lg sbb dgr ramai yg kata xsedap tu malas nk ngetest hihi

m.u.l.a.n said...

try jugak hari tu.. sedap kan..

Orked said...

sedapnya asha mkn...minta auntie ckit..

Kakzakie said...

Walau tak sedap sebab kalau tengok iklan tv tu buat kakak teringin Lya. Belum pergi lagi ni...

Mrs Velentine said...

lah tak sedap ek...hehehe...nt nak try lah sedap ke tak

Kazman / Sue said...

orang dalam pantang cuma dapat tgk je laa...

nea lopah said...

Eiiii yeke..nmpk mcm sedap. Mujur tak p makan lagi. huhu

Cho Zila said...

iklan memang pandai memanipulasi orangkan.. akakpun kadang2 gituler saja nak test tapi kalau tak kena ngan tekak memang nak kenalah..
kfc ni yang boleh dimakan adalah ayam dia dan wedges..

Daddy Ziyyad said...

ayam kfc kalau makan selalu pun, mmg cepat muak...pilihan lain saya sekarang, ayam mekdi...hihihih

LydSunshine said...

Dah ada 2 orang dah kata tak sedap golden wrap ni. Nampak pun tak berapa selera. Hehe.

Fai CeritaCinta said...

fai kalo makanan berminyak ni memang tekak x boleh terima kak.. boleh muntah...

Solehah Shamsuddin said...

pic punya lawa, tapi apesal tgk yg real nya mcm xbest je ni. solehah xpnh makan lg ayam ni. sll klu i kfc, order XMeal je :)

Che Rosliza Che Mat said...

dok sedap ke....baru nok gi makan...KFC iklan jer lebih...

Nafira usof said...

zura tak try lagi menu baru nih.. tapi memang ramai yang cakap x bape sedap.. cam tak jadik jer nak try~ heehhehe

syafiqakarim said...

rasa kata xleh ngam dgn tekak:|

Qhaifa Nur said...

sedap ke LYA...ramai kata kurang sedap .....apa-apa pun kita cuba dulu...sedapnya

lelamaisara said...

tgok kat tv tu macam sedap je kan...huuu..sya tak pernah try lagi...

are_lin@yu said...

hihi samalah dah rasa jgk..mmg xkna ngn selera..rempah dia tu kot.huhu

norhidana miswan said...

tgk kt tv mcm apa sedapnye, akak pun lum try lg... hehehh tp kadang cam seram nk cube tkt tak sedap je kan

Sally Yatiey said...

Tak termakan lagi. Kat Tv je nampak sedap, tapi bila rasa ramai yang kata tak berapa sedap ;D hee

Myra Jay said...

Baru plan nak try... tp dah Lya cakap tak sedap, terus cancel...heheee

Tina Othman said...

baru smlm makan kfc dgn bff, dia pun tak bagi order yg ni, tak shedap katanya, rasa terlebih lada hitam

BaNu Syah said...

ooo x sedap ek hehe kalau gitu mkn ayam biasa kfc dh ckup kn

aTieYusof Family said...

Belum pernah cuba lagi menu baru ni.. tapi tu lah kan, klu ada menu baru kt KFC ni selalu nya indah khabar dari rupa.. sllu sgt terkena.. baik makan ayam spicy dia je..:)

Rosmiza Ali said...

Sungguh indah kabar dari rupe ni.. Tak pernah ngetest lagi.. Nasib lah pun tak ngetest.. Kite ni dohla jenis milih makang.. Hehehe.. Kalu dop, kompem kena sound ngn incit hubby macam Fain sound tu...

N.Aima K said...

gmbr candid tu membuktikan tak sedap kah3x..mungkin tengok air tangan staff kfc yg membuatnya kot haha..saya pn x rasa lg sbnrnya

Haryati Faizal said...

tu la lgi sedap ayam goreng dia yg spicy tu...

Fifi Nadhrah said...

baru nak test.. tapi xpe.. nak jugak.. hihi.. tapi mahalnye.. seketul ayam kentang n roti 12++..

Puan Kutu said...

baru jugak mkn.mmg berminyak n setau sy golden wrap nie mmg semuanya bahagian peha..tp mmg indah khabar dr rupa.ayam dia pun cenonet jer..:)

diana said...

tengok iklan nya macam sedap..kan??

inazamri said...

akak tgk pun mcm tak selera je dgn myk byk camtu.belum cuba lg tp mcm taknak cuba bila tgk myk camtu.

Ina Haireina said...

hehehe.. selalu kfc memang gitu.. kalau kuar resepi baru.. tak sedap.. huhuhuu..

Cik Nur said...

xsedap ehh...
tgk kemain lagi sedapnye....

Mrs Lurve said...

nmpk mcm sedap je dkt tv...tp bila baca review dr org lain pun ckp yg sama..xsedap

Cik Aini said...

apapun mmg chicken spicy gak sedap kan..
xpelah jji Asya hepi kan :)

mama ila said...

hehe..baru jer makan semalam..boleh kata rasa dia best jugakk..pedass..cuma mungkin berminyak sket lah...

mama said...

semalam mama & en.papa pun makan KFC golden wrap chicken tu..mama rasa sedap juga..he2x..

sal ya said...

hari tu husben offer jugak nak ke tidak. tp tkt pulak nak test.

IntaNBerliaN said...

nampak iklan mcm best.. eh, bahagian sayap ke.. inbgat ke semua dia ltk peha... tgk iklan peha.. besar sikit..

QA's ~ mamapapa said...

k'imi sokong..mmg xbrpa kena ngan selerea k'imi..trlampau pedas :(

9n0L4 said...

dok dang lagi nok gi ngetest rase. huhu. ;)

lianalovekhairi said...

Tak sedap ek..........nasib baik x oder aritu......aslnya nak try chicken wrap tu tapi tah camner sampai kat kaunter pi oder snack plate plak, hihihi

lianalovekhairi said...

Tak sedap ek..........nasib baik x oder aritu......aslnya nak try chicken wrap tu tapi tah camner sampai kat kaunter pi oder snack plate plak, hihihi