Monday, April 22, 2013

Norisqa Kafe & Kek Lapis

Assalamualaikum & Salam Sejahtera


Ingin merasai masakan Sarawak di Kemaman? Tak perlu naik flight nak ke Sarawak, tak perlu tunggu harga tambang murah Air Asia untuk ke Sarawak. Kalo nak makan kek lapis sarawak, Nasi Lalapan etc .. semuanya adooo di Norisqa Kafe & Kek Lapis . Lokasi kafe ni terletak di Taman Chukai Utama, Kemaman. Terletak di belakang bangunan KWSP Kemaman & bersebelahan aje dengan Cafe Pappardelle.

Sebenarnya dah agak lama tak ke sini. Last datang sini 1 tahun++ yang lalu kot. Time tu saya suka makan Mee Kari dia. Memang memenuhi spesifikasi tekak saya la.. Kononnya kali ni ke sini sebab nak pekena Mee Kari, rupanya dah tak ada. Selain masakan Sarawak, sekarang dah ada western foods & masakan panas. 


Dekorasi kafe ni memang A++ la... Cantik & Tersangatlah bersih. Kalo ambil dari luar baru leh nampak keseluruhan kafe ni. Agak ekslusif.


1 tahun yang lepas, kafe ni agak suram kerana penggunaan dekorasi berasaskan warna hitam. Tapi saya suka cz nampak moden. Sekarang kafe ni dah berimej ceria dengan warna "mustard".. Maybe dah lama kot, cuma saya baru sedar.. hehe


Menjeling-menjeling.
Asya selalu menjadi peneman mamapapa makan-makan..
Bila nak makan banyak-banyak ni asya?


Chenta Hati


Hot Choc... 


Lamb Chop pilihan saya... Rasanya boleh tahan. 


Papa asya makan nasi goreng cina.
Bagi saya sedap.


Asya... hirup kuah sup jew..
Jaga body katakan..


Alhamdulillah...
Syukur di atas rezeki dariNya.

Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

63 comments:

Z ie said...

best cafe macam ni.. selesa dan enjoy

Kakzakie said...

Sedap... tak payah nak terbang jauh-jauh ye Lya. semuanya ada depan mata..

Tina Othman said...

Asya mmg tak makan ye, macam emir lah kurang makan, makan luar best sb tak payah kemas dapur hehe

Mimi Azirah said...

lamb chop nmpk sedap tp sy tak mkn pun..mkn pun chicken chop je

Allene said...

terliur tengok menu dia... =)

Siti Asiah said...

Jaga body ye Asha...;)

CtAyue said...

wow sedapnye nampak lamb chop tu.. byk rupanya kedai makan best2 kt kemaman..ayu je tak tahu. asal je org dr daerah kemaman tp sbb jd perantau ginilah jadinya..hehe..

lieyalatif said...

Selettt sikit lya!!! Kite pun peminat lamb chop heheheeh..... Boleh geng ni....pagi2 dah terliur tgk menu lya nih hehehehehe

Kek lapis mmg peberet lieya....suke yg horlick tuh....lieya ni jakun sikit lya suke makan selapis selapis hahahaha anak2 pun tiru jugak hah

Rai Ourkizuna said...

ceria sikit kalau warna camni kan.. tengok gambar tu nampak macam klasik sikit..tapi sebenarnya kalau warna hitam pun, kalau kena gaya susunan perabot dgn padanan warnanya nampak eksklusif..

teringin nak makan lamb chop dari aritu. tapi husband saya tak sgt minat western..

Myra Jay said...

Alhamdulillah..
Cantik deko dalam kedai.. ;)

lia said...

nmpk xclusive sgt hiasan dlman kedai ni kan...

Khai♥Rin : anies said...

kek lapis mn lya? nk tgk jg... ;-)

ieda immi said...

janji sedap dan kena ngan tekak kan .. hurmm lya suke makan lamb ye ;)
akak nie x pernah makan lamb chop mgkin sbb x suke makan kambing huhuh ;)

Mama Adam said...

Alhamdulillah

Umi Naemah said...

cantek gak dekorasi kat sini...color mustard mmg nmpk ceria...pssttt nak sikit lamb chop tu, umi cam terpanggil tuk mkn dia la hehehehe

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

sedapnya lamb chop :)

Dayana Bahar said...

Lama tul tanya khabar lya... Apa khabar?? Bila kita nak dating kat kemaman ni.. asyik sembang maya je.. jumpa nya tak.. hehe

p/s : Akak ada jual produk kesihatan SHAKLEE untuk tingkatkan selera makan anak- anak.. leh pi baca kat entri akak eik.. :))

Cik Aini said...

nmpk ns goreng tu pun mcm sedap.deco mmg cantik lah..hai Asya..lama x singgah sini lawat Asya..moga Asya sihat selalu ye :)

:: Mrs.Eady :: said...

agagagaga...sedap nyer!!!!!!

norhidana miswan said...

sedap akak nengok lamp chop tuh, asya asik mkn sup je tp nnti kalu dia dh selera tkt kalah mama ngn papa nyer heheh

@lfidah @dim said...

sedapnya kalau dapat makan laksa sarawak.kek lapis pun yummy.dulu mak rajin bt kek lapis sarawak tapi sejak sakit kaki dah lama xbuat..

