Thursday, March 28, 2013

Maggi Ketam : Warung Kak Ha Pok Clamp

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Dah berminggu gak saya mengidam nak makan maggi ketam ni. Pada asalnya memang plan nak cuba buat sendiri je. Tapi, bayangkan sampai musing ketang saya mencari ketam..  Pah ke sudoh dok dapat-dapat. Mungkin memang bukan musim dia kot. Baru-baru ni masa teman Fain makan kat salah satu tempat makan febret saya+Fain, iaitu Warung Kak Ha Pok Clamp, saje-saje je tanya kot-kot ada megi ketam kat sini. Bagaikan orang lapar dihulurkan makanan... terus order Maggi Ketam . Nak gak test power coz sebelum ni saya pernah cuba makan maggi ketam kat Megi Ketam Bistro, iaitu restoran maggi ketam yang femes kat Kemaman ni. Memang cara memasak & rasanya sikit berbeza dengan apa yang saya makan di Megi Ketam Bistro. Tapi, bagi saya Maggi Ketam Warung Kak Ha Pok Clamp memang sedap la! Serius, sampai licin makan. Tambahan ketam besar penuh semangkuk. Harga ikut berat ketam. Harga yang saya makan ni RM15.00, bagi saya berbaloi sebab ketam ni besar & penuh isi. Sedia maklumla, harga ketam memang mahal kan.. Tak pe lah, sesekali penuhi hasrat HATI.


Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

58 comments:

Chic Na said...

nampak yummy je. ketam dah sama besar ngan mangkuk. ;)

Puan Awin said...

sedapnya.....

Z ie said...

Masa gi Kelantan haritu banyak sungguh tempat makan Maggi Ketam ni tapi tak try pun.. huhu sekarang kempunan pulak

Lynda Che Lah said...

lama tak menjenguk Lya..teringin nak ke Kemaman..byk benar makanan best :)

nens cellection said...

sedap2nyer..bila bulih g makan skali kt ketam bistro ni..padahal xdok la jauh mana, kalo nk g balik hari kan..huhu

fieda said...

wohhh...sedaknyer..

Orked said...

wahhh!! mengiurkan...

Deqla Manjew said...

wahh...sedapnye ketam... dah lama x mkn ketam..... dpt ketam rebus pun jadi la... kekekeke

lieyalatif said...

Selalu lieya tgk megi ketam ni...tingin nak rase...xleh lahan tgk kawan2 dok pos gambar je ni .....tp kat sini mane laa nak cari...mee ketam lieya penah la rase lya....

syawalsimpsons said...

sedapnye...beso ketam tu yee

mummy_ayu said...

wah...memang tertarik & menariks nie..tak pernah jumpa lagi....yum yum...walaupun mahal sikit but .ketam tu..memang la kan..cedap2..

dya said...

first time dgr magie ketam..nmpk menyelerakan sungguh jek..:P

iietamalek said...

Tak pernah cuba...

Khai♥Rin : anies said...

kalu kt KL ntah brape yek harganya... ;-)

ieda immi said...

mak aihhh
penuh ketam ! ;)

Amanda Suria said...

wow...looks tempting....terus rasa nak cari maggi ketam

Tina Othman said...

first time dgr maggie ketam jadi agak jakun hehe

sedapnya, nanti pergi cherating boleh lah lajak ke kemaman nak carik ni

sue zainun said...

alamak..teringin nak rasa..

- G C - said...

sedapnyaaa... ketam penuh mangkuk!!!

JaSSNaNi said...

baru2 ni dah pekena meggi ketam... alhamdullillah.. bila nampak ni tak de terliur sangat.. :P ape pun ketam mmg mahal.. meggie ketam tu pun rm10 1 pek..

cheqna said...

cheqna dokleh tarang telan maggi ketam ni...x au bakpe

Nana Eddy said...

