Friday, February 15, 2013

Percutian 3 Hari Kami

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Tengok tajuk PERCUTIAN 3 HARI KAMI tu, macam lah bercuti kemana-mana pon.. Ini semua poyooo ! Cerita pasal cuti Chinesse New Year baru-baru ni, saya bercuti selama 3 hari iaitu Jumaat hingga Ahad. Hari isnin dah masuk kerja. Company melayukan.. standard la. Lagi pon kesemua pekerja orang Melayu. Aritu sebelum cuti dulu kemain plan, cuti 3 hari ni nak ke KL Lumpur la.. nak ke Gambang la. dan macam-macam. Last-last sampai masa, satu harang pon xdop. Cuti 3 hari tu memang rehat-serehatnya la. Hari Jumaat tu, biasalah pergi pasar pagi sebab teman Fain nak makan Lempeng Nyior. Saya makan nasi Kerabu je. Dan balik tu, settle kan semua kerja iaitu membasuh stok baju seminggu kat dalam bakul. Fain + Asya basuh kereta. Petang tu lepak rumah Nek Ma asya.. Satu hari pon berlalu... Hari Sabtunya plok, saya ingat nak ke Mesra Mall. Tapi Fain kata jalan jammed sangat, so batalkan.. Pon duk rumah wak tahi mata aje.. Petang tu baru keluar pegi makan kepok lekor & lepak tepi Pantai Kuala Kemaman. Hari Ahad tu, konon nak ke Gambang Waterpark.. tapi confirm ramai orang, so cancel. Plok tu hari tu hujan lebat. So, hari ahad pon berlalu macam tu, cuma petang tu sempat la pusing bandar dengan abang saya yang balik bercuti dari KL. 

Tup..tap..tup..tap.. 3 hari berlalu dengan mengumpul tahi mata aje.. Tapi xpela.. bukan senang jugak nak dapat masa untuk berehat serehatnya macam ni. Dan seperti biasa, gambar tu wajiblah sebagai penyerikan. Saya sudahi entri ni dengan aksi-aksi asya yang sempat saya rakam semasa melepak di Pantai Kuala Kemaman petang Sabtu. Asyik-asyik kat pantai je kan?? Ermm nak wak camner, ini jelah tempat kami orang di pantai timur mencari ketenangan.. Kalo kat bandar-bandar besar bolehla selalu ke Mall & banyak tempat yang menarikkan. Kalo kat Kemaman ni harap ke Kemaman Centre Point sebutir je. Itupon bukan ada apa pon.. Kalo nak best sket ke Mesra Mall la atau ke Kuantan.Mujurlah dekat je.

Lokasi:
Pesisir Pantai, Kuala Kemaman

Tarikh :
09 . 02 . 2013










H.A.P.P.Y  W.E.E.K.E.N.D

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

54 comments:

Haryati Faizal said...

samala ngan yati pun... tak pi mana... rehat-serehatnya kat umah...

:: Mrs.Eady :: said...

cantik nyer!tak pernah sampai ke belah pantai timur lagi nie..

~aYu~ said...

cantik pic ni.. suka je tgk..

Kakzakie said...

Biasalah Lya yg tinggal di sana kata tak ada tempat lain nak pergi tapi kakak jujur suka kalau ke T'ganu dan Kelantan sebab pasir pantainya bersih dan cantik. Kalau di JB ini pantai apa nak pergi Lido pun tak bersih... bangunan aje yg banyak.

el said...

mati2 el igt lya g bercuti...aah ini semua poyoooooo tipah tertipu hahahahaha u got me kehkehkehkeh

el cuti ritu balik kpg..isnin slsa ada kt penang dah..xg mn pun rehat kt rumah..tido manjang hahaha

lieyalatif said...

mcm biase...gambar2 lya mmg tak penah mengecewakan..semua cantik2 sgt....lagi2 ade si model gojes sorang ni lagi laa berseri2 gambar heheeheheheeh.....

betul tu lya..sane sini semua jem...tak sanggup nak hadap jem dok dlm kete lame2..better lagi dok umah atau jalan2 area rumah....lagi pun lya untung sebab umah dekat ngna pantai.....lagi syok pekene kopok leko sambil main pasir pantai heheheheeh

Lya Colours said...

sangat cantik !

Chekgu Azrine said...

Cantik btul gmbr2 asya berposing..hehe..akk pun xg mana sis .dok umh je gentel dak kck aish..hehe

Mrs Lurve said...

cantik pic2 nie..

Mama Zharfan said...

dh besar dh asya :)

Nurulhuda Abdul Latip said...

Kalau saya lebih suka ke pantai tau, saya tak suka nak ke mall je buat abis duit je, saya lebih suka ketenangan dan kedamaian...tapi kat batu pahat johor ni mana ada laut, sungai adalah tapi pun buruk je..boring.

Tina Othman said...

hihi selalu pun mcm tu lah lya

plan pung pang pung pang, penyudahnya tak kemana, okey jugak duduk rumah, jimat sebab taulah kalau keluar tu, duit mcm air je hihi

Nyue said...

best akk...selalu g pantaii...jeles sgt2 taw..

lia said...

iskkk kalau masuk blog lya ni, gmbr mmg chantek2 tau...

