Friday, March 29, 2013

Triple AAA : Pure Marine Collagen Soap

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Kebelakangan ini, ramai yang mencuba kolagen asli. Saya pun dah lama nak membeli kolagen asli tu, tapi tak terbeli sebab tengok cara penyediaannya yang agak cerewet & perlu diminum , rasa macam susah je nak telan. Dan terbaru, saya dapat tahu dari kawan saya yang menjual produk kolagen terbaru, iaitu Triple AAA : Pure Marine Collagen Soap yang mempunyai kebaikan & khasiat yang sama seperti kolagen asli TETAPI dapat digunakan dengan cara yang lebih mudah hanya dengan membasuh.

✿✿ Kelebihan Pure Marine Collagen: ✿✿

✿ Nilai nutrisi - 10 kali ganda lebih tinggi dari sirip ikan yu (yang berharga lebih kurang RM418 untuk 30gram). Khasiatnya sama seperti sarang burung layang² (yang berharga lebih kurang RM400 untuk 38gram).
✿ 24% kolagen ini bersamaan dengan 2 keping sarang burung layang². Kalsium, 37 kali lebih tinggi hati ikan.
✿ Nilai pH ialah 7.6.
✿ Kandungan iodin yang tinggi untuk menghalang tubuh manusia dari menyerap logam berat berbahaya seperti plumbum yang boleh menyebabkan kanser darah & kanser tulang. 
✿ Mengandungi vitamin dan mineral penting seperti kalsium, magnesium,potassium, Vitamin B6, B12, C, A, Omega 3 dan antioksida.
✿ Kandungan serat yang tinggi bagi memudahkan penghadaman & mengatasi masalah sembelit/buasir.
✿ Sangat Disarankan Untuk Mereka Yang: Mempunyai masalah kulit (menghapuskan jerawat muka/badan, kudis dan kegatalan) Mempunyai luka akibat kemalangan/pembedahan untuk mempercepatkan penyembuhan kecederaan. Warga emas, sakit atau uzur kerana ia dapat memulihkan tenaga tubuh. Bagi ibu hamil (4 bulan ke atas), pengambilan kolagen membuatkan kulit bayi yang bakal dilahirkan lebih cantik, sihat dan cerah.

Sabun Pure Marine Collagen
dengan khasiat yang sama seperti diatas


kebaikan :

kulit lembut, licin, putih dan menghilangkan jerawat2 pasir yg kat muka dan badan. boleh digunakan sebagai pencuci muka dan badan.


Saya pon teringin nak mencuba sabun kolagen ni..Sebab saya tengok kulit kawan saya yang pakai sabun ni, memang cun+glowing jer. Bagi sesiapa yang ingin mencuba sabun kolagen ni boleh dapatkannya dengan harga RM25.00 termasuk pos (semenanjung malaysia). Kawan saya ada jual produk ni, kalau berminat boleh emailkan collagensoap@gmail.com . 


Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

50 comments:

iietamalek said...

Tak berani nak mencuba...
Kalau serasi tak mengapa..

Chic Na said...

cikna pun sama cam lya. mcm leceh je nak prepare pmc tu & blum tentu boleh telan. hihi.. boleh try sabun la camni.

::NureeN:: said...

muka lya mmg dah molek, pakai apa2 pon bertambah molek n comei :)

Cik Nur™ said...

oh...sabun pun ada ye...

Deqla Manjew said...

wahh yeke... glowing ?? deqla mmg x penah la try mana2 produk kecantikan ni..sbb mcm x berani nak try.. takot taksub sgt nk kelihatan cantik, tp nnti lain pulak jadinya..kohkoh..so, hingga kini setia ngan produk safi jek..penah la try produk lain tp kusam jek kulit ...huhu... tp kalo yg ni bgs, bole la try nnti.. hihi.. nak gak try tu... =)

shahdiana said...

dah buat sabun pulak ye..ada kawan tu buat ice blended collagen..hahaha

are_lin@yu said...

wahh sabun pn ada..ayu bru tau..

LiYa HaNiF :: said...

kalau sabun cam ni senang sikit nk guna.. kalau yg jenis masak n minum ni mmg leceh rasanya.. :)

Tina Othman said...

mcm2 skrg ni kan, tapi kaktina skrg tgh makan collagen tu je

dya said...

dya pun de try ari tue..ok lah..but packing x sma..maybe indgrediants sma kot..
collagen bagus tuk wanita dear !

*azni* said...

azni penah tgk pmc yg dah siap masak,dah jd mcm jeli..tapi rasa tak sanggup nak telan sebab bau dia kuat sangat..huhu..

kalau sabun mcm ni insyallah boleh pakai kot..

