Saturday, March 16, 2013

Kenapa Saya Menyepi ?

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Kenapa Saya Menyepi ? 
Sebabnya....
~pic raya 2012~

  1. Selepas asya keluar wad, saya memang mood saya agak merudum. Ntah ? 
  2. Kebetulan, saya tak sihat. 
  3. Bertambah kebetulan, saya terlalu sibuk dengan kerja & kena berikan komitmen yang penuh sebab ini projek besar. Sejak 2 minggu ni, kerja pon balik lewat. Time lunch hour pon saya tak rehat, terus kerja... just berhenti untuk solat je. Dan kerja tu dibawa hingga ke rumah, hingga ke pagi berjaga. Serius saya letih sangat. Hari cuti pon kerja, harus bagi komitmen.. In shaa allah, bila dah submit isnin ni semuanya akan back to normal. 
Disamping itu, saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih buat semua sahabat yang wish birthday saya & mendoakan yang baik-baik buat saya. Mudahan, doa yang baik-baik itu diperkenankan Allah Swt. Jutaan terima kasih esspecially buat GSF yang buatkan entri khas untuk birthday saya, tapi saya mohon maaf, sebab belum sempat terjah entri tu.. Pada malam birthday saya tu pon, saya kerja sampai ke pagi, kul 12malam, terima sms dari Fain, dapat ucapan sweet dari dia.. Rasa nak ngalir air mata, hilang skejap stress. 

Saya minta maaf, sebab belum sempat bw, ni pon kebetulan saya siap awal kerja malam ni.. saya ambik peluang untuk update blog & bw mana yang sempat. In shaa allah, bila projek ni submit pada isnin ni, saya boleh tarik nafas panjang. Stress & tak cukup rehat telah membuatkan jerawat membiak dengan jayanya di muka.. Takpe-takpe, lepas ni kena la yek! Serius PENAT !

Eyh... hari ini 16 MAC 2013
16 March 2006
saya selamat menjadi tunangan orang itew.....
owh.. rupanya dah 7 tahun berlalu

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

61 comments:

Cik Nur™ said...

Lya..kerja2 juga...kesihatan jgn lupa...

Moga asya denagn lya di berikan kesihatan yg baik2.... :)

jaga diri ye lya,...jga mkn...

Arina Shamsul said...

jangan lupa baca entri wish mama gak ye dear.nanti godek2 je sendiri.hahaha.

baideway take ur time :) take care :)

NinaAz said...

rilex yea sis. xmo stress2. hihi

umi alya said...

tp Lya kena gak rehat kejap, xmo stress2 & jaga kesihatan tu ya demi keluarga tersayang

umi alya said...

iya ke? takut lak bila baca risikonya

mummY daniSha said...

lya,jaga kesihatan ya..jgn keje kuat2 sgt

izan mama mia said...

xper liya,...buat yg penting dl.. kami memahami

Tihara said...

dapat bayangkan betapa penatnya lya..take care yea :)

Puan Kutu said...

bila penat kerja n ditambah dengan tak sihat mmg mood update kelaut la kan..

btw selamat ulangtahun bertunang.hehe bley cmtu?

wanie amerie said...

Salam lya..ala sian ya..takpe sabar2 ,nti lps submit bolelah rehat puas2..
Take care..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam lya...
huhu..bx nye keje..
apepun jaga kesihatan sama ya?
7 years?? alhamdulillah.semoga berkekalan hingga ke akhir hayat :)

Nafira usof said...

takpe Lya..
lepas dah settle keje baru aktif balik k~

Lya take care~

ieda immi said...

x per dikk
akak dtg aje jenguk lya dan asya disini ;)

nabila azmi said...

fighting kak =)

Liza said...

iLA, kdg2 kesibukan menyebabkan turun mood blogging..

bagusnya ils, ingat tarikh tunang. liza dh lupa daa.. :p

Mrs Velentine said...

takpe lya...nnt bw lah...jangan kerja kuat sgt..kena rehat..

Che Rosliza Che Mat said...

Kerja banyak ya Lya....Wah!!! dah 7 tahun ya....

CeqGu said...

patut ler lama tak bersiaran :)...happy belataed besday

CeqGu said...

patut ler lama tak bersiaran :)...happy belataed besday

NzA said...

Take care dear...moga terus ceria.

Masya said...

kerja adalah keutamaaann.. itu yg harus didulukan...

moga lya sihat2 aje... dah 7 tahu berlalu menjadi tunangan org.. alhamdulillah dah bergelar isteri pun kan...

Etuza Ezawarna said...

semoga semakin sihat dan berkeyakinan...