RedRose said...

asha ni mmg pandai flirt dengan camera kan? syok nye. kalau my dotter mcm ni, dah lama I posing2 kan dia. huhu

syawalsimpsons said...

cantik la gamba2 lya ni..suke sue tgk

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

saya cuti-cuti balik kampung...takper duk umah pun bestkan...siap boleh pergi pantai makan kopok lekor lagi...bterliur lak ngan kopok lekor ni...

Deqla manjew said...

haha.. nape eh kalo sebut percutian org pikir pegi melancong..padahal cuti x semestinya melancong kan.. melenceong pun bole..haahaha.. sweet sgt pic asya.. ;)

LydSunshine said...

Takpe la kalo kumpul taik mata pun. Bukan selalu kan? Lagipun Lya tu perlu bnyk berehat. Takleh aktif2 sgt. Kesihatan kena jaga.

Memang asyik ujan je masa raya cina tu kan? Kat Kuantan pun ujan.

aTieYusof Family said...

Lawa nya view kat pantai tu.. sama juga dgn kami..cuti CNY tu duk rumah je..habis kan masa dgn hero sorang tu.. Asya cuteeee, rambut tocang dua:)

Sally Yatiey said...

Cantik gambar :) Asya comel ^_^

Nafira usof said...

kadang2 sonok gak dapat berehat sepuas2nye kat rumah kan~

zura balik kampung.. tapi tak kemana2 gak.. kete rosak..huhuhu

Cho Zila said...

akakpun CNYni cuti untuk rehat2.. memang tak nak layan jem kalau balik kampung... takper sekali2kan .. .
amboi itu budak kalau posing okjer... lama tak ambik gambo ditepi pantai...

Mak Long a.k.a Kunang-kunang said...

Kak ani baru balik dari dungun 2 hari lepas, Perkara tak pernah dialami, keropok keping (kering) habis di pasar Dungun dan di kedai2 yang biasa kak ani beli.

Akhirnya beli di Kuala Kamaman.

Solehah Shamsuddin said...

Pergi pantai lagi ye kak. bestnya akak gi jenjalan. Asya yang paling seronok bergambar.hehe

Cik Aini said...

hehehe last2 terperap kat umah ekk..
ai pergi ladang anggut je Lya...ari lain terperap kat umah gokkk.hege

nabila azmi said...

asya comel=)....n the view..cntiknyee=)

Gieyana said...

wh bestnyer...sy makan tidomakan tido jer...nk buat keja semua malas...ekekekea

Lynn said...

Cantik gambar2 Lya..

Fizalinolie said...

Haha... Fiza time cuti pun buat taik mata jer keja. Lansung tiada perancangan. Malas yang banyak...

Mrs Velentine said...

samalah MV pun x kemana kat umah jer..comel lah asya

ieda said...

bestnya tgk gmbr2 ni :)

AnneRaini said...

plan mmg selalu tak jadi..kena redah jer..hehe. duduk umahpun best jugak..

Che Rosliza Che Mat said...

Seronoknya bercuti....bilalah pulok cr nak bercuti hihihi

Ibu Lala said...

Ok gak lepak kat rumh sekali sekala cuti..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam lya..
hihi..cuti pun kene rehat jgk..bila lg kan??
asya ni comel sokmo la..

::NureeN:: said...

tgk air laut rasa tenang kan :)
kami plak bermlm di spital huhuuu

Fai CeritaCinta said...

sesekali cuti rehat kat rumah memang best kak.. fai cuti hari tu kemas rumah. ni pun tak habis2 lagi... hehe..

are_lin@yu said...

asya comey sangat macam mama nya.hehe

lelamaisara said...

dah sihat ke asya...sya coti CNY pon tak kemana....

Chic Na said...

okla tu dpt berehat puas2. bkn selalu pun. ;)

mama_umar_maryam said...

kitorg plak mmg cuti pjgg,smpi rabu sbb students rmi yg cutii,g besut lagi ;)

ANIM said...

lya.teruja tajuk entri..huhu.

Fadilah Aziz said...

kita suka gambar pantai...mendamaikan!

Cik Nur said...

manisnya..manisnya senyuman mu...!

suka nur tgk pic yg pertama tu..nur suka tgk awan...!

mama said...

salam lya..bestnya lya selalu lepak2 kat pantai..mama selalu kePD, ada kerja sikit..tapi jarang berkesempatan lepak2 kat pantai PD tu..he2x..

Arina Shamsul said...

alolololo..dia lepak tepi pantai macam model la...comel asya.muah! hehehe

sal ya said...

asya yang comel. lama tak dtg sini. anak2 tk sihat.

LiLy @ MaMaQiStInA said...

comel jer Asya bertocang dua...
Samalah Lya..ktorng CNY tu pun duk rumah jer coz hubby keja...

IntaNBerliaN said...

asya ni comel..!!

QasehnyaRania said...

ciksu pergi melaka.pastu balk key el semula.ayah datang sini :D
dok bandar pon boring jugak lya ;D
lebey suka dok tepi laut.tennag je tgk kedamaian

QA's ~ mamapapa said...

ohhhhh..pantai kemaman pujaan hatiku....... :))

9n0L4 said...

ehhh, gi kole kemaman ke. huhu. dekat sgt dgn skoloh. :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

CNY banyak wani attend kenduri...asya comelnyerrr dia