Friday, April 12, 2013

Cerita Asya

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Salam hari Jumaat semua. Hari ni nak cerita pasal asya. Cerita dari gambar-gambar yang snap guna hp & rasanya daripada tersimpan & didelete, baik simpan kenangan tu kat sini.

 Kiri : Sebelum bertolak ke Kuantan. Dia bukan buat bibir seksis sebenarnya. Tapi dia marah mama dia snap pic dia. Huhu.. dah x sporting la asya.
Kanan : Ni masa kat Cowboy Kuantan. Menangis sakan . Kelakar sangat time ni habis semua nak kutip. Ye la memang rambang mata. Banyak sangat mende-mende yang menduga iman asya. Yang dia pegang tu, berjaya la angkut sampai rumah.. Yang lain dah terlepas masa dia nangis ni, sebab masa ni acah nak tinggalkan dia. Terus dia kejar dari belakang & menangis.

Inilah kisah bulan 1 haritu. Balik dari sekolah petang. Memang kelakar bila tengok asya pakai baju terbalik. Sebenarnya teacher dia yang pakaikan. Yang lucunya, masa papa ambik asya teacher asya siap gitau, " comel sangat baju asya pakai". Fain terus kata " pakai terbalik ni". Terus tergelak..
Kiri : Baju sepatutnya bahagian depan
Kanan ; Sepatutnya ni bahagian belakang

Ini pon pic bulan 1 haritu. Masa ni belum dapat uniform sekolah.
Jadi pakai baju biasa. Pose pagi sebelum bertolak

Pic bulan 2 hari tu. Sebelum asya sakit. Bawak dia beriadah di Padang astaka
Kiri : Peace yoooo... sebelum bertolak
Kanan : Di padang astaka

Ni pic 1.4.2013 baru-baru ni masa bawak dia jumpa pakar kat hosp. Nak cerita pasal pertemuan ni panjang sangat. Dan macam-macam perkara yang bermain di minda. Lepas ni asya di refer pada 2 pakar lagi. Sejak asya sakit hari tu, saya perasan ada beberapa perkara ttg asya y berubah, antaranya apa y dia belajar & tahu sebelum ni dia seakan lupa. Saya takut fikirkannya.. Papa asya selalu marah saya fikir pelik2.
Mama tahu anak mama kuat !

Pic terbaru gak, awal bulan baru-baru ni.
Biasalah, awal bulan ialah waktu untuk memborong. Tapi time ni baru sampai. Kosong lagi troli. See, kecik je asya kan. 5 tahun pon muat lagi. Rasanya saiz asya ni sama dengan budak usia 2-3 tahun kot. Memang dia kecik.

Tak ingat bila.. Tapi apa yang pasti pic ni di snap pada hari Jumaat. Sebab hampir setiap Jumaat ke restoran Farhan. Pekena nasi + lauk pauk yang sangat best. Saya suka cencaluk dia. Papa asya ni makan nasi ayam je. Asya tukang hirup sup. Jaga body katakan. Owh bekas rokok tu bukan kt orang punya. Sebab papa asya x smokok. Agak-agak hari ni datang sini tak???

H.A.P.P.Y  W.E.E.K.E.N.D

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

64 comments:

che mid said...

Intan payung Asya... sekolah pakai tudung ya.. cantik..

Chekgu Azrine said...

semoga asya sentiasa sihat...dan fmily sis hppy je sllu ye..

Allene said...

asya jenis kurang mkn kan... tak pe, janji sihat

Nad MamaZN said...

Kretip jugak teacher asya ni
Walau tak sengaja
Tp nmpk cam kene jek baju tu walau terbalik
Hehe
Klu xbgtau mmg takperasan =)

syawalsimpsons said...

nampak asya sangat2 kuat..ye la mama, jgn PK bukan2 tau bak kata papa asya..asya budak kuat..semangat besar..BB ajaib...mesti semuanye di permudahkan...tp part baju terbalik tu mmg terbaik...kelakar lak cikgu tegor, cikgu malu sendiri

Cho Zila said...

memang mana gambar yang kita tak nak simpan better duk kat blog kitakan...
asya memang suka bergambar...

Kesuma Angsana said...

byknyer cerita jumaat ni yer ~!

iietamalek said...

Happy weekend
:-)

eika_jps said...

memg budak2 klu masuk kedai mainan confirm semua dorg nak....eika pn pening gak klu singgah kedai mainan...selalu lari dari bajet...tak beli kesian bila beli jenuh pokai....sedapnya makan nasi dengan banyak jenis lauk....tambah ada cencaluk....huhuhu, pasti terangkat..

