Friday, March 8, 2013

Bila Hujung Minggu

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Happy weekend buat yang di pantai timur. Tetiba ter-rajin nak update blog. Tapi tak tahu nak citer ape. Cari punya cari, jumpa pic dalam hp masa beli barang aritu. Tapi ni pic lama la, last month rasanya. Rutin mingguan di sebelah pagi, bangun seawal pagi  terus bersiap-siap. Kebiasaan pagi Jumaat ni breakfast kat luar.

Sebenarnya pic ni dah lama upload kat instagram.
Biasalah update pantas di instagram kan... masa nak bertolak keluar. Kalo perasan, cer tengok kasut asya tu... Aihhh.. camner la leh tak perasan lak.. Gaduh sangat nak posing, main redah je pakai kasut.

Keluar je rumah..terus menuju ke pasar minggu di pagi Jumaat. Kat sini tak kira pasar tu pagi ke, petang ke, malam ke, hujung minggu ke, tenggah minggu ke... tetap panggil "Pasor Minggu". Sebenarnya masih jauh ke depan. Kalo pagi Jumaat macam ada, dari makanan, kuih-muih, pakaian, bahan-bahan basah & banyak lagi. Tapi rutin kami, just buat senaman kaki je, ukur panjang pasar minggu. Jarang sangat membeli. Habis kuat beli kepok goreng. Tapi ada gak time2 memborong tu, tapi jarang la.

Kebetulan lak, cuti hujung minggu jatuh pada awal bulan, so terus ke supermarket shopping barang-barang dapur sikit. Asya ni kecik orangnyer, umur 5 tahun pon muat lagi duk kat troli ni. Lagi senang, kalo tak habis semua dia nak ambik.

Dan kebiasaanya, selepas membeli akan singgah ke kedai makan, isi perut dulu. Lepas tu terus balik rumah sebab nak settlekan kerja rumah. Yelah, bila hujung minggu status kerja bertukar kepada "housewife" .

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

40 comments:

Nens Collection said...

hehe..kecik molek asya ni..kalo ammar x muat bontot dh..kalo ade troli yg kecik skit tu..muat2 die sorang je dlm..brg lain x muat dh..hehe

che mid said...

Suka tengok kasut Asya..black and white.. boleh beli untuk deeja sepasang..

Ummiarissa Mahdi said...

asya suka duk atas troli...kalau anak saya suka tolak troli...

Chic Na said...

happy weekend lya. ;)

syawalsimpsons said...

syawal tak suke duduk dlm troli tu..klo suke, dah senang keje dah

Allene said...

comel lote si asya ni... muat je kat situ...

Kakzakie said...

Rutin yg tak boeh dielak ye Lya... kalau tak buat bimbang ada yg kurang pulak masa hari kerja susah kan..

Masya said...

amir pun muat jugak.. cuma kami jer yg x larat nak dukung hahahaha....

bila hujung minggu samalah aktivitinya...

LydSunshine said...

Pahang pun pantai timur okay. Tapi belum weekend lagi. Hehehe.

Saya perasan pasal kasut tu masa Lya upload gmbr ni kat FB. Tapi tak tegur la. Happy weekend Lya.

Tina Othman said...

biasalah kan lya, hujung minggu lah nak keluar beli brg, nak settle semua keja2 rumah

Mrs Lurve said...

dia nak lagi duk dlm troli ehh hehehehe

mama aryan said...

seronok tu..akak dah lama tak ke pasar macam tu..

Deqla manjew said...

byknye sopinggg....suka gmbo asya yg dongak atas tu,...hihi.. comey aihh....

Tihara said...

hujung minggu mesti banyak benda nak kena kemas kan :)

Rasp said...

lawalah kasut asya tu sis...
betul sangat2 ...
wiken adalah hari utk mengurus rumahtangga kannnnn....

eima said...

aku dah lama ti pi brg dapur .. dah lama tak jejak supermarket..hmmm dynamo dah lama abis ni ....

izan mama mia said...

ehe..muat lagi asya dok ctu yer...

Ibu Lala said...

Singgah sini. Mama asya keje kat mana?

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Hujung minggu masa bersama keluarga....
Qis pun masih muat lagi duduk kat troli tu...kecik molek jer orangnye.. :-)

el said...

anak el yg 6taun tu pun letak lam troli gak sng..xde dia nak itu nak ini hehe

lelamaisara said...

betul la tu lya..bile hujung minggu jadi surirumah sepenuh masa la kan...

Nafira usof said...

uihhh.. penoh troli haaah.. zura sebulan sekali jer beli barang dapur sampai penuh troli cam tuh.. kalo x, amik troli isi anak2 jer.. hahahaha

Yumida Huda said...

sweetnye senyuman asya..
asya n papanya memilih barangan dapo..mamanya menjadi camera women..hikhik

Yumida Huda said...

sweetnye senyuman asya..asya n papanya memilih barangan dapo..mamanya jd camerawoman..hikhik

Gieyana said...

betui kan..weekend byk benda nk settle..

asya still pakai pampers ag ka?

rohayu osman said...

pepun tak perasan lah kasut asya tue terbalik, lau mama lya tak bg tahu.. hehehhee... hepi weekend...

sal ya said...

sama mcmanak sulung. suka sgt duduk kat situ walhal nak letak adik dia.tp dah berebut tu bg dia je la.

Si Matatajam said...

Sama la ngan Khalish..5 thn pun bleh muat dalam troli tu..hi hi

Cik Nur™ said...

comei asya duk dalam troli tu...

Cik Aini said...

best Asya bleh jalan2 selalu :)

N.Aima K said...

hi hi hi..kenapa dngn kasutnya? nda perasan pula

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

suka tengok asya ni pandai bergaya...

QasehnyaRania said...

hihi..asya2 :)

dya bunga said...

ala..comeinya asya..muat plak duk dlm troli tu

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam LYa..
hihi..weekend mmg dinantikan sbb dpt meluangkan lebih masa dgn hubby ngan anak2..

x perasan asya pki kasut terbalik..lya bgtau td baru perasan ehehehe..
mau jgk asya dok dlm troli tu..klu seri ngan faiz??hampeh.. ligat kesana kemari..

gud girl asya ni :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

asya ni kecik jer la muat lg dlm troli tu

LiYa HaNiF :: said...

kalau qalesya susah tengok dia nk duduk kt dlm troley tur...

Yana Libra said...

cantik kasut asya~ :)

wan nurul hezrina abd halim said...

tecik molek rasa merah lagi besar,hehe

9n0L4 said...

shopping kat mane ni. nirwana? the store? samamaju? pntai selamat? hehe. sibuk je kan.