Tuesday, May 14, 2013

Hip Hip Hooray... Its A Special Day

 Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Hip hip hoooray ............Its a special day ! Okey meh sambung stori sport day asya di Tadika Al Jannah Cyber Montessori. Rasanya ini acara sukan kali pertama yang dianjurkan oleh pihak tadika asya, coz asya dikira batch permulaan. Lagi pon sekolah asya baru ditubuhkan tahun lepas. Sila jangan muntah, sebab entri ni mengandungi banyak gambar. Ni pon dah habis tapis pon.. Kira kita khatam sekali harung.... 

Tarikh : 
1 Mei 2013

Lokasi :
 Padang Asrama Yayasan Kemaman, Terengganu.
( lokasi asal di Padang Astaka, tapi terpaksa cancel sebab time tu ada program KAYUHAN CINTA BERSAMA BN . Kalo tak silap Najib & Shabery Chik datang)

Pic  ulang tayang... Aksi thumbelina mama posing depan banner yang sungguh colourful.
Nak tengok lain-lain pic posing2 kat banner dengan mamapapa sekali meh klik SINI

Ni pic pagi tu, ondwy nak ke sport day asya. Besar bunga atas kepala tu. Semangat dia bangun pagi & mujur time ni dia sihat. Alhamdulillah, tercapai hasrat dia nak main sukan cam upinipin. Tapi dia tanya, bakpe tak dok sukan tarik tali cam upinipin. Hehehe

Sampai je kat lokasi, terus hantar asya kat khemah PURPLE. Masa ni tak ramai orang lagi. Sementara tu, saya pergi buat pendaftaran.


Rumah PURPLE. Simple je.. Tapi menang gak tempat ke-2. 
Hehehe, tetap cantik di mata juri ;-)

Rumah YELLOW muncul Juara bagi pertandingan khemah paling ceria.


Sebelum perbarisan bermula teacher asya pakaikan selempang PURPLE.

Taraaaa.. Comey tak kak ton????


Bersiap sedia beratur untuk perarakan & acara pembukaan

Perarakan masuk Team PURPLE ! Yang lucunya, time berarak ni, ada gak student2 yang menangis. Maybe bila ada parent dia orang, mereka tunjuk peel. Mujur gak asya maintain je. Alhamdulillah.

Acara pembukaan persembahan teacher & student. Memang happening sangat bila tengok teacher join student menyanyi & menari. Paling best tengok teacher2 menyanyi sambil berjoget dengan student lagu Eyes, Ear, Nose & mouth dan lagu chicken dance. Sangat-sangat terhibur.


Masa ni student+ teacher menyanyi & menari lagu Jika Kau Fikir Kau Boleh & I Will Survive. Cute sangat. Asya pon bila mamapapa ada dia malu-malu kucing lak. Ada yang menangis, tapi tetap layan joget. Memang cute la. Lepas tu, ada bacaan ikrar & perarakan keluar.


Berehat dalam khemah lepas keluar barisan sebelum mulakan acara sukan

Asya bersiap sedia nak mulakan acara.. Hihi.. 
Keciknyer anak mama ni.


Acara pertama asya, tarik bola dalam gelung. Masa ni asya berkhayal sket. Tiup wisel tak dengar. Mujur gak dapat tempat ke-2 untuk acara ni. Pic tengak tarik bola tak sempat snap sebab mama duk sibuk menjerit


Bersedia untuk acara ke-2 asya iaitu susun tin. Haha.. Yang ni pon mama tak sempat snap sebab sibuk bersorak untuk team purple. Acara ni dapat tempat ke-3. Asya masuk 2 acara ni je. 

Ni game untuk mamapapa. Saya masuk lari ikat kaki.


Masa ni bini dia tak sabar nak lari. Si laki tengoh duk ikat lagi.


Hehe. kembor siam.. Untuk acara ni menang tempat ke-2.


Ni acara untuk mommies.. Acara paling best & menggetar jiwa raga.. rebut kerusi. Ada sepuluh hadiah untuk dimenangi.


Suspen..suspen


Kebabommmm... 
Tengok la bini sape jatuh bedebok tu. Hihihi.. Takpela..still dapat hadiah tempat ke-8 ;-)


Acara family.. Jual Budu... Kah..kah.. 
tengok asya tu.. kesian dia.

Alamak.. budu nak tumpah....
Untuk acara ni kita orang tak menang ;-(


Asya & papa berehat selepas penat bermain.. 
Tunggu sesi pemberian hadiah lak


Tumpang kat khemah asya.. Hihi..
 berminyak habis muka mama.


