Tuesday, April 2, 2013

Mini Piknik : Pantai Chendor

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Pejam celik pejal celik... jangan pejam tak celik-celik dah.... Dah masuk bulan April. Pantas sungguh masa berjalan. Ni koho-koho nak kena gi beli kain untuk baju raya dah, sebab tailor dah gtau last ambik tempahan bulan depan... Rasanya baru je tempah baju raya tahun lepas. Pasal follow up asya jumpa pakar kelmarin, semua masih belum ada kat putus. Lepas ni kena refer kat 2 pakar lagi. Takpe la sayang mama.. kita sabar je ya.. In shaa allah, anak mama sentiasa dilindungiNya. 

Lokasi :
Pantai Chendor

Tarikh :
29.3.2013

Cerita hujung minggu lepas, mini piknik keluarga kecil saya. Memenuhi permintaan asya nak mandi pantai. Ni piknik tak terancang. Asya la bodek-bodek papa dia. Last-last papa dia ajak makan nasi kat pantai. 

Lepas dah kenyang makan, tukar baju dulu & mula menuju ke pantai.
Terkedek-kedek baby ajaib mama.

Permandangan memang cun dengan bot-bot nelayan menghiasi pesisir pantai.

Asya kata " Im a little mermaid"

Syoknyer landing


hahaha.. kantoi gigi asya

haha.. pantai sorok gigi


Seronok dia main air pantai


Melompat lebih tinggi

suka sangat pic ni.. 
papa ngusik asya



Gigih mama dengan papa mengharung air pantai nak ke perahu ni.. Sampai takat peha.. Habis basah seluar mama papa

Ni bukan saja-saja nak buat mata stim. Tapi memang silau matahari. Gigih nak capture pic ber-3 ni. Asya lak macam biasalah, suka buat nakal time nak ambik gambar dia kembangkan hidung dia..

Last but not least, saya & sahabat sejati saya.. Hi hi... padahal kemain banyak pic posing kita ber-2.. Last2 pic ni je yang upload kat sini. Pic lain tu cun, tapi poyo-poyo belaka la.. 


Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

57 comments:

Siti Asiah said...

moment terindah,suka tgok2 gambar2 korang...:)

NinaAz said...

Sekali sekala outing satu family mcm ni memng seronok kan ;)

syawalsimpsons said...

asya yang cumill n semangat

::NureeN:: said...

cantik la last pic tu.. suka2... :)

Allene said...

suka ye asya ngn pantai...

Cho Zila said...

suka gambar2ni semua.. best gak laut dekat rumah yerk.. senang nak gi... leh piknik2 gitu.. amek gambar... suka gambar lasttu.. penuh makna

Saya Disini said...

bestnye...

Nurulhuda Abdul Latip said...

Suka sangat nengok lya dan keluarga, lagi best bila boleh piknik bersama cam ni..Naperlah takde laut kat batu pahat ni ek.

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

waa bestnyer berpiknik ditepi pantai...

Khai♥Rin : anies said...

kenapa x ramai org kt situ lya?

lia said...

wahhh meriahnyer picnic kalian sekeluarga....

ieda immi said...

aah sgt2 sweet ! ;)

lieyalatif said...

Wahhh meriah n seronok!!! Untung lya umah dekat2 pantai...syok boleh piknik2....sedap nampak bekalan piknik tuu hehehheeh

dela said...

lama rasanya x bercuti2 begini.. :(

nens cellection said...

pic2 lys sume ade makna..nens pon kdg2..sume nk letak..but lya pandai pilih gambar..simple tp padat ngn citer2..;)

fiqkbe said...

x sabar nk tgk darwisyah besar cm asya jgk so kitorg bleh g mndi pantai bersama-sama ;)

♥MAMASYAZA♥ said...

dah lama tak main pantai camni

mama_umar_maryam said...

small picnin camni yg kdg2 sgt best!semoga asya sentiasa dilindungiNya

Riedaffya ibrahim said...

little mermaid...cute!! syok nye picnic kat pantai lya..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

wah..syoknye Asya mandi Laut...
best juga buat aktiviti macam ni kan...dah lama ktorng tak buat aktiviti macam ni...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

best nya mandi laut ...huhu

nabila azmi said...

happy fmili

Sally Yatiey said...