Myra Jay said...

Sweet moment Asya.. ;)

Comel kiut miut la Asya ni :D

Chic Na said...

kikiki.. boleh pulak teacher g pakaikan baju terbalik.

Tina Othman said...

Comel gila pakai baju terbalik

man said...

sedapnya..heheh

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

hehe comel asya pakai baju terbalik...
comel la tudung asya...
asya sama ngan sara suka hirup sup...saya kalo beli nasi ayam sop mesti ambik extra untuk sara...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Semoga Asya tak pape...kuat dan tabah...Asya sentiasa nampak comel...walaupun dia menangis :)

Solehah Shamsuddin said...

wah kalau dah selalu pergi, mesti akak pergi makan kat restoran Farhan lagi kan arini. btw, suka tgk pic Asya. Asya pandai posing :)

ieda immi said...

ekekke sesekali sakat anak2 bestkan lya ! ;)

rinduu nak dgr dia nangis ekek ;)
akk x test zahrien layiee nie
dah lama ekkee ;)

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

hahahaha.. tak tahan tengok Asya nangis..

izan mama mia said...

banyak keangan bila tgk gambar,..akak pun sama..rasa nak simpan semua gambar..ehe..kelakar lak tgk asya pakai baju terbalik tuu

Nafira usof said...

kekeke.. nasib itu jer yang melekat kat tangan Asya.. kalo x lagi haru nak membayar yer..
sama lah ngan anak2 zura nih.. kalo masuk kedai mainan memang rambang mata.. hehehe

zura memang tak suka kalo atas meja makan ade bekas habuk rokok~ mesti pass ke meja lain yang kosong! x suka!

Sidratul Muntaha said...

when relaized back the turning point in our life
how much we appreciate any given token by Allah
sakit yang menguji buat kifarah di dunia
anak yang seorang ni buat ditinggalkan bila kita tiada nnti sebagai amanah Allah..
hopefully dirahmati hidup aok selalu dgn rezeki sihat dan kesejahteraan.
jazakallah

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hehe..bebudak kalo dah dapat mainan..semua dia nak angkut kan..kan.. hehehe~

Deqla Manjew said...

hahhahaa.. lawak la cikgu tu.. cantik ke pakai baju terbalik?? hihihi.. naseb baik la papa asya perasan kan..kalo tak smpai ke mana la agknya tu pakai baju terbalik? hihihi... akhirnya dpt gak brg yg asya nk eh... mmg rambang mata jgn kata bebudak, deqla sendiri pun kalo dah berkenan sesuatu brg rasa smua nk diangkut...hihi...

::NureeN:: said...

hehhee... tergelak nureen soang2 kat opis ni bila tgk asya pakai baju terbalik tue..
nmpk lucu sgt...

intanfirdaus247 said...

hehehe..alahai comelnya Asya n..yg pakai baju terbalik tu kelakar la Asya n..hehe..sedapnya makan nasi tu

Rosmiza Ali said...

Alahai cikgu, cemane leh pakaikan baju terbalik kat Asya tu? Hehe.. Kelakar la cikgu Asya ni..

Eh, Asya sakit apa Lya?

Salina@IbuAqil said...

Alolololo comeinya dia..
Kesian nengok asya nangis..
Tp btoi ler Lya benda menan ni bkn bleh dilayan sgt..
Ikutkan deme semua deme nak angkut..
Hik3!!!
Tang baju terbalik tu..
Keh3!!! Ngekek2 ina gelak duk byg camno lah riak muka teacher asya bila papa duk ckp gitu..
Hik3!!
Lya TC yer.. ;)

Haryati Faizal said...

tergelak baca citer yang asya pakai baju terbalik hahaha...

Qhaifa Nur said...

sedihnya asya...kena sakat yup takut kena tinggal..

kekadang kita pon konfius mana baju belah depan dan belakang...last2 terbalik rupanya..

azzey said...

Gbr pakai tudung tu dh mcm adik beradik...muka seiras...;)

eMMe said...

Salam Lya..

pekabar?
lame tak komen2 n singgah blog Lya..
rindu Me kat asya, tu yg seperti ada yg memanggil manggil ke sini..
moga asya, mama n papa asya sihat sentiasa hendaknya...

hepi weekend dear!

eB said...

she is alwiz cute & 7 strong :)

Khai♥Rin : anies said...

