Thursday, March 7, 2013

Pantai Telaga Simpul

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Sebenarnya entri ni dah lama di draft, cuma tak publish2. Disebabkan lama blog ni terabai tanpa isi, saya publish je apa yang ada. Saya just taip intro ni...  Mood saya nak bblog lak agak kelaut kebelakangan ni selepas asya keluar wad. Tambah lagi dengan ke-bzian kerja. Mungkin ambik masa sikit untuk kembali seperti biasa. Bila HATI tak tenang, memang nak buat apa pon tak kena. 

--------------------------

Pantai Telaga Simpul atau dikenali juga sebagai Pantai Marina salah satu pantai yang terdapat di Terengganu. Tapi kat kawasan pantai ni tak leh mandi manda. Sekadar tempat rekreasi je. Tapi, masa zaman saya kecik-kecik dulu kat pantai ni boleh mandi & kawasan pantai dia luas sangat-sangat. Jauh beza dengan suasana sekarang. Petanda bumi semakin uzur, lautan semakin meluas. Tapi kat sini sangat femes dengan nasi sup. Biasa saya ke sini time lunch dengan ofismate. Memang sedap nasi sup dia. Punyalah panjang mukadimahnyer, padahal just nak simpan kenangan sewaktu bawak asya main kat playground kat sini.

Lokasi:
Pantai Telaga Simpul aka Pantai Marina

Tarikh:
Disember 2012

Aucak  !
Sempat lagi ber-aucak dengan mama

Budak yang sungguh eksited bila jumpa PG ni. Lari kesana kemari.
Sampai nak snap pon susah.

Apa yang menarik perhatian asya tu ye?

Senyuman semewek asya yang sentiasa mencairkan HATI mama

Eyhh.. ada lagi.

Last but not least,
mamapapa pon nak interfreme jugak.
Saya nampak "blocking colour" la...

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

44 comments:

Kakzakie said...

Tempat Lya sana mestilah banyak pantaikan. Sebab itulah kakak suka pantai timur cantik..

syawalsimpsons said...

suke sangat tgk muka asya senyum...nampak sihat je muka tu..

fazilzura said...

mato ku silauuu .. tulun tulunn

Nens Collection said...

skang ni musim blkokin2 lya..ape2 warna pon campor x nmpk pelik..hehe

nens x pernah kesini lya..hope nnt leh g jalan2 hujung mggu..sambil jumpa lya..hehe

::NureeN:: said...

ceria tgk asya semnyum :)
bahagia bila anak2 hepi kan :)

Puan Kutu said...

seronknya tgok pic asya.hepy jer dia..:)

cik chinta said...

tpt lepak n bkelah zamn muda

eima said...

semoga awak sentiasa sehat ye lya...

Cik Nur™ said...

asya comel...
Lya cantik... :)

shark said...

saya dok ganu 3 tahun stadi..
macam x sampai je kat cni..hehe

Sura Mohd said...

tomeynyer anak dara tu..Salam kenal..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam LYA..

hihi..comey2 pic blako..
seronok tgk asya,lya&fain happy2 mcm ni :)

Deqla manjew said...

syok sgt dpt selalu bersama family mcm ni..bertuah sebnrnya kamu ni lya.... ;)

lya nmpk sgt ceria dgn kaler tu..padan..tp tu kaler biru ke kaler hijau eh? huhu

Allene said...

ni kalau pergi tganu kena cari lya ni, jadi tour guard... huhiihhi

Kesuma Angsana said...

singgah dtg bila sakit sedkit kebah. TQ doanyer ye

salwana nordin @ che'wa said...

dah sihat asya ye :)

alhamdulillah nampak dia ceria sgt :)

are_lin@yu said...

happy family..semoga k.lya n asya cpt sembuh ya..

Lynn said...

Kejap je dah nampak si kecik tu tinggi lampai ek..

Tina Othman said...

kaler blocking nampak cantik lya =)

mamalieyna said...

hai lya.. hrp sihat2 aje.. mcm lama je tak dgr khabar ^_^

asya mood baik bergambar .. ^_^

Qhaifa Nur said...

akak tengok LYA suka jenjalan kat pantai...
tenangkan bila lihat laut yang membiru...

Salina@IbuAqil said...

Comelnya asya..
Lya, ina ada jenguk2 sini..
Cuma peluang nak tggl komen je x smpt..
Lya, TC lya..
Asya, ibu tahu kamu kuat..
Semoga ALLAH swt sentiasa melindungi..
Aminnnnnnnnnnnn!!

Mrs Velentine said...

suka gambar last..sangat sweet

tenku butang said...

jom singgah sini lak.. n follow sekali yea.. =) http://tengkubutang.blogspot.com/2013/03/wordless-wednesday-i-hate-this-bagi-3.html?showComment=1362620836873#c8233176151603559504

diana said...

cantik la gambar..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Kanak2 & playground mmg sukar d pisahkan..hehe...
comel Asya...mama & papa sweet...^^

Fiza Rahman said...

Sweet couple ☺☺

kinara kinatara said...

wah bestnya kak:)

norhidana miswan said...

setiap kali balik kerteh msti akak tercari2 tmn yg selalu Lya bergambar, selalu tak berkesempatan...

Mak Long a.k.a Kunang-kunang said...

Semoga Asya dah sihat yer

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

unik nama tempat ni...
bila tengok gambar asya teringin nak gi cuti2 teranung ...

Nafira usof said...

pernah pergi sekali kt sana..masa zaman sekolah dulu.. ade lagi ke telaga tu?? hehehe

sue zainun said...

unik nama telaganya..hehe

Chic Na said...

lya memang cantik pakai colour blocking. ;)

ibu_BatRiSya @wardah said...

penah dtg cni :)

mama aryan said...

seronok..banyak aktiviti lya dihujung minggu

Haryati Faizal said...

seronok ye nak sana dekat ngan pantai... ari2 bley tengok laut...


Cik Aini said...

menarik bersantai bersama fmly di hujung mggu :)
comel je pic Lya n Fain tu :)

QasehnyaRania said...

cantik pic lya yg last.kombinasi yg menarik :)

dya bunga said...

slmt berhujung minggu

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah asya happy dpt main kt PG...Qalief pn sama klu dpt main kt PG mmg susah la nk blk...

btw suka tgk lya dgn blocking colour....wani skang ni pun suka pakai yg colour2 block ni hikss

Cinta Misteri said...

taktau ada nama pantai telaga simpul. lama dh tk gi anusejak arwah abg meninggal hampir 9 thn sudah

wan nurul hezrina abd halim said...

lya mmg suka ke laut.umah lya dekatker ngan laut?

9n0L4 said...

zaman bile dahu last gi pantai ni. lps abis skoloh kot. ;)