Friday, March 22, 2013

P.E.R.S.I.N.G.G.A.H.A.N : Pantai Teluk Cempedak

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Happy weekend untuk orang ganu & kedoh . Rasa sangat enjoy minggu ni, sebab boleh berehat sepenuhnya. Plan arini nak bawak asya tengok wayang citer "The Croods". Yela, dah berbulan menunggu citer ni. Esspecially asya, letih mak nak jawapnyer hari-hari duk tanya bila nak tengok citer "The keruk" .

Kan, baru nak start enjin untuk berblog, nak tak nak kena gigih gak buat entri untuk esok (hari Jumaat). Memang tak tahu nak update pasal ape, sebab pic banyak kat laptop lain. So, penyelamatnya, guna je gambar yang dah simpan kat draft tapi tak update-update citernya. Citer ni rasanya bulan Januari aritu, balik window-window shopping kat Kuantan biasa akan cari tempat PERSINGGAHAN untuk mandikan asya. Kali ni singgah kat Pantai Teluk Chempedak. Lepas dah siap mandikan dia, mestilah ambik angin dulu. Tapi masa ni ombak memang kuat sangat. Entri saya biasalh, penyerinya mestilah "baby ajaib" saya. 

Januari 2013
@
Pantai Teluk Chempedak, Kuantan

Baby ajaib mama yang makin membesar

Orang jarang dapat main pasir... 
Bila boleh sentuh jakun kemain

Oitttt.. saper ajar tu???
babap kan !

tuu.....
asya tunjuk ape tu? nampak pok we ensem ya?

Lepas lepak tepi pantai, teruskan xtvt dengan melawat kawasan

haha.. tengok la baby ajaib mama ni
Habit gentel telinga tu xleh lepas

Lepas tu siggah kat restoran kat pantai ni. Tak ingat la nama restorannya.
 Isi perut dulu sebelum balik

ohh !! Jangan marah ye. Asya mane reti nak boikot2 ni. Kalo dia kata nak.. semuanya nak. 
Kat TC ni ada McD, awal-awal sampai dia dah gtau nak makan ice cream sundae McD.

Dah, budak kecik.. kan tak bagi nangis plop. Tapi, saya memang kurang beli kat McD. Memang dari dulu percaya tak, saya makan McD tak sampai 10x pon. Sebab saya pon tak tahu nape? Memang dari dulu kurang . Fain lagi la.. dia kurang suka makanan segera gni.. Suka lauk orang-orang kampung.

Sebelum balik, sempat la singgah kat tapak ekspo kat sini.
Ada la sangkut dress selai. Dress oren yang saya pernah pakai sebelum ni ha!

Dan asya... mula berpinar mata dah..

UPDATE 12.17 pm
Baru tahu kisah saya masuk paper Harian Metro arini (22.03.2013)..
Maybe ada inform melalui emel, tapi saya tak buka emel..
Itu pon, kawan tag pic ni kat FB & terima calling & sms...
Edisi pengorbanan suami jaga isteri sakit

H.A.P.P.Y  W.E.E.K.E.N.D

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

59 comments:

Allene said...

mcm best je duduk tganu ni kan...

syawalsimpsons said...

suke tgk muka asya dah kembali semangat...suke sangat

Cho Zila said...

layan tepi laut memang best.. suka bergambar tepi laut... teringin nak gi kuantan...

Nad MamaZN said...

Cantek sluar merah asya
Berkenan plak :)

diana said...

budak2 kalau dengan Mcd memang kita tak boleh tolak le..

permatabiru said...

wahh bestnya pantai teluk cempedak...dah lama tak mandi pantai..

N.Aima K said...

samalah kita suka g pantai..cuma..saya pegi pantai yg sama je hihihi

MaMa_AdHa said...

