Monday, April 1, 2013

Back To School

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Hiii.. selamat hari isnin. Rasanya dah lama tak share pic-pic asya ke sekolah. Dan, rasanya saya tak pernah upload lagi pic asya lengkap b'uniform. Ye la, hari tu tak sempat nak update coz asya tak sihat kan.. Jadi kita update skali harung..... Minggu ni dah start sesi persekolahan setelah seminggu bercuti. Negeri sebelah Terengganu & sewaktu dengannya, kelmarin dah start sekolah.Alhamdulillah, asya ni kalo nak ke sekolah mudah. Tak pernah la menaNgis sebab tak nak ke sekolah, kalo menangis pon sebab perkara lain..

Ni pic awal bulan Februari aritu. Hari pertama b'uniform sekolah.
Dia teriak masa ni kes marah mama dia ambik gambar dia. Tapi mama dia degil gak.. apa lagi, terus teriaklah.


Juga pic bulan Februari. Pic ni hari terakhir asya ke sekolah sebelum dia sakit. Start petang tu dia dah mula sakit-sakit & masa saya balik kerja pon tengok tok ma duk urut kepala dia yang sakit tu. Pagi ni nampak dia ok je, tapi saya perasan la muka dia nampak cam suram sikit. Lepas ni la asya di warded aritu.

Hari pertama ke sekolah selepas keluar wad aritu. Masa ni saya tak bagi dia pakai tudung sebab tak nak kepala dia panas. Muka dia pon nampak kurang sihat lagi.

Setelah beberapa minggu, alhamdulillah asya mula ceria & back to normal ;-)

Tapi... inilah antara rutin harian setiap pagi sebelum ke sekolah.
Wajjib bagi dia sedut dulu. Yang kaler oren ni wajib sedut setiap hari, ntah sampai bila... Dan yang kaler biru bila keadaan dia agak teruk.

~ Hari ni saya ambil annual leave sebab nak bawak asya ke hospital. Hari ni ada appoitment dengan pakar. Lama jugak pendam dalam hati ni.. Ta[i cuba gak tahankan.. Saya buat rileks selagi tak sahih.. Tapi dalam HATI hanya tuhan yang tahu setiap kali fikirkan perkara tu. Bagi saya, selagi x delaporan yang sahih, saya perlu bertenang & tak perlu fikir yang buruk-buruk. Ada beberapa kawan yang tahu tentang ni.. Apa-apa pun kita terima dengan HATI yang terbuka ya sayang mama. Asya, baby ajaib mama yang sangat KUAT ! 

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

65 comments:

mamalieyna said...

Huu...kenapalah tu asya tu.. apapun dugaannya, hrp lya n family tabah.. in sha Allah... moga yg baik2 aja..

Cantik n kemas :-)

Sheila Shafeareen said...

Assalamualaikum alahi cute nye pic nagis tu.....mmg comel....rajin2 pegi sekolah ye syg...:-)

Che Rosliza Che Mat said...

Janganlah Asya ada kesihatan yg kurang baik jugak....sedihnya...kalau betul2 confirm....memang ada....Mintak2 Di jauhkan...Amin..

Allene said...

tabah ye lya...

asya... strong gurl... hafidh pun kena sedut gas yang sama color ngn asya.. tp lin stopkn... rasa hafidh mkin ok. tak nak dia bergantung kt gas plak nnt.

Ibu Lala said...

think positif tau. Insya Allah asya anak yang sihat.

nape nangis tu bila mama nak ambik gambo. sama ngan anak no 2 saya. tak suka bergambo.

eB said...

rsnyer mcm eB dpt meneka knaper... eB hanyer mampu doakan dari jauh.. smoga asya dilindungi yg maha esa... & mamanyer lebih tabah dari biasa. aminnnnnnnnnn

hugs & kisses dari jauh... xoxo

::NureeN:: said...

insyaALLAH.. dari jauh kami x putus2 mendoakan utk lya & keluarga.. moga ada keajaiaban yg kita x duga AMIN

norhidana miswan said...

comei asya pg skool ngn tudung tuh, cute sgt...