Fixikal kecik x pe...ygbprntingbssya membesar sebagai johsn ya!♡♡♡

Tihara said...

teringin nak makan kat restoran tu.. :)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam Lya..
hihi.. baju terbalik pun dikatekan cantik.. oh cikgu! :)) hihi.. apepun asya ttp sweet..

mengenai asya tu, lya jgn fikir sgt tau.. cuma perasaan je tu.. agaknya asya enjoying her skol & penat kat umah,,tu yg mungkin kelupaan..
jgn fikir bukan2 eh..cma & kami kat sini sentiasa mendoakan asya.lya& fain sentiasa sihat di bawah rahmatnya...

hehe..mungkin dapo x berasap lagi kurt? :P

Masya said...

hihihi.. asya pun redhoo jer pakai baju terbalik eh, tdk pulah bg tahu teacher tu...

kalau dah kedai feberat mestilah dtgkan.. kikikiki

nik ros said...

asya ni nangis pun comel
amboi diet sgt tu sampai minum sup jea.hehe

Fifi Nadhrah said...

comel betul asya.. lawak la teacher asya ni.. hihi.. moge asya cepat sihat..

cik chinta said...

amboiii..msih nek kete srong tym soping

Ibu Lala said...

Jangan pk yg bukan bukan la mama. Think
Positif je. Insya allah, asya boleh.

Tak perasan pun bj tu terbalik. Ha ha ha

CeqGu said...

Insyaallah asya akan sihat kembali, yakin dgn kuasa allah.

Ina Haireina said...

besar dah asya ni. comelnye..

asya anak yg kuat.. lya jgn risau dan pk yg bukan..

smoga semuanya baik2 aje2..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

hehe...lawak plak cikgu asya ni bg pakai baju terbalik...:-)

samalah Qis tu...masih muat lagi masuk troli.. Badan kecik molek...:-)

mama lieyna said...

Haha..bsungguhnasya nangis ye, nak ien tinggai :-)

Laaa baju terbalik plak.. lawa cun je ..

Tuan Juhaida said...

salam kenal.bj terbalik tupun mcm sesuai je.nampak comey je hihi.naper dgn asya?moga semuanya ok n sihat ceria hendaknya.
jemput singgah blog sy sweetamieda.blogspot.com

kasihredha said...

Kelakar le asya nanges tu...Walaupun dah tgok di IG ...nak angkut smua tu ye asha...hihi
Pakai baju tbalik pun lawa gak...fesen baru :)

Cik Nur™ said...

banyaknya mainan yg asya amik..
patutlah mama nak tinggalkan dia...hihi

Che Rosliza Che Mat said...

Teciknya asya....tak mengapa tecik...janji sihat ya asya....kelakar pulok..cikgu pakaikan baju terbalik kikiki

mama ila said...

alahai..macam2 gaya asya yer..hehehe...

insyaallah asya xder apa2...mama jgn fikir yg bukan2 yer..ila tahu asya ngan mama..dua2 kuat kan

~aSHa~ said...

masa preggy hari2 ikan patin farhan
skrg almost a day breakfast situ....

Umie Naziera said...

happy weekend akak..tp sya tiap2 hari keje..hmmm

Solehah Shamsuddin said...

Asya comel je masa ni kan kak.bertuah Asya dapat ibu bapa yang penyayang sebegini

N.Aima K said...

hahahahaha lucunya..cikgu dia ni boleh pula pakaikan baju terbalik!!

Amanina said...

Hehehe.. seronok tgk keletah bdk2.
cikgu tu termalu la.

Si Matatajam said...

Really addicted with ur sweet smile Asya ^_^

Dkna Abza said...

kesian lak tengok gambar menangis tu haaa :)

Ibuhani said...

Pakai baju terbalik pun asya tetap comeiii.......

maria firdz said...

asya tinggi... biasa la.. bdk tgh mmbsr...


slm ziarah dan baca entry... :)

dr ummi faiqah:
http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/

dhiera said...

teacher asya xperasan ke yg salah pakai kan baju?

mama_umar_maryam said...

setiap gmbr mmg jrg tgk asya x senyum manis :)

Kella said...

banyaknya cerita lya dan asya yang kita terlepas...

Cik Aini said...

moga sumanya kan baik2 sj.moga Asya kuat tuk menempuh segalanya.Asya pasti copy paste kesabaran n kekuatan mama dia.in shaa allah

9n0L4 said...

restoran farhan kat kedai barang kek tu kan. hehe. nnt nak jugak la pegi. :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

haha kelako la cikgu asya ni pakaikan baju terbalik