Acara pemberian hadiah...
Asya catwalk dengan teacher nak ambik hadiah


Yeayyyy... Bestnyer dapat HADIAH !

Asya posing bersama hadiah yang dimenanginya.
Congrats sayang mama


Last, sempat pekena aiskrim colek sebelum balik. 
Kebetulan ada yang jual aiskrim ni kat sini.

Alhamdulillah, mama happy sangat tengok asya aktif semasa hari sukan ni. Seakan lupa yang asya ni sakit. Insyallah, kita tunggu sukan next year plok ye. Mudahan anak mama terus berjaya & menjadi seseorang yang berguna untuk dunia & akhirat. Amin


Sekian....
Coretan ikhlas dari H.A.T.I Mama Asya

61 comments:

Mama Adam said...

Byknya hadiah asya.... =)

Che Rosliza Che Mat said...

Seronoknya....pasti asya suka....haziq bulan 7 nanti....sukan

Nurulhuda Abdul Latip said...

Meriah betul nengok semua gambar kat dalam ni..Tahniah untuk asya dan lya dan suami yang menang main game eh..

syawalsimpsons said...

seronoknyer...nampak muka asya seronok

Allene said...

lya... asya sakit lagi ker?

Siti Asiah said...

seronok tgok Asya bersukan...byknye hadiah Asya dapat...meriah sukan skolah Asya...;)

Ibu Lala said...

Ala tomey tomey

Meriah sukan asya. Kalau sy terharu dah tgk anak2 dah besar. Rs nk nangis.

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

waa bestnyer..kemain banyak hadiahnyer tu...meriah sungguh sport day sekolah asya...

Khai♥Rin : anies said...

uiiii byk hadiah...x nk share ngan kami ke asya? ;-)

sueshe said...

seronok tgk asya... :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

comelnya Asya...comel la dari Kak Ton ..hihihihi

lieyalatif said...

Seronok kan lya dpt tgk sportday anak...lieya dah pencen laa kejap sbb miamijabdah sekolah rendah...tunggubdayyan nanti laaa gamaknye....

Sonok tgk asya enjoy....mmg pengalaman yg bermakne...

Kesuma Angsana said...

KA tgk pic2 ni rasa happy sangat hehehe

Rosmiza Ali said...

Banyoknye adiah die! ^__^

Syima ~Mama Kyra~ said...

Meriahnya spot day asya...colourfull gitu...byk jgk dpt hadiah ye..x sbr nk tggu sport day kyra bln dpn :D :)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam Lya..
suka tgk pic2 ceria ni..
tahniah buat thumbelina asya yg byk dpat hadiah.,.
Sweet family :)

QA's ~ mamapapa said...

alahaiiii...comelnya asya bersukan ye :) seronokkan tgk anak2 enjoy activities mcm n..byk plak tu dpt hadiah :)

amirah said...

besornya bunga asya tu..huhuhu..dpt banyaknyaaa hadiah. best la asya. pape pun sporting la mama papa asya ni..join sekali game.

Rasp said...

mesti asya hepi sangat kan sis...
and dah leh imagine camne u terjerit2 sis...
sbb bila hari sukan anak2 ni...
parents lah yg jadi tukang sorak kannnn termasuklah akak ni hehehehe...

wahhhh hadiah asya best lah...
banyak....
balik tu, dia tak tidor kepenatan ke sis?

~aSHa~ said...

taun ni asha tak dpt nak join sukan anak..sbb ada program clash

mama_umar_maryam said...

siyes sukeeee sgt2 tgk gmbr2 ni..rase meriahnye smpi ke sini!

Orked said...

wahhh...meriahnyeee

banyaknyer asha dapat hadiah..

Deqla Manjew said...

bestnyee... wahh terbaiklah asya... aktif nmpknye.. mak bpk pun turut serta..mmg syok la kalo cam tu kan.. teringat hari sukan masa sekolah dulu...huhu

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam lya...seronoknya tgk budak2 tadika sukan..meriah!!Tahniah tuk Asya yg sgt semangat bersukan & dpt bykkk hadiah.
Yg pasti hadiah tupperware tu pasti tuk mama!!! :)

Haryati Faizal said...

seronok jugak sekali sekala join sukan anak2 ni kan...

Sayangku Zie said...

ibu bapa pun join best tu lya... seronok anak2 kan... ceria penuh warna warni..

are_lin@yu said...

comelnya asya..thiah buat asya mama dan papanya..hehe

Gieyana said...

Mmg meriah..nmpk Asya enjoy dgt..:)

Cho Zila said...

meriahnyer seronok akak tengok... kalau akak berada sekali disitu pasti seronok... ni cam banyak game utk sekeluargakan...