Eliss Mie said...

boleh singgah kalu ke sana. lama dah tak melawat makcik kat situ :p dia pemilik farmasi syaza .

Deqla Manjew said...

wahhh mmg nmpk ekslusif laa... lya ngan family mmg kerap jugak eh mkn kat luar... bestnyee...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

sedap2 tengok semua makanan tu....
Cantik & bersih jer tengok restoran ni...

Fiza Rahman said...

Lapar lah lya ☺☺

Ema Blog said...

Lya makan kambing erkh...

Nafira usof said...

telan air liur tengok lamb chop lya~ sedapnye~ x pernah try lamb chop sebab takut BP naik makan daging kambing~ ahaks~

amirah said...

asya memang tak byk makan ye liya? kalau ahmad memang semangat sampai kena stopkan. agaknya anak pmpuan memang jaga body kut..huhu

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

amboi....asya jaga body yerk... hehehehe

Qhaifa Nur said...

dulu kat bawah ops akak ada restoran pelakon mahmud ali bashah...kalau nak makan makanan sarawak disini tempatnya...tapi sekarang dah pindah
kek lapis dia pun sedap juga...

syawalsimpsons said...

cabtik deco2 restoran ni

Kella said...

memang sedap tu lya... lapo mari doh.. time time gini memang doh! hehe

Haryati Faizal said...

alamak time nak lunch bc entri mkn2 terus lapa pulak lya...hahaha

Rasp said...

memang cantik deko restoran ni...
the food pun looks delicious....
amvoi asya jaga body ek...
malu kalo aunty nak makan dgn asya...
aunty kuat makan....

mama aryan said...

macam best je tempatnya ni

intanfirdaus247 said...

salam lya..hot choc sedap la nampak..hehe..amboeh asya siap menjeling jeling manja lagi..hehe

Masya said...

sesekali okk kot.. setiap hari pitam hihihihihi

nea lopah said...

licin tu..mesti sedappp

BUNDA a.k.a KN said...

dah lama tak makan mee kolok sarawak

m.u.l.a.n said...

lamb chop sedap? nak try la..

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

terliur ngan hot coklat...
asya ni asyik jaga body jek...jealous aunty tau...

fiqkbe said...

alahai asya hirup sup je. mkn la byk2 skit syg. huhu... fiq x pernah rasa mskn sarawak. klu g kemaman nnt nk singgah sini la ;D

Salina@IbuAqil said...

Awatnya asya moncong nengok papa makan tu?!
Bodek apa tu sayang?! Hi3!!!
Lya TC yer.. ;)

Kesuma Angsana said...

nampak sedap, kena dicuba ni !

mama_umar_maryam said...

uh selera plak tgk lambchop tu ;)

Umie Naziera said...

kamek mahu jugaaaa

rohayu osman said...

lapar plak nengok makanan sedap.. best kan asya nengok mamapapa makan.. nengok je da kenyang.. hehehe..

rohayu osman said...

lapar plak nengok makanan sedap.. best kan asya nengok mamapapa makan.. nengok je da kenyang.. hehehe..

Cik Nur™ said...

asya mkn sup je ke..?

cantiklah kedai tu..lawa deco dia.. :)

lamb chop.. nur dah lama teringin.. :)

NinaAz said...

Sedapnyaaa lamb chop tu ♥

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam LYA..
hihi..cma teringin nk rasa kek lapis btl2 homemade dr sarawak..

nmpk sedap mknn tu & deconya pun cantik..
leh terjah cni klu ke kemaman :)

Rosmiza Ali said...

Wah! Banyak dah perubahan di Kemaman.. Balik ni kena serbu nampak gaya.. =)

Mrs Velentine said...

amboi licin pinggan tergoda dgn nasi goreng fain

Che Rosliza Che Mat said...

cantiklah cafenya...teringin nak pergi..

Cinta Misteri said...

tengok keadaan cafe tu mcm kt rumah jer kannnnn

Fifi Nadhrah said...

sedapnye lamb chop.. da la tengah lapar ni..

wan nurul hezrina abd halim said...

nampak so comfort lah cafe tuh?makanan pun nampak sedap=)tapi tah bila nak sampai ke tganu

Chic Na said...

bestnya tak yah terbang jauh ke sarawak..

N.Aima K said...

mcm makan kat rumah je feel makan kat dlm restoran nih hihi

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

heheh sedapnye,terliur,,wah Asya dh pndai jage body,hihih

9n0L4 said...

asya mmg mcm tu lya. die tak mkn ehhh. ke die mkn masakan lya je. :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

xpyh susah2 lg g sarawak cr kek lapis hihi

deq's qienz said...

nmpk sgt exklusif kan..