Chic Na said...

jaga kesihatan sama ye lya. ;)

Ina Haireina said...

semoga dipermudahkan urusan harian lya..

semoga cepat sembuh..

hepi belated besday lya.. semoga sentiasa dilindungi-Nya.. dipermudahkan segala urusan.. dikurniakan kesihatan yang baik.. dimurahkan rezeki.. dan sentiasa berbahagia bersama yg tersayang.. aamiin..

iietamalek said...

best tgk pic asya kat insta..alhamdulillah die dah beransur pulih yer...

Deqla manjew said...

takpe.. kami paham situasi kamu dear..tp lya smpt komen entri besday lya tu kan kat blog deqla? hihi..mekaceh.. take care tau..

psst.. 16 mac.. sama la dgn besday DQ & cendol..

Solehah Shamsuddin said...

its ok kak. kerja kan lagi penting. kami paham :)

Cik Aini said...

jgn kj kuat sgt Lya..jg diri hokayy..
moga Allah selalu lindungi Lya :)

Yana Libra said...

hepi belated besday ye kak..moga akak bahagia selalu dengan family tersayang! :)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Moga baik2 jer semuanya Lya...& Happy anniversary ya...moga kekal bahagia till Jannah...

mama_umar_maryam said...

xper dear..tk your time nk updet dan breciter dlm blog..kami memahami :)

m.u.l.a.n said...

takre care lya..!!

Mama Adam said...

Erkkk... tarikh tunang? Lupa. Ingat kawin jer... kena buka diary ni

Yumida Huda said...

moga dipermudahkan segala urusan sis lya
bykkn berehat...

Nad MamaZN said...

Take care sis!

kayyana said...

takpe Lya... jaga kesihatan okeh..

nea lopah said...

salam...patut senyap jer. Takpe lah take ur time. semoga d murahkan rezeki.

eima said...

semoga lya sehat2 selalu ye ... take ur time ....

Cho Zila said...

tak per lah Lya.. akak paham sesaangat .. akak yang bacapun rasa stress.. sebab keja akak tak penahler balik sampai malam... itulah yang akak kagum tentang Lya.. bersemangat orangnya...
dah 7 tahun berlaluler ni... memori yang indahkan menjadi tunangan orang...

lelamaisara said...

tak pe la lya take ur time..:)
pejam celik pejam celik dah tujuh tahun yek...

amirah said...

kesiannya liya busy sgt...pape pun take care ye

Kesuma Angsana said...

moga both of u cepat sembuh yer.. always doakan yg terbaik !

Jue a.k.a Ibu 2F said...

busy..busy..busy...
samalah kita ada banyak komitmen lain...

are_lin@yu said...

tak pe kak..kami semua faham..dahulukan mna yg pnting..ayu pn bsy..smpt kjp ja bw skrg..huhu

Huda Ahsin 2 said...

Maaflah termiss pulak entri Doa Hari Lahir. So dengan terlambatnya kita ucapkan "Happy Birthday to Lya."

Semoga sentiasa mendapat Rahmat dan Rezeki Halal lagi melimpah dari Allah..

Haryati Faizal said...

lya bizi rupanya... ingatkan pi mana...

wan nurul hezrina abd halim said...

selamat bekerja tapi jgn lupa makan n rehat juga..kesihatan kena jaga ok..

tenku butang said...

ala syian dia.. xpee.. settle yg mana penting dlu yea.. selamat enjoy berkerja.. n slmt ualngtahun bertunang.. =)

~aSHa~ said...

keje keje juga..jaga kesihatan ye lya....hepi belated besday

diana said...

tahniah.semoga kekal bahagia..

kyo_9 said...

bestnye kerja boleh bawak balik..
kt sini strict sangat, tu pasal ramai yg tido office (-_-")

Ummi Iman said...

Lepas ni rest cukup2 ya. Kena jaga kesihatan tu

::NureeN:: said...

kita istri2 yg bekerjaya mmg paham, ada masa bz amat ada masa kita agak free kan.. tp lya kena jaga kesihatan k.. penat tu yg merisaukan

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

xper lya dulukan mana yg penting..ada masa baru jenguk kami...hope lya sekeluarga sihat2 n baik2 saja ya

Tuan Juhaida said...

salam perkenalan.jemput jenguk blog saya bila u free.anyway, take care, takut kerja kuat sangat and u jatuh sakit plak...
p/s:cantik bj raya hihi

mamalieyna said...

Dapat bygkan kepenatan dn kelelahan lya, hope semuasudah kembali norml...

Tcare

syariza09 said...

happy belated besday lya. 16 mac tu tarikh keramat akk, hari anniversary ;)

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

jaga kesihatan yer lya...

mama said...

jgn lupa makan ubat juga..sian lya sibuk sgt skrg ni..

9n0L4 said...

igt lagi dia tarikh tunang. hehe. kenangan op. :)

zuraini_belle said...

mcm mana nk contact lya eh....kalo g kemaman boleh jumper.......