*banyak2 berdoa Lya, semoga asya ok je...

Khai♥Rin : anies said...

hope asya gembira selalu hendaknya...

CtAyue said...

comel asya berunirform sekolah..mmg cantik baju sekolah asya. Semoga asya sentiasa ceria dan sihat selalu.. Inshaa Allah, asya akan baik2 je..

Jue a.k.a Ibu 2F said...

asya anak yang kuat insa allah semua akan kembali kepada normal..
sentiasa mendoakan kesihatan asya

Nurulhuda Abdul Latip said...

Asya ni kalau nangis comel kan, hehe. Harap apa saja dugaan yang mendatang lya sekeluarga tabah yea..

eika_jps said...

comelnya asya pakai tudung....sejuk perut tgk...hehehe...harap asya cepat sembuh n mummy kirimkan doa ikhlas supaya LYAfina & keluarga tabah menghadapi dugaan...

Nad MamaZN said...

Doa dan sabar byk2 lya..
Moga takde apa2 yg tak diingini
Kami sentiasa doakan kesejahteraan lya asha n famili

Acik Erna said...

Insyaallah..memang asya anak mama yang baik,comel dan kuat semangat

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Semoga Asya sayang... yang comel ni KUAT dan semuanya berjalan dengan baik.... Be strong for Asya to mama Asya ...

Si Matatajam said...

Ala tomeynya Asya pakai tudung pi skool... Auntie M doakan Asya sejahtera selalu..

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

Moga asya cepat sembuh
Hati ibu mana yg x risau anak x cihat ni
Uols takut dia Ikut penyakit mcm uols ker?
Moga Ada gud news from doc nnt

syawalsimpsons said...

ya allah indahnyer ciptaan tuhan ni ye lya...suke sgt tgk muka asya bila sihat..suke sgt...mmm...

moga ada perkhabaran yg baik kat hospital nnt yee

~aSHa~ said...

berdebar pula baca yang akhir tu lya....harap semuanya ok ye

Amanina said...

salam pagi.. harini dh kena skolah balik..hehe
Alolooo comelnya anak akak :) kalau rajin mkn ubat.. in shaa allah semakin besar semakin berkurang asma tu.

mama ila said...

amboii..comel asya pakai tudung..banyak tudung dia

auntie doakan supaya asya diberikan kesihatan yg baik dan dijauhi dari segala keburukan..amin

Tina Othman said...

moga dipermudahkan semuanya ye

nens cellection said...

asya comel yg rajin ke sekolah yek..hehe

semoga asya diberi kesiahatan yg baik..

Rasp said...

meh auntie babap mama skit nak...
buat asya teriak sampai camtu tu hehehehehe...
chomei & kemas je dia ke skool...

naper sis...semoga tiada apa2 yang serious...be strong ya!

combi said...

comel je dye..get well soon In Shaa Allah

Rohaidawaty Husin said...

she's so cute...but bersabar n banyak berdoa..insya allah pasti ada jalan terbaik buat si cute ni...

Deqla Manjew said...

welcome back to school asya.. laa..xmo la teriak...kureng comel la asya nnti...hihi

Chic Na said...

apepun semoga asya terus tabah & kuat semangat mcm mamanya juga. :)

Mrs Velentine said...

semoga semuanya baik lya..comel asya..baju uniform cantik

Puan Kutu said...

harap asya baik2 saja.banyak doa dan kena redha walau apa pun berlaku..lya dan asya pasti tabah..:)

ieda immi said...

insyaallah lya
akk doakan semua baik2 shja

sedih lak tgk asya wajah macam tuu
skrg nie musim , ramai budak x sihat even anak2 akak silih ganti .. mujur x demam huhu

diana said...

semoga Asya sihat dan gembira sampai bila2..:)

Imah Dinor said...

insyaallah semoga asya baik2 aja..asyakn baby ajaib....rajin2 belajar ye..good girl..

AdaM Hawa said...

cute je asya pakai tudung cam tu..

Nafira usof said...