Hi, Sorry komen yang tak berkenaan.
Tak dapat cari emel H.A.T.I

Nak bagi tau, kami tgh bagi tiket Bola Kampung the Movie secara free untuk show 28/3 hingga 30/3. Kalau berminat nak tau lagi lanjut, boleh check di blog kami - http://broadwayacademyasia.blogspot.com/2013/03/give-away-bola-kampung-movie-tickets.html

norhidana miswan said...

tibe2 akak pun tingin nk mkn mee ketam tgri nih bile tgk megi ketam lya tuh... aduh la

Qhaifa Nur said...

mahal tapi puas hati...
sedapnya...

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

sedap...dah lama teringin nak makan maggi ketam..

Umi Naemah said...

Adoiiiaaiiii lya... sedapnye..

CeqGu said...

Cikgu pun dah lama teringin megi ktam

Liza said...

Sedapnya.. Tak pernah dengar lagi megi cenggini

::NureeN:: said...

sedapnyerrrr......
ri tu baca blog sape ntah crita pasal megi ketam ni jugak hehee

Mrs Velentine said...

nampak sedaplah lya

Cho Zila said...

kalau der ketam semuanya sedap... walaweh.. nak buat sendiriler rasanya baru dapat makan banyak...

eika_jps said...

sedapnya mee ketam nie....terliur eika....huhuhu

aziekz said...

nmpk sdap.....


Nk try la...;-)

eima said...

lya dok kemaman ke ... klu la tau dah lama ajak lya mai jumpa ai ... leh borak2

syariza09 said...

aduhh...mapak pon dh tau sedap, rasanya kt kl susah gak nk cari

Tihara said...

alhamdulillah, akak tak penah merasa lagi..kena buat seniri la kat tempat akak takde, mesti best sebab ketam kan manis :)

mama said...

assalam lya..ehem mama tak pernah lagi makan maggi ketam ni..hu2x..terliur mama tau.. ;)

Ibuhani said...

Besaunya ketam!

mamalieyna said...

Waa megi ketam pun ada ye.. best nmpknye tu.. :-)

Lama btl tk mkn ketam..huu

Cik Nur™ said...

waahhh..teringinnya Nur nak cuba...!

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

kat mane lya?
bulih cuba.. heheh

Ummi Iman said...

Kalau ketam mmg begitu harganya. Yg penting puashati bila mkn. Belum pernah mkn megi ketam ;)

diana said...

Tak pernah rasa megi ketam.selalunya mknn mee ketam je..

LiYa HaNiF :: said...

hahaha liya plak rs mengidam nk makan maggi ketam nie... acaner tue..

Amanina said...

sedapnya ketam tuu.heheh

el said...

megi x npok..ketam besaq gilerrr hahaha terbaik awok

NzA said...

sedapnye..."ada maggie disebalik ketam"....hik.hik.hik...

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

Menggodanya ketam!:-)

Rosmiza Ali said...

Tu dia! Bapok besor ketang.. Puah ati ar makang.. Dap errr.. Dop sabor nak balik try maggie ketam nih.. Nyum2!

Haryati Faizal said...

megi ketam, first time dengar...mesti sedap kan...

Che Rosliza Che Mat said...

sedapnya maggi ketam....dok pernah rasa lagi...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Nampak sedap tu...Tak pernah lagi makan meggi ketam...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam lya..
hukhukhuk...cma kat cni tgh mencari2 mee ketam yg sedap..sampai sudah x jumpa2.. huhuh..

dah terliur tgk ketam tuuu... huhuhuh.....

wan nurul hezrina abd halim said...

gemok nampak ketam itu..

N.Aima K said...

teringin sangat nak makan menu nih huhuhuh

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

teliur tgk maggi ketam tu

QasehnyaRania said...

nampak menarik..nak tahu sedap ke tak kena pi sana dan rasa sendiri tp bila ye nak ke ganu.. huhu

9n0L4 said...

waaaaaaaaaaaaa. aritu gi mkn tak sedap pun. ketam pun tawar. dh frozen. tak lalu. dahla service lambat. huhuu.