ANIM said...

rumah purple????
haha..bagus kalau ada warna rumah sukan ni kat sekolah sebab kak suka PURPLE!!
nice pics lya..tqvm

Masya said...

meriahnya .. siap ada khemah rumah sukan...

Tuan Juhaida said...

wah ceria betul tgk sports day!cantik khemah umah kuning n purple...mama n papa pun sporting...masuk acara...tahniah!suka tgk semua pic di atas

kasihredha said...

Comeynya asha
Besarnya bunga Kat kepala tu..hihi
Syokkknya tgok...tringwt dulu2 waktu anak2 Akak masih kecik

ieda immi said...

wahh untungnye asya ...

tahniah yee
seronok sukaneka kalau macam nie kan ..

Cik Nur™ said...

banyaknya hadiah asya... :)
khemah asya pun cun.. :)

Lya pun join..mmg bestlah... :)

Nafira usof said...

wahhhh.. meriahnyerrr..
mesti best kan. hihihi
tengok anak main sukan.

Puan Kutu said...

meriahnya asya dengan hari sukan sekolahnya.byk plak tu gambar.semua ni jadi memori berharga bila asya dh besar nti..:)

mama lieyna said...

Waaah happening nye, hari sukan tadika asya ye.. :-).. semuanya pun enjoyyy ! Syook...

Tak sabar nk tgk arif thn depan masuk sekolah, tp mgkn sekolah pasti :-)..

In syaa ALLAH.. moga asya sihat2 hendaknya ye..amin,,

norhidana miswan said...

seronoknye, best betul nengok asya nyer sukan day, meriah betul... kalerful lak tu....

paling best time ada aktiviti sukan ngn mak ayah tu lah... syok betul asya dpt hadiah banyak... tuperware2 tu banyak betul

εïзmummyHazaεïз said...

seronok asya bersukan ye.. anak2 sini belum sukan lagi..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam Lya..
cma ade tag lya.. klu sudi buat la ye..
11 things about me.. hihih.. :)

http://shiemacma.blogspot.com/2013/05/11-things-about-me.html

ummiross said...

Comelnya anak2 tadika ni, cute je denagn baju sukan masing2. Acara untuk ibubapa tu best juga, meriah nampak.

el said...

lau el lah kan dah berpeluh berminyk muka jemur kt pdg tu..tp el tgk muka lya ok je..

hapening sggh hari sukan asya
sepit rambut asya kiut sgt

byk adiah dpt ea

ixa damia said...

beskn tgok budak2 sukan
asya ssh nak senyum eh?:)

Si Matatajam said...

Happeningnya ^_^ Bestnya Asya menang hadiah..Tahniah dear..

diana said...

suka tengok dia senyum..tutup mulut gitu..comel..cer senyum buka mulut lak..nak tengok..heheh

jaakechik said...

comeyynya asya!!!

iietamalek said...

wah!

seronoknya, tak sabar nak tengok zhariff mcm ni plak.

Norizan J said...

meriah.. ceria.. dan comel2 elaka hihihib

Riedaffya ibrahim said...

meriahnye sukaneka sekolah asya kan..tahniah asya

Fifi Nadhrah said...

waaa.. meriah betul hari sukan sekolah asya.. mesti asya seronok dapat hadiah banyak2..

mrs kayrul said...

Hebatnya asya menang banyak hadiah...

Ain Dzaya said...

seronok dapat join event budak2 camni..apsal asya sorang je tag in baju..skema kemain..huehue

LiLy @ MaMaQiStInA said...

seronoknye..sungguh meriah....
Tahniah buat Asya..banyak dapat hadiah tu...happy tgk dia...

Amanina Mads said...

nampak meriah hari sukan asya..hehe
paling best dpt byk hadiah

Cinta Misteri said...

meriahnyaaaaa.....moga asya membesar dgn sihat.
mummy pown happy, tp hati2 yep lya & fain, tp u both sgt sweet

N.Aima K said...

alahai dulu xde pun warna purple bestnye!!

LiYa HaNiF :: said...

macam2 gelagat budak2 nie.... amboi asya banyak hadiah yer...

9n0L4 said...

mcm besor jugok preschool ni ehhh. siap dgn sport day lagi. :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

meria sungguh sport day sekolah asya...best tgk budak2 tu hihi...banyak hadiah asya yer

deq's qienz said...

wahh bestnyaa..meriah..ini bukan takat anak² je suke, ibu bapa pon lagi² suke nihh..hehee