Asya anak yang kuat!!

comel lah asya pakai baju sekolah~ kemas jer pakai dengan tudung~

Tihara said...

moga asya sihat2 selalu..makcik doakan..insha Allah..comelnya dia nangis masa mama dia snap pic dia..nakal ya mama dia :)

Qhaifa Nur said...

ruginya akak tak ambil gambar anak2 ke sekolah...
macam2 ragam ada...

moga asya sentiasa dilindungi...

Kazman / Sue said...

Uikk... ada asma yee... semoga asya sentiasa cergas dan ceria selalu yee... aminnn

ANIM said...

yg paiing cute masa asya menangislah..

get well soon asya sayang...aminn.

Kesuma Angsana said...

hehehehe comey je dier yer

Liza said...

Lya, sama dgn Azfar. Oren ngan biru tapi Liza terlupa, selalu terskip. Huhuhu... Hari ni dia cam teruk. My mistake~

intanfirdaus247 said...

Semoga Asya sembuh dan tiada apa2 yg berlaku pada Asya.. in shaa Allah

Sally Yatiey said...

Comel Asya ^_^ .. Harap2 baik2 sahaja :)

eita said...

rajin asya ke sekoloh....



doa kan semoga asya cepat sembuh

Yumida Huda said...

comeinye asya pakai tudung n baju sekolah
moga asya sentiasa sihat

Gieyana said...

Moga semuanya ok k Lya...b strong dgn dugaanNya..
Comey Asya pakai tudung..kslau Nureen jenuh...:-)

m.u.l.a.n said...

comel asya..

insyA takde apa2 & take care ya..

Z ie said...

Moga asya baik2 aja... love asya...

Cik Nur™ said...

Nur doakan semoga semuanya dalam keadaan baik2 sahaya....

comel asya.. :)

Etuza Ezawarna said...

kasihan..banyakkan doa Allah tu maha mendengar doa kita..semoga cepat sembuh..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Suka tgk Asya bertudung Comel...

Harap result Asya tu baik² saja Lya...Sama² kita berdoa..moga Asya sentiasa dibawah lindunganNya...

Haryati Faizal said...

semoga tabah menghadapi segala kemungkinan ye lya...

dya bunga said...

semoga akak sentiasa tabah ye.. :)

syariza09 said...

akk hanya mampu berdoa semoga asya dan lya sentiasa dilindungi olehNya

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam Lya..
Alahai... sweet je tgk asya berbaju lengkap uniform skol dia..nmpk cam dah besar.. hihih..

InsyaAllah lya..Hanya allah yg tahu apa yg terbaik buat hambaNYA ..

mama said...

assalam lya..semuga asya sentiasa dilindungi olh Allah sentiasa..memang asya baby ajaib yg dikurniakan olh Allah buat lya & en.hb !!..

Ibuhani said...

Harap skrg asya dh x nanges lg kalau nak gi sekolah ye! Asya kena rajin gi seklh tau.......nanti nk jd doktor blh jaga mama kan!

wan nurul hezrina abd halim said...

asya nape dear.nanti kongsilah yer boleh kita sama2 doakan yang terbaik baut dia n mana tahu dengan perkongsian dapat memperbaiki lagi mana2 yang perlu...walau apapun semoga korang ekeluarga dilindungi Allah

N.Aima K said...

comelcomel tudung beli kat mana nii

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

kita semua doakan yg terbaik utk aysa..walau apa juga keputusan yg bakal dpt kita kena redha walaupun pahit.....wani tau mcm mana perasaan tu sbb wani penah alami juga pasal qalief...

LiYa HaNiF :: said...

bila tengok asya .. liya terkenangkan qalesya.. moga anak-anak kita menjadi yang anak yg solehah dan bekalan kita di akhirat kelak..

QasehnyaRania said...

harap semuanya baik2 aje ye..
semoga asya bertamabh sihat..aamiin

jaakechik said...

hope segalanya ok. moga asya dilingdungi Allah sentiasa amin...

9n0L4 said...

comei asya pkai tudung. moge asya sehat sokmo. :)