Bestnya piknik ;D
Seronok asya ;)

Qhaifa Nur said...

Lya cantik pemandangannya..
Asya suka pantai yup...

AdaM Hawa said...

anak dara kecik dah makin besar.. makin comel.. cantik..

Tihara said...

picnic macam ni boleh tenangkan hati sambil menikmati keindahan alam :)

Imah Dinor said...

suka tgk happy family ni...xmo sedih2 lg tau..cantik pemandangan pantai chendor kn...

Haryati Faizal said...

suka asya mandi laut ye...

Nafira usof said...

bestnye mini piknik cam nih.. sonok duk Ganu kan~ bila2 jer boleh gi pantai.. kat shah alam susah lah nak dapat tempat berpiknik cam nih..huhu.
rindu Ganu~

dya bunga said...

suka tgk pic yg sis snap.cntik2

Kesuma Angsana said...

wah seronoknyer...

aReLaN said...

waaa...bestnya asya.cantik gak pantai dia.air pon jernih je kan.

Aine Ainun said...

besntnya....

lama da x picnic..=)

el said...

alahh lama x piknik2 cam ni

:: Cik Viva :: said...

seronoknya mandi pantai tapi leceh pastu sebab badan melekit2..

Solehah Shamsuddin said...

Wah Asya dah tak takut main air laut ye. bagusla. nt boleh sll piknik :)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam lya..
hihi...seronok tgk asya gembira men air pantai..
comey sokmo kamu bertiga ni..
insyallah... asya ,lya & fain akan selalu berada dalam lindungaNYA :)

Etuza Ezawarna said...

sangat cantik gambar2 ni..menjadi kenangan abadi untuk blog hati..

mama said...

assalam lya..mama suka tgk pic.asya..pandainya asya berposing !!..semuga asya dilindungi olih Allah..amin..

Solehah Shamsuddin said...

cantik pantai ni kan kak. best je tengok Asya bergembira :)

Chic Na said...

asya suka mandi pantai ya. harap asya sihat sokmo. :)

Rosmiza Ali said...

Seronoknya piknik.. Lama dah tak piknik... =)

mama lieyna said...

Nampak jernih air.. pemandangan laut pun cantik...best dpt berkelah n jln2 tepi laut ni.. asya pun happy ! :-)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

bestnyer mandi pantai sambil piknik..
sy jarang piknik gitu, nk lg pantai..
kalo tak bilas melekit air masin satu badan die rimas..

suker ler asya tu.. =)

Deqla Manjew said...

x ingt dah komen entri ni ke belum... hurm.. bestnye main pantai... tgk lya dan family mmg sokmo ke pantai eh...

eima said...

hepi nye korg ... sronok kanbudak2 dpt pi mandi laut ....rajin nye lya layan asya

Mrs Velentine said...

suka gambar kamu bertiga satu keluarga...

~aSHa~ said...

yang ramai ke mandi2 kat situ?

Yumida Huda said...

asya seksi..nampak kaler putih tu..hikhik
seronoknye asya

Cik Nur™ said...

bestnyaaa.... :)

Ibuhani said...

pandai asya bodek papa ye......makan kt pantai! Tulah seronoknya kalau duduk dkt dgn laut!

wan nurul hezrina abd halim said...

banyak juga pic korang ke pantaikan?suka tgk..nurul fobia cket ngan pantai n laut

Che Rosliza Che Mat said...

cantiklah pantai ganu...bilalah nok gi pantai nie....bukan main seronok asya main...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah asya g piknik kt pantai yer...best la rumah dkt dgn pantai ni

LiYa HaNiF :: said...

Liya selalu dengar mengenai pandai ni dari salah seorg abg kt opis nie .. hehe dia sll bw anak dia pergi sini... tp enth bila lah qalesya dpt g sini hehe

nea lopah said...

chomel...suke pic2 ni.

9n0L4 said...

bestnye piknik. lame dh tak piknik. seksi asya. hihihi.