Wednesday, February 20, 2013

The Mask

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Apa khabar semua ?? Mulakan hari anda dengan ceria. Lagi kisah asya & cousinnya. Kat blog ni, kalo yang dicari cerita artis, gosip memang tak adalah. Semuanya berkisarkan tentang asya, family & info yang berkaitan dengan saya sahaja.. Jadi, kalo ada yang jemu sori ye.. Cuma harap dalam setiap entri saya ni, sekurangnya saya boleh berkongsi sedikit info & juga saya memperolehi info daripada pengomen-pengomen smua. Paling penting setiap komen-komen tu adalah kata-kata. Kata orang kata-kata itu adalah doa.. Dan moga kata-kata yang baik itu dimakbulkan. Lagi-lagi, kalau saya menulis entri berkaitan kesihatan saya , ramai yang mendoakan saya sihat. Dan alhamdulillah, saya rasa sedikit sebanyak kata-kata itu dimakbulkan.. yela, saya menerima doa yang tidak putus-putus dari komen-komen sejak tahun2009 hingga sekarang. Syukur , tahun 2012 permulaan yang baik buat saya. Begitu juga bila saya menulis entri tentang asya, ramai yang mendoakan kejayaan dia.. in shaa allah, mudahan semuanya dimakbulkan.. 

Hari ni cuma nak share aksi asya & sepupunya
 yang sempat saya snap masa ke rumah Nek Ma asya..

Sentiasa memberikan senyuman buat mama

Hi... cute tak saya?

Ha ha.. dah nampak kembang hidung asya ni

Asya dan sepupunya Eril & kakak Putri

Asya dan member kamcengnya

Pose comel dari asya & Eril

Oittt.. bakpe plok eril wak muka gitu?

Model cilik beraksi

Mama pun nak jugak !
Dapatla merasa seperti anak dua.

Mama & asya
Muka nampak tembam.. Nak salahkan muka tembam atau 
tudung ni yang membuatkan muka saya tembam?

Salam sayang dari mama & asya buat semua

UPDATE 19.02.13 :
Asya baru keluar ward.. Balik dengan risiko sendiri.
Saat ni kami sedang di uji. Doakan moga dijauhi daripada segala Musibah.

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

60 comments:

Nad MamaZN said...

Moga asya cepat cepat sembuh...

Nens Collection said...

alahai..comel2!..
lya pakai bawal or shawl tu..comel plop..
asya ngn eril sama tggi je kan..comel je deorg..kamceng bila besor nnt ni..hehe

syawalsimpsons said...

moga asya cepat sihat..sama jugak ngan lya ye...jaga kesihatan tau

umi alya said...

naper asya? akak terlepas n3 ke?

Cik Puan Nurul said...

semoga asya lekas sembuh yea..boleh pi sekolah semula dan bermain dengan riang hati..semoga mama dan papa asya juga kuat dan tabah hadapi ujian ini.

::NureeN:: said...

in shaa ALLAH lya, nureen doakan dr jauh, moga asya cpt sembuh & sentiasa dilindungi olehNYA.. amin...

kasut yg asya pakai tue, kami ada gak nk belikan utk elly tp warna maroon, dia tak mau la plak.. pandai demand skrg nih hehhee

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam lya..
hihih..model mask yg comel! rase mcm nk bawak lari.. hihihi.. :p

mmg cantik & ayu sokmo 2 beranak ni..

mcm mna dgn asya hari ni lya?
sedih bila trpksa bt gitu..
ya allah..sembuhkan asya dari kesakitan.. :(

Puan Kutu said...

kamcengnya asya dengan cousin dia ekk..

semoga asya baik2 saja..bykkan sabar ye lya.semoga asya cpt sembuh..

Lya Colours said...

amboi asya kemain pink mask dia ye

lieyalatif said...

kemain asya siap bermask2...lame plak tu die nak pakai...kalo dayyan mmg tak sporting...kejap2 dah tarik heheheheheh...

in sha Allah lya, lieya sentiasa doakan kesihatan lya....take care okey....

Arina Shamsul said...

asya mmg pandai pose.

anak mama sama je sweet :)

Nafira usof said...

Moga Asya cepat sembuh yer sayang..

lya pon take care k~

fieda said...

Asya..semoga dirimu sentiasa dlm lindunganNYA...mga diberikan kesihatan yg baik...mintk jauh yg tak baik tu..

Nyue said...

hope asya cepat sihat akk

diana said...

hahah..
hidung kembang ikut mama ke papa??heheh

Cik Nur said...

comeil...!

fazilzura said...

hrp asya makin sihat ye..


LydSunshine said...

Lya, asya masih belum sihat ye? Nampak gmbr kat FB semalam. Kena sedut gas. Saya doakan asya akan kembali sihat dan ceria.

are_lin@yu said...

comel mummy dgn asya..hehe..semoga asya cpt2 sembuh ya..

QasehnyaRania said...

singgah blas jejak.bercuti ;)

dah macam zoro pulak.. hihi
suka tgk asya hapy.ibu pon hapy juga ;D

Rasp said...

matching lak mask tu dgn bajunya....

sis, what's wrong wif asya?
semoga dia cepat2 sembuh....
take care ye....