Salam kak...
bukak paper hari ni tersentuh hati melihat dan membaca cerita pengorbanan akak dan suami di tulis wat bacaan semua pembeli...

nens cellection said...

hehe..yelkan..budak2..kalo ckp bukan deorg faham dgn usia die skang..bila die dh sekolah kene terang pelan2..mmg sukar nk boikot..tp amek inisiatif pelan2..nens kdg2 ssh jgk nk buat n3 boikot ni slalu, tkut ramai terasa..janji cukuplah dlm hati kite membenci produk dr yahudi..

Tina Othman said...

morning lya

bestnya ganu dah cuti kan, boleh lepak2 umah, kononnya lah ye, kompom time cuti nilah nak siapkan semua keja rumah kan

lya suka pantai ye, selalu tgk entri lya mesti pantai, jeles kaktina hehe

Chic Na said...

kelate pun cuti dear. hehe.. bestnya dulu masa study kat kuantan mmg tempat melepak tu kat TC. skrg dah cantik kan. :)

~aYu~ said...

cantik2 gambar ni.. seronoknya dia main pasir tu..

Masya said...

boikot² tu bukan x blh .. tp mcm kesian pulak MC D kalau xde pembeli kang pekerja dia tak bergaji pulak.. kdg sampai sy rasa restoran MC D kat malaysia ni di eksploitasikan pulak pasal isu boikot.... makan sesekali okk jer...

amirah said...

seronoknya dapat pergi jalan2...

Solehah Shamsuddin said...

Eh, The Croods terus jadi The Keruk ye.hehe

Asya mmg unik, asal dy ske gentel telinga. pelik sungguh ni :)

Asya msti rambang mata tengok banyak sngt mainan dlm kedai tu kan. Nth2 dy pilih wrne pink jgk. Ke dy xjd bli kak.hehe :)

Mrs Lurve said...

dulu masa study sini, hampir tiap mlm minggu turun tc nie..best...lepak dgn kwn2..dulu xada pun pasar jual brg2 tepi2 pantai nie.


p/s: baca paper metro ari nie, ada kisah lya anak beranak..

ieda immi said...

dah lama rasanya akak x singgah TC nie .. huhu entah lah
sejak pindah duk pekan , memang jarang dah .. tgk lah nanti bila cuti sek nie ;)

bukan main suke asya siap dpt mandi di pantai yee ...

disini x pernah x der org menjual , tapi barang tetap sama macam di mana2 tempat , org pun x ramai ..

Deqla Manjew said...

hahahaa... baru nk kata psl boikot tu.. tgk2 lya dah sound awal2.. hahahaha... xpela.. bebudak kalo nak mana leh thn2 lg..tp kan, mama & papanya xkan la x join sekaki...kohkoh

sal-nurbeena said...

merahnya mak ngah sluar. baguslah kurang makanan segera ni. banyak keburukkan pun.

eima said...

wahh comey asya pakai colorblock....

babYpose said...

salam, sweetlaa asya...sy pun dh berpinar mata tgk dress, biasa beli online rm20 +rm7 tp tak de pilihan sgt, kalau kat the curve rm45 mmm :)

Fai CeritaCinta said...

fai pernah pergi sekali jer pantai teluk cempedak ni. pantainya memang cantik..! :)

fazilzura said...

lamo xlepak kt TC

JaSSNaNi said...

pasal citer masuk paper tu.. nak kena beli metro la.. baru tau story apa ni? ketinggalan saya ni.. x tahu pun.. sape sakit..

Nafira usof said...

memang syok gi TC kan~ macam2 ade.. makan2 ade.. nak carik ole2 pon banyak tempat leh pilih kan~

mamalieyna said...

Happy week3nd lya.. syoknye nak g tgk wayang.. :-)

Oooh dah keluar ye citer lya..nnti nak cari la paper ni..

KhaiRin : anies said...

lama x ke sini?

kabare lya + family?
sihat?

Che Rosliza Che Mat said...

story lya masuk paper ya....hehehe

Haryati Faizal said...

paper bla tu lya???

Qhaifa Nur said...

teluk cempedak pernah datang sekali saja...

bestnya Lya masuk suratkhabar...tahniah

izan mama mia said...

mg baby ajaib lya membesar sihat dan kuat,..wah masuk paper eks. :D

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

comel la asya kesayangan auntie ni...
shedapnyer makan2
waa glamer lia masuk paper...

Mrs Velentine said...

lah ada masuk Harian metro yea..MV tak beli..semoga kamu berbahagia hingga ke akhirnya//

tenku butang said...

cumeynya dia..

done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

onie said...

rindunya pantaiiiiiiiiiiiiiiii :D

Rasp said...

sronok asya dapat jenjalan tu sis...
ala sekali skala boleh jer bagi makan fast food & eskrem kannnn...

wahhhhh keluar paper...
pames u...
nak otograf leh :)

Kesuma Angsana said...

wah mag mana tu, KA nak pi cari juga ni !

Puan Kutu said...

lya mmg suka pantai ye..selalu bawak asya jalan ke pantai..:)

ohh tak beli metro hari ni.nti baca online sajalah..tahniah lya,asya dan fain sbb dpt masuk paper.hehe

Cik Nur™ said...

jeless dgn asya, selalu pegi pantai...

metro hari ni eh...

Aine Ainun said...

Masuk paper??
ala saya beli paper tu..rugilaaa...=)

comey asya...makin comey n bergaya...=)

Liza said...

Wah... Masuk paper la Lya. Tahniah! 2x tahniah sebab masuk paper dan dpt suami yang setia menjaga walau apa jua keadaan Lya.

siti alfakhishah aman said...

salam kenal.. smlm bacer paper metro nampak lak page awak 1 family.. hehehe.. kuat nye semangat awak kan..

Ibuhani said...

Lama x menjenguk.....hrp lya sihat. Oh....ada masuk paper ye....nanti ibuhani cariklah nk bc!

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Budak² memang suka p pantai..dah lama tak bawa Qis jalan² p pantai...

Tahniah Lya..terlepas nak beli HM semalam..semalam buka fb baru tau ni...Moga kasih sayang antara Lya & suami kekal bahagia till Jannah...

Yumida Huda said...

sronoknye asya..slalu mkn angin
sy doakan moga akak sekeluarga bahagia, sihat n dimurahkan rezeki. aamiin

Riedaffya ibrahim said...

asya makin membesar kan..x sangka masuk paper...glamer lya ye..tahniah..

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

Cantik2 la gmbr ni..suka tgk..tmbah2 ada dak comel tuu..hihi..ouh,msuk paper ek..xbli lama dh metro.huhu..apa2 pun suami akak mmg seorg yg baik hati:-)

Roziah Khalid said...

bestnya gi pantai.. lama tak gi pantai

are_lin@yu said...

kak lya mmg tabah..moga terus kuat ya kak..

mama said...

mama pernah stay kat hotel ditelok cempedak..mlm2 lepak sambil menikmati udara segar..indahnya !!..lama tak dtg sini..

eita said...

best nyer jalan..


ita ada baca..
mula2 tak perasan tapi tengok muka asya baru lah tau....
sedih baca kisah lya

Amanina said...

pandai sis edit gambar...suka tgk :)
congrats masuk paper.

Cik Aini said...

gambo Asya yg mula tu comei sgt..suka tgk :)

nea lopah said...

Mekdi TC! Selalu akak g mlm2 lepak sini...siang jarang sgt pergi.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah asya g jenajalan ngan mama n papa yer...budak2 bkn nk boleh tahan klu nk something kan...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

lya no fon lya bapa erk?

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam lya..
aaa... seronoknye g jenjalan..
window shopping lg tu.. hihi..


* dah baca kisah tu..speechless *

el said...

rambang mata tgk baju2 tu gak haha

9n0L4 said...

bagus la korang tak mkn fast food. moge sehat sehat sokmo deh. :)