Friday, February 1, 2013

Pantai Penunjuk, Kijal

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Aii.. entah la, minggu ni mood nak update blog agak kelaut. Nak bw plak rasa klangit.. Ntah la, bila badan tak sihat ni , mulala mood down sikit. Dalam ketidaksihatan ni, gigih nak siapkan entri yang dah lama tertunggak ni. Pic dah lama pon di masukkan, cuma nak menaip intro tu bercintaan sunggoh!

TARIKH :
14.12.2012

LOKASI :
Pantai Penunjuk, Kijal Kemaman, Terengganu

Pantai Penunjuk yang sungguh indah. Pantai ni adalah yang terakhir dikunjungi pada tahun 2012. Time ni memang ombak agak besar sebab musim tengkujuh kan.. Seminggu lepas ni la banjir besar kat kemaman. Tapi dalam ombak besar ni pon, masih ada yang memberanikan main dekat pantai ni. Ada yang membiarkan je anak-anak kecik main kat tepi pantai. Sebab setahu saya pantai ni berteluk & memang xleh mandi. Bendera MERAH pon terang-terangan dikibarkan.. Tapi masih ada yang berani pertaruhkan nyawa..

Sempat bergedik-gedik dengan princess mama sementara papa pegi beli kepok lekor. Nok wak gane gop kalo doh peseng brahi gambor ni.

Kiss dari asya buat mama

Asya kiss mama kiss asya

Menuju ke pantai

Hanya mampu duduk dari jauh.
Tak berani nak dekat-dekat dengan pantai..

suka tengok mulut asya. Tak ingat dah dia marah apa...

Menikmati sosej di tepian pantai

asya denga hobinyer " gentel telinge"

Sebenarnya masa ni duduk jauh dari pantai. Tapi nak main pasir kat celah-celah batu. 
Tiba-tiba air pantai melimpah sampai ke sini.. Memang terkejut gak

Suka sangat pic ni.
Memang sweet sangat asya+papa
Ntah papa buat mende dop auu ni? ambik ukur lilit kaki asya ke?

Anak mama yang makin besar & tinggi.
Moga diri mu sentiasa dibawah lindunganNya.
Amin

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

44 comments:

Puan Kutu said...

selalu ye lya sefamili ke pantai?pantai mmg tempt yg tenang dan indah..:)

Kakzakie said...

Kalu di T'ganu memang banyak panti yg cantik-acantik Lya. Untung siapa yg tinggal di sana.

Asya cepat tinggi.

Aisy Nasiha said...

syoknya bersiar siar tepi pantai..

Cik Nur said...

seronoknya asya...
nur lama tak pi pantai...

Nens Collection said...

lya edit pakai gape gambar2 liya..comel la..suke tgk..menghidupkan watak pantai tu..ekeke..bhs gape dok tau pakai..hehe

asya ngn papa die mmg xleh dipisahkan..ade jek gambar yg melucukan..hehe

asya nmpk besar gambar last tu..;)

CeqGu said...

rasa2 cikgu macam pernah singgah kat pantai ni....masa tu stay kat awana kijal....

el said...

asya marah pun comel ..geram tgk mulut dia hehehe

BlueiceButterfly said...

cantiknya..comel je gelagat asya..hehe mama asya pon cantik :)

Mrs Lurve said...

cantiknya pic yg lya amek nie..cantik2 pantai dkt t'ganu nie

Tihara said...

cantik gambar ni :)

Kakizan Omar said...

sangat teringin nak gi ganu... tak bilalah sampai...

Semoga Asya menjadi anak Solehah.. amiiinnn

Afne said...

mmg nmpk cantik pantai ni

Fiza Rahman said...

Cantiknya view.

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

nampak sama sungguh Asya & Lya ya.. dua2 sgt comel!!

Nafira usof said...

sweetnye gambar kiss2 2 banak tuh.. ehehe..

dah lama rasanye zura x lepak tepi pantai sambil layan kopok lekor goreng..rinduuuuuu..:)

Rai Ourkizuna said...

alala..kemain muncung asya.. comel sungguh..hahaha..

orang baru ke laut..lya da ke langit.. advance sungguh..hehehe..

Ibuhani said...

Cantiknya pantai ni........x pernah sampai sini lagi!

Gieyana said...

syioknyer tgk Asya bsantai kt pntai..kite pon suka lepak2 cmni..:-)

mamalieyna said...

Cantiksemu gambar..suka..suka..suka.. :-)

Ha a nampak air macm deras je tu..

Fifi Nadhrah said...

cantiknye pantai tu.. selalu g kemaman dulu.. tapi tak pernah sampai pantai penunjuk.. selalu g dekat dengan INTAN tu je.. hihi..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam lya..
alahai...sejuk mata tgk dua 3 beranak ni.. x menahan asya la...comel sokmo mu ni..
hihih..
amin..semoga menjadi anak yg taat :)

Haryati Faizal said...

semoga lya cepat sihat ye...

Chic Na said...

suka la pantai yg berbatu2 camni. kat sini takde pun. comel muka asya tgh marah. hihi..

xila dot said...

cantiknyer gambar2 nih...pakai dslr ke?

wanie amerie said...

cantiknya pantai tu lya..bestnya..
saya pun suka pantai..tenang je bila tgk..
suka tgk pics lya dhn asya, sweet sgt..

lelamaisara said...

sempat lagi berposing ...hee...comil dua2nyer...

Solehah Shamsuddin said...

cantiknya pic yg last sekali tu. pandai asya posing ye.hehe

Deqla manjew said...

its ok la..kalo ada mood bw la puas2 eh..hihi.. lawak muka asya mkn hotdog tu.. terliur lak tgk.. :)

Yumida Huda said...

cantik la view pantai tu sis...kiut miut muka asya..

mama said...

assalam dear lya..ehem cantik pantai ni..wah model lya pun semakin cute skrg ni.. :)

mama pun lemau je skrg ni.. :(

inazamri said...

akak suka sgt amik gambar kt pantai mcm ni mmg cantik

Misz Mieza said...

Pandai asya posing.. Seronok tengok kemesraan antara anak dgn ayah & mamanya.. Semoga Lya sekeluarga sentiasa berada di bawah lindungan dan kasih sayangnya..

Lya banyak2kan berehat ye.. Take a goood care of ur health.. Semoga Lya cepat2 sihat & kembali ceria seperti sediakala.. In Shaa Allah..

intanfirdaus247 said...

lya take care..nice pic..hope semuanya sihat dan ceria selalu..:)

Cinta Misteri said...

u all slalu ke pantai erkkk...best laaa. kt jb ni ada danga bay jer, tu pown dh tk seindah pantai2 di terenganu.

cantik fot02..semuanya, alam, pantai, langit, asya, lya & gelagat asya yg sgt comel.

nea lopah said...

mumy dan anak daranya sama cntik!

are_lin@yu said...

beznya asyik g pntai ja asya..hehe

wan nurul hezrina abd halim said...

sdpnyer nampak dia pegang sosej2=)

kayyana said...

lawa lawa gambar kt entry ni.. ske tgk asya berposing.. comel

Che Rosliza Che Mat said...

comelnya pic...asya pun cute..

Ema Blog said...

saat indah bersama keluarga

Yana Libra said...

kat belah mana pantai ni kak? cam cantik je~

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Sweet aksi asya&papa...
gambar yg last tu nampak Asya besar &tinggi..

9n0L4 said...

pantai ni lagi. huhu. lame benor dh dok gi sini. :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

best la asya asyik g jenjalan pantai ja hihi