Qhaifa Nur said...

bagi akak blog satu dairi, setiap catitan akan diulang tengok oleh anak2 juga...

setuju Lya..kata-kata satu doa..ramai yg mendoakan kita lagi sejahtera hidup kita, amin...

nampak comel bila bertopeng...

Mrs Lurve said...

mama dan asya sama2 comel bila bergambar..

Kesuma Angsana said...

amboi ala2 zorro gitu hehehe

aTieYusof Family said...

Comel Asya pakai topeng Mask..
Sy suka dtg sini tgk picture2 Asya..bagi sy itu dh cukup menenang kan..
moga Asya sembuh sepenuh nya ya..
banyak doa & sabar...

Cik Aini said...

comel Asya n Eril..

moga sumanya baek2 sj..moga Allah permudahkan segalanya tuk Lya n Asya.amin

Fieda Zan said...

Asya dah sihat? Alhamdulillah... salam perkenalan.. jom join blog saya :)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Comel² semuanye...

Lya..Moga Tabah ya..terkejut bila lily baca mesej Lya..jatuh air mata ni..Moga Asya dijauhkan dari sebarang penyakit..moga cepat sembuh & kembali ceria seperti sebelum ni...

Imah Dinor said...

semoga allah mempermudahkn segala urusan...

Nizam Ijam said...

gambar yang last lak x pakai mask..hahahaha


jom tengok entry saya di Pratonton Pada Suatu Cinta dahulu

Masya said...

amir kat belajar pun kebetulan belajar mengunting topeng... mcmlah lebih kurang tp pakai kad manilakat...

Chekgu Azrine said...

semoga asya cepat sembuh...

cantik2 gambar2 nya..

lelamaisara said...

semoga semuanye dipermudahkan ye....

AnneRaini said...

semoga semuanya baik2 saja.

CeqGu said...

semoga allah permudahkan segala urusan dan diberikan kesihatan yang baik utk asya sekeluarga...doakan kesihatan cikgu juga yer

Mrs Velentine said...

asya kenapa dear???semoga semuanya baik2 saja

Mrs Velentine said...

asya kenapa dear???semoga semuanya baik2 saja

Haryati Faizal said...

sebaya ke asya ngan eril tu?

Che Rosliza Che Mat said...

Cutenya asya gan sepupu pakai mask...Kenapa asya masuk wad?...Semoga Asya cepat sembuh ya....(tak sabar cr nak tahu story)

tenku butang said...

cumeyy..

Hai.. done singgah n follow d sini.. sudi2 lea follow mine back yea.. =) tQ.. senyum selalu.. =)

http://tengkubutang.blogspot.com/

http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

ANIM said...

miss zorro pulak asya ni..comel

p/s apa berlaku kat asya? doa kak moga tiada yang serius tentang asya dan Allah permudahkan segalanya

Yumida Huda said...

comeinye asya..pandai pose depan camera
moga asya sihat...

Chic Na said...

harap asya cepat sembuh. byk2 berdoa lya.

IntaNBerliaN said...

comel je asya ni.. :)

moga asya n lya kuat semangat hadapi dugaan ni... moga asya cpt sembuh

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

cmelnya asya n mamanya:)

mama said...

semuga senyuman asya menjadi penawar buat lya..insyaallah..

nik ros said...

moga Allah permudahkan segalanya.

you are so special. Allah uji lya dengan pelbagai ujian dan dengan ujian itu Allah iringinya dengan kekuatan.moga terus tabah.

QA's ~ mamapapa said...

moga segala2nya baik2 saje ye,Lya..kuatkan smngat...asha mmg comel N manis mcm maknya :)

el said...

el suka lah pic yg asya cekak pinggang tu..cam poster iklan GUESS..so cool ok

wan nurul hezrina abd halim said...

semoga asya lekas sembuh yer lya..nurul doakan dr kejauhan nie...amin

Deqla manjew said...

haha... the mask girl si asya.. sgt comel!!

mama aryan said...

salam lya...

akak tak pernah jemu baca cerita2 lya nih,walapon jarang2 menjenguk tp sekali jenguk akak akan baca semuanya,baru tau pasal asya dr blog cma tadi,moga asya diberi kesihatan yg baik

sal ya said...

penghibur hati mama.

Ann Ishak said...

semoga asya cepat sembuh ye, in sha allah

Che Rosliza Che Mat said...

suka tgk asya gan sepupunya pakai mask..

dya bunga said...

semua comel2 bila pakai mask tu..
dya doakan asya cpt sembuh ye

N.Aima K said...

amin ya rab dear..mudah-mudahan Asya akan jadi sekuat mama..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

asya mcm princess zorro dah hehehe...comel

Yana Libra said...

xdelah tembam pun akk..ok je..hehe..tp, hidung sama2 kembang` :P

9n0L4 said...

sdiri tembam, salahkan tudung ehhh. hehe. takdela tembam mane pun. ;)