Chekgu Azrine said...

teringin nk cuba yg kena masak dn mkn tu..hehe..tp blm.berkesempatan lg..

eika_jps said...

memg ramai skrg makan kolegen n ini first time dgr tentang sabun kolegen plak...awak pakai dulu nanti dah berkesan awak buat entry tentang sabun nie yer....

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

waa dah ader sabun collagen pulak ek...

Rasp said...

memang tengah top kan collagen pure marine nie...
akak pun baru dok jinak2 makan ni...

diana said...

saya pun nak cantik dengan kolagen ni.dalam proses mencuba,.harap2 cantik cam fazura..ecehceh!!

IntaNBerliaN said...

ooo ada sabun gak yer.. mcm best je ni... nantipas lya guna, review ek. )

sue zainun said...

biasanya yg sue tgk utk diminum tapi rupa2nya sabun pun ada ye..

Imah Dinor said...

imah baru cuba 100g rumpai laut yg kering,mmg leceh nak sediakn skrg pun baru cuba2 pulak sabun tuk muka n badan...nmpk menarik ....

Khai♥Rin : anies said...

lya, saiz / berat sabun ni, mcm sabun biasa ke?

Puan Kutu said...

macam best je,lya pakai dulu nti klu ok n berkesan baru sy cuba.boleh?hehe

Etuza Ezawarna said...

buatan Malaysia ke tu...rasanya bagus ja.

eita said...

tengah hangat di pasaran sekarang ni

Etuza Ezawarna said...

buatan Malaysia ke tu...rasanya bagus ja.

Etuza Ezawarna said...

buatan Malaysia ke tu...rasanya bagus ja.

Amanina said...

boleh la try pakai.. murahnya

el said...

mmg dulu hot skun PMC ni
el pun ada mkn..tp skun dah slow eh hahaha pape pun kebaikan dia mmg terbaik

mamalieyna said...

Waah sudah kian brkembang produk ni.. sabun pulak.. teringin.. :-)

Eina ada jgk buat cologen asli ni, tapi baru sekali minum.. Ya Allah... sedikit tk blh tahn lah, hanyir sket..tp stok dh byk ni, kena la hadp juge..huu

Umi Naemah said...

Byk produk yg berasaskan PMC ni skrg...sama la ngan umi tak terbeli lg...niat di hati nak pakai tu ada hihihi...

NzA said...

Wah boleh cuba tu....akak dh 1 bln cuba rumpai laut tu....ada la prubahan pd badan n sendi nie....

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

Nnti dh cuba sharekn hasilnya ye:-)

ANIM said...

kak nak cari sabun muka fasal muka sunburn lah lya... boleh ke guna sabun muka ni?

Riedaffya ibrahim said...

produk baru ye..

ieda immi said...

ada sabun pula ??
wahh macam2 skrg nie ;)

mama said...

assalam lya..tengah femes produk dari kolagen ni..mama makan kolagen yg dimasak menjadi spt jelly.. ;)

Haryati Faizal said...

samalah cam lya, yati pun rase cam leceh sket sbb nak rebus lg, tp cam sabun yg lya kata ni cam mudah sket... lya try lah dulum kalau ada prubahan yg positif share lah...

Che Rosliza Che Mat said...

Raamai betul blogger story tentang kebaikan benda nie....Cr belum try lagi..

Si Matatajam said...

Untuk budak2 Sesuai tak...kak m nak bagi Khalish pakai la

emma rashid said...

wahh..thanx lya..sy dh pakai bagus sangat..kalau nak boleh sms 0125070505..

Mrs Velentine said...

MV guna yang main makan jer..

emma rashid said...

salam semua,
kala berminat boleh sms/watsapp saya yea 0125070505 - emma
borong pon boleh
lya, thanx sgt tau...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Macam menarik ni..lagi pun ia sabun kan..lily ni kalu yang makan² takut nak cuba...

Kesuma Angsana said...

menarik ni

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam Lya..
ehehe.. jgn kata lya..cma ni pun x lalu nk PMC jenis agar2 tu...mak ada beli..sekali calit je rasa..kembang tekak... ewwwwww.. :p

sabun ni mcm best..ermm..nk try jgk la nnti...tunggu..... :p

veesandii said...

assalamualaikum ... saya baru jer nak try lepas baca entry kat 2 blog . Tapi saya guna yg pure . Kawan akak saya jual rm 20 jer .tapi kena beli cepat sbb dia x selalu balik sabah . Kalau stall kat dlm giant jual rm 25 .

wan nurul hezrina abd halim said...

skangnie semuanya colagen.bru jer beli sabun propolis..hehehe

N.Aima K said...

kulit mama dah cntk pakai ni mesti lg cntk

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

lya kalau dh guna nanti review la hasilnnya

QasehnyaRania said...

ramai yg guna rumpai laut tu kan..boleh buat masker

9n0L4 said...

adek pun pakai. maklum lah org nak kawen. hehe.