Thursday, February 7, 2013

Sunset di Pantai Chendor

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Cerita tertunggak 2 minggu lepas disebabkan kelemauan diri ni bila badan tidak sihat. Sebenarnya pada hari kejadian ni, saya kurang sihat. Dari pagi xleh bangun sebab sakit kepala+muntah. Tiba-tiba petang tu terasa nak makan ikan celup tepung. Fain pon bawak la bini dia ni kat Pantai Chendor sebab ada satu warung kat situ ada jual Ikan Celup Tepong. Tapi frustnyer, kebetulan time saya pegi ni ikan celup tepung dah habis.. Sebab pergi dah lewat sangat kot.. Jadi alang-alang sampai pantai, turunlah sekejap bagi asya main puas-puas dan seperti biasa, mamanyer tak lupa rakam aksi-aksi asya.. Dari dulu papa asya kata " sakit-sakit pon, kamera xleh tinggal..".. haha 

Lokasi:
Pantai Chendor, Kemaman-Kuantan

Tarikh :
25 Januari 2013

Panorama yang indah.

HERO mamasya

Seperti biasa saya amat teruja untuk rakam aksi-aksi asya & abadikan di sini.
Saat yang amat beharga untuk diingati. Apa yang pasti, hari ini takkan kembali lagi. Sebab asya akan terus membesar & membesar setiap hari.











Asyik bertopeng aje asya dah macam rocker yang selalu pakai topeng tu. 
Nama apa ntah.. Itulah, suruh buang tak nak.. asyik nak pakai je.

1st time mama ber-dress.. memang rasa kekok sikit.
Tiba-tiba datang aura nak berpakaian agak kewanitaan.. Sebelum ni saya memang suka pakai seluar+simple2 je. Sekarang macam minat dengan Penny Dress.. Hari tu nyaris nak beli.. tapi, tak de keyakinan nak pakai.. hehe.

Mama + asya
forever love !

Cubaan mengambil gambar keluarga.
Haha.. boleh la.. Sian asya, nampak sekerat je

Yeay !!! 
berjaya gak abadikan pic bertiga

Suka gambar ni. Tak tahu kenapa. 
Tapi, rasanya susah gak nak capture moment macam ni. 
Ada cahaya matahari antara papa & asya

S.U.N.S.E.T di Pantai Chendor.
Sungguh indah & mempersonakan ciptaan Ilahi

H.A.P.P.Y  W.E.E.K.E.N.D

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

47 comments:

Deqla manjew said...

haha.. opkos la xleh tinggal kamera kan.. nk amek gmbo wat kenangan.. cantik gmbr pantai.. indah ciptaan Allah.. asya dah mcm baazigar.. lakonan shah rukh khan.. haha..rambo... ;p

Chic Na said...

wahhh asya siap bertopeng lagi.

Naemah Abdul Malek said...

pandai lya snap pic...cantek semuanya...mmg ada seni ni hehehe...

♥cikmOt♥ said...

rocker tu nama bandi (amuk)

cantiknya sunset kat pantai kan...

Aisy Nasiha said...

cantik pemandangan tepi pantai ni... akak ingat nanti cuinraya cina nak pergi ke pantai juga lah... nak travel jauh jauh pun tak sempat sebab suami kena kerja

intanfirdaus247 said...

salam lya..cantik pemandangan...:) errr tudung kita sama laaa..hahaha

izan mama mia said...

cantik viewnya...
asha cam roker..hiihih...cam bandi amuk yeah yeahhhhhhhhhh

Puan Kutu said...

terengganu mmg popular kan dengan sumber protein yg bercelup tepung?muka laya nmpk macam sihat je dlm gambar..ceria jer.hehe..btw take care!

Mrs Velentine said...

happy family

syawalsimpsons said...

lya mmg rajinkan jalan2 kat pantai kan..mmg best la kalo sue duduk dekat ngan pantai

Nyue said...

sweet je akk sekeluarga..jeles nyue..hehheehe

Rai Ourkizuna said...

bestnya duk dekat ngan pantai.. selalu boleh buat aktiviti macam ni kan..

aritu balik kampung mak mertua kat kelantan pun saya teringin nak makan ikan salut tepung..pegi kat PCB mahal kemain..sekor sampai rm4.. kecik gila..ke biasa mmg harga gitu? hahaha..

Kakzakie said...

Cantiklah pantai dia Lya. Nampak Asya pun happy betul:)

Solehah Shamsuddin said...

cantik semua gambar2 ni. betul akak gtau yang pic kedua dari pic terakhir tu mmg cantik... :)

Asya pakai topeng muka yang selalu dipakai ketika hari jadi rasanya.hehe :)

lieyalatif said...

alaahhh lya selim laa so boleh sgt nak pakai penny dress tu heheeheh...cantik ape....

syok laa lya dekat ngan pantai...agak2 petang2 boleh jalan2 kat sane kan....amik angin....

Haryati Faizal said...

lya mang minat fotografi ye...

::NureeN:: said...

lya slalu lepak2 pantai hirup udara segar.. nureen jarang dpt lepak mcm ni.. huhuu

Naemah Abdul Malek said...

pssttt lya ni umi...dah tukar link blog baru...nnti jejak kat sini ye --->uminaemah.blogspot.com

adarnadzmie said...

nice foto...:)

el said...

wahh cantek lah dress lya...xpelah body lya pun slim..lau el..haaa cam pokok kelapa sawit dah hahahaha

Orked said...

wahhh...cantiknya permandangan...

lame tak blik tganu...

makin besar asya...mamanya pn makin cantik..

aTieYusof Family said...

Cantik nya sunset..subhanallah.. model cilik tu pun comel..
view awan tu cantik sgt....biru!

are_lin@yu said...

beznya asya sllu p pntai!sweet..hehe

Nafira usof said...

pic last sekali tuh memang cantek~
macam photoG pro jer yang snap..:)

eima said...

bandi amuk namanye ... gambar sgt cantek la... mamasya pu sentiasa berseri

LiYa HaNiF :: said...

cantek juga ye pantai nie.. ^_~

CeqGu said...

Cantiknya...suka tgk gambar last tu

Imah Dinor said...

mmg cantik sgt panorama d situ..betul tu lya..anak2 setiap detik membesar tnpa kita sedari....gambar ja yg dpt mengimbau kenangan lalukn..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

cantik gambar semua tu...asya ni comel la...suka nengok gambar yg 3branak tu happy family :-)

lelamaisara said...

eh tudung lya tu sejibik tudung sya...dah lame tak pakai..tgok lya pakai rasa nak pakai lak..heheheh
lawa berdres....moga cepat sembuh Lya...;)

nabila azmi said...

cntik

diana said...

Asya dengan mama nya sama comel la..a

Mimi Azirah said...

cantiknye sunset kan...suke tgk

Puan Mimi said...

Ya Allah cantiknya pemandangan.. mmg saujana mata memandang.. gambar2 semua nampak sangat2 membahagiakan

ps:- pakai kamera apa yer. cantik betul gambar2 tu semua

Yumida Huda said...

indahnya pemandangan pantai...cantik tudung sis...matching ngan skirt..

Riedaffya ibrahim said...

Asya ni mmg pndai bergayavkn

Cik Nur said...

seronoknya asya...
Lya tahu, nur suka betul tgk awan kepul2 tu..
geram..!
rasa nak mkn..hihihi

rohayu osman said...

cantik mama pakai dress... warne pun oren.. cerah gitue... ditambah pula tudung polkadot... hehehe.... cantik.. ade keyakinan tak pe lya... ayu segan... tp teringin... cume keadaan belum mengizinkn...

mamalieyna said...

cantikkkkkkk sangat ! ^_^

hehe..sakit sakit pun setia dgn camera eh.. haruslah kata blogger kan..ihiks..

hope lya makin sihat k..tcare~

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Cantiknye pantai ni..langit yang membiru..Subhanallah..sungguh indah ciptaanNya...
Gambar Cantik² semuanye..suka tengok..^^

N.Aima K said...

cntk pasir tu dear

IntaNBerliaN said...

lawa lya pakai dress

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam lya..
ikan celup tepung?? gune ikan ape tu..?
wuhuuu..
subahanalllah...wat a lovely pic..
suka tgk..:)

lya sarung ape pun.dah orgnye cantik..ape2 pun jd cantik..

hihih..lovely family :)

Rosmiza Ali said...

Dah macam catwoman asya pakai topeng.. Rocker yang pakai topeng tu nama dia Bandi AMUK la Lya.. Hehe..

Cik Aini said...

eh cantik pa Lya pakai dress tu..sesuai je Ai tgk..manis tau :)

Bintu.Zulkiffli said...

Sweet family akak... Moga berbahagia ^^

9n0L4 said...

lawanye gambarrrrrr. nmpk mcm real je. bile la nak gi pantai ni. dekat